- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TazLeacher #4835 üzenetére
Neked elég egy 4890, nekem nem
Zárjuk le.., jövőhéten már 2 lesz
Amúgy meg azért kell 2, hogy hosszabb távra is elég legyen az fps szám
És igen...jó a szemem ezekhez, 55Fps-nél is már észreveszem (V-Sync mellett) hogy nem olyan "folyamatos" mint 60-nál(60hz-en itt akad ki..) -
jaroslav
aktív tag
válasz
TazLeacher #4838 üzenetére
Szevasz!
Köszi a gyors választ!
Azt hiszem abszolút tudtál segíteni azzal, hogy felvázoltad a lehetőségeket, és alternatívákat több nézőpontból is.
Nyílván nincs Királyi út, ami egyedül igaz és üdvözítő, és minden más vagvágány.
Azonban jobban képbe kerültem a lehetőségeket illetően, és pont ezt szerettem volna.Át fogom gondolni, és tanulmányozom a teszteket.
Mégegyszer Köszi a hasznos véleményt!
Minden Jót!
Jaroslav
-
jaroslav
aktív tag
válasz
TazLeacher #4835 üzenetére
Szevasz jer1cho!
Bocs, hogy így ismeretlenül zavarlak, de ahogy fentebb olvastam, pont olyan témában értekeztél, ami engem érdekel, és azt gondolom, hogy e témában lényegesen nagyobb a tapasztalatod mint az enyém.
A szabadidőmben szeretnék játszogatni, és most ruháztam be egy Intel i5-750 (2,66 Ghz)-es prociba, 4 GB DDR3 1333-as RAM-al. A monitorom egy ViewSonic 22"-os 1680X1050-es felbontást tudó monitor.
Az a kérdésem, hogy a fenti konfigurációhoz, mi lenne a legjobb (legerősebb) videokártya játékhoz, amit még érdemes megvenni, de amivel nem lövök túl a célom (nem adom ki feleslegesen a pénzt)?
Segítségedet előre is köszönöm!
Üdv!
Jaroslav
-
válasz
TazLeacher #4831 üzenetére
Hát 16x szűréssel és 8x élsimítással 1 kari pl Dirt-ben 58-79Fps-el ment
Gx2-vel : 77-112Fps-el...Gx2-re is aztmondták , hogy felesleges 1280as felbontáshoz megvenni(akkor még akkora monitorom volt) és pl Crysis alatt szépen összef*sta magát élsimítással( sztem a kevés memória miatt) Gta 4,Stalker, Far Cry 2 stb...
De szeretem ha a gépem naprakész és egy ideig elég maxon 60fps-hez -
TomiLi
addikt
válasz
TazLeacher #4384 üzenetére
Köszönöm a részletes véleményed!
Majdnem egy gtx 280? Az szép... Ahhoz képest tényleg olcsó! Érdekes amit írsz a képminőségről, de valószínű ez inkább akkor program, játék függő!
-
PH-User
addikt
válasz
TazLeacher #4227 üzenetére
-
PH-User
addikt
válasz
TazLeacher #4215 üzenetére
Csak egyszerűen megkérdeztem.
-
HSM
félisten
válasz
TazLeacher #4216 üzenetére
Semmi ilyesmiről nem beszéltem... Arról volt szó, hogy alapórajeles 4890 vs alapórajeles GTX280..... A tuning csak úgy jött szóba, hogy megemlítettem, hogy a tuningolt GTX260-am lehet egy szinten egy alapórajeles GTX280-al. Nem állítottam, hogy jobb a GTX260, mint a 280....
Nálam a teszt (GTX260 vs 4890) egy 6GB rammal megtámogatott, 4Ghz-re húzott I7-es masinában zajlott, szóval a CPU-limitet szerintem kizárhatjuk... És bár csak kevés, számomra érdekes játékkal néztem meg őket (Crysis WH, CMR DIRT, GTA4, plussz néhány szintetikus tesztprogi), de nem volt jelentős eltérés... Az alap GTX260 216sp-t érezhetően verte az alap 4890, de a 700/1450/1200-on (GPU/shader/mem) tekerő GTX260 már picit gyorsabbnak tűnt nekem.... De alapvetően nem tapasztaltam szóra érdemes különbséget.... Nem olyan a két kártya viszonya (4890 vs GTX260 216sp durva OC, amit az egyszerűség kedvéért szerintem vehetünk GTX280-nak), mint mikor a 4850 1GB-ot lecseréltem GTX260-ra, hogy fú, de gyors lett minden....Érted, mire gondolok?
-
HSM
félisten
válasz
TazLeacher #4207 üzenetére
Ott volt a furmark a linkelt eredmények között: [link] 700/1200/1450-en elég sokat használtam is....
És azért remélem a PH-tesztet [link] elfogadhatjuk korrekt tesztnek, és itt is a lightosan tuningolt GTX260+ is erősen a GTX285 nyakán liheg...
Rácsapod még azt a 10-15% OC-t, már meg is csípted a nagytesót... Tényleg semmi közük egymáshoz...
(#4210) TTomax:A 448bit szerintem nem sokkal kevesebb az 512-nél... CSak a sebessége lassabb, azt viszont kompenzálja a tuning. Az, meg hogy egy játék elfér-e kényelmesen a VRAM-ban, nem az a +/-100MB fogja eldönteni, amit nem tudsz tuninggal "pótolni".... És kb. ezzel a tuninggal már mindenben megvolt a GTX260-nak is a GTX280 sebessége, sőt....
(#4209) PH-User: Tegyük fel, kicsit gyorsabb de sokkal drágább.... Nem jó biznisz...
-
PH-User
addikt
válasz
TazLeacher #4207 üzenetére
Az miért van, hogy ASUS HD4890-et meg tudnék venni 41K-ért, de az általad emlegetett GTX280-at pedig 76K-ért csak. Ennyivel jobb az nV?
Vagy hogy van ez?
-
HSM
félisten
válasz
TazLeacher #4205 üzenetére
"...de ne keverjük a 280-assal. Köze nincs hozzá...."
Ja, tényleg semmi közük egymáshoz.
És nekem se attól függ a véleményem, hogy épp milyen VGA-m van...De azt ne mond nekem, hogy a 260-nak semmi köze a 280-hoz, amikor a gyakorlatilag a GTX260 (216sp)=GTX280 * 0,875.... És erre nehéz lenne bármit írnod, mert a két lapka ugyanaz, csak a 260-ason letiltották egy pici részét a 280-nak...
Ráadásul ezt a 20-30%-os OC könnyedén kompenzálja...
-
válasz
TazLeacher #4201 üzenetére
Abbol amit leirtal es ahogy fogalmaztal a 4195-ben egyertelmuen az jott le, h szerinted a 4890 a legjobb egy gpu-s karesz. De hagyjuk, total gyerekes ami itt megy.
-
HSM
félisten
válasz
TazLeacher #4199 üzenetére
Szerintem tök felesleges ezen vitatkozni... Olyan minimális különbségekről beszélünk szvsz, ráadásul a dolog játékfüggő, egyik ennek kedvez, a másik meg annak....
És volt nekem egy erőteljesen tuningos GTX260-am is [link], vegyük most 280+-nak, mielőtt valaki kérdezné.... -
válasz
TazLeacher #4199 üzenetére
Szerintem is a 280/285 a leggyorsabb, itt valami felreertes lesz akkor es volt 4890 is.
Azert ennyire ne legyel sertodekeny.
-
válasz
TazLeacher #4195 üzenetére
Sose volt az, probaltal mar egy 280-at vagy csak a teszteket bambulod?
-
zack
nagyúr
válasz
TazLeacher #4164 üzenetére
Iszonyat sok ez az ár, nem sokan fogják ennyiért megvenni az EU-ban. Ezzel az árral csak 4890 eladások fognak emelkedni, de gondolom az AMD-nek nem feltétlen ez a célja.
-
BullZeye
veterán
válasz
TazLeacher #3300 üzenetére
ITT Ph- egy fórumhozzászólásban
had ne kelljen megkeresnem, mert nem tudom már hol
ati CCCn kívül belehet állítani a SCALLINGET? (kis felbontásnál, arány megmarad, csak fekete csíkok a kép körül)
-
Valty
aktív tag
válasz
TazLeacher #3297 üzenetére
Hát Csehországban elméletileg már kapható, viszont az ára....hm...átszámolva az egész szett kb. 85-90 euróba fog kerülni + 2db 9es venti újabb 20 euró
Megér ez ennyit?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TazLeacher #3291 üzenetére
Egyetértek. Az FSP BS II nem rossz, sőt jó. Bár kétségtelen, hogy lehetne jobb is.
zolisx4: Előfordul, hogy sistereg a táp, amikor a HD 4890-nel jobban meg van terhelve.
-
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher #2439 üzenetére
Mostanában már nem nyúzom a 3DMark-okat, inkább játszok. De az egyik korábbi eredményemet belinkeltem.
-
szacsee
nagyúr
válasz
TazLeacher #2064 üzenetére
USB-s pendrive-t a bootolható eszközöknél a HDD-k közt fogod látni, így a HDD boot prioritásnál az USB-t kell elsőként kiválasztani... vagy egyszerüen amikor a lap post-ol akkor nyomsz F12-t és kiválasztos, hogy miről akarod bootoltatni.
-
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher #2064 üzenetére
Értem. Köszi.
Mondjuk én már megoldottam. Amióta beflash-eltem a fentebb linkelt BIOS-t a kártyámba, azóta megszűnt a dolog. Még ugyan kevés idő telt el, de mivel azelőtt ritkán bírt ki egy órát anélkül, hogy előjött volna - azóta meg már bőven eltelt ennyi idő -, szóval úgy néz ki, hogy ez megoldja majd nálad is a helyzetet.
-
szacsee
nagyúr
válasz
TazLeacher #2055 üzenetére
Tök eccerű!
Itt megtalálsz mindent a "Making a Bootable USB Flash Drive" címszó alatt... kicsit görgetni kell.
Letöltöd a HP USB Disk Storage Format tool-t
Letöltöd a Boot fájlokat.
Formázod a pendrive-t eszerint:Betallózod a boot fájlokat.
Biosban elsődleges boot a hdd és a HDD boot prioritásnál kiválasztod az USB-t.
Arra figyelj, hogy ha alapodnál van ilyen opció, mint gigáéknál az USB Storage Detect, akkor az legyen engedélyezve.
Ha elszúrod a biosfrissítést, akkor nyitsz egy jegyzettömböt és beírod amit kell... : atiflash.exe xxx.xxx akártmi... amit biosfrissítéskor is írnál, így el is indítja magától, max ha kell valahol y-t nyomni azt jó ha megjegyzed, de no para, az első vga biosfrissítésemkor szar biost töltöttem le, mert a lökött weblap kereszthivatkozott egy másik kártyáéra... szal akkor nagyon jól jön. Vakon csinálhattam mindent, most már biztos csinálnék autoexec.bat-ot hozzá. -
lala42
őstag
válasz
TazLeacher #2057 üzenetére
Leformázod, inditólemeznek. (rendszerlemez) ekkor felmásolja az inditófájlokat, ezután a fleshprogit és a bin fájlt felmásolod mellé és kész. Ezután bebootol a penről, majd mindent úgy csinálsz, mint hajdanában, amikor még nem volt ilyen WIN. alatti Bios frissitéses úri huncutság
-
lala42
őstag
válasz
TazLeacher #2055 üzenetére
A meghajtónak, a pendrivot adod meg. Tehát az lesz az A:meghajtód.
-
Donnie
őstag
válasz
TazLeacher #2032 üzenetére
Nm! Ment válasz is
-
lala42
őstag
válasz
TazLeacher #2018 üzenetére
-
Donnie
őstag
válasz
TazLeacher #2025 üzenetére
Találtam rá megoldást, mivel sajnos nálam is ez volt a probléma. Bios update:
-
GuB3Ra
aktív tag
válasz
TazLeacher #2018 üzenetére
Bios frissítéssel megoldható a probléma.
-
lala42
őstag
válasz
TazLeacher #2009 üzenetére
Én nem UT-zok, nem GTA-zok nem WOW-ozok.
A konfigom ott van az adatlapomon. Nálam eléggé tele van a gép, és így is bírja-(ta.) Szerintem bőven elég a tápd.
-
Valty
aktív tag
válasz
TazLeacher #2009 üzenetére
Nekem a Godfather II csinált hasonlókat, annyi külöbséggel, hogy szinte bármilyen húzott órajelre lekapcsolta a monitort
-
lala42
őstag
válasz
TazLeacher #1995 üzenetére
Na most értem ide. Ezzel az auto tuninggal stabil a kártya.
Igaz a hőfokok miatt nem használom, mivel az alapértékek tökéletesen elegek arra a használatra, amire nekem kell..
Igaz 3D-t nem futtattam (még) a huzott állapotban, de a Bf COD sorozatokat viszi. Bf2-2142, Cod4-5, FarCry 2. Semmi gond nem volt vele.(melegedés sem jelentkezett.)
Megjegyzem ezt a lehuzást (lehet, de nem biztos,hogy olyan ócsárolja, aki 9600 Pro-val vagy azzal sem rendelkezik.) Nem biztos,hogy fizikai kontaktusba került volna komolyabb kártyával, mivel több ócsárolós személy adatlapja sem kitöltött, ill. olyak konfigokat látok, ami finoman szólva nem összeillő cuccokat tartalmaz. Valamint semmiféle teszt, vagy kép nem kerül fel ide a topicba, amit ők készített volna. Tisztelet a kivételnek, mert látok itt extrém dolgokat is, amik tettszenek, és saját kezüleg készült képek (mert látszik az) kerülnek fel. Nekik csak grat.
és a legnagyobb tiszteletem. Nekem ez a kártya van, ennyit tud, meg vagyok vele elégedve és punk-tum
-
zuchy
őstag
válasz
TazLeacher #1997 üzenetére
Igen, de én 1680x1050-re értem. Nem tervezek egyenlőre nagyobb felbontásra váltani.
Néztem teszteket, pl 8800GT 100%, 4890 meg 190%. És kb mindenhol megvan ez a különbség, persze AA-val még nagyobb lehet a rés a két kártya között.
Meg amúgy is mire lenne 4890-re pénzem addigra már itt lesznek a HD5-ösök. -
kozi71
senior tag
válasz
TazLeacher #1850 üzenetére
Szia!
Én is ugyan ezt kérdeztem korábban. Senki sem reagált rá. Végül elindítottam, és hagytam míg befejezi. Sacc/kb, 20 perc.
Elvileg szép lassan felviszi a frekiket a maximumig. Ki is jött egy nagyon pofás eredmény. Amit el is fogadott a kártya. Csak hát elkezdtem játszani, és első 10 perc után lefagyott az egész kártya, Vista újraindít. Visszavéve mindent kicsit alacsonyabb értékre és újra jó volt minden.
Szóval az a progi nem igazán jól működik. De arra jó, hogy lásd mi a maximum, amitől már nem műxik a kártyád. Az alá érdemes bekalibrálni és kész. -
arn
félisten
válasz
TazLeacher #1842 üzenetére
ne hasznald mert semmire se valo - gputoolal probald, hatha rendesen mukodik. a ref 4890en jo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lexus, Toyota topik
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest