- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
schferenc77
aktív tag
Ezt a lejjebb tekerést CCC-ben csináltad? Mert nekem a CCC-ben inaktív az összes állítási lehetőség az ATI Overdrive fülön. Lejet, hogy tényleg az a baja, hogy "csak" 2x6 pinnel van a tápra rakva?
Ha az Expertools-szal megnézem, akkor "Dynamic" beállításnál 25% körül megy alapból a venti (a fixet meg nem lehet csak 50%-ra levenni). 25%-os ventifordulatnál már egészen jó a hangja, igazából nem tűnik ki a többitől. Van a tápnak egy ventije, meg egy 12-es házhűtő, de egyformák, elfogadható zajt adnak. -
schferenc77
aktív tag
Igen, így legalább elindul a kártya és nem csak pittyeg, mint az egy 6 pines csati esetében. Mondjuk este alaposabban megnézem a tápot, mert ez egy gyári konfig, két pci-e slot-tal, és egyébként by default quadro fx-eket adnak hozzá, tehát lehet, hogy a dzsumbulyban el van rejtve egy 8 pines (vagy egy másik 6 pines) csati még, csak nem találtam...
-
schferenc77
aktív tag
A tápból alapból egy 6-os jön ki, az megy a kártya 6-osába. A másik tápcsati a kártyán meg 8-as, de 8-as nincs a tápon by default, így használtam a molexből 6-os átalakítót, amit a kártyához adtak, és ezt a 6-os toldót bedugtam a kártya 8-asába, úgy hogy ott ugye két lyuk szabadpn maradt. A táp egyébként 80Plus-os 500W-os.
-
schferenc77
aktív tag
Na, ez jó hír, de visszatérnék az áramellátásra is: tényleg két kábel kell hozzá? Eggyel próbáltam, nem indul a gép, csak bip-bip-bip...
Csatiból megy az egyik 6 pipnes rámegy, de a 8 lyukasba is csak 6 pinest tudok rakni, mert már nincs. Hozzá adtak ugyan két kábelt, ami 4 pines (igaz csak 3 fémtüske volt benne) molexet alakít át, 6 pines végűre.Szóval nem gáz, hogy 2x6 pines csatival van felkötve, de 2 pin üresen van a kártyán (a 8-asból)?
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Került a konfigomba egy 4890-es kártya (Sapphire OC verzió), és hát kicsit elakadtam.
Már eleve a kártya beszerelésével: tényleg két tápcsatit kell rádugni, hogy elinduljon? Van hátul rajta egy 6 lábas, meg egy 8 lábas csati, az ok, ha ide két 6 lábasat rakok a táp felől?
Másik: a zaj. Teljesen elborzadtam, hogy milyen hangos, gyakorlatilag csak ezt lehet hallani a gépből mást nem. A CCC-ben lehet normálisan csökkenteni a venti fordulatát? Olvastam jó pár hsz-t mindenhol más volt a progi, leírás. Ami lényeg, normál használat (net, office, win) során a lehető leghalkabb legyen a kártya. Ez a cikk a bios flashről még számomra is érthető, de lehet, hoyg először finomabb módszereket próbálnék, ha ajánlotok rá valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest