- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
peetmaster #4910 üzenetére
Rámentem, hogy "frissítések keresése, de én döntöm el, hogy letöltöm és telepítem-e azokat" opcióra, remélem így jó lesz, köszi!
-
keIdor
titán
Win 7 autómatikusan pakolgatja vissza a Catalyst 9.7-et, Windows Update-nél letöltötte.
Van akinél csinál ugyanilyet? 9.9-ről visszarakja a 9.7-et!Hol tiltom ezt le neki? Utálom ha helyettem intézkednek...
-
keIdor
titán
Hát szerintem nem tanácsos, ha más a NYÁK...
Megmondom őszintén nem tudom mit csinálnék a helyedben, bár én már nem szarakodnék a HD4890 CF-el az Evergreen előtt.
Esetleg új monitor, vagy nem tudom, bár mondom szerintem az egész RV790 nem ér már meg annyit...Helyedben eladnám, vennék valami olcsót addig, amíg nincs itt az új. Ahogy ismerlek úgyis váltani fogsz még idén...
-
keIdor
titán
Itt az új Katalin...
CF gyorsulások nem rosszak, de a solo kártyásoknak megint semmi... -
keIdor
titán
Biztos, hogy az alaplap (v. chipset) és a Win7 nem szeretik egymást... azt ne felejtsd el, hogy a Win7 még meg sem jelent, tehát driverek közel se hibátlanok még...
Nálam egyébként teljesen stabil a P45+Win7, de majd nemsokára jön az X58+i7, remélem nem lesz gond...
Ja és nálam 1 kártya van csak, lehet ezért stabil csak.
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
HIS 4890 IceQ4-et látott már valaki?
-
keIdor
titán
válasz
AirBooms #2924 üzenetére
Csak ott van különbség képek alapján... meg a 6 helyett 8 pines csatlakozó.
-
keIdor
titán
válasz
DeckardCain #2879 üzenetére
Akartam egy időben még, akkor még én se tudtam szerezni...
ez úgy Január környékén lehetett...
-
keIdor
titán
válasz
AirBooms #2375 üzenetére
Nagy általánosságban megveri. Az igazi ellenfele a GTX-285, azzal kb. egyformák.
Crysis-ban nálam gyorsabb, mint a GTX-280 volt.
Mivel hallgattam már HD4870 X2-t, ezért tudom, hogy a HD4890 sokkal halkabb nála, legalábbis az MSI BIOS-al. (minden gyártó máshogy lőtte be a vezérlést)
De ha tudsz, akkor Sapphire Toxic-ot, vagy Vapor-X-et keress, de én még körbenéznék HD4870 1GB "környékén" is elsősorban az olcsósága miatt! Toxic, Vapor-X, IceQ4. -
keIdor
titán
A Toxic módosított NYÁK-ja jobb, így 1,4V-on se lesz semmi bajuk a kártyáknak. 4-5 évet el kell menniük úgy, hogy minden nap tartósan vannak használva.
Szerintem a REF. is tudná, max jobban kéne hűteni a VRM részt. Nekem megy is az 1GHz (1,31V) de annyira pörgetni kell a ventit hozzá, hogy megsüketül az ember mellette... meg 60°C alatt kell maradnia, mert belefagy.
Meg a venti motorjának se tenne jót, ha pörgetném állandóan. 1 év alatt meghalna.HSM: Szimpla frekvencianövelés az nem káros, az most mindegy, hogy ha valaki 850MHz-en vagy 950MHz-en használja, nem lesz semmi baja. A feszültség, illetve a memóriák rossz/szűk mindegy minek nevezem időzítése lehet káros. Illetve a hosszú tartos 100°C+
-
keIdor
titán
Én gyorsan megoldom. Feltolom pl. 980MHz-re, ha fagy, akkor jöhet 950MHz és kész is, menni fog! Persze figyelni kell az időre, mert ha csak 2 óra game után fagy, akkor elég visszavenni 10MHz-et, ha 2 perc után fagy, akkor lehet visszavenni 30-40MHz-el is!
Én csak a Te kedvedért néztem 2-3 hete Furmark-ot, magamtól nem nézem meg.
Nem fogok ezzel már foglalkozni (tesztelgetni), mert:
1. idő sincs rá
2. ha használni akarom a gépet, akkor arra akarom, amire én akarom, ne ilyen szar pörgesse a villany órámat, én meg unatkozzak! Szóval ha én játszani akarok, akkor játszom, már nem érdekelnek a számok! Fusson stabil 60FPS-el Vsync mellett maxon, AA-AF-el és kész.
3. egyre kevésbé érdekel a tuning, meg ez az egész... hardverek... a következő kártyámnak a végét meg se nézem, mert már nem érdekel ez az egész! A jelenlegi über Q9550-nek se néztem meg a végét se FSB-ben, se órajelben, mert leszarom mit megy! Belőttem 4GHz-re, kapott 1 órás Prime-ot, meg 5 kör LinX-et és jólvan, azóta is megy gond nélkül. Következő procimig marad így, aki meg kíváncsi a végére majd megnézi következő tulajként, vagy kifizeti az elpazarolt időmet... mert nekem ez már annak számít, fölösleges időtöltésnek. Természetesen 20-30 perceket bevállaltok, de több órás/napos Prime-okat már nem! -
keIdor
titán
válasz
schwartz #2295 üzenetére
De igen, de az a játékok 100%-os terhelésére vonatkozik... erre lett tervezve!
Én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy az ilyen Furmark-ok alatt az nVidia Quattro, és az ATi FireStream kártyák valók (nem tudom utóbbi kapható-e még, mert ezt a piacot nem figyelem)
Tudom szinte 1:1-ben ugyanazok, mint az asztali társaik, mégis más a BIOS, mégis más 1-2 kis alkatrész és gyakran a hűtés is más... driver is más... nem véletlen, hogy azokért többet elkérnek, szinte biztos vagyok benne, hogy azok valók már ilyen terhelésre! Ne feledd, ezeket a kártyákat nem erre találták ki! Arra találták ki, hogy Te betegyed a gépbe és játékot toljál rajta, nem ilyen stresszes szarokat... de ugyanez vonatkozik a Prime-ra is, szerintem ha azt 1-2 évig futtatnád tönkremenne az alaplap is meg a CPU is, főleg a hőfokok miatt. Ez végez a VGA-kal is!Az, hogy TTomax-nál Folding közben megdöglött a GTX egy dolog, Folding-ra jók ezek a kártyák, szvsz játék alatt is ugyanez várt volna rá. Elég ha egy kis SMD tartósan 130 fokos és elbukkan... neki is lehet 1-2 kis forrasztás lett volna, és ment is volna tovább a kártya, nem tudni.
-
keIdor
titán
Minden kártyánál vannak meghibásodások, ebbe kár belemenni. Mindegy, hogy GTX-280, vagy HD4870 mind a kettőnél lesznek olyanok, amik elmennek majd 10 évig túlfeszelve is akár, és lesznek, amik meghalnak akár 2 hét alatt úgy, hogy 90%-ban netre volt használva... mind a kettőn minőségi alkatrészek vannak, amiknek bírni kell.
Érdekes nálam nem szoktak hullani a kártyák, lehet azért, mert jó táp van alatta, szünetmentessel és még túlfeszültségvédelemmel is el van látva az egész gép minden egyes darabja, még a modem, hangfalak is.
Akinek meghal egyszer csak a kártyája, és csak egy sima tápegység van "alatta" az ne is csodálkozzon, mivel simán lehet, hogy a konnektorból a monitor, vagy TV kap egy kis túlfeszt, az át tudja adni azt a VGA-nak az meg simán behalhat, mivel az "érzékeny" rá... volt már erre példa, és szerintem az ismeretlen elhalálozások igen nagy %-át ez teheti ki!Ez a Furmark mánia meg... én nem is használom... minek használjam a határain a kártyáimat? A kocsit, motort is így használjátok? Autópályán 3.-ban 150-el, hogy 6000-et pörögjön a motor? Vagy országúton 2.-ban 100-al, hogy majdnem kiszakadjon a motor a helyéről? Mert ez ugyanilyen, ez jó példa szvsz... aki 24/7 Furmark-ol, az gondolkozzon el azon, hogy nem-e ő a hibás a kártya haláláért! Játszani kell, nem markolni!
Csajotok markolja a faxotokat, ne Ti a szőrös fánkot!
-
keIdor
titán
Jön a HD4790, ami ez lesz, csak jó alacsony órajelen.
600/3200MHz (RV790+GDDR5) tehát nem kell új topik neki, itt elfér!
Tomate: Ejj, ha nem az a hűtő lenne lehet CF-et vennék.
-
keIdor
titán
válasz
Vistaboy #2047 üzenetére
Mivel a lapodon több PCI-E slot is található nem kell feltétlenül sima PCI-os. Az is jó, ha PCI-E-s kártyád van, mindegy milyen.
Annó én is elkúrtam a HD4870 BIOS-át, de nem szartam be, beraktam az alsó slot-ba, majd fölé a 8800GT-t+rá monitort és a 0 helyett 1-est írtam és jó is lett a kártya.
Nem kell félni kinyírni nem fogod. -
keIdor
titán
válasz
Vistaboy #2016 üzenetére
Nekem is MSi van (bár mindegy, mert csak a matrica más a ref. kariknál, meg a BIOS) és pontosan hogy érted, hogy lekapcsolja a képet? Netezel mondjuk, és 1mp-re fekete kép, majd vissza? Ilyet nem tapasztaltam, max arra tudok gondolni, hogy neked valamiért váltogatja a ramfrekit, akkor ugrik 1-et a kép GDDR5-nél, de azt nem szokta váltogatni...
-
keIdor
titán
válasz
schwartz #1906 üzenetére
Hát a kettőnél hangosabb ez tény, de egyáltalán nem vészes. Mondjuk nekem majdnem a lábamnál van lent a gépem, ha mellettem lenne az asztalon, akkor lehet már nekem is sok lenne, de így nem az.
Hangos "szar"-nak meg egyáltalán nem nevezném... HD4850 hangos volt, aláírom, HD4870 X2 is az volt, mert az meg pörgeti nagyon, de a HD4870, HD4890 nem vészes.
Aki meg nagyon allergiás a kis hangokra is, annak tényleg jobban megérheti a Toxic +1xk-t simán megér.
-
keIdor
titán
Radeon BIOS Editor-al sikerült valakinek feszültséget emelni? Én hiába állítom be az 1,4V-ot nem lehet kiválasztani... egy ismerősnek kéne.
-
keIdor
titán
válasz
strebacom #1715 üzenetére
Pedig nem adódik össze. 1GPU-nak 896MB van.
Az ilyen SP2 szar SP1 jobb az XP-nél is eljátszották párszor. SP3-al is... mind user error, de nem is akarlak meggyőzni, mert nincs hasznom belőle. Akkor használj SP1-et és a Windows-t se frissítsd, mert véristvánéknál lassú.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1712 üzenetére
Sajnos 1680x1050-be is sok helyen kevés volt már a HD4870 512MB. Amikor cseréltem GTX-280-ra minden brutálisan gyorsabb lett pl. Crysis. Aztán jött a HD4890 ami rátett még egy lapáttal.
A HD4870 és 9800GX2 azzal az 512MB-al lett nagyon elrontva, de szerintem a HD4850 is, és így a HD4770 is ide sorolható, bár még nem volt utóbbi a kezemben. Kell az 1GB sajnos, a középkategóriába is. A 9800GTX/GTS-250-nek se árt.
Call of Jaurez: Szerintem a WDDM 1.1-nek lesz köszönhető, de majd a mester megmondja a tutit.
-
keIdor
titán
válasz
PowerBuldog #1680 üzenetére
Nekem se, jó 6 éve, de USB Pendrive is elég, vagy CD-RW, DVD-RW... arról kell bootolni, ATi-Flash-t rá kell rakni, meg a BIOS-t és DOS alatt flashelni.
http://www.katt-teszt.freeweb.hu/ itt van leírás.
-
keIdor
titán
válasz
PowerBuldog #1673 üzenetére
Lehet, de én nem ajánlom...
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1616 üzenetére
Nekem is ez van.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1605 üzenetére
Csak jönne már az Ep3.
Emlékszem az Ep1 elött pár hónappal mondta a Valve, hogy az Episode-k között 3 hónap lesz csak, azóta sincs Ep3.
Én meg azóta röhögök a Valve-n. -
keIdor
titán
Én azt halottam, hogy az AMD kirúgni készűl a Palit-ot (Gainward). Nem tudom mennyire lehet igaz, de ha ennyit késik a Gainward lehet lesz benne igazság.
De őszinte leszek... rúgják csak ki őket, és jöhetne helyette a BFG, EVGA.
Sapphire, HIS, MSi, XFX, BFG, EVGA Radeon-okon kívül nekem nem is kell más.
Bár Asus se rossz, de amilyen drágák akár fel is dughatják maguknak ennyiért... -
keIdor
titán
Fuh, azokról a PowerColor hűtőkről eddig csak rosszat olvastam.
Úgy gondolom, hogy a 150-200W-os kártyáknál már nem szabad olyan hűtőt használni, ami a házban tartja a levegőt. Egyelőre a referencia, Sapphire Vapor-X, HIS IceQ4 ami bejön, én mást nem vennék. Max kibaszott olcsón, de arra is beszereznék egy refhűtőt.Beowulf_78: DirectX 10.1 hiánya okozza szvsz az a pár recés élt. Ebből is látszik, hogy ideje lenne, hogy alap legyen.
-
keIdor
titán
válasz
janos666 #1554 üzenetére
Nekem 22 TN van, igaz abból az egyik legjobb, mindenki ezt ajánlotta játékra és filmre és nem bántam meg, hogy ezt az LG-t vettem meg, gyönyörű képe és színei vannak.
24-est akartam, de még a 80k-t is sajnáltam rá, pedig ott kezdődnek a jobbfajta 24-esek.Majd talán idén már megérik egy nagyobbra a csere, de egy jófajta TN még mindig elég lesz nekem.
-
keIdor
titán
válasz
schwartz #1527 üzenetére
TV-t ugye messzebbről nézi az ember, a recéket kevésbé látni...
janos666: Nem tudom hányast kaptál iskolában szövegértelmezésből, de leírom századszorra, és most már utoljára. Engem az se érdekelne, ha az ATi-é lenne a PhysX, akkor is bullshit a jelenlegi formájában, nem kell csodaradeon-ozni, amikor GTX-280-am volt akkor is bullshit-nek tartottam. Arra megy ki az egész, hogy vegyél még kártyát, látom nálad el is érte nVidia, amit akart.
-
keIdor
titán
válasz
janos666 #1504 üzenetére
AC - igen, de én 1-2 hely kivételével ezt észre se vettem. Az a patch elsősorban az nVidia miatt jött ki, állítólag le lett eléggé hordva az Ubisoft, mert bele merte rakni a DX10.1-et a játékba. Azt a hibát DX10.1 alatt is meg lehetett volna oldalni.
StalkerCS - Hát nagy a gépigénye, lehet az DX9 is, szóval ott az optimalizáció a szar... Crysis is ilyen.
HAWX - igen mindegy.
Stormrise - még csak le se töltöttem, annyira nem érdekel. Kis címekkel nem foglalkozom, nincs minden szarra idő.
Mirror's Edge - hát elég lófax, nem estem tőle hanyatt... az elején még annyira bugos volt a játék, hogy sokan bekapcsolták és kivágta őket a játék az asztalra. Még jó, hogy én már 3 hónappal ezelőtt kitoltam Xbox-on.
Terminator: ugyanaz, mint a Stormrise.Mint írtam, egyik se jobb a másiknál, most ebben a pillanatban egyik sem ér semmit! A DirectX 10.1 melett viszont még mindig ott van a gyors, mindennel kompatibilis AA, a PhysX meg csak arra megy ki, hogy vegyél még egy kártyát. Ha valaki a fanatizmusa miatt képes még a PhysX-et védeni, azt nagyon sajnálom, rossz lehet neki.
schwartz: Várom!
-
keIdor
titán
válasz
schwartz #1497 üzenetére
Látványos? Cellfaktor idejében még a államat kerestem fél napig, de ez a mostani nonszensz... Mirror's Edge 1-2db lebegő ruhadarabjától nem estem hanyatt. Van még másik PhysX játék, ami fele ennyire "látványos" lenne?
Ja, hogy arra megy ki az egész, hogy vegyél még egy kártyát fizikának?
Szokásos nVidia!
Hát nekem speciel a gyors, mindennel "kompatibilis" AA fontosabb lenne, minthogy a GPU számoljon fizikát... erre ott a proci, úgyis mindenhol VGA limit van.
Stormrise? Ki se próbáltam még.Neked meg lehet illene tovább lépni és elfelejteni azt a bugos Gothic 3-at.
PhysX-re még mindig azt tudom mondani, hogy az nV mostani első számú földmívesvakítása.
-
keIdor
titán
válasz
schwartz #1485 üzenetére
Vagy csak neked.
Ezzel az 1-2 címmel ki lehet törölni a...
DirectX 10.1 cím sincs több, de az Assassin's Creed, Far Cry 2, Stalker: Clear Sky, H.A.W.X.-ot legalább ismerem... ez a Sacred was ist das?De megnyugtatom a lelked, egyik se ér még semmit, de a PhysX idén már biztos nem változik ilyen szar címekkel... DX10.1-ből legalább még lehet valami.
Abu85: Micsoda címek... egyikről se halottam még... és akkor a zűdek fikázzák a Stormrise-t.
Egyik se jobb a másiknál...
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1476 üzenetére
Szerintem meg alapból kár volt ilyen feszültség emelő programot kiadni... bárki letöltheti, és ez lesz a vége. Elég lett volna, ha mondjuk XS-en kirakják, de máshova nem.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1438 üzenetére
Hát lőnék én PC-ről képet ha meglenne a játék... nem találtam a tudod milyenből működőképes verziót... FPS-t nem szeretek Controller-en játszani, de ennél a játéknál kénytelen vagyok...
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1426 üzenetére
Ezekkel valami tényleg nem stimmel szerintem se. Nagyon mosottak a textúrák, Xbox360-on is szebb.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1396 üzenetére
Én olvastam, hogy +0,1V segített +30MHz-et. Én ezért nem is szerencsétlenkedek a fesszel. Megkeresem a linket, és ha megtaláltam, akkor közlöm itt.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1379 üzenetére
Abu szerint meg lett kicsit emelve a feszültség.
Az XFX refi hűtése +10%-ra lehet be lett lőve, szóval hangos lehet! Nekem a Sapphire jön be.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1369 üzenetére
Bizony jók, bár most a 285 nagyon nem éri meg a 275 miatt. Én utóbbit venném. 295-nél meg ott a 4870 X2, ami jelentősen olcsóbb és alig lassabb, viszont az tényleg egy hangos kártya. El kell dönteni mindenkinek, hogy hangos, de olcsó kártyát akar, vagy drágát, de halkabbat... teljesítmény kb. egál, szóval tényleg csak hang alapján érdemes dönteni, bár én a 4870-et is le tudtam halkítani úgy, hogy nem ment 80°C fölé a mag, szerintem X2-nél is lehet játszadozni a ventivel.
260-at viszont több helyen látok 50k-ért, szóval az nem kérdés, ebben a kategóriában nV-t vennék 4870 helyett.
Dashes: Nekem fent van a Wars, esti buliban benne vagyok.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #1360 üzenetére
Asus kártya az mindig drágább, mindegy melyik kategóriát nézed az Asus a legdrágább az esetek 90%-ban. EVGA-nál is drágább olykor... nekem ezért (is) nincs Asus VGA-m már vagy 5 éve... Sapphire, HIS, MSi, XFX, EVGA, BFG, Inno3D, Gainward csak ezekkel foglalkozom, bár a Gainward (nem referencia) kártyák is egyre gyengébbek... Galaxy is elgyengült, mióta a Palit megvette őket. Övék a Gainward is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest