- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
boogie84 #5491 üzenetére
Ez nem lehet ok. Uo. konfigban és uo. felbontásban minimum ua. a teljesítmény kell hoznia. Az viszont nem biztos, hogy lényegtelen milyen órajelekkel ment a régi 4870, és milyeneken az 4890... az igaz, hogy az XFX Radeonjaira többen is panaszkodtak, és több hiba előfordult.
-
szasanyi
félisten
válasz
boogie84 #5461 üzenetére
Köszönöm! Én lusta voltam, de tényleg ideális az összehasonlításhoz úgy, hogy - adott esetben, és persze jó ár mellett - egyértelműen Gigabyte.
jegenye77: ezt viszont továbbra sem tudom: fordulatszám-vezérelt a venti vagy sem? Bár nem annyira lényeges, ha nem hangos, csak tudni szeretném.
-
szasanyi
félisten
Tapasztalat érdekelne e két kártya hűtéséről. A hangja és a hatékonysága is érdekel.:
Az MSI hűtéséről olyat hallottam, hogy 2D-ben halk, de 3D-ben már nem az. Azt nem tudom mennyire hatékony, milyen hőfokon tartja a kártyát. A Gigabyte esetében meg az az érdekes, hogy - ha jól látom - a ventin 2 eres vezeték van, ami arra enged következtetni, hogy állandó fordulaton jár, ami megint csak nem lehet túl halk.
MOD: és még annyi, hogy egyiken sem látok VRAM hűtést. Ezeket nem kell hűteni, és ez a jellemző, vagy csak ezekre nem tettek vmiért?
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Én is azt valószínűsítem. Bár jó lenne látni, mit tud a 4890 GPU 2GB VRAM mellett. Ahogy néztem volt, hogy a GTS250 1GB rosszabbul teljesített mint a 9800GTX+ 512MB. Ez is elég érdekes.
No, mind1 mert én megelégednék egy sz@r 1gigás verzióval is, de egy ideig biztosan nem kell sírnom, hogy pölö hangos a ventije. -
szasanyi
félisten
válasz
Sheltem77 #2949 üzenetére
Azért én megnézném, hogy megfelelő méretű, és azonos mennyiségű CPU és RAM mellett kimutatható különbség lenne-e?
Sőt, ha láttatok teszteket HD4890 1GB vs. 2GB kártyáról tegyétek már be. Érdekelne, hogy az alapján milyen különbség tapasztalható, azaz valóban olyan jól kezeli-e a 2GB VRAM-ot a 4890 GPU, hogy megérje megvenni azt a verziót.
-
szasanyi
félisten
Láttam már jól kinéző hűtőt. aztán nem is volt olyan jó, mint az alapján gondoltam. Vagy mégis, cserébe jó hangos volt. Én jónak tartom az MSI kártyáit, mert több is volt, és nem volt egyikkel sem problémám. Ha a pénztárcám is lehetővé tenné, az elsők között lennék, akik ilyen kártyát vesznek. Amúgy ez a hűtő is MSI SuperPipe technológiájára épül, ami a hagyományos rendszerekhez viszonyítva - egy vagy több hőcső esetében - nagyobb átmérőt jelent.
"A vállalat mérnökei szerint a megnövelt vastagságnak köszönhetően a hőcsőben felgyorsul a hőelvezetés folyamata, így a hűtőrendszer összességében nagyobb hatékonyságot érhet el." -
szasanyi
félisten
válasz
PowerBuldog #2929 üzenetére
Annyira nem lehet rossz, ha még a legjobban túlhajtott MSI HD4890 Cyclone SuperOC kártyájára is ezt teszi. Itt van mind3 verzió ezzel a hűtővel, és az SOC órajeleivel együtt.
Az, hogy halk vagy hagos már más dolog, és amúgy is rendkívül szubjektív. -
szasanyi
félisten
válasz
Vistaboy #2265 üzenetére
Mivel olvastam róla, én is azt akartam javasolni tedd fel a 9.5 drivert, lehet azzal nem csinál ilyet.
Ha meg azzal sem megy az AA akkor másik játékkal is érdemes lenne megnézdned.
-
szasanyi
félisten
válasz
Vistaboy #2261 üzenetére
Ez nyilván nem természetes jelenség, de igazából nem tudnám megmondani miért csinálja. Nem kérdezted esetleg, másnál nem volt ilyen tapasztalat TR
alatt? Mert Crysisnál találkoztam hasonló, jelentős lassulással többféle NVIDIA és ATI kártya esetében is.
Az AA is csak ennél a játéknál nem működik, vagy semelyik játéknál sem? -
szasanyi
félisten
Sziasztok!
Melyik HD4890 kártyának van gyárilag jó hűtési teljesítménnyel rendelkező, és HALK hűtése? Elsősorban saját tapasztalatra lennék kíváncsi, valamint arra is, melyik típust érdemes elkerülni... akár ezért, kár más okból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Egyedi ékszerdobozka
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest