- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #2876 üzenetére
Refinek tűnik... [link]
De miért nem veszel inkább egy olcsó 4890 refit?
A 4870-eken nagyon kiszámolták a VRM-et, nem az igazi... Nagyon forró tud lenni, és extrém esetben túl is lehet terhelni, igaz, közelse játék közben, hanem OCCT, illetve speciális kóddal.
Amúgy semmi extra infóm nincs róla, mmint a HIS verziójáról.... -
keIdor
titán
válasz
schwartz #2295 üzenetére
De igen, de az a játékok 100%-os terhelésére vonatkozik... erre lett tervezve!
Én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy az ilyen Furmark-ok alatt az nVidia Quattro, és az ATi FireStream kártyák valók (nem tudom utóbbi kapható-e még, mert ezt a piacot nem figyelem)
Tudom szinte 1:1-ben ugyanazok, mint az asztali társaik, mégis más a BIOS, mégis más 1-2 kis alkatrész és gyakran a hűtés is más... driver is más... nem véletlen, hogy azokért többet elkérnek, szinte biztos vagyok benne, hogy azok valók már ilyen terhelésre! Ne feledd, ezeket a kártyákat nem erre találták ki! Arra találták ki, hogy Te betegyed a gépbe és játékot toljál rajta, nem ilyen stresszes szarokat... de ugyanez vonatkozik a Prime-ra is, szerintem ha azt 1-2 évig futtatnád tönkremenne az alaplap is meg a CPU is, főleg a hőfokok miatt. Ez végez a VGA-kal is!Az, hogy TTomax-nál Folding közben megdöglött a GTX egy dolog, Folding-ra jók ezek a kártyák, szvsz játék alatt is ugyanez várt volna rá. Elég ha egy kis SMD tartósan 130 fokos és elbukkan... neki is lehet 1-2 kis forrasztás lett volna, és ment is volna tovább a kártya, nem tudni.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
schwartz #2282 üzenetére
Ahhoz képest, hogy milyen csekély számú GTX280 tulaj van itt a PH!-án, elég sok megnyikkant idő előtt. Ebbe a vitába kár belemenni, mert a két kártya meghibásodási aránya még csak köszönő viszonyban sincs egymással. Természetesen az RV770/90 javára.
Mondom, még csak köszönőviszonyban sincs egymással. -
zuchy
őstag
válasz
schwartz #2171 üzenetére
Pedig ez így volt. Nv azt akarta, hogy majd a G80-al kiüssék az ATI-t és akkor nem lenne DX, hanem CUDA lett volna. Ezért nem gyúrtak a G80-al arra, hogy DX10 alatt jól menjen, mert ott lett volna a CUDA helyette. Viszont amíg ki nem ütik az ATI-t addig lett volna egy csomó DX9-es játék, amiben elég erős a G80. Ezek a TWIMTBP szerződéses játékok,
olyan API-t követeltek, amiben jó a GeForce, tehát DX9-t, vagy CUDA-t.
Az X360-ban benne van a xeonos tesszelátor, ami az összes DX10.1-es ATI kártyában benne van, tehát meg van a kompatibilitás. pl Bad Company 2
Nameg közebszólt a vista gyatra terjedése és a fejlesztők nem akartak olyan only DX10-es játékot írni, amit nem veszik meg, mert az userek 10%-nak volt akkor vistája.
De a win7 az más. Azt kifejezetten szeretik a felhasználók, én is, meg szerintem sokan itt a PH!-n -
TazLeacher
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
válasz
schwartz #1777 üzenetére
Nem bánom, hogy kirakták. Hosszú ideje már minden videókártyás topikban (ATI/NV) csak őt láttam és úgy szórta a hsz-eket mintha darabra fizették volna.
Engem eléggé zavart.
4890 CF-el biztosan és talán GTX295-el is úgy tolta végig a Riddicket, hogy észre sem vette, hogy a texture details minimumon volt. Aztán linkelte a képeket és képminőségbeli különbségekről kezdett értekezni. Mikor jeleztem, hogy minimumon tolja el sem akarta hinni. Csak miután többen is szóltak neki. Ha valaki egy ilyen beállításbeli blamát nem vesz észre a saját gépén az utánna írhat akármilyen szép összehasonlítást ATI/NV képminőség ügyben. Számomra onnantól súlytalanná vált amit ír.
A legviccesebb az egészben, hogy kb egy hete nem értem, hogy mi ez a nyugalom PH!-n. Mint a régi szép időkben.Most jöttem csak rá, hogy Nem látom sehol Beo-t és elkezdtem keresgélni, mikor tűnt el.
Elnézést az OFF-ért!
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #1913 üzenetére
Na azt a GTX-et megnézem... Volt GTX260-am, jóféle, és azért azon is felcsúszott a venti 50% köré, ha tuningoltam tipp-topp kellett az 50- 60%-os veni, mert hamar elérte a kari a 80 fokot... Márpedig az már nem néma csönd, a GTX285 pedig még picit hangosabb is alapon....
(Az, hogy fixáltad 40%-ra, hát vagy bejön, vagy nem, és akkor füst....
)
Az elhasalgatásról... A 4870-en elvileg nagyon ki van centizve a VRM, de elvileg bírnia kéne annak is, bár ott nem tartom kizártnak a jelenséget, de 4890-el nem hinném, hogy ilyen előfordulhatna....
De majd otthon kipróbálom.
-
jonner
tag
válasz
schwartz #1904 üzenetére
Egy ref. Asus 4890 tulajaként én is meg kell, hogy cáfoljalak. Egy MSI 4890 OC-vel kezdtem, aminek olyan orbitális zúgása volt alapjáraton is, hogy az egész szériát leírtam. Szerencsémre kicserélték szó nélkül, talán csapágyas volt, nem tudom, de borzalom volt. Az Asus-féle konfigom viszont életem leghalkabb rendszere. Alapjáraton szinte zajtalan, az meg, hogy terhelés alatt beindul a venti…..hááát, aki teljes csöndet akar, az vegyen vízhűtést. Korábban volt egy HIS 4850 IceQ4 kártyám, terhelés alatt azt is hallottam. Nem ennyire, az igaz, de az érzékelhető teljesítménybeli különbség megéri. A hőmérséklet pedig még 4-5 óra CoD5 után sem megy föl 70 fokra sem.
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #1908 üzenetére
Naja... A Ref 4850 Gigám alapon igencsak halk volt, csaképpen terhelés alatt pikk-pakk 95-100 fok körül volt, ami nem igazán jött be... Furmarkkal 70%-on üvöltő ventivel is csak olyan 85-90 fok körül sikerült megtartani, úgyhogy rekordsebességgel (2nap) után került rá az AC S1....
Az Asus 4890-em is hangosabban tekeri a ventit, mint a többi refi, de ez sem vészes...Bár nekem le kellet vennem 1,2V-800mhz-re, így van kb a sima refi zajszintjén (bőven tűrhető) cserébe jóval hűvösebb így, és kevesebbet is fogyaszt.
Ahogy néztem a review-okat, a Sapphire és az MSI hagyta a sima vezérlést, az Asus ezeknél tuti hangosabb, gondolom, hogy a gyári Voltage-tweak cuccal ne nyírják ki a karikat....
-
keIdor
titán
válasz
schwartz #1906 üzenetére
Hát a kettőnél hangosabb ez tény, de egyáltalán nem vészes. Mondjuk nekem majdnem a lábamnál van lent a gépem, ha mellettem lenne az asztalon, akkor lehet már nekem is sok lenne, de így nem az.
Hangos "szar"-nak meg egyáltalán nem nevezném... HD4850 hangos volt, aláírom, HD4870 X2 is az volt, mert az meg pörgeti nagyon, de a HD4870, HD4890 nem vészes.
Aki meg nagyon allergiás a kis hangokra is, annak tényleg jobban megérheti a Toxic +1xk-t simán megér.
-
A_ScHuLcZ
addikt
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
schwartz #1889 üzenetére
4870-esből a sima 44-ért kapható most, a toxic változat pedig 55-ért, megér ennyit, jobb ennyivel? Simának az órajelei 750/900, toxicnak 780/1000 és a hűtés jobb rajta, de ha lehet, én rátenném ezt az Accelero Twin Turbo-t
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
schwartz #1887 üzenetére
Hát nem tudom, nekem pl a crysis wh megfogta elég rendesen win7 alatt (ugyebár dx10) 20-30 fps volt játékos beállításon, sőt volt hogy 20 alá is leesett. Ugyanezekkel a beállításokkal xp alatt 40-50fps-t produkált. Maxra nem mertem felnyomni, élsimítások nem voltak ráküldve természetesen!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #1644 üzenetére
Nos..megcsináltam a tesztet. A driverben (9.5 Catalyst) balanced-re állítottam a globális teljesítményt. A proci 4455Mhz futott (469x9,5), RAM-ok 1174Mhz-en, VGA alapon.
Teszteltem single 4890 1920x1200 Full NoAA, 4xMSAA.
4890 CF-ben pedig 1920x1200 Full NoAA, 4xMSAA, 2xSSAA, 4xSSAA
Azért futtattam még1x a CF tesztet, mert nem tudtam milyen driver beállításon volt, amit 1,5 hete csináltam, és így azonos beállítással reálisabb képet kapsz a teljesítményről.Single
[4890 single 1920x1200 full NoAA min 27,9 avg 51,2 max 98.8]
[4890 single 1920x1200 full 4xMSAA Min 17,9 avg 35,4 max 61,1]CrossFire
[4890 CF 1920x1200 full NoAA min 53,4 avg 101,1 max 198]
[4890 CF 1920x1200 full 4xMSAA min 31,3 avg 70,7 max 122,3]
[4890 CF 1920x1200 full 2xSSAA min 28,8 avg 66,4 max 102,6]
[4890 CF 1920x1200 full 4xSSAA min 18,4 avg 48,5 max 75,5]Megnéztem hol van a min. fps... először a PhysX based vízeséses résznél az elején, másodszor pedig a Soft Edged Grass résznél. A CF skálázódása pedig 100% ha az átlag fps értéket nézzük.
Remélem kimerítő volt a teszt. -
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #1641 üzenetére
Azért nem láttad mert még a telómon van a kép...
[COJ 1920x1200 full full] 4890 CF
Ebból lehet következtetni hogy a minimum fps single-ben kevéske lenne.De ettől függetlenül megnézem ha gondolod.
-
keIdor
titán
válasz
schwartz #1527 üzenetére
TV-t ugye messzebbről nézi az ember, a recéket kevésbé látni...
janos666: Nem tudom hányast kaptál iskolában szövegértelmezésből, de leírom századszorra, és most már utoljára. Engem az se érdekelne, ha az ATi-é lenne a PhysX, akkor is bullshit a jelenlegi formájában, nem kell csodaradeon-ozni, amikor GTX-280-am volt akkor is bullshit-nek tartottam. Arra megy ki az egész, hogy vegyél még kártyát, látom nálad el is érte nVidia, amit akart.
-
janos666
nagyúr
válasz
schwartz #1527 üzenetére
Tényleg nem árt a min 2x AA 1920x1200-hoz se, de 4x-től több már tényleg felesleges hozzá (de játéktól függően van ahol a 4x is rákívánkozna ha bírná a kártya).
Úgy se győzöd meg őket hogy fasza kis cucc a Geforce Physx. Ha a csodaradeon nem tudja akkor az csak valami szar lehet (bezzeg ha lesz OpenCL Physx, akkor dejó lesz az is, újra feltalálják maguknak, mint a csodás VGA-juk friss álamszolgáltatását). Nekem nyáron megvolt már egyszerre mindkettővel, úgyhogy nem kell ököllel vernem a nyálam. Talán kipróbálom majd megint összefektetni őket egy lapra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #1497 üzenetére
Nem hiszem, hogy jelenleg a vásárlásnál számítana a PhysX, vagy a DX10.1, esetleg a tesszellátor. Az AMD ott nyeri az eladásokat, hogy a Radeonok gyorsabbak a kategóriájukban szereplő GeForce-nál. Az emberek 90%-ának ez számít.
strebacom: Kurva jól néz ki ez a Riddick. Most már nekem is illene elkezdeni.
-
keIdor
titán
válasz
schwartz #1497 üzenetére
Látványos? Cellfaktor idejében még a államat kerestem fél napig, de ez a mostani nonszensz... Mirror's Edge 1-2db lebegő ruhadarabjától nem estem hanyatt. Van még másik PhysX játék, ami fele ennyire "látványos" lenne?
Ja, hogy arra megy ki az egész, hogy vegyél még egy kártyát fizikának?
Szokásos nVidia!
Hát nekem speciel a gyors, mindennel "kompatibilis" AA fontosabb lenne, minthogy a GPU számoljon fizikát... erre ott a proci, úgyis mindenhol VGA limit van.
Stormrise? Ki se próbáltam még.Neked meg lehet illene tovább lépni és elfelejteni azt a bugos Gothic 3-at.
PhysX-re még mindig azt tudom mondani, hogy az nV mostani első számú földmívesvakítása.
-
keIdor
titán
válasz
schwartz #1485 üzenetére
Vagy csak neked.
Ezzel az 1-2 címmel ki lehet törölni a...
DirectX 10.1 cím sincs több, de az Assassin's Creed, Far Cry 2, Stalker: Clear Sky, H.A.W.X.-ot legalább ismerem... ez a Sacred was ist das?De megnyugtatom a lelked, egyik se ér még semmit, de a PhysX idén már biztos nem változik ilyen szar címekkel... DX10.1-ből legalább még lehet valami.
Abu85: Micsoda címek... egyikről se halottam még... és akkor a zűdek fikázzák a Stormrise-t.
Egyik se jobb a másiknál...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #1492 üzenetére
Fel kell rakni a Texture minőséget High-ra.
Beowulf_78: Nem lenne gáz a PhysX, de az NV az alig három hónappal ezelőtt egyezett meg a GRIN-nel. Eredetileg a Bionic Commando lett volna PhysX-es, de a Capcom lepasszolta a szerződést a GRIN-nek, mert túl sok erőforrást emésztett volna fel a játékot úgy megcsinálni, hogy az jó legyen normál és hardveres fizikával is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #1489 üzenetére
Nem biztos, hogy annyira jól járunk a Terminátornál a PhysX-szel. A GRIN 5 pályát vágott ki a játékból, mert nem felelt meg a hardveres PhysX direktíváknak, újratervezni meg már nem volt idő. Félő, hogy olyan lesz a játék, mint az előző projekt a Wanted. Szórakoztató, de másfél-két óra és vége.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #1489 üzenetére
Dehogy is...Diablo 3 fog a legnagyobbat durrani a stratégiák közül, ill. a Starcraft 2.
Engem főleg a Starcraft 2 érdekel...Hát... engem nem nagyon érdekel a PhysX. Amíg nV-m volt nem játszottam harvderesen támogatott PhysX-es játékkal. Mirror's Edge-et is kipróbáltam, de nem toltam végig. Tény, hogy grafikailag gyönyörű volt, de túlságosan monoton, és azt mondják túl rövid is.
Szóval a Terminator Salvation-nel biztos meg fog bírkózni PhysX nélkül is a 4890 CF 1920 full-ba.A PhysX-ért cserébe pedig ott lesz a jóval szebb kép!
-
schwartz
addikt
válasz
schwartz #1388 üzenetére
Talaltam meg valamit: Increasing Voltages & Extreme OC HD 4890 Using RivaTuner.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #1305 üzenetére
Lehet az oroszok írták a review-t..
tzsolesz:
Kár vitázni ezen, mind a két játék kula. De jó hogy megszülettek, mert intő példa a fejlesztőknek hogy ezeket az irány vonalakat messze kerüljék el. Hogy melyik, és miben kulább a másiknál az már részletkérdés. Stormrise-nak az a szerencséje, hogy nem volt hype. Mert ellenkező esetben még nagyobb blama lett volna. De ami nekik ne jött össze, azt összehozták a másik oldalon az orosz fiúk. Agyon volt "hájpolva", majd megjelenést követően jött is a blamázs.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
schwartz #1301 üzenetére
Na eriggyé innen te zöld izé.
Öcsém nem vagy semmi, itt nyomod a flame-t, de okosan csinálod, mert közben elbohóckodod az egészet.Ezt hol tanítják.
Egyébként te többet vagy ATI fórumokon mint NV-ésen.
Mondjuk megértelek, azok olyan kihaltak, és sivárak.Beowulf_78 Hmm, akkor hagyd a fenébe, illetve hagyd meg schwartz-nak, neki úgy is tetszik.
szerk: Azért a Stormrise ment valamennyire mindkét karin. -
HSM
félisten
válasz
schwartz #1290 üzenetére
Hát ez nálam nem megy valami fényesen...
Nem tudom, miért fúj a radeon(om)ra a játék, de nevetséges grafikára kell lehúzni, hogy jól menjen, nem értem...
Pedig a procit is belőttem dual-core módba, 4,2Ghz-re....
Kíváncsi vagyok, Beowulf_78-nak mik lesznek a tapasztalatai...
És hiába látok akár 30FPS-eket, akkor is szaggat közben... Ha leveszem mindent full minimumra (!!!), és a shader modelt is, akkor nagyjából már jó... (50FPS körül)
Mondjuk jó kis fosatós horror... Ez tetszik... -
HSM
félisten
válasz
schwartz #1271 üzenetére
Hát ez a Cryostasis techdemó verzsön kiakasztott, nemkicsit... Az hagyján, hogy 1 CPU-magot hajlandó csak használni (az X-db stream proci bezzeg nem akadály...) és abból pedig a 4,2Ghz-re felpaprikázott I7 sem elég neki....
A GPU meg alig langyos, mintha nem is csinálna semmit... Pfff..... Most töltöm a "rendes" demóját....
Ja, és még a fényeffektek is hibásak voltak...
(#1282) Sennalacy: A 3Dmark-ban hiába vársz gyorsulást, az egy kalap ***, de csak ha az évszámot megnézed, hát nem az igazi... A Vantage már jó valamire, de az se 100....
Próbálj egy játékot is, vagy Te is csak markozni vetted?
Mikor 3870-ről váltottam 4850-re, akkor is ez volt... 3Dmark alig nőtt 13700-ról mittudomén 14500-ra, és majd 30-60%-al több FPS-t kaptam játékokban.... -
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #1260 üzenetére
Akkor az nagy blama az nV-nek. Főleg ha a CF meg menni fog. Rövidesen kiderül...
SLI patch-el is próbálkoztam, azzal sem lett jobb, pedig elvileg beletették a Cryo-t.
Gondolom nálad akkor azért ment jobban, mert a 285 főleg húzva, azért "nagyobbat üt", mint egy single 260 240SP. -
HSM
félisten
válasz
schwartz #1248 üzenetére
Letöltöttem a Cryostasis techdemóját az NV-től.... Este teszt otthon.... Mondjuk van egy rossz érzésem, hardweres PhysX nélkül nem lesz túl potens a 4890, kíváncsi leszek, az I7 HT-vel mire lesz elég.... Mondjuk, ha azt vesszük, hogy egy GTX285 árából kényelmesen kijön egy 4890 és egy 9600GT mellé PhysX társkártyának, és még pénzem is marad....
Csak hangosan gondolkodtam...
-
old gray
addikt
-
-
old gray
addikt
válasz
schwartz #1200 üzenetére
"A legjobb vetel most szerintem egy Sapphire HD4870-1Gb Toxic. Lattam 50k-ert ujonnan. (2ev garival)"
Szabadna tudni hol kapható ennyiért? Mert úgy tűnik nekem a CF nem jön össze, XFX 4830 sehol nem kapható... (ezt a sz.pást, nem volt cash egyszerre a kettőt megvenni).
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #1200 üzenetére
Hát igen...mivel már napok óta tesztelem a 4890-et, a ref hűtés nem túl halk CF-ben.
Engem nem zavar a 295 után, de van olyan hangos a 4890 CF, és ez még csak 35-40% fordulat. Igaz nem is engedi 80 fok fölé a hőmérsékletet, még több órai játék alatt se!
Ez a Sapphire hűtés nem ér annyit, amennyire agyon van hájpolva.A halkság mindig a hőmérséklet rovására megy. Akinek meg halk gép kell gémer konfignak az inkább a vízzel pepecseljen, ne a léghűtésekkel.
-
zuchy
őstag
válasz
schwartz #1175 üzenetére
Elhiszem, hogy jó minősége van, de kétlem, hogy egy nullszaldós kártyánál beleteszik a legdrágább, ergo legkiválóbb minőségű alkatrészeket. Írtak is cikket róla, hogy gyengébb minőségű alkatrészeket tesznek a GTX-ekbe, ez sem lehet kivétel alól. Szerintem
[B]
(#1176) Croft-21[/B]: Elég lesz neki a tápod.Win7 nálam is csinál néha lassabb betöltéseket, de hát még meg sem jelent a végleges verzió, itt ott lehetnek és vannak is anomáliák.
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #1152 üzenetére
Ehhez semmi köze...
A köztudatot az Nv szúrta el, mikor a híres/hírhedt Fx szériánál nem gyengén butította a képet.... Akkoriban Atival bizonyíthatóan sokkal szebb volt a kép.... Gondolom ez maradt meg a felhasználókban... Persze, ettől még a 4890-nek (szerintem, és ezek szerint mások szerint is, lásd Beowulf_78, és másoktól is hallottam már ezt, akiknek volt GTX-ük és 4870/90-ük is...)
(#1155) Beowulf_78: Öröm az ilyen hsz-eket olvasni...
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #1146 üzenetére
Kicsit törtem a fejem pár dolgon... Nézd meg ezt: [link] (Vigyázz, gusztustalan 4850-refi van a képen!
) Ha megnézed hol futnak a DVI-ba az erek a nyákon, és megnézed ezt a képet: [link], látszik, hogy mintha egy komplett plussz árnyékoló réteg lenne a kimenetig kialakítva a kártyán...(a 4870/4890-nél, ami az olcsóbb karikon nincsen) És ez magyarázná azt is, miért csak alig láttam különbséget a 4850 után ([link] ilyen volt nekem) a GTX260-al (minimálisan volt csak rosszabb a GTX, de azt nem mondanám különbségnek, csak valami "furább" lett a képpel, nem a legjobb szó, de nem tudok jobbat) és hogy utána miért volt nagyobb, "látványosabb" hatása a 4890-re váltásnak......
Mondjuk fura, mert a GTX-en az NVio nagyon közel van a porthoz [link], ráadásul árnyékolt a csati....Szóval ott picit elmérhettek valamit, vagy nem is tudom....
Persze, csak gondolkodtam.... -
HSM
félisten
válasz
schwartz #1141 üzenetére
Rossz a hozzáállásod....
Nézd úgy, hogy ha még egy szutyok TN-en is látni a különbséget...
Megcsináltam az ATT-s mókát... 2D-3D profil, hotkey hozzá, öröm nézni, ctrl+0 148W Idel fogyi (160/250Mhz, 1V) ctrl+1 180W üres fogyi, alapbeállítás 3D-re. Furmark stabil mindkettő, vígan bírja is a váltogatást.
-30W gombnyomásra.... (És még lehetne ennyi se, csak hülye ATT nem engedi a custom feszeket valamiért...
) Kézzel levettem a feszét Rivával 0,9V-ra, ott még -3-4W.... Mondjuk így is elég jó... 42 fok üresben, 980-as ventivel...
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #853 üzenetére
Nem-nem... Az eredeti exe-t detektálja a catalyst, és felezett sebességen futtatja. Ezt a védelmet azért rakták bele anno a driverbe, hogy a béna tuningolók ne nyírjanak ki annyi 4850/70-et...
Ha viszont etqw.exe, vagy ati.exe, vagy valami hasonlóra átnevezed, kapásból 2X-es FPS 8és terhelés) lesz a jutalom.
Ezért van az, hogy az 1.6.5-ös furmark alapból létrehoz egy átnevezett furmark.exe-t, és arra is rakja a shortcut-okat. Azért írtam külön, hogy ezt indítsa, hátha valamiért direktbe a furmark.exe-vel nyomta.
-
HSM
félisten
válasz
schwartz #676 üzenetére
Nem mondtam semmi ilyesmit....
De ha most mindenhol bőven 30 feleti FPS-eket látok maxon, 1680*1050-ben, akkor minimálisan visszavett graffal ne mondd, hogy egy R600 nem lenne elég, ha nagyon össze akarnám húzni magam... Én 3870-en toltam végig a crysis-t is, 1680*1050-ben, minden maxon, AA nélkül, xp-n, és teljesen zsír volt... 18-25FPS között végig.... (Egyedül a jeges pályán esett le 14-20-ra, az picit rossz volt) Nem akkora móka, mintha 40-60 lett volna, de bőven élvezhető volt. És ha azt az egy játékot nem maxon tolom, abba se halok bele...
A Stalker CS-hez már lehet, nem lett volna elég, de az a játék egy kalap kutyagumi, képes az i7-en 100%-ra kiterhelt egy-magot produkálni, hiába húzom fel 4ghz-re, a többihez hozzá se nyúl.....És akad, rondán, ha maxra húzom.... (A 489+I7+tuning+6gb ram mellett is) Az FC2-höz is tuti elég lett volna.... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
schwartz #530 üzenetére
Nah igen, olyan hogy Geforce-on valami szaggasson nem létezik. Tudomásul vette minden ATI tulaj. Bocsánat hogy ha valaki ilyesmit feltételezett volna még is ebben a topicban.
GabN73 Ne is törődj azzal a 20-30K árkülönbséggel, vedd meg nyugodtan a GTX280-at.
Meg éri azért az 5-8fps-ért.
Ha az ezeréves Crysis-t még ma sem untad meg, és azzal szeretnéd tölteni unalmas perceidet, akkor meg pláne a GTX a menő, a 4890-en szarul megy sajnos, ahogyan azt fentebb írják is. De úgy tudom, hogy a Most Wanted is is gyorsabb Geforce-on, ez meg ugye ki is zárja a 4890-et a GTX280-al szemben. A döntés a te kezedben van, sok sikert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen program, ami...?
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Légies iPhone halvány színei
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest