Új hozzászólás Aktív témák
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Digitalis #5506 üzenetére
Az mit jelent hogy butított Lite?
Van egy referencia 4890, és akár lite akár nem, annak a teljesítményét hozni kell egy 4890-nek, ha esik ha fúj. Az hogy LITE, annyit jelent, hogy nem kell nekem a mellécsomagolt játék meg szoftver, meg a kábelek és a gyári OC, amit magamtól is el tudok érni.
Ennyi.Ha a kártya már fizikailag is le van butítva, akkor már nem adható el 4890-ként... legyen mondjuk 4890 LE, vagy ilyesmi. Ráadásul XFX bácsi nem akarta hogy ez a kártya sz@r legyen, mert referencia órajeleken fut, és a bios szerint referencia feszültséget is kap, csak a teljesítménye nem referencia...
-
Devid_81
félisten
válasz
Digitalis #4785 üzenetére
(#4784) oldsaman: Nah tessek, tudjatopk mit meg varok vele
Tudsz egy tuning eredmenyt mondani nekem?(#4785) Digitalis: vegulis en pupok nelkul megvagyok
Erdekelne a 5850 de sztem megint az lesz mint 5870 esetben, hogy magasabb aron jon mint varjuk...lehetne egy jo kis koltseg csokkentes, mert ide amcsiba az gyorsan megerkezik...es amig itt vok addig tudok csak "olcson" venni ilyet. -
peetmaster
senior tag
válasz
Digitalis #4785 üzenetére
Kötözködhetek?
Például engem a 7-8 bejelentett DX11-es játékból 1 érdekel (Stalker Call of Pripyat). Akkor ezért az egy játékért érdemes vennem egy 5850/5870-et?
Persze az már más tészta lesz, ha majd pl. egy 5850-hez hozzá lehet jutni 45-50k-ért. De addig még sok víz lefolyik a Dunán...
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
Digitalis #4708 üzenetére
Mindenképpen érdekelne, hogy a memóriákon van e hűtőborda. Tehát, hogy a kolléga, hogyan érti a "semmiféle" hűtést. Ugyanis ha nincs akkor 4890 toxic lesz a vége(ha lemegy az ára). Tehát?
Ri/Os köszi az információt törlöm a megrendelést. Megvárom amíg a toxic normális árban lesz,ha nincs borda a memóriákon nem kell ez a kártya(és nem akarok még bordákra is költeni, pont azért venném ezt a kártyát mert olcsó/jó)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Digitalis #4564 üzenetére
Ja, köszi a képfeltöltős ötletet!!
És tényleg nem érdemes a %-os fordulatszámot nézni, mert nem ugyanazt jelenti a különböző hűtéstípusoknál. Ahogy elnéztem, HSM ref.-hűtőjénél az 50% jelent nagyjából 3450-3500-as fordulatot, míg a Vapor-X nél a 60% 2850-2900 körül van.
Ez egyúttal azt is jelenti, amennyiben ref.-hűtős a kártyád, hogy nagyon klafa az XFX-ed, hiszen kb. 2500-as fordulaton állja a sarat, és hozza a belinkelt képeiden látható hőfokokat szőrösfánk alatt -
Gothmog
senior tag
válasz
Digitalis #4545 üzenetére
Íme
Most csináltam az imént. Ezúttal oldalsó venti is ment, ugyanakkor a szobában is melegebb van, mint reggel volt (22 helyett 24C°, és meglehetősen fülledt a levegő (csak nem eső jön majd?)), így a hatása is alig volt érezhető a reggeli tesztemhez képest.
Remélem, kielégítő mennyiségű adat szerepel a képenSzerk: hopp, úgy látom sikerült miniatűrben feltöltenem a képek... így a nagyítóval nem rendelkezők kedvéért mindjárt korrigálok
-
Gothmog
senior tag
válasz
Digitalis #4542 üzenetére
Na, futtattam egy tesztet gyorsan hajszálpontosan a Te beállításaiddal (oldalsó házventi - így segédhűtés - nélkül). Rosszabb eredményeket kaptam a Tiédnél. Majd dobok fel képet is, csak rájöttem, hgy még egyetlen képfeltöltő oldalra sem vagyok regisztrálva
, de már indulnom kell dolgozni
Azért számszerűsítve gyorsan: max. GPU hőmérséklet 78C°, mindez 58%-os ventifordulatszám mellett. Szobahőmérséklet 22-23C°.
Estefelé képpel is illusztrálom (addigra beregelek valami képfeltöltős oldalra). Illetve majd megcsinálom a tesztet bekapcsolt házventivel is.Ui.: A venti fordulatszámodon különben nagyon csodálkozom. Legalábbis nálam a 2D-s órajel mellett pörög 30%-on. Neked mennyit megy "idle"-ben, hogy full terhelés alatt csak 35%-ig "szökik fel"?
-
Gothmog
senior tag
válasz
Digitalis #4538 üzenetére
Na, holnap estefelé lesz majd időm, úgyhogy megcsinálom, és nyomok fel képet. Csak egy kérdésem lenne. Biztos, hogy 1680×1050-ben csináltad a tesztet? Nekem másféle felbontásnak tűnik a belinkelt képed alapján
(Csak mert szeretném abban is ugyanazt követni, ha már az órajeleket Hozzád állítom
)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Digitalis #4535 üzenetére
Én még a nagy melegben (szobában 28-29 C° fok volt!!!, ezt kéretik figyelembe venni), néztem szőrösfánk tesztet (augusztus közepe-vége táján jártunk éppen). Igazából nem is a kártyára voltam kíváncsi, hanem arra, hogy egy oldalsó venti mennyit tud segíteni a kártya és környéke hűtésében (mert Vapor-X-szel sajnos valóban bent reked a meleg levegő, nem vezetődik ki a házon kívülre, és az én esetemben eléggé fűtötte pl. fölötte az északi hidat).
Namost, nálam oldalsó venti nélkül, csukott háznál, 15 percnyi folyamatos szőrösfánkozás után 79 C° volt a GPU. Igaz, hogy a venti is már 50-55% körül járt (pont abban a tartományban, amikor kezdi meghallani az ember, hogy van venti a VGA-n, bár még mindig totál csendesnek mondható pl. a refhűtőhöz képest).
Oldalról beirányított házventivel (1200-as Sythe S-flex) - a pontos értékekre már nem emlékszem -, de hűvösebb volt a kártya nagyjából 2-3 C°-kal, miközben a venti is kevésbé pörgött, az olyan 40% körül foroghatott.A mostani - hardverbarátabb - időben a hőfokok valószínűleg arányosan alacsonyabbak lennének.
Szerk: ja, persze nálam a mag órajele alacsonyabb volt kissé a Tiédhez képest, 870MHz. (Bár, az a +30 MHz, ha nem különbözik a fesz., akkor gyakorlatilag nem oszt, nem szoroz. Esetleg 1C5-ot számít max
)
-
stamy1
csendes tag
válasz
Digitalis #3964 üzenetére
Behalt rajta a gyári ventillátor
alig forgott és nagyon erős csapágyzaja volt valszeg valami történt a ventillátor csapágyával , és 12 napos volt a kártya, és ezért küldtem vissza gariba mivel még elég új volt és nem akartam szétszedni és házi monyákolt hűtőt alkalmazni
(vízhűtésre meg jelenleg nincs pénzem)
-
EOD
csendes tag
válasz
Digitalis #3952 üzenetére
Úgy néz ki, hogy van valami szériahiba a kártyánál, visszahívtak egy sorozatot. Haza kell mennem, hogy leellenőriznem a számát, aztán majd meglátjuk...
OK, for users experiencing the cold boot issue with the following card - HD4890 Vapor-X with the following SKU/PN numbers (SKU#11150-05 // P/N:288-1E115-020SA), please contact your retailer and get it RMA'd ...
-
t.imi
addikt
válasz
Digitalis #3808 üzenetére
Szerintem a legfelső (közelebb a cpuhoz) az az elsődleges pci-e foglalat.Nekem is kettő van, a gépkönyv szerint oda kell belökni a kicsikét....igaz, nehéz mint a dög
9800gtx egy tollpihe, pedig az sem volt egy légsúllyú darab.
Alulról sziv, tehát nem lesz neki útban semmi, hacsak nincs plusz pci karid a lapban.
Felszerelsz egy ventit, kap friss levegőt is, és a nyák hátulját is hűti. Ill. most nézem, akkor "csak" a vga hűtőd fog extra levegőt kapni.
Pár hetet elkisérletezgettem a gtx-el 76 fok volt terhelés alatt venti nélkül, 63 ventivel.
Egy artic 12cm pvm-es venti legyezgette 900/min fordulaton. -
boogie84
veterán
-
nightmare13
őstag
-
tdd587
őstag
válasz
Digitalis #3636 üzenetére
Elvileg igen, bár valami trükk lehet benne, mert a DVI-on alapból nem menne a hang, HDMI-n meg igen. Meg persze egyel kevesebb toldás az egyel kevesebb hibalehetőség.
Mondjuk nálam az a hülye helyzet állt elő, hogy DVI-DVI kábelem van a vetítőig (2 éve még az kellett), most pedig már mindkét végét HDMI-re kell konvertálnom. Szóval a HDMI-HDMI kábelem beszerzés alatt...
-
MRY001
csendes tag
válasz
Digitalis #3630 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a sok segítséget, hozzászólást. Reménykedem benne, hogy széria hibás a karim, kihozza a gyártó hírlevélben, és akkor nem kell vitatkozni, bizonygatni, hogy márpedig nem az én készülékemben van a hiba. Ezen a kártyán 2*6pin-es dugasz van, a képen (saját) jól látszik.
Megprobálok még egy firmware frissítést az alaplapon (az sosem árthat), hátha segít... Még egyszer köszönöm Mindenkinek!
Üdv.:
MRY
-
r-chee
őstag
válasz
Digitalis #3578 üzenetére
SKU#11150-05 // P/N:288-1E115-020SA << Az én karim is ilyen. Azt vettem ki a belinkelt fórumban olvasottakból, hogy vissza kell küldeni kereskedőkhöz/boltokhoz a karit, és másik P/N kódúra kell cseréltetni (dobozán is megtalálhatók kívülről ezek a számok). Lehet, írok e-mait az ügyben a nagykerhez, ahova szól a garim, kíváncsi vagyok, mit válaszolnak.
-
zack
nagyúr
válasz
Digitalis #3578 üzenetére
Én azt gondolom, hogy ez valami gyári BIOS hiba lehet. Vagy a BIOS chip lehet még hibás. Meg lehetne próbálni egy olyat, hogy rátenni egy másik karesz BIOS-át, vagy egy frissebbet leszedni a techpowerup-ról és RBE-vel Win alól megflesselni...egy próbát megér. Az eredetit mindenképpen mentsétek le előtte, ha nem lenne jó, vissza lehessen tenni a gari végett.
-
r-chee
őstag
válasz
Digitalis #3576 üzenetére
Ja, most látom jimmyboy-nak pl. Asus deszkája van. Úgy néz ki, ma este kipróbálom egyik haver gépében is a karit, miképpen viselkedik.
Ha visszaküldeném gariba, előfordulhat, hogy nem cserélik ki, mert nem minden indításnál csinálja a fesztivált. Hülye egy hiba ez, az biztos. -
strebacom
senior tag
válasz
Digitalis #3532 üzenetére
Az Ipon ilyen foss lenne...nem hiszem, legalább is remélem hogy nem egy szarházi céggel van dolgunk.......nemtom érdemes ezt tisztázni...de gyorsan....
Szerintem valami tévedés vagy ilyesmi........Irjál IDE!!
a répa(repa)...oh well..az segit...
-
strebacom
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tesla topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- HMD Skyline - jó szerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Proxmox VE
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest