- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 4G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalis
senior tag
válasz
peetmaster #5751 üzenetére
Corsair tápot bármilyen formában mernék venni.
Jókora hype mellett azért nem árt tudni, hogy nem minden arany ami fénylik.
-
Digitalis
senior tag
válasz
zolisx4 #5502 üzenetére
Nekem is, és teljesen rendben van az XFX-XXX. Inkább ezt a normál feszes, ref. (900mhz/975mhz) verziót kellene választani és és nem a "butított" lite típust vagy a szénné feszelt black editiont... Sokan inkább a nem ref, Vapor-X 4890 1GB-al szívtak, köztük én is, valszeg egy széria hiba miatt
-
Digitalis
senior tag
válasz
#49155328 #5214 üzenetére
Gyári, három hőcsöves, forró levegőt hátul-kifúvós ref.hűtős 4890-et választanék mindenképpen.
Nem referencia Vapor-X engem már szívatott, sokaknál szintén elég gáz ez a kártya, szerintem nem is hűt jobban mint a ref. Arról sem vagyok meggyőződve, hogy csendesebb.(ráadásul hőcsövek sincsenek benne.)
Extra dizájnos hűtőkkel meg az a baj, hogy belül keringteti a forró levegőt és némelyik mindezt úgy teszi, hogy a memóriákon is csak másodlagos hűtés van.
Ennek alapján én a legolcsóbb XFX HD4890 1GB XT PCIE -t választanám.
-
Digitalis
senior tag
válasz
Devid_81 #4777 üzenetére
Abu -Mester szerint, még csak most lesznek csak igaziak a játékok, mert a normál mappot jól meg tesszellálják
és nem lesznek full síkok a normál felületek sem.
És, mivel az AMD átment harácsba, ezért nem akarja ezt forszírozni már az avétos 10.1-ben (pedig megoldható lenne) ezért tessék megvenni az új DX11karikat, ha sok ragyát akarsz látni a majdani "játékokban".
-
Digitalis
senior tag
válasz
Sheltem77 #4710 üzenetére
Memóriákon nem lenne hűtés? Ilyen létezhet? Ha igen, akkor inkább tényleg más típus után nézz. Nekem 3 hőcsöves, hátulkifújos, refhűtős xfx-xxx van. szőrösfánk
-
Digitalis
senior tag
Én az alap ikonról futtattam, amit kitett, ami nálam "D:\Program Files (x86)\oZone3D\Benchmarks\FurMark_v1.7.0\etqw.exe" mutat. és 9.9 kata.
-
Digitalis
senior tag
Ugyan így gondolom én is, azzal a különbséggel, hogy csak is akkor váltok, ha arra érdemes, tartalmas, érdeklődési körömbe tartozó játékok is lesznek amik már csúfosan mennek majd a 4890es kareszon...
Asszem ez nem mostanában lesz, és valszeg a 5890-ig simán büfé lesz a 4890 is
Nekem XFX 4890 XXX van és használok alatta Samu 2233BW DVI, és 47pfl9703H-t, de minden megy flottul vele. Valszeg ehhez a típushoz is biztosan várható bios frissítés, mint a többi 4890-es hez, az nem lehet, hogy a 4890-s kareszok csak úgy szórakozzanak a dell moncsikkal. -
Digitalis
senior tag
-
Digitalis
senior tag
-
Digitalis
senior tag
Személy szerint a jelenlegi ref. XfX-kártyám (gpu:900mhz) hűtését, jobbnak találom mint a vapor-ét. Vapor-x nem tartalmaz hőelvezető csöveket, míg a ref igen, méghozzá hármat is... Az XFX fullra nyomja a forrólevegőt hátra kifelé, míg a vapor meg nem. Kézben tartva a kártyákat, súlyra is masszívabb, jóval nehezebb az XFX 4890. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a vapor-x hűvösebb lenne. Vagy igen.
Feljebb linkeltem furmark 1650x1050 8xMsaa stability tesztet. Max. 75C / 35% venti ford.számnál. Feljebb nem engedi. Mindenesetre kíváncsi lennék egy vapor-x tulaj eredményére, jó lenne ha megosztaná nekünk.
-
Digitalis
senior tag
Ez az alapfeszes, 3 hőcsöves,jó kis hátúlkifújós refhűtős változat. Kék nyákos, piros DVI-os, 1db 8pin és 1db 6 pin tápcsatival, H.A.W.X játékkal.
Alapórajel: GPU:900Hz memo:975Mhz Nem húzom mert nincs értelme, de kisérletképpen 1x 1000/1050re raktam lazán vitte. HDMI-nincs rajta, de 100%-os HDMI-HDCP kompatibilis a DVI és átalakítóval használom. Az 1080p mellett a hang trueHD 7.1-ig bezárólag tökéletesen átmegy a DVI-on.
( Van az XFX-ben egy gyárilag túlfeszelt, szénné-húzott nagyon melegedős típus is. Az xfx 4890 balck edition. Ezt lehetőleg kerüld)
Vapor-x el én is szívtam, igen a hibás szériából való volt. Visszautalták a pénzt, ugyanott jóval olcsóbban vettem a XfX 4890XXX karit -
Digitalis
senior tag
Kategórián belül jelenleg, és ár teljesítmény viszonyában is, sokkal jobb alternatíva a 4890, aztán ott van még ugye a DX10.1, ami még sokat hozhat a konyhára, és a DX11-nél sem lesz hátrány.
Nekem pl. még soha nem volt ati kártyám, de a fenti szempontokat figyelembe véve most lett. -
Digitalis
senior tag
Sokkal olcsóbb nem lesz a 4890...sőt. Az első fél évben nem hinném hogy módosulnának az árak, szóval bukni nem nagyon fogsz...
Sőt. Én kb. két hete br.49 vettem az XFX 4890 XXX edition-t. ( megjegyzem nagyon király)
Pár napra rá, már ugyan ez 53k és később ~55k lett. (ipon) Már el is fogyott. Valamiért inkább felfelé kúsztak az árak, és nem is kicsit, kb 8-10%-al.
Olyan mintha az új kártyák kijövetele előtti árkorrekció lenne, és a 4890-et most pozicionálnák be az új jövevényekhez viszonyítva... -
Digitalis
senior tag
Sapphire Radeon HD 4890 -- 65W / 270W .. 5.4A / 22.5A
Sapphire Radeon HD 4890 Toxic -- 65W / 320W .. 5.4A / 26.6AMaybe the PSU just needs the caps charged for a bit from a cold boot, so after a few reboots it's OK for the rest of the time .. when you switch off and the caps discharge it goes through the same cycle .. dunno. Sounds like that's what's happening to me .. but as always, I could be wrong and it's something else.
-
Digitalis
senior tag
Hamarosan megyek én is az xXx-ért. Nekem GA-MA790XT-UD4P lapom van és pont a PCI-E 2.0 8X (narancs) foglalattal van szemben a ház alsó hűtése. Legszívesebben ide raknám majd a karit, távolabb is van mindentől. De ez a PCI-E 2.0 narancs foglalat, (aminek egyik fele üres érintkezőkkel rendelkezik) nem tudom, hogy lehet-e ide rakni a karit, vagy csak a kék színű (PCI-E X16) foglalatba mehet
-
Digitalis
senior tag
válasz
boogie84 #3771 üzenetére
Br.43.5k-ért mennek a ref gigák kisker árlistában, csak sajnos kézzelfoghatóan nincs.
Itt az új konfigom már két hete: Phenom2 x3 720Be@Phenom2 x4 3400 (alapfeszen) / 4gb DDR3 1600mhz 7.7.7.21.1t / samu 22" 2233bw / 7200.12 segate stb... és most figyelj. Mindez egy s3trio64 512kb pci kártyával. Itt sz()pok, mert nincs normál vga-m.(Vapor-x karim sajnos hibás szériából való volt, most per/pill várom a visszautalást)
Szal, kéne valami. -
Digitalis
senior tag
Sziasztok!
Szeretném ha véleményeznétek ezt a [Gigabyte OC] vga kártyát.
Sajnos nem kifele fúj. Így a hűtése mennyire lehet gáz? A nativ HDMI + display port miatt viszont tetszene a kari. Vegyem, ne vegyem.(49k) Vagy inkább a ref.hűtős játszik? -
Digitalis
senior tag
Sima Sapphire 4890 1GB referencia hűtője valóban tartalmaz hőcsöveket? Ez lenne a refhűtő? Többi 4890 amit elvileg refhűtővel szereltek az is ilyen
Pl a gigabyte 4890 1gb is 3 heatpipe + ventis?
-
Digitalis
senior tag
válasz
nightmare13 #3697 üzenetére
Nem is a tuning a lényeg. Óriási hibának tartják 233W Idle és a 407W peak fogyasztást. Nem tudni van-e, lesz-e új bios
ami rendezni tudja. Terheléskor kiba zajos.
Ha van új bios, szerintem megéri az árát, mert minden másban, hőmérséklet, teljesítmény, árban nagyon jó. -
Digitalis
senior tag
válasz
nightmare13 #3695 üzenetére
-
Digitalis
senior tag
válasz
nightmare13 #3673 üzenetére
Jó kártyának tűnik, jó áron. De a hűtésével nem vagyok kibékülve. Pedig alapjában véve szerintem tökéletes hőcsöves-ventilátoros lenne, csak sajnos nem a házon kívülre nyomja ki a forróságot. Ha nem így lenne, bevállalnám.
-
Digitalis
senior tag
válasz
nightmare13 #3671 üzenetére
-
Digitalis
senior tag
Pontosan. Semmi gyakorlati előnye nincs. Vapor-x 2GB tesztTeljesen felesleges ide a 2GB. Sőt, kevésbé húzható.
"2560x1600 felbontásban is az 1 GB és 2 GB közti különbség, jelentéktelen. Az nem jelenti azt, hogy növekedések nem voltak, mert voltak. Játékban 2560x1600 felbontás és max szűrő mellett többnyire elérte az egy 1 FPS különbséget."
-
Digitalis
senior tag
Hát, ott valami más lehetett. Mert gyakorlatilag ugyan azt kötötted rá csak pepitába. Ha a tápon van két PCI-e jelölésű csati az a tuti. Ez a legerősebb/optimálisabb szétbontott 12V ág, mivel az atx szabvány "csak" max 20A engedélyez áganként. Így 2x20A mehet max. (csoda, hogy ezek a másfél kvadrátos vezetékek egyáltalán bírják tartósan, de valszeg ezért is duplázzák a derótókat.
-
Digitalis
senior tag
válasz
rolixyz #3606 üzenetére
Hát pont ez az, hogy nem. Valamit elqrtak nagyon a kártyánal. Eddig felderített hibás és bizonytalan hideg indulású szériák: Important news for HD4890 Vapour-X users!
-
Digitalis
senior tag
A tied legalább (még) beindul. Én nem jártam ilyen jól a Vapor-x 4890-el. Az enyém egy hosszú két rövid sípolással egyáltalán nem indul. Tuti VGA hiba. Két másik konfigba áttéve, az egyikbe minden 5.10. bekapcs után beröffen a másikba megint semmi, fekete képernyő.
Megy vissza 72-órás cserébe az Ipon-ba. Így is egy hét mire kicserélik. Most ezek után lehet, hogy a pénzt kérjem vissza? Nagyon sok a probléma ezekkel a karikkal. -
Digitalis
senior tag
-
Digitalis
senior tag
Ipon-tól tegnap meghozta cuccaimat a futárszolgálat, most összeraktam és tá-ti-ti... és ugye se signál se kép. x16 foglaltból át a 2.0 8x PCI-E foglalatba, dettó. Egy hosszú két rövid. Tartalék teszt PCI-slot-os kártyával, minden oké. Egyébként, kibontásnál a sok cucc közül, egyedül a 4890 vapor-x/1Gb csomagolása nem tűnt originak. Ekkor már szinte megéreztem a dolgot. Nem kicsit vagyok ideges. 180e Ft-ot otthagytam náluk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest