- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sipikacsa
csendes tag
Igen, olvastam
Ezt a köztes profilt beállítom otthon.Köszönöm az ötletet. Akkor megy vissza 80/185-be.
A túlhúzás elfelejtésén még gondolkodom, mert azonkívül hogy tökéletesen igaz amit mondasz, valamint a Sacred2-höz simán elég a kártya, sajnos emberből vagyok és mint ilyen - kiváncsi is ....További kellemeset!
-
-
odorgg
addikt
Mondjuk nekem Win 7 32bit-es OS-em van, lehet hogy ez nemtetszik neki?
Arra is gondoltam, hogy biosban minden 2D/3d beállítást beállítok 100MhzGPU+200MhzMEM-re és akkór nem ugrálna le fől, CCC-ben meg csak ki-be kelene kapcsolgatnom Ati overdrive-ot ha épp játszani szeretnék. -
Devid_81
félisten
Igen azt tudom, hogy nem eppen egy kutya a ketto, de teljesitmenyben a kulonbseg nem egetvero, viszont az a fogyasztas az elgondolkodtato amit az 5770-es tud...de akar akarmit is mond, amugy mocsok draga az osszes uj ATI kartya, mondjuk est mindenki tudta elore, hogy ha nincs konkurencia akkor nincs ar verseny.
Tuningot en nem is nagyon merek tolni a kartyanak, azt tudom, hogy elviseli azt a magas homersekletet de nekem valahogy nem tetszik, hogy a rantotta siman kisul a nyakon, szoval marad a gyari 900/1000...ahol elfogy ott mar az a 10% tuning sem segit.
Nah majd cserelem 5890-esreha lesz valaha olyan
-
Devid_81
félisten
Jatek alatt megnezem a VRM hofokot, arra en is nagyon kivancsi vagyok, hogy mit produkal.
Erdekes, hogy a 2 ventilatorbol miert eppen a hatso (ami a kissebb) porog mint atom az elso meg alig forog jobban ha terheles van, vagy akar manualis szabalyozasnal egyarant.Es frankon latszik is, hogy a hatso kissebb, szoval azert eleg nagy csatazajt tud csapni ha akar
Tuning teren nem mondanam hatalmasnak, nekem a ramok 1000 rol mar 1025 on is villogast okoznak, de erdekes modon akar mar 1001 en is, ez lehet a win 7 64 bit+9.9 csataliszt, es lehet full antituning is, meg idom nem volt kitapasztalni.
GPU nak max 1.45Voltot lehet adni
Meg se mernem probalni a gyari 1.31 helyett, hogy a VRM-ek olyankor mit csinalnak.
Csak proba erejeig ment le egy 3DMark Vantage 1.381V@1000MHz/GPU/Mind ezek mellett orulok ennek a kartyanak mert olcson jutottam hozza, bar igy utolagosan lehet meg kellett volna varnom az 5770-est.
-
boogie84
veterán
Megy: cod4, men of war, red faction (sajnos ez már nem hibátlanul
) , wolfenstein (elsőre megfagyott, rendzergazdaaként újra elindítva megy asszem, de sokat nem játszottam vele, csk pár perc, mert nem tudom hol vannak a mentései, elölről nem kezdem el ), pkr online game, grid hibátlan (de hát tufjuk h az egy nagyszerű játék!), batman
Nem megy: crysis megfagy indulásnál, motogp08 menüben fagy, shift amikor vezetném akkor
Egyenlőre ezeket próbáltam...
-
Devid_81
félisten
Ide jonne egy: teljes mertekben egyeterto smiley
En csak elmelteben irtam amit irtam, igaz nem pontositottam,szal ott a pont
Csak frankesz0 forumtarsunknak javasoltak itt kapasbol 500-550W es tapot, es annak meg tenyleg nem sok ertelme lett volna, hogy 1db 4890 miatt csereljen le egy 400as FSP tapot.
Nah mindegy meg lett ez kavarva rendesen, szal bocsi ha nyugos volt a hangnemem, nem volt szandekos, biztos menstruallok -
Devid_81
félisten
Ki beszelt itt gagyi taprol?
Remelem tisztaban vagy azzal, hogy 400Wattos FSP-rol beszelunk.
Azt elhiszem, hogy a techpower-es meresek nem a legjobbak.Szerk: "Megmernem kockaztatni, hogy a CF-et is kibirna a tapod, de akkor mar a vele jaro zajok miatt valoban tapcseres lenne a dolog."
Es erre meg kulon felhivom a figyelmed, ugyan lehet felreertheto volt, de nem arrol beszeltem, hogy O tapjaval es egy tuningolt 920-assal stb.
Es a lenyegre valaszoltam, az O konfigja a 400as FSP-vel el fog menni vigyorogva 1db 4890-essel.
A tobbi csak elmelet volt. -
Daffni2
addikt
Igen hallani is,bár figyelni kell mert halk a venti.
Nálam le kell kapcsolni minden ventillátort,hogy halljam.A harmadik ér kizárólag a fordulatszám visszajelzésére szolgál.
A Gigabyte megoldásán kívül van még néhány amit nem lehet a CCC-ben manuálisan szabályozni, viszont mégis szabályozva van, hallani is a vátozást.
-
A_Papa
senior tag
Kobor, zolisx4, lala42 : Köszönöm a válaszokat!
Lehet én vagyok bolond, de úgy vagyok vele, hogy egy majdnem 60 ezres vga ne ciceregjen..
Meg úgy egyébként bosszant az is, hogy a Vaporral annyit szívok. Már gariban van azt mondták kb. 2 hét a csere, reméljük nem abból a szériából lesz...HSM: Szerintem biztos, hogy, VGA, mert most kölcsön kaptam egy 8800 gtx-et egy jó barátomtól, és nincs cicergés..
Az az érdekes, hogy egy 8800GTS-ről váltottam Vapor-ra, és a GTS-sem cicergett.
Üdv:
-
Gothmog
senior tag
Üdv!
Most az imént csináltam egy gyors, ötperces stability tesztet az etqw.exe-ből indítva, ezúttal képpel is illusztrálom (tegnap már nagyon késő volt, így akkor csak ránéztem).
Ha a tegnapi (furmark.exe-s) tesztemmel összeveted, láthatod, hogy - számomra is meglepően - nemhogy gyorsult volna, de még lényegesen alacsonyabb frame-et is értem el így.
De gyanítom, hogy driver lesz, mert amikor megnéztem kíváncsiságból a benchmark eredményeket a neten , és összevetettem a sajátommal, nem értettem, hogy egy nem húzott 4770, hogy lehet sokkal gyorsabb, mint a kártyámAzután utánaolvastam, és kiderült, hogy 9.7-ben kb. a felére esnek a frame-ek...
Ja, amit a figyelmetekbe ajánlok.
1. Tegnap már írtam, de a %-os és tényleges fordulatszámmérők nem svájci órák. Tegnap a 61%-os fordulatra nálam közel 2900-as rpm volt, itt az 58%-os fordulatszám 2550 körüli rpm-et jelent... Jó, mi?
2. Bakker, és a jelek szerint ennyit számít, hogy reggel még frissebb a levegő, és nem valami befülledt, eső előtti páratartalmú légtömeg dohog keresztül a ventiken. Bár a hőmérőm most 22-23 fokot mutat, a kártya mégis jóval hűvösebb maradt, mint tegnap este a 24 fokban. -
Gothmog
senior tag
Igen, azt néztem, hogy a frame-ek nálad jóval magasabbak, csak azt olvastam valahol, hogy pl. 9.6-os driverhez képest 9.7-nél (nekem még az van fent
) egy csomót csökken a frame furmarkban. Úgyhogy gondoltam, hogy ez a 9.7 specialitása, ami esetleg az újabbakban már megint nem jelentkezik.
Különben "telepítés után kapott" parancsikonból futtattam, ami - megnéztem - nálam a furmark.exe-re mutat valamiért. De gond egy szál sem, futtattam az imént etqw.exe-ből is. Hőfokok és ventisebesség maradtak ugyanazok (sőt, 1 fokkal hűvösebb maradt a GPU, talán az esti lehülés miatt), viszont nem lett kétszeres gyorsulás, az biztos. Majd holnap megnézem rendesen, ma már késő van, de mondjuk 180 mp alatt 2700 helyett kaptam 2900 frame-et nagyjából. Ez asszem nem kétszeres gyorsulás
-
ImI87
őstag
Már beszéltem velük a Live Help-en keresztül, de olyan köcsögök vannak ott, hogy elment a kedvem.
"0 perc azzal telik, hogy mondja az alap hülyeségeket (friss Win, friss driver, nem gyenge a táp? nincs rosszul bedugva, stb?) És a vége az lett, hogy vigyem el egy PC szervízbe!
Mondom "kabbe".....
Persze rákérdeztem gyorsan, hgy van-e frissítés, de azt mondta ehhez a verzióhoz nincs.
Kérdem én, egy ilyen erősebb PCB-re épülő kártya (pl Toxic, vagy Black Edition) bios-át érdemes rátenni, vagy egyáltalán lehet?Azért parázok, mert nem tudom, hogy az órajeleken kívül mit kell még átírni (feszek, ventiprofil, stb......), illetve ha v.milyen ref kari bios-át rakom rá, akkor nem lesz-e gond abból, hogy más a nyák, és a VRM vezérlés?
-
Gothmog
senior tag
Szia!
Igen, az nekem is eszembe jutott közben, hogy a százalékos fordulatszám nem minden, és nem feltétlenül a legobjektívabb tájékoztató érték.
Pl. hang ügyében: utánaolvastam kicsit, és az XFX-ek nemigen mennek 35% fölé valóban, de viszont ha annál magasabbra állítják manuálisan, akkor pl. 50% körül/fölött már van hangjuk rendesen.Nálam a Vapor-X-et 40%-on még úgy sem hallani jóformán, ha odanyomja az ember a fülét a ventihez. 50% felett, ha nincs benyomva a házventi, akkor némi "halovány szélsusogást" hallani, de csak ha kimondottan odafigyel az ember, és hangfalak kikapcsolva vannak, szóval semmi komolyabb. Úgy nagyjából 60% körül kezd "áthallatszódni" a VGA ventije az oldalsó ventinek behelyezett 12cm-es, 1200-on forgó, amúgy tök csendes - de a konfigban mégis a leghangosabb elemnek számító - Scythe S-FLEX keltette jól hallható, de szolid szélzajon. De 60% fölé még a legdurvább beállítású szőrösfánkozáson sem nagyon megy a venti. (Talán 63% volt eddig a rekordom
) Persze, ha feltolom manuálisan 100%-ra, akkor ez is süvít ott rendesen
Összegezve: ebben a tekintetben szerintem nem a százalékos fordulatszám a lényeg, hanem a csendes működés. És úgy láttam "digitalis" linkje alapján is, hogy az XFX is gyakorlatilag csendben végzi a dolgát terhelés alatt is. Az enyémről meg tudom, hogy nagyon csendes
(Meg aztán persze simán lehet, hogy az azonos százalékos fordulatszám értékek nem is ugyanakkora tényleges fordulatszámot jelentenek a két kártyán. Gondolom, erre akartál utalni
)
Nyüstölésről... Hát, nézd meg "digitalis" linkjét. Extreme Burning Mod, Post porcessing, és 8×MSAA, persze 1680×1050-ben. És én is így csináltam, illetve tervezem csinálni bekapcsolt házventivel is. Úgyhogy ne aggódj: nyüstölve vannak azok rendesen
-
TomiLi
addikt
-
TazLeacher
nagyúr
Persze, értem mire gondolsz, és ez jogos is. (Sőt én sem látom a különbséget a 280 és a 4890 között, azokban a játékokban, amikkel játszom, csak méréssel derül ki), csak az egész onnan indult ki, hogy azért magas XY kártya ára, mert a világ leggyorsabb 1 GPU-s kártyája, és ez most még a 280-as.
-
TazLeacher
nagyúr
Akkor tényleg ugyan az...CSAK 448 vs. 512 és csak 896 vs 1024...pont ugyan az...ja, és a GTX280/285-öt nem lehet tuningolni?
Tehát elfogadom, hogy a Te kártyád hozta a 280-as 3DMark pontjait, ami igazán szép eredmény, de attól nem lesz 280-as. Tehát, ha még így is azt mondod, hogy hajszálnyival gyorsabb a 260-as, akkor miről is van szó? Egy 260-as hajszálnyival gyorsabb, de egy 280-as is csak hajszálnyival?
A PH tesztet max irányadóak fogadom el, mert az "átlag" embereknek készül, akik nem húznak se procit, se VGA-t, se semmit. Berakod a gépbe, azt menjen...
-
TazLeacher
nagyúr
Ez a kártya meg kedves cimborámé, nem rossz tuningos, de ne keverjük a 280-assal. Köze nincs hozzá. A 3DMark pontokat azért ne keverjük a játék alatti teljesítménnyel...
Nekem volt 280-asom, és gyorsabb. És most tök mind1, hogy mennyivel. Valóban nincs min vitatkozni, mert ez tény. Jó pár hónapja ATi tulaj vagyok, semmi bajom a kártyával, nekem amire kell, elég. De a véleményem nem attól függ, hogy épp piros vagy zöld a kártya a gépbe...
Nem flamekeltésnek szántam, csak a tényeket azért ne kérdőjelezzük meg.
-
schferenc77
aktív tag
Ezt a lejjebb tekerést CCC-ben csináltad? Mert nekem a CCC-ben inaktív az összes állítási lehetőség az ATI Overdrive fülön. Lejet, hogy tényleg az a baja, hogy "csak" 2x6 pinnel van a tápra rakva?
Ha az Expertools-szal megnézem, akkor "Dynamic" beállításnál 25% körül megy alapból a venti (a fixet meg nem lehet csak 50%-ra levenni). 25%-os ventifordulatnál már egészen jó a hangja, igazából nem tűnik ki a többitől. Van a tápnak egy ventije, meg egy 12-es házhűtő, de egyformák, elfogadható zajt adnak. -
schferenc77
aktív tag
Igen, így legalább elindul a kártya és nem csak pittyeg, mint az egy 6 pines csati esetében. Mondjuk este alaposabban megnézem a tápot, mert ez egy gyári konfig, két pci-e slot-tal, és egyébként by default quadro fx-eket adnak hozzá, tehát lehet, hogy a dzsumbulyban el van rejtve egy 8 pines (vagy egy másik 6 pines) csati még, csak nem találtam...
-
schferenc77
aktív tag
A tápból alapból egy 6-os jön ki, az megy a kártya 6-osába. A másik tápcsati a kártyán meg 8-as, de 8-as nincs a tápon by default, így használtam a molexből 6-os átalakítót, amit a kártyához adtak, és ezt a 6-os toldót bedugtam a kártya 8-asába, úgy hogy ott ugye két lyuk szabadpn maradt. A táp egyébként 80Plus-os 500W-os.
-
schferenc77
aktív tag
Na, ez jó hír, de visszatérnék az áramellátásra is: tényleg két kábel kell hozzá? Eggyel próbáltam, nem indul a gép, csak bip-bip-bip...
Csatiból megy az egyik 6 pipnes rámegy, de a 8 lyukasba is csak 6 pinest tudok rakni, mert már nincs. Hozzá adtak ugyan két kábelt, ami 4 pines (igaz csak 3 fémtüske volt benne) molexet alakít át, 6 pines végűre.Szóval nem gáz, hogy 2x6 pines csatival van felkötve, de 2 pin üresen van a kártyán (a 8-asból)?
-
-
BemAnyó
senior tag
-
zack
nagyúr
Borzalmas sok ez a hőfok!
Én minimálisat emeltem rajta, nekem pl. Crysis alatt sem megy 70 fok fölé a venti meg kb. 43-45% körül forog. Alapon pedig ebben a melegben 57-58 fok 33% venti mellett. Az meg már csak hab a tortán hogy CF-ben van, ami elvileg ront a hűtés hatásfokán. Jó ez a ref. hűtés...szvsz. a legjobb. -
tdd587
őstag
Ezt most is csinálom (underclock CCC alól), de ezekkel a külső progikkal mindig odáig jutottam, hogy win x64 nem engedte felrakni, mert nincs aláírva a vezérlő...
Igazából arra gondoltam, hogy mi a leghatékonyabb módja annak, hogy zéró Watt legyen az egyik kártya fogyasztása, amikor nem kell. A csavarhúzón meg a teljes szétszerelésen kívül.
De szerintem nem fogom tudni kipróbálni, mert el sem fog indulni két kártyával. Csak kipróbálni a CF-et meg nem fogok 20 rongyért tápot venni.
-
BullZeye
veterán
ATT is írja, csak ír 4et....vagyis választható a 4 érték között, 100/200on 0.923v, ma elkérem nagybátyámék készülékét, azt megnézem én is mennyit fogyaszt így, meg úgy...
egyébként relatíve meleg van már, 20%os venti fordulaton, ami számomra az abszolút hangtalan kategória, számszerint 1150 RPM, így 48°C a kártya....
automata venti szabályzásmeg be van állítva, hogy
50°C, 20%
60°C, 23%Eddig még az extrém halk kategória
70°C, 26%
80°C, 35%
85°C, 50%
90°C, 65%
95°C, 80%
100°C, 100%Ezekkel egyenlőre jók ki vagyok békülve, délután meg ha minden összejön, akkor kiderül, az is, hogy mennyit lehet ezzel spórolni
szerk.: most már csak azt nem értem, hogyha elmentem a profil-t Túlhajtás ablakban, és beállítom hogy azt a profilt indítsa, akkor miért áll az órajel mindig visza 900/1000re
-
BullZeye
veterán
Egyet értek....20%os ventin, ha leveszem memóriát ati ccc-be 500MHZre...azaz semmi progit nem használok hozzá....akkor 50 fokon tartja....ami szerintem korrekt, és nem mellesleg valóban hangtalan....játék közben Xigmatek hűtő is elkezd duruzsolni, úgyhogy a kettő jól el van
Vehetnék rá hűtőt, ahogy 4850emmel is tettem, de abban mi a kihívás? Attól nem leszek okosabb, vagy nem értek 1el több dologhoz, ha 5 perc alatt rárakok egy Fridge-t pl
így viszont "régi álmom" teljesül, hogy jelentősen csökkentsem gépem fogyasztását
de egyellőre nem nem megy sehogy, MAIN fülön, a Customize... résznél nekem csak ilyenek vannak: Low Level Refreshrate, és Low Level Desktop color scheme, meg egy Graphics subsystem diagnostic reports
Ahol állíthatnám pl a Fan speedet nincsmeg az sincs, ahol az órajeleket babrálhatnám
ez így elég kiábrándító, és télleg nem használtam még, úgyhogy télleg nem tom mitévő legyen...úgyhogy várok, hátha itt valaki tudja ez mitől van
-
Landon
addikt
Igen speciel a 4870/4890eseken ezt a dupla slotos hűtést abszolút eltalálták még ha zajos is.
Én se cserélném az tuti pláne mivel sztem ennél a VGA-nál már fölösleges a húzás ha csak vki nem 3DMócsing06/Vantage megszállott.
Nekem mondjuk könnyebb dolgom lenne az OC-vel de sztem totál fölös.
Érdekes, hogy régen mg anno az ősidőkben az X800Pro-m-on volt ilyen hűtő mint most ezeken pedig az TOXIC volt... és ma már ez a ref. hűtés hát hiába fejlődünk na!
Reméljük 1-2 év és a Vapour-X lesz a refkó hűtés lol
-
AirBooms
addikt
Mivel én nem játszom, csak a Flight Simulatorral, ezért nem hiszem, hogy egetverő különbségekről tudok majd beszámolni. Ami az ATI mellet szól, a kisebb fogyasztása és az FS-hez könnyebb konfigurálása. Ami ellene, az a hangja a gyári ventinek. De sebaj, OC már megrendelte a vízhűtőblokkot reája!
És van végre működő i7-es renccerem! Holnap majd nekiállok kiismerni, tuningolni! -
Landon
addikt
Lap BIOS-t oda vissza frissítettem! VGA BIOS-t ugye nem lehet frissíteni mert a sapphire cseszik kiadni bármit is... érintkezési hiba nem lehet mert érdekes a 8400GS jól érintkezik csak a 4890 nem? Minde progi x4-et ír ki. Amiket próbáltam: CPUZ, GPUZ, Everest, CCC ugye az alap... úgyhogy csak azt tudom elképzelni, hogy a kártyával van valami de hogy mi azt nem értem. Bármilyen ötletet szívesen fogadok mert már kifogytam az ötletekből.
-
p87
senior tag
Köszi!
Megnéztem egy kis tuningot.
Ati automatikus tuningolás 990/1095 ig ment a gyári hűtéssel 975/1075 ig.
Crysis és Prototype alatt néztem eddig 960/1100 képhiba mentes.
970/1100-nél már néha előbukkannak villódzó hibák.
Léggel ezen játékok alatt 45% ventivel végül 940/1100-ig ment képhiba mentesen.
Memóriát még nem néztem 1100felett.
Ati toollal majd még megnézem mi a max. -
-
Érdekes az is, amit linkeltél, bár az még a "régi" Phenom-ot szerepelteti. Mindenesetre érdekes, hogy azok a játékok, amik nem egyértelműen a CPU-ból táplálkoznak, már elmossák a különbséget az olcsóbb AMD előnyére.
Viszont ami gyönyörűen látszik, hogy mind a Phenom2, mind az I7alapon is gyönyörűen kihajtja a akár a dupla 4890-et is...
Ez így igaz.
Mod:
A 2. tesztben jók az OC eredmények -
Croft-21
őstag
Vagyis akkor hiába vettem nagyságrendekkel jobb karit, 60 fpsnél nem fog többet produkálni a monitorom miatt?
Hát ez marha jó! Meg hiába is vennék kisebb monitort, révén az is 60 Hzn megy, akkor ugyanott vagyok. Akkor ennyi erővel eladhatom és visszatehetem a 8800 GTmet az is produkált 30-40 fpst 1920x1080ban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest