- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Értem én hogy mire gondolsz.
Inkább te nem érted amit én mondok. A PC-s technológiában benne van hogy jóval részletgazdagabb mint a konzolok.Többek között amit te is mondasz, adott területen levő képpontok száma, VGA-k technikai szintje stb...de ha nem úgy írják meg a játékot, hogy ezek az előnyök megmutatkozzanak, akkor ez az előny odavész. Talán a Crysis +Crysis WH az egyik azon kevés "only PC" címekből amit egy box nem lenne képes úgy megjeleníteni, vagy a HawX látványvilága, mert a játszhatósága borzalmas egyhangú. De mint már írtam a játékok 90% nem ez a helyzet. Hiába van jobb monitorod mint az LCD tv, ha a játék 720p-re van optimalizálva, és csak átportolják PC-re. Ebben az esetben nem fogsz részletgazdagabb képet kapni, hiába van jobb monitorod. Sajnos az esetek döntő többségében ez a helyzet.
-
zack
nagyúr
Sztem látott...de ha mégse, akkkor megnyugtatlak hogy én 99% mindent fullon játszottam a 4890CF-el egy 24"-es full HD-s monitoron.
Persze vannak játékok amik esetleg jobban néznek ki PC-n mint konzolon. Pl. FC2. De ez mit sem ér ha dög unalom a játék.1-2 példa van erre amit PC-re fejlesztettek, és véletlenül jó lett az optimalizáltsága is. Mivel a PC-s játékok 90% konzol port, innentől kezdve nem nézhetnek ki jobban. Sőt...némelyik inkább rondább, és optimalizálatlanabb.
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm a kedves hsz-t, nem hiszem, hogy ilyen hangnemet engedtem volna meg magamnak veled szemben...
És igen, több, mint fél évig volt 280-asom, de ha már itt tartunk Neked volt már 4890-esed? Bár tök mind1. Szerintem a mai napig a 280/285-ös a leggyorsabb 1 GPU-s kártya. Nekem ez a véleményem, tetszik, tetszik, nem tetszik nem tetszik.
Kérlek csak akkor válaszolj, ha meg tudsz ütni valami normálisabb stílust.
-
tzsolesz
nagyúr
Hidd el nekem, hogy azok.
Fusd végig a PH!-ás cikkeit is az úriembernek, és akkor te sem mondasz ilyeneket.
gbors oldala
(a grafikonokat ugyan az idő eltüntette, de szerintem még így is látszik, hogy hozzáértő készítette a méréseket
)
-
PH-User
addikt
Mert most azon vagyok, hogy a PowerColor-t megkapnám jó áron, és azt olvastam, hogy ezek a HD4890-ek túlhajtásban (GPU terén) elérik átlagosan a 950MHz-et. Viszont láttam egy másik tesztoldalt, ahol az XXX verziót 1GHz GPU órajelen nyomatták, stabilan. Ez az 1GHz más kártyákból, (pl. a fentebb említett) nem hozható ki?
Annak idején, mikor vettem a 4830-at, annyira mondták, hogy XFX-et vegyek, annak lehet húzni brutálisan a GPU-ját! Erre: 685MHz volt stabil 575-ről, holott volt, aki Sapphire-t vett és 800MHz-en járatja még most is...Arról nem is beszélve, hogy az XFX jóval drágább is volt, mint a Sapphire, bár mondjuk hűtése is komolyabb, de az nem hiszem, hogy annyit dobna rajta árban.
Vélemény?
-
zack
nagyúr
A tesztek engem sem érdekelnek túlságosan...de ez a 295 topikba lett linkelve, és a Quad SLI-t célozza meg mint fő téma, de ott van az is amiről beszéltem.
[link]
Milyen skálázódási problémáról beszélsz?
Tudtommal jobban skálázódik mint az SLI, és több játékban is müxik a CF mint az S. A CF skálázódása 95-100% közötti.
-
zack
nagyúr
Nekem volt 260, 285, és 295 is, és nem 1-2 napig. Most 4890 CF-el tolom már legalább 3 hónapja. Nekem van alapom azt mondani hogy a 4890 CF jelenleg a legerősebb 2 GPU-s megoldás. Már csak azért is, mert ha nézel teszteket, világosan látszik hogy a legtöbb tesztben még a 285 SLI-t is megeszi, nem hogy egy 295-öt, ami 10% gyengébb mint egy 285 SLI.
De gondolom próbáltad a 4890 CF-et hogy így leírtad a 295-tel szemben, és remélem nem láttatlanba tetted mindezt.
Persze véleményt alkotni ettől függetlenül szíved joga, csak ha nem próbáltad, akkor nem túlságosan hiteles. -
Petya2900XT
aktív tag
Én azóta vhogy nem érzem a 280 erejét mióta egy koma gtx 280SLI-vel Left 4 Dead Multiba 1280*1024-be 16AA-val meg AF-el a nagy kórájszevönnel 3.6-ig rángatva hozott neki 140fps igaz mentségére szóljon Win7 RTM alatt...(tudom tudom ez még nem is teljes meg nincs driver).....de akkor is mindez nekem 1440*900-on 4*AA-val meg AF-el a jóöreg kórtudúmmal kapok 90fps-t
Az enyém ér 40K-t összvisz az meg őőő 65+2*85=235K van különbség
OFF vége,mert kikapok -
Petya2900XT
aktív tag
Hümm hát ez sem rossz kis példány....először azt hittem egy full sima stock nyák az egész
..de egy 280 mellett?
...rossz a megfogalmazás kolléga....a helyes:a 4890 melett van egy gtx 280-am
A topic megköveteli,h ki melyik oldalra álljon
Jó lenne ha lenne egy ilyen karim a 2közül,de reálisan gondolkodva minek...Minden megy Highba még némi AA-val megspékelve is....csak Cry. Warsba veszem vissza mediumra a beállításokat h legyen fps....
-
Sheltem77
aktív tag
Na most elbizonytalanodtam. 1gb os 56k ért vagy 2gb os 65ért...
Azért nem egyszerű a döntés mert a "végleges" kártya úgyis majd dx11 es lesz, és akkor talán kevesebbet bukok a most olcsóbban megvett kártyán mint a 2gboson az 1gb os elég jó vételnek tűnik annyiért.
Mit tanácsoltok ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest