- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
sipikacsa #5324 üzenetére
Ja itt írtam is, hogy ilyen előfordul... [link]
A megoldás, hogy ATT-ben kézzel kiválasztod a 3D profilját a karinak, vagy beállítasz egy harmadik profilt, ami a gyári UVD-nek megfelelő 500/975Mhz, 1,1875V-on, úgy vinnie kell.Nem tököltem vele, 3D órajel azt csoki....
A film után visszateszed a karit a 2D profilba, és minden müxik tovább.A feszemléssel amúgy szerintem nem nyersz annyit, mint amennyire gyilkolja a karit. Gyakorlatilag a semmiért lesz sokkal jobban megterhelve a kari. Amúgy olyan 1,35V még belefér, bár én maradnék a gyári 1,312V-nál....
-
HSM
félisten
válasz
sipikacsa #5268 üzenetére
Ja, és természetesen az általam leírt módszert próbáltam XFX 4890 XXX-en is, sikerrel, bár azt csak egy napig nyúztam...
(#5271) sipikacsa: Sokak szerint le kell szedni a CCC-t, nekem vígan elvanak egymás mellett, igaz, mindkét progiban alkalmazásvezéreltek a 3D beállítások (AA, AF, a maradék meg minőségire van állítva mindkét helyen), az overdrive-ot kikapcsoltam a CCC-ben, a képernyővel kapcsolatos többi dolgot pedig a CCC-ből állítgatom. Még nem kaptak össze, szerencsére.
A 300Mhz-es memória kevésnek tűnik, de néhányaknak kevesebb is működött, ilyen 200Mhz, az már nekem is túl kevésnek tűnik... Én úgy voltam vele, ha a CCC-ből hagyja levenni akár 500Mhz-re is, akkor a 300-ból nagy baj nem lehet....
De ha úgy nyugodtabb vagy, tedd 400-ra, szerintem az a 100Mhz nem számít sokat.
-
Stargun!
tag
válasz
sipikacsa #5265 üzenetére
Én a ref. hűtős 4890-eket nem ismerem, de a korábbiakban néhányan nagyon dícsérték az XFX ref. hűtős kártyájának hangját (illetve halkságát idle módban). Az előző hozzászólók a gyári hűtésből az optimális csendesség kihozásában hasznos segítséget nyújtanak.
Amennyiben az Ati TrayTools lehetőségeit kimerítetted és komolyan gondolkozol a hűtőcserében, akkor megosztanék veled pár gondolatot.
1. Garanciavesztéssel járhat a felszerelése.
2. Nagyon precíz, magabiztos hozzáállást igényel a csere úgy, hogy semmi nyoma ne legyen a gyári hűtőn. Ha még nem csináltál soha ilyen munkát gondold meg 3x mielőtt nekivágsz!
3. A 4980-en található VRM-ek nagyon komoly hűtést igényelnek. Az S1-eshez csomagolt öntapadós VRM hűtőbordák ebben az esetben használhatatlanok. Mivel az említett kártya ref. hűtős, ezért külön VRM hűtőbordát nem tartalmaz, csak a nagy felületű öntött alumínium hőelosztó lapot ami az egész kártyát befedi. Ha ilyen kártyára szeretnél S1-et feltenni, akkor szét kell szedned a ventilátort úgy, hogy a hőelosztó lap maradjon felcsavarozva a kártyán. Én ilyet még nem csináltam, de elvileg el tud férni ilyenkor is az S1. A konkrét típussal kapcsolatban azért körbe kell nézni mielőtt belevágnál bármibe!
4. A S1 valószínűleg a legjobb hűtési teljesítményt képes nyújtani a lehető legkisebb légszállítású ventilátorral, tehát más kategória a csendessége, mint bármely más megoldásé.
Fentieket összegezve látható, hogy hűtőcserébe csak nagyon komoly elhatározást követően érdemes belevágni. Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.
-
HSM
félisten
válasz
sipikacsa #5265 üzenetére
Ati tray tools-ban létrehozol egy 2D profilt, 160Mhz, 0,925V (ha jól emlékszem ezt adja fel, ezt fogadd el, amit te állítasz be, sajnos nem müxik, csak a 3 gyári feszérték közül, amit felkínál alapból) valamint a memóriák lemehetnek 300Mhz-re. Ez kapásból amúgy -40W fogyasztás, üresjáratban....
Emellé érdemes csinálni egy 3D profilt, ízlés szerint. Az ATT-ben bekapcsolod az automata tuningnál, hogy 3D profilt alkamazza, ha kell, és a 2D legyen ha 2D kell. Ezzel minimumra tudod szabályozni a hűtőjét üresben, és hűvösebb is marad, és legfőképpen stabil, nekem hónapok óta így megy.
[link] Ez nálam szellős házban, 2x fokban. Ja, és az ATT előtt nekem is 25% volt üresben a venti. (Ez a 9xx-as fordulat, amit everestben látsz, 20%, ez a minimum, ennél kevesebbet csak %-ban tud kiírni, de már a venti nem lassul.
)
A linkelt képet nem pont ide készítettem, de minden látszik rajta everestben, úgy van beállítva a VGA ATT-vel, ahogy neked is írtam. 160/300Mhz, 0,925V, ja, és az alany egy sima referenciahűtős, 850/975Mhz-es Asus 4890, nem az újabb, speckóhűtős csoda.) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest