- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
p87
senior tag
Ne becsüld alá az AMD-t .
HD3870 320SP =>> HD4870 800SP
Itt azért 2,5szerezték az SP-k számát, szerintem most is nagy dobásra készülnek és én reálisnak tartom az 1600SP-t.
Itt az AMD most azért pozícionálja 300USD-ben az 5870 árát, hogy minnél többen vegyék , a rivális NV helyett. 400-500 dollárért M.o.-n 100k felet biztos nem terjedne olyan mértékben mint olcsóbban, és az AMD-nek az az érdeke, hogy minnél többeknek legyen AMD kártyája , és kitaszítsák az NV-t a GPU piacról. -
p87
senior tag
válasz
ricshard444 #4170 üzenetére
Igen lehet, itt még minden megeshet.
Mondjuk, ha megcsinálták 1600Sp ben órajel 850MHz optimalizáltak meg memória órajel >5Ghz esetleg 384bit akkor kutya kötelessége hozni és megelőzni a 4890Cf-et. -
p87
senior tag
Én nem tudom miért sokallod, mivel valószínűleg a világ leggyorsabb 1gpu-s kártyája lesz, és ha hozza vagy megleőzi a 4890Cf teljesítményét akkor 299USD nem sok.
Na jó szerintem is lehetne olcsóbb.de én reálisnak tartom.
A másik, meg, hogy ha Nvidia lenne ilyen helyzetben, hogy már piacradobják a DX11-es kártyájukat, és lehet hogy lesz is majd 2010ben a "tégla" méretű GPU-kal, akkor nem lenne rest elkérni 400-500USD-t is mint ahogy azt eddigis tette.
Csak kérdés, hogy tudja-e majd hozni az AMD által felállított szintet. -
p87
senior tag
-
p87
senior tag
Én se ismerem ezt a professzionális tervező piacot, de biztos jó okkal ilyen drágák. 4870 vs. firepro V8700 [link]
Elvileg ugyan az a gpu és azért van különbség.
Az tény , hogy nekünk nem számít , de egy sugárhajtómű tervezéshez
biztos nem mezei HD48xx v. gtx285-al fognak nekiállni.
És ahol nagy bonyolultságú tervezés folyik ott biztos meg is van a pénz ilyen kártyákra. -
p87
senior tag
Annyit tudok az XFX black editoionról, hogy a GPU-ja 1,4375 V-ot kap ennek függvényében a ventiprofilon biztos állítottak és szerintem jóval hangosabb lehet mint az alapórajeles.
A nyák szerintem az erősebb, 3x40A +2x30A es hajtja a GPU-t, sajnos nem találtam róla képet sehol. -
p87
senior tag
válasz
zolisx4 #3230 üzenetére
Ez is érdekes akkor, mert az XFX kavar.
Régebbi hozzászólás: [link] [link]Weboldalán nincs is feltüntetve, és más a hűtője is.
Á közben találtam külföldön is van : [link]
Más gyártónál még nem láttam ilyen hűtőt, szerintem az XFX saját gyártmánya
és sajnos látni, hogy spóroltak vele a referenciához képest csak 2 hőcsöves. [link] -
p87
senior tag
-
p87
senior tag
válasz
BullZeye #3115 üzenetére
A Radeon Bios Editor-al talán meglehet csinálni amit akarsz: [link]
Esetleg a GPU-tool-ban is van ventiállítási lehetőség : [link]
Én nem próbáltam egyiket se.
A műanyag burkolatot le lehet szedni, de csak úgy, hogy ha leveszed az egész hűtőt alulról fogja pár csavar, azokat kicsavarod és könnyen lejön a burkolat. -
-
p87
senior tag
válasz
jimmyboy #3007 üzenetére
Nincs másik kártya a közelben, hogy ki tudd próbálni megy-e másikkal?
Minden ref. hűtésű kari indulásnál hirtelen hangosan felpörög ez normális, vapor-x- nél nem tudom, hogy csinálja -e.
A csipogás kódját kéne megfejteni , hogy milyen sorrendben rövidet vagy hosszút sípol-e és akkor be lehet azonosítani mi a hiba.
Lehet a ram-od is a hibás, nekem mikor meghalt az egyik hasonlóan alig akart indulni majd végleg el se indult a gép. -
p87
senior tag
válasz
Croft-21 #2824 üzenetére
Ja láttam 3Dmark 06 topicban, elég procifüggő a 06 és csak ezért olyan kevés neked.
Nekem 3,4Ghz-s quaddal kari alapon 16870 pont.
3,68Ghz-n 17530 pont.
+ 260MHz a procinak és ennyivel jobban kihajtja:
SM2 6326 --> 6511
SM3 7737 --> 8000Jaj meg helyedben azért én játékokhoz is megrántanám a procid mert ha 3Ghz-n megy neh, hiszem, hogy mindenhova elég. Mondjuk egy 3,6 v. 3,8GHz már jobban hangzana.
-
p87
senior tag
Köszi!
Megnéztem egy kis tuningot.
Ati automatikus tuningolás 990/1095 ig ment a gyári hűtéssel 975/1075 ig.
Crysis és Prototype alatt néztem eddig 960/1100 képhiba mentes.
970/1100-nél már néha előbukkannak villódzó hibák.
Léggel ezen játékok alatt 45% ventivel végül 940/1100-ig ment képhiba mentesen.
Memóriát még nem néztem 1100felett.
Ati toollal majd még megnézem mi a max. -
p87
senior tag
Bevizeztem a 4890-es karimat, elég jót estek a hőfokok.
Csináltam pár képet,meg tesztet: [link]
Tuningot még nem néztem, talán holnap. -
p87
senior tag
Na ez is érdekes, viszont ezt az XFX HELP DESK-én írta egy illeékes: [link]
Igaz, hogy csak a hűtőcseréről kérdez, de ebből kiderül, hogy megengedett levenni , cserélni, tuningolni , csak ha valamit elszúrsz és saját hibádból valamit elrontassz, letörsz a karin akkor nem valószínú a csere. -
p87
senior tag
Ti mit tudtok pontosabban az XFX garanciájáról?
Én olvastam sok külföldi oldalon, hogy nekik van a legjobb és legszéleskörűbb garanciájuk.
Pl.:
-Cserélhetsz rajta hűtőt és ezzel nem veszlik el a garancia
-Tuning garancia
-Elvileg van Volt-mod garanciája is ha szétfeszeled és meghal a GPU akkor is cserélik
-És ha nincs rajta fizikai sérülés akkor az XFX szónélkül cseréli bármi baja is legyen.Persze az jó kérdés, hogy itt M.o.-n boltba vásárolt karikat, hogy kezelik.
Ha nem sikerülne a gariztatás ahol vetted még vissza lehet küldeni a XFX-nek és küldik az újat. -
p87
senior tag
válasz
PowerBuldog #2532 üzenetére
De nem így néz ki a képen a hűtője.
Egy alu színű lemez az alja nem pedig piros és a hátulja a ventillátornál se olyan teljesen íves mint a ref.eken, neki inkább egyenes egy kis íves kiugrással.
Azért ennyire nem csalhat a szemem. -
p87
senior tag
d3lete!
Amit korábban linkeltél képet a kártyádról:[link]
Már írtam, hogy nem referencia van rajta és ahogy látom csak 2 hőcsöves és a vrm része elég sovány ezért olyan forró.
A referencia hűtés az ilyen : [link]
[link]Mennyiért vetted? Valószínűsítem, hogy ez a 50eFt alatti ami az iponban is volt és
sajnos lespórolták a hűtést. -
p87
senior tag
válasz
Croft-21 #2437 üzenetére
A Prototype alatt nem is megy neked 50 fölé?
Mert nekem alap 850/975-ön ugyan ezen felbontás + 4AA high on minden
ha repdesek Vsync ig 60fps van amikor meg az utca szintjén futok emberek autók közt
55-57 fps megvan, de azért néha leesik 35-40 ig mikor tölti a terepet de utánna visszaáll 55 körülire ,meg nagy csatáknál azért lemegy 30 ra is.
Assassins-hez nem tudok hozzászólni.
Mirros edge nekem se megy, de nem is bánom. -
-
p87
senior tag
Most, hogy jobban megnéztem én is Crysis-ben 960/1100 nál néha megjelennek ilyen kis villogó pontok, négyzetek. Úgyhogy itt ez mégse stabil, viszont Prototype alatt ilyet nem vettem észre.
Egyenlőre tesztelem 950/1100 Crysis alat előjön-e.
De végülis 900/1050 is elég nekem bárhova. -
p87
senior tag
Értem!
Szerintem is felesleges én nem fogok a feszültséggel babrálni az biztos.
Nálatok mit jelent a stabilan?
Én a furmarkot elfelejtettem felesleges így leterhelni.
Szerintem az Ati tool -scan for artifacts tesztje tökéletes mert kb. annyi áramfelvételt produkál mint játékok alatt.
Nekem itt 920/1100 40% ventivel a vége, itt egyetlen sárga pixel se jelenik meg.
Játékok alatt viszont még 960/1100 nál sincs hiba vagy fagyás.
Tovább még nem néztem, hogy mi teljesen a vége játékok alatt.HSM!
Azért 1,4V-on furmarkal megküldeni se kockázatmentes. -
p87
senior tag
Gondolom én is.
Régebben emlékszem volt hír, hogy gyárilag garantált 900 ill. 1Ghz-s GPU-kat is szállít az AMD. Akkor gondolom ezekben az 1GHz példányokban ilyenek vannak.
És akkor ezek a GPU-k jobban is bírják a nyagyobb feszültséget mint a sima 850-es társaik?
Teszem fel, hogy a gyári 1Ghz kari 1,4V -ot kap akkor a ref. 850-es GPU-is ilyen feszültségen ugyan olyan "tartós"? -
p87
senior tag
A Toxic GPU-ja gyárilag hány V-ot kap?
Gondolom azért nem a referencia 1,31V-ot. -
p87
senior tag
-
p87
senior tag
-
p87
senior tag
válasz
Croft-21 #2005 üzenetére
Én 450-es Asus-al hajtom és jelentem bírja 3 vinyó mellett, úgy, hogy a Q9450 proci 3,4GHz megy 1,24V al, + ventik.
Csináltam áramméréseket:
____________________________9800GTX ___________4890
idle áramfelvétel: ______________0,8A (188W) _______0.85A ( 200W)
GPU 100% (GPU caps) ________1,43A ( 336W) ______1,7A ( 400W)
GPU 100% + 3mag Intel burn ___1,69A ( 397W) _____1.97A ( 463W)Mint látható elviszi bőven.
Ezek az áramértékek a konnektorból felvett értékek, tehát ezt nem a tényleges leadott teljesítménynek kell venni. Eből még lejön, a tápegység hatásfoka félterhelésen 79% fullon 76%. Így nekem a legmagasabb áramfelvételnél 352W-ot esznek ténylegesen az alkatrészek, tehát a 450W ban még van tartalék.
111W-ot meg elfűt maga a tápegység. -
p87
senior tag
Mától én is beléptem a klubba egy XFX 4890-el.
9800GTX-et cseréltem és hát ahoz képest azért van különbség.
Sajnos tuningban nem a legjobb. Auto ventivezérlésen az AMD automatikus tuningolása
975/1075 ment de ezt nem bírja játékok alatt.
Furmarkkal tesztelve 915-920/1150 ahol nem hibázik, 3dmark , crysis bench lemegy 950/1150-en is.
Hangja alapon és terhelve is ugyan olyan mint a 9800gtx.Crysis bench alapórajelen:
2009.06.05. 16:01:13 - Vista 64
Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX10 1920x1080, AA=No AA, Vsync=Disabled, 64 bit test, FullScreen
Demo Loops=3, Time Of Day= 9
Global Game Quality: High
==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 51.74s, Average FPS: 38.66
Min FPS: 31.42 at frame 161, Max FPS: 49.23 at frame 870
Average Tri/Sec: -33691868, Tri/Frame: -871585
Recorded/Played Tris ratio: -1.05
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 47.34s, Average FPS: 42.25
Min FPS: 31.42 at frame 161, Max FPS: 51.54 at frame 89
Average Tri/Sec: -36284556, Tri/Frame: -858883
Recorded/Played Tris ratio: -1.07
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 47.25s, Average FPS: 42.32
Min FPS: 31.42 at frame 161, Max FPS: 51.54 at frame 89
Average Tri/Sec: -36346272, Tri/Frame: -858763
Recorded/Played Tris ratio: -1.07
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)Ez az eredmény rendben van?
Szerintetek érdemes lenne kipróbálni a Windows 7-et játékok alatt jobb mint a Vista 64? -
p87
senior tag
válasz
PowerBuldog #1938 üzenetére
Akkor nem szükséges csak azthittem alapon nézted.
Mod: Akkor lehet ellehet érni, de akkor se biztos, hogy lesz valami.
Nemkell tovább kínoznod én már megnyugodtam, hogy nem lesz itt baj. -
p87
senior tag
Egy próbát megér: Sapphire 4890 Toxic
PowerBuldog:
Próbáld meg úgy hogy shader complexity: 3 és full screen -
p87
senior tag
Amíg normál használat (játékok, bench) jól megy engem sem érdekel, hogy ezzel az OCCT-vel netelántán lekapcsolhat.
Úgyhogy meg vagyok nyugodva. -
p87
senior tag
válasz
PowerBuldog #1925 üzenetére
Kicsit jobban beleolvastam én is.
Szóval ez a VRM ami a kártyát látja el a referencia kártyákon alultervezett.(Mármint az OCCT program számára)
82-83A -es áramfelvétel körül védelemből lekapcsolja a kártyát.
Ilyen áramfelvételt csak ezzel a programmal tudtak csinálni, játékok benchmarkok nem tudnak ilyen nagyot csinálni pl. crysis alatt 50A körüli a kártya áramfelvétele.
Meg volt egy olyan hozzászólás, hogy a teljes gép áramfelvétele OCCT programmal 360W furmarkal 310W crysis alatt meg 270W.
Elvileg ezen spóróltak: rossz - jó
Olvastam olyat is, hogy valakinek referencia kártyával se jött elő, ill. több ilyen is van.Szóval normál használat mellet nem kell aggódnunk érte.
-
p87
senior tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? :[link]
Elvileg valami tervezési hibát találtak a videókártya áramellátásában ami ezzel az OCCT
programmal előjön olyan 80A felett.
Valaki próbálta már?
Szerintem ez csak valami lehúzás akar lenni, nem tudom mit csinál ez a program a 4870/4890 karikkal.
Most készülök 4890 karit venni és egy kis megnyugtatás jól jönne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Renault, Dacia topik
- Synology routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Sapphire R7 250 1GB
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest