Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Szerintem nem is a gyárihűtő a szűk keresztmetszet... A gyári hűtő, ha kell (vagy ha feltekered), nagyon jól hűt, igaz, brutális hangerővel...
Maga a GPU fogy el azon a nagyon magas órajelen alapfeszen, nem véletlenül csinálták "csak" 850Mhz vagy 900Mhz-esre gyárilag az 1,312V-os karikat...
Dehát így is brutális teljesítmény 1Ghz 1Milliárd tranzisztorral, 55nm-en...
-
-
-
zack
nagyúr
Hát...én is megszoktam az irányítást nagy nehezen, de a vége felé piszkosul untam. Nem túl változatos játék, bár tény, hogy ez eddig az első normális grafikával készült játék a repülős műfajban. Nagy hype-ot kapott a DX10.1 miatt, ami emelt egy kicsit a minőségén, de a gyönyörű grafikán kívül más pozitívumot nem tudok kiemelni sajnos.
-
AirBooms
addikt
Tripla, házon belüli radim van, rajta egy 4 GHz-re tuningolt i920 és a Gene nagyon melegedős NB-je. A VGA 950/1100-en fut. Szerintem a full képernyős 1680x1050-es felbontásban (másfél órás) extreme burning alatt nagyon jó a load 54 fok!
Vízhőt nem tudok mérni, de a szobában jelenleg már 31 Celsius fok van!A blokkomat nem a szépségéért vettem, hanem a viszonylag jó áráért, azonban kézben tartva már tényleg szépnek tűnt.
Viszont beépítve semmi nem látszik belőle...
-
jimmyboy
csendes tag
-
zolisx4
őstag
csak azt nem értem miért minden az Nv majdnem minden játéknál megjelenik a képe
sokan szeretik az Nv régebben nekem is volt a 9800gt ig bezárólag az volt sok minden rá van optimalizálva amikor ezt lecseréltem a 4850 re akkor derült ki számomra de még optimalizálás nélkül is jobb vga az ati
-
HSM
félisten
Ja lecserélheted, de ha bármit nem tudsz visszaállítani 100% gyári állapoban, vagy vaami megsérül a kártyán, egyből rá lesz fogva, hogy mert aftermarket hűtő... Ráadásul itt valami double-lifetime warranty-ról beszél, míg most valami limited warranty van...
(#2567) d3lete: "... a fele nem volt rajta a tappancson..." Akkor nem csoda, hogy nem igazán érezte úgy jól magát!
Kíváncsi leszek az eredményre!
(#2569) d3lete: A GPU memóriavezérlőjének a hőfoka, az a GPU legszélén van, azért az általában melegebb néhány fokkal. (Akár 5-8-al is.)
-
HSM
félisten
Hát nem annyira...
"This limited hardware warranty does not cover:
- Software or drivers provided by XFX or third parties.
- Problems that result from: (1) external causes such as accident, abuse, or problems with electrical power, (2) usage that is not in accordance with product instructions, (3) failure to follow the product instructions or failure to perform preventive maintenance; (4) products that are not in their original condition or that are not complete with all original components, or (5) problems caused by using accessories, parts, or components not supplied by XFX."
Forrás: [link] -
HSM
félisten
Nem biztos, hogy lespórolták, hanem máshogy van megoldva! Mert ahogy nézem, annak a karinak az elején vannak pici bordák a VRM/RAM-hűtő lapon... Érdekes lenne alaposabban szemügyre venni azt a hűtőt! Mindenesetre ilyent még nem láttam!
Refi nyák, de valami egész új hűtés....
-
HSM
félisten
De érdekes! Amit én nézegettem korai review-okat, ott a sima refi komponensei voltak rajta a hűtő alatt!
Direkt figyeltem!
Lehet, közben rájöttek, hogy kicsit szűkös...
Mondjuk az a plussz 28W kapacitás nem fog csodákat hozni, bár nem árt...
Jól jöhet végülis ilyen magasságokban.
-
HSM
félisten
Én úgy voltam vele, hogyha a Toxic ugyanezzel a nyákkal tudja, akkor az enyémnek is bírnia kell (megfelelően hűtve, ha nem melegszik túl).
Jól felhúztam a ventit 60%-ra asszem, hogy azért ne süketüljek meg, de menjen, indítottam egy GPU-Z-t és feszülten figyeltem a VRM hőfokát.... Belenyaltak rendesen a 115-118 fokba....
Úgyhogy hanyagoltam is a dolgot... Mondjuk furmark extreme burning módjában az alapfeszes kari is elér a 90-100 fokot, de azért ngyon nem mindegy, hogy 90-100, vagy 115-120.... Játék közben meg alapfeszen olyan 60-70 fok, szóval teljesen jó, ha még tuningolom is alapfeszen, akkor +5 fok kb 900mhz körül...
Viszont nekem az a tapasztalatom, hogy egyes játékok a furmark-stabil beállítás mellett is tudnak hibázni!
Szóval ez már egy nagyon sokismeretlenes egyenlet....
Viszont pl. az alapfeszes tuning furmark-stabil 900Mhz-e játék közben is stabil, szóval érdekes... -
zack
nagyúr
Én azon a véleményen vagyok, hogy mindegyik tudja stabilan az 1Ghz-et, 1,4V környékén.
Az más kérdés mennyire lesz tartós így a GPU. Gondolom a rosszabb GPU-k kevésbé lesznek tartósak 1,4V-n, míg a jobbak elmehetnek annyival is, ezért elképzelhető hogy válogatott GPU-kat használnak.
Nem ér annyit az egész. Parasztvakítás. 940-950mhz megy nálam 1,31V-n stabilan. 50Mhz-ért meg ki az a barom aki emelni fogja a feszt 1,4V-re? Max. az, aki megveszi a gyárilag túlhajtottat. Aztán majd csak "kamillázik", hogy mitől akar kigyulladni a kártya, és miért izzik a GPU. Mindezért még ráadásul 5-7k-val többet is fizetett. -
p87
senior tag
-
HSM
félisten
"Elvileg ezen spóróltak: rossz - jó"
Na oké, ez az amit írtam... Ezek 4870-ek. A 4870-en centire ki van mérve, 2W-al tud többet a VRM, mint a kártya max fogyasztása, leszabályzott ventivel, nem gyári vezérléssel (hiába a refi nyák) vagy a legkisebb OC mellett már nem elég.(ezért is segít a plussz fázis +30W-ja az extra Powercolor karin)
De a 4890-et ez a veszély távolról se fenyegeti, azon gyárilag 20W tartalék van, és erősebb a VRM-hűtés is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós kamerák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- alza vélemények - tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest