- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
lala42
őstag
válasz
scope2007 #7305 üzenetére
Sajna csak 1 15"-os moncsim van jelenleg, és nincs időm sem jobban nyúzni, de mint írtam az enyém ref hűtős. De arra emlékszem, hogy anno amikor megvettem (valahol més talán a teszteredmények is megvannak) akkor sem volt hűvösebb a kártya.
De azt a 72-74 fokot tartja is folyamatosan ha megy az ellenség ölése
-
lala42
őstag
válasz
zolisx4 #7245 üzenetére
Szerintem TUTI ez a kari. Ugyanis és azt látom, (az 5000-es topikban ), hogy ott sok a gond. Ez a kari jelenleg mindenre elég. Nincs vele semmi gond, ahogy beraktad mint én is, úgy megy. Nem kell buherálni, jó a megjelenítés. Más a driver is kiforrott. Ellenben az 5000-es szériával.
Vagy nem jól látom? -
lala42
őstag
Hali!
Adott egy Ref Powercolor 4890. Semmi piszkálódást nem kapott, alap beállításokkal megy. Egy ideje észrevettem,hogy a hangja megváltorott. Játékok alatt az-az 3d-ben fel-fel zúg. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy inga kilenés ideje lenne. Az-az a zúgás ilyen időintervallumban hallható. zzzzz_____zzzzz______zzzzzz______ Valaki (ha tudtam érzékeltetni) Érti ezt, vagy találkozott-e hasonlóval? Catalyst 09.12 driver. -
lala42
őstag
válasz
peetmaster #5360 üzenetére
Gariztasd, mert a memók xarok a karin. Itt nincs mivel variálni. Mehet a kukába. Garba hozz másikat.
MÁS!
Most jövök az 5000-es topikból.
Még ahogy elnézem senkinek nincs ilyen karija, de már veszekedni, észt osztani mindenki tud
Meg van magyarázva,hogy miért csúcs és miért xar a kártya. Na ebből ne tudtam semmi okosat leszűrni -
lala42
őstag
Ez szerintem egy sima ref kari, mint nekem is van. Csak az eladó felhúzta, mint én is
. Igaz én csak kipróba erejéig egyszer, amikor a megjelenés idején hozzám került.
Sok érte az a rúpia amit kérnek.
Annyiért gyárilag húzott más kivitelűt kapsz, de ez is tökéletes, ha nem kézből veszed, és olcsóbb is.
-
lala42
őstag
válasz
Savanya #4583 üzenetére
Hali!
Ez kérdés, vagy megállapítás?
Mert ha kérdés, akkor szerintem nem. Nem éri meg kb. 10 000 rúpiát beleölni, mert mindjárt itt az 5000-es sorozat és ki tudja arra mi lesz a jó.
Ha megállapítás és nem akarsz váltani a közeljövőben, akkor megfontolandó.Annak ellenére, hogy szerintem ebben az esetben sem érdemes, mivel jó kis hőcsöves az a hűtő. És ingyért van
A játékok alatt pedig, amikor bent van egy szerón 50-60 Bf-109 Messer, némi bombázóval néhány Lag7-el Il-2 vel fűszerezve, fejeden a füles, esetleg 30-50 ember lő a Cod. valamelyik változatában, vagy megy az ArmA, akkor úgy sem hallod ha zajos
Ja és mindezt fűszerezi a család tagjainak különböző hóbortja TV, zenehallgatás DVD nézés természetesen egyszerre, szobák között kinyitott ajtóval
Akkor hallod, hogy mennyin pörög az a rohadt venti?
Szerintem nem
-
lala42
őstag
Próbálta már valaki a 9.9 C.-t?
Vélemény róla? -
lala42
őstag
Láttátpk már? ( ha igen, akkor lemaradtam
)
HD 5000 -
lala42
őstag
válasz
nightmare13 #3677 üzenetére
Nekem ehhez hasonló a karim, PCS nélkül. Nálam bevált. Halk, hűvös, még az első szériából való. A megjelenés környékén vettem. Semmi gond nem volt vele eddig. Minden -még az ArmA2 is megy teljes fullon 22" monitorral.
Nem rossz vétel, valamint jó a hűtése is. -
lala42
őstag
Ezt nem tudom megitélni,hogy érdemes-e várni rá. Nálam más a helyzet, mert árában be van számolva a korábbi tipus, tehát ergo nem veszítek sokat. Az más kérdés,hogy ha boltban kellene megvenni, akkor váltanék-e?
Azt meg az idő fogja eldönteni,hogy érdemes lesz-e váltani, az 5000-es szériára. Miben lesz jobb, lesz e játéktámogatása, stb. De csak a DX-11 ért nem fogok váltani.Már annyiszor elterveztem,hogy nem kell a legújabb technika,hogy na. Persze minden esetben megbolondulok
-
lala42
őstag
válasz
BullZeye #2904 üzenetére
Az hogy mennyire hangos, relatív. Ha bentt vagyunk 1 64-es szerón az ArmA-ban, Cod-ban, Bf. valamelyik részében, rajtunk a füles és egyszerre dúl a háboru, nem hallod a hangját
A ventit a CCC szabályozza, alapon 23%-on megy. De amikor felveszi nagyobb terhelésnél, az meg a fentebb leírtaknál van és még nem hallottam.
( közben a két gyerkőc, az annyok hangjai is beszállnak a zsivajba, akkor elképzelheted, hogy nem is hangos a kari. Kb. 60-65 fok körüli lehet a hőmérséklete, a GpuZ szerint. 1-szer megnéztem FurMarkkal is, akkor felment 71,5-re.
-
lala42
őstag
Egy 3DMark eredmény. Nem tudom, hogy ez mennyire jó, vagy átlagos.
[link]
Ha lehet tájékoztassatok már. -
lala42
őstag
válasz
zolisx4 #2793 üzenetére
Azzal,hogy a speciálist választod, még nem ugrik a gari és nem romlik el a kari. Sőt megnézheted, hogy autotuningban mit bír. Ott sem tudod elk@rni
Én is kipróbáltam a PowerColoromat, húztam, nyúztam tekertem, igaz visszament alapra, de jót tett a szememnek, meg az egómnak
az az 1 Ghz. fölötti érték.
Minden kártya megjárja nálam a poklot(no meg minden számítógép alkatrész.) Ami nem bírja a hivatalosan kiadott szoftverekkel a nyúzást, az mehet vissza a gyártónak. Az már valahol bibis, ergo nem sokáig fogja húzni az igát. És inkább az első hetekben, napokban adja be a hibás termék a kúlcsot, mintsem a gari lejárta után.
-
lala42
őstag
válasz
TazLeacher #2057 üzenetére
Leformázod, inditólemeznek. (rendszerlemez) ekkor felmásolja az inditófájlokat, ezután a fleshprogit és a bin fájlt felmásolod mellé és kész. Ezután bebootol a penről, majd mindent úgy csinálsz, mint hajdanában, amikor még nem volt ilyen WIN. alatti Bios frissitéses úri huncutság
-
lala42
őstag
válasz
TazLeacher #2055 üzenetére
A meghajtónak, a pendrivot adod meg. Tehát az lesz az A:meghajtód.
-
lala42
őstag
válasz
TazLeacher #2018 üzenetére
-
lala42
őstag
válasz
TazLeacher #2009 üzenetére
Én nem UT-zok, nem GTA-zok nem WOW-ozok.
A konfigom ott van az adatlapomon. Nálam eléggé tele van a gép, és így is bírja-(ta.) Szerintem bőven elég a tápd.
-
lala42
őstag
válasz
TazLeacher #1995 üzenetére
Na most értem ide. Ezzel az auto tuninggal stabil a kártya.
Igaz a hőfokok miatt nem használom, mivel az alapértékek tökéletesen elegek arra a használatra, amire nekem kell..
Igaz 3D-t nem futtattam (még) a huzott állapotban, de a Bf COD sorozatokat viszi. Bf2-2142, Cod4-5, FarCry 2. Semmi gond nem volt vele.(melegedés sem jelentkezett.)
Megjegyzem ezt a lehuzást (lehet, de nem biztos,hogy olyan ócsárolja, aki 9600 Pro-val vagy azzal sem rendelkezik.) Nem biztos,hogy fizikai kontaktusba került volna komolyabb kártyával, mivel több ócsárolós személy adatlapja sem kitöltött, ill. olyak konfigokat látok, ami finoman szólva nem összeillő cuccokat tartalmaz. Valamint semmiféle teszt, vagy kép nem kerül fel ide a topicba, amit ők készített volna. Tisztelet a kivételnek, mert látok itt extrém dolgokat is, amik tettszenek, és saját kezüleg készült képek (mert látszik az) kerülnek fel. Nekik csak grat.
és a legnagyobb tiszteletem. Nekem ez a kártya van, ennyit tud, meg vagyok vele elégedve és punk-tum
-
lala42
őstag
Lekéstem a szerkesztéssel
Vélemények?
-
lala42
őstag
válasz
PowerBuldog #1989 üzenetére
-
lala42
őstag
Nos újra a képek
[L:%5Burl=http://kepfeltoltes.hu/view/090605/ccccc_www.kepfeltoltes.hu_.gif%5D%5Bimg%5Dhttp://kepfeltoltes.hu/thumb/090605/ccccc_www.kepfeltoltes.hu_.gif%5B/img%5D%5B/url%5D][link][/L]
[L:%5Burl=http://kepfeltoltes.hu/view/090605/llll_www.kepfeltoltes.hu_.gif%5D%5Bimg%5Dhttp://kepfeltoltes.hu/thumb/090605/llll_www.kepfeltoltes.hu_.gif%5B/img%5D%5B/url%5D][link][/L]
[L:%5Burl=http://kepfeltoltes.hu/view/090605/kkkk_www.kepfeltoltes.hu_.gif%5D%5Bimg%5Dhttp://kepfeltoltes.hu/thumb/090605/kkkk_www.kepfeltoltes.hu_.gif%5B/img%5D%5B/url%5D][link][/L]
[L:%5Burl=http://kepfeltoltes.hu/view/090605/Kiv_g_s_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg%5D%5Bimg%5Dhttp://kepfeltoltes.hu/thumb/090605/Kiv_g_s_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg%5B/img%5D%5B/url%5D][link][/L] -
lala42
őstag
Nos a CCC-ben auto tuning-al próbáltam a ÍPowerColor 4890-et.
alapon:
[link]
autotune:
[link]GpuZ0.3.4:
http://kepfeltoltes.hu/thumb/090605/kkkk_www.kepfeltoltes.hu_.gif[/img][/url]
bocsi
[link]
ez az alap:
[link]Nos 1 alkalommal, mielőtt váltott a memóriaemeléshez, a GPU elérte a 960 MHz-t, de a váltáskor visszaesett 955-re és így is maradt.
A hőmérséklet, folyamatosan 79,5, volt, néhány alkalommal elérte a 80 fokot is, de tartósan alatta maradt.
Szóval ár/érték arányban nem rossz ez a kártya. Tudom van jobb is, de ez sem rossz. Az ATI eltalálta és nem is rosszul.
Megjegyzés 9.5-ös drivert használok. -
lala42
őstag
semmiképp sem huznék a procikon.
Celeron 1,7 Gh. S 478 foglalatu lapban
( de jó a FCPGA-s lap is Cerka 667-es prockóval) Azt sem kell húzni
Basszus amire pénzed van. Ha nem húzod, teljesen mindegy.
Melyiket vegyem ez értelmetlen kérdés. Te tudod mire akarod a gépet használni. Ha csak szövegszerkesztés, némi NET-el fűszerezve, Játékokból az Admirális, akkor elég egy kis teljesítményű. Ha FarCry, Crisys Cod 4-5, GTA4 akkor meg ezeket úgy sem árt egy kissé megpiszkálni. -
lala42
őstag
Úgy látom, nagyon új még ez a kari
Kevés az infó, kevés a tuning. Nálam 1 PowerColor sima ref.-es van, igaz elég magas hőfokokat mutat a GpuZ. Alapon kb 54 fok, terhelés alatt 65-68 fok is szokott lenni. De ez valszeg. betudható annak, hogy csak beraktam oszt.had menjen. Nem volt időm átrendezni semmit a házban. Majd holnap állok neki elrendezni. Egyszer a CCC-vel automata tuningot csináltam, ott a GPU elment 960-ig, a Memó 1040 körül. Nos a hőmérséklet fel is ment 90 fok körülire. (most melózok, azért nem tudom a pontos értékeket.) PrintScrn-em van. majd holnap bemutatom. Igy első rálátásom, hogy jó a kártya, de a hűtése nem kimondottan nyerte el a tetszésemet.
Nézni kell rá valami komolyabbat. ( már ha marad ez
)
-
lala42
őstag
Szerintem nem a kari lehet a hibás. Inkább arra gyanakszom, hogy a win megérett már újratelepítés nélkül 3 lap és 3 videokari cserét
Holnap , vagy vasárnap rászánom az időt és megnézem, hogy mi a helyzet egy új win-el. (lehet 7-es lesz.) Addig a gyerek használja a másik gépet, oszt játtszon ott
Eredméynről meg majd beszámolok.
Egyébként véletlenül letöröltem a 3D eredményét, de 14900 körüli pontot adott, míg 8AAA val
14100 körül. Nem rosz ez a kártya, csak lehet én voltam a Balf@sz.(Kicsit lusta vok.
De az asszonynak azt mondom, hogy megfontolt, nyugodt
)
-
lala42
őstag
válasz
PowerBuldog #1801 üzenetére
Köszi a tippet, Ezzel már találkoztam, és miután adtad a linket kipróbáltam. Nos végig tudtam hajtani a Bf2-ben két menetet is kékhalál nélkül. DE!!!! hogy ennek mi a f@sz köze van a rohadt ATI dríverhez?
Mi a nyavajáért nem tud ez a tetves cég normális meghajtóprogramot írni? Jól van megérdemeltem, kellett ez nekem?
-
lala42
őstag
A kékhalál szerintem is hiba
Vagy természetes jelenség?
Előtte a 4850-em nem csinálta a fenti jelenséget. Inkább a driver kiforratlanságára tippelek. Esetleg a tervebe vett winreinstall korábban következik be.
Megjegyzem érdekességképpen, hogy a 3DMark hibátlanul lefutott, De a Bf2, Bf2142 játékokban jelentkezett a hiba. Nos a tápegységre (chieftech 550W) is gyanakodtam, hogy kevés, de ez ki van zárva. 450-el 4870 elemgy, a 90-nek elméletileg kisebb a fogyasztása. A fentiek alapján én a driver kiforratlanságára gyanakszom. -
lala42
őstag
válasz
PowerBuldog #1801 üzenetére
1 próbát megér
-
lala42
őstag
Valaki találkozott már az ati3duag.dll kékhalállal 4890 esetében?
Mi a x@rtól van ez? -
lala42
őstag
válasz
strebacom #1753 üzenetére
(#1658) lala42
Itt van néhány kép az egyik fajtából. Igazából még nem teszteltem, de eddig amit láttam nem rossz. Az is igaz, hogy amivel játszunk ( Én és a Fiam ) Arra a 4850 512/256 Gainward is elég volt, de most jóársítotttam és érdemes volt cserélni. ( A másik is volt vagy 4-5 hónapos.)
Szerintem nem kellene felülni ennek a szóbeszédnek, hogy ez jobban romlik, mint az. Az előző Gainwardom úgy lett, hogy a Shappire már gyárilag memóriahibásan jött ki. Na akkor mi is az ábra? Az utolsó karim ami tökéletesen működött a Gf MX 200-as volt.Előtte pedig valami 1 Mb-os PCI-s
, Igaz abban az időben nem volt ilyen meghajtómizéria. Adtak 1 floppyt, rajta néhány fájl, oszt uccu neki. ( megjegyzem az MX-hez Cd. dukált
rajta tesztprogi, stb.) még meg van.
Ami most van ez PowerColor jónak tűnik. De majd az idő megmondja. Húzni? Minek, amit nem bír el a gyári órajel, arra ott a következő generáció. -
lala42
őstag
-
lala42
őstag
válasz
Beowulf_78 #1719 üzenetére
Akkor megy fel a 64-bites Win7
-
lala42
őstag
Beowulf_78
Irtad a Win7 játékok kompatibilitási listáját. Ebben a listában a Bf2 csak singlén szerepel.
(Battlefield 2 (single player)) ezek szerint multi nem is müxik?
Mert akkor le van x@rva ez a Win7 -
lala42
őstag
válasz
Beowulf_78 #1661 üzenetére
Beowulf_78 Köszi.
Igazság szerint ez az első olyan karim a megélt 47 év alatt, ami az első kiadásu valamiből. Illetve, kijött ugye a 4850-70, abból az 50-es volt. Korábban Ati 9600 pro, majd később az XT. Valahogy mindig sajnáltam az első körben megvenni ezeket. De most
( igaz tudom, hogy nem a csúcskategória, de akkor is
)
1659) kozi71 Hőmérséklet?
-
lala42
őstag
válasz
Beowulf_78 #1649 üzenetére
Sima REF hűtés?
-
lala42
őstag
Állítólag az ASUS is nyűglődik. A noti piacon rebesgetik egyes jól?értesültek.
De lehet valami alapja. Mivel drágák, becsődölhetnek. Ma már annyi gyártó - minőségi - van, hogy csak a névből nem lehet megélni.
Igen az nekem is feltünt, hogy a Gainward nem hozza kifele az új karikat. Mint mondtam, nálam a fenti kari nagyon jól muzsikált. -
lala42
őstag
A hűtéssel nem lesz gond, mert az megoldott. Be 9 cm NOCTUA, oldallap 25 cm. Point of Wiver, ki 12 cm NOCTUA. De sajna csak 1-körül jön a kari és még nem láttam. ( próba és ha nem jön be, akkor csere más tipusra) Igazság szerint Gainwardra fájt volna a fogam, de még nincs 4890-es. 4850-es Gain. volt a GS változat és halk, hűvös, szóval meg voltam vele elégedve. Csak lassan ha a programozók és a jóIsten is úgy akarja, jön az Operation Fleshpoint 2. Kell az a kari, mint egy falat kenyér
-
lala42
őstag
-
lala42
őstag
Hali!
Nekem holnap érkezik a 4890-em. 1 4850-et cserélek le némi plusz rúpiáért. Mit tudtok a Powercolor tunungolt változatáról? ( elméletileg ilyen lesz, de nem bíztos,hogy ez a végleges.)Gainwardot jobban szerettem volna, de még nincs.
Ha van tapasztalat, akkor megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Filmvilág
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest