- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ricshard444 #4851 üzenetére
Ha igazak a DX11-es "pletykák", hogy lesz tényleges DX11, akkor fél év múlva be is nézted az FPS fixálást...de mondom a Te dolgod.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
jaroslav #4836 üzenetére
Szia! Előszöris grat az új géphez!
Igazából nem hiszem, hogy érdemben tanácsot tudnék, de elmondom röviden a látásmódom. Úgy gondolom, hogy jelen helyzetben a 4870 vagy a 4890 lehet alternatíva. 4870-ből mindenképpen az 1GB-set javasolnám, mert a vram az utóbbi időben nagyobb szerephez jutott. És ott van ugye a 4890. A lényeg, hogy a 70-essel belefuthatsz olyan szituba, ahol kompromisszumot kell kötnöd. Kicsit lenteb venni ezt vagy azt, de ettől függetlenül lényegében mindenre elég. A 4890-essel tullősz a célon, de inkább jvasolnám ezt, mert megkíméled magad a folyamatos cserélgetéstől...kompromisszummentes játék és már 45K körül van itt apróba. Szerintem a 90-es jobb vétel.
Viszont: szép kis komoly rendszert hoztál össze, ami jelenleg még korszerűnek számít. Én lehet beruháznék egy 5850-be. Nézegesd a teszteket...bár ezzel is túllősz a célon, viszont kapsz DX11-es (pont ez az ami igazából semmire sem jó még jóadarabig), de talán ami fontosabb, hogy a 4870 és 4890-es kártyákat szerintem nem lesz egyszerű eladni. Talán ha most veszel, és rögtön ezt veszel, megspórolsz egy váltást.
Ha most vennék, én 58xx szériás kártyát vennék, de ha már megvan a 48xx, én még nem cserélnék.
Bármely esetet választod, a CPU-t legalább 3,6-ig húzd, mert kelleni fog.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ricshard444 #4833 üzenetére
Előszöris tisztázzunk valamit:
Az 1280-as monitorhoz képest visszalépés az 1440-es:1280x1024 = 1.310.720 pixel
1440x 900 = 1.296.000 pixelRögtön az első lépés.
Következő: irigylem, hogy a 79 és a 112 FPS közötti különbséget látod szemmel.
Jó szemed lehet...vagy FRAPS-al játszol?
És még mindig: játékok.
Crysis 1. Gondolom végigjátszottad, elmúlt, ennyi. Meg aztán azzal is max jobb lesz, de nem lesz jó. 1 játék miatt cserélne a halál VGA-t.Far Cry 2: épp most játszom. Minden FULLON, 1920x1200-ban tökéletesen megy 1 db 4890-en. Feltételezem akkor 1440-be se lesz gond.
GTA 4: játszottam 4890-nnel. Minden fullon, tökéletesen ment, amíg el nem fogyott a memó. (néha-néha kiírta, hogy elfogyott, és kilépett). Tehát a kártya elég neki, csak az 1GB VRAM volt kevés. Ezen hogy fogsz segíteni? Megmondjam? Sehogy, sőt pontosan ugyan így fogsz járni, és 1 FPS-sel se lesz gyorsabb a játék mint, nálam, mivel a GTA 4 nem támogatja továbbra sem a többkártyás rendszereket.
Stalker: passz, itt van a polcon, még nem játszottam vele ezzel a karival.
A géepd naprakészsge már elúszott az 1440-es monitoron. Ma ott kezdődik a "normál" felbontás, hogy 1680x1050, de egyre inkább a FullHD.
Nekem igazából tök mind1. Vedd meg, csináld, nekem ettől se több se kevesebb pénzem nem lesz, de ku*va sokat nem fog változni a helyzet. Ugyan azokat a játékokat fogod látni, ugyanúgy, max a jobb felső sarokban nagyobb lesz a szám a FRAPS alatt...ennyi.
Ugyanakkor, ha vennél egy normális monitort, ott igazi élményt kapnál a pénzedért.
De döntsd el Te. Csak tudod mi a különbség kettön között? Hogy én már játszottam 1440x900-ban 4890-el, te viszont még nem 1920x1200-ban.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ricshard444 #4830 üzenetére
Én inkább úgy mondanám, hogy a 2. kártya a kidobott pénz kategóriája...1440-ben kb egy 4850 is elég mindenre, nemhogy egy 4890. A második kártya azon kívül, hogy töbebt fog fogyasztani, és hangosabb lesz, semmi változást nem fog hozni.
Röviden: jó nagy baromságot csinálsz, inkább vegyél egy normális monitort.
-
TazLeacher
nagyúr
Nekem volt zöld is, hosszú idő után most piros van. A VGA jóval gyorsabb egy 260-asnál, de kicsivel lassabb egy 280-asnál. Mi az előnye? Lényegében az áron kívül nem sok. Jóval olcsóbban hozzá lehet jutni, mint egy 280-ashoz, de közel azt a szintet hozza. Egyszerűen ár/érték arányban jobb, ennyi.
A 260-as a 4870-essel van pariba, sőt az utolsó tesztek szerint már a 4870 lenyomja.
Esetleg előny lehet az "istenkirálycsászárüberbrutálagyonhájpolt" dx 10.1, de szerintem ez sokadlagos szempont.
A képminőség szerintem szubjektív dolog, nekem ebben jobban tetszik a zöld család.
-
TazLeacher
nagyúr
Persze, értem mire gondolsz, és ez jogos is. (Sőt én sem látom a különbséget a 280 és a 4890 között, azokban a játékokban, amikkel játszom, csak méréssel derül ki), csak az egész onnan indult ki, hogy azért magas XY kártya ára, mert a világ leggyorsabb 1 GPU-s kártyája, és ez most még a 280-as.
-
TazLeacher
nagyúr
Akkor tényleg ugyan az...CSAK 448 vs. 512 és csak 896 vs 1024...pont ugyan az...ja, és a GTX280/285-öt nem lehet tuningolni?
Tehát elfogadom, hogy a Te kártyád hozta a 280-as 3DMark pontjait, ami igazán szép eredmény, de attól nem lesz 280-as. Tehát, ha még így is azt mondod, hogy hajszálnyival gyorsabb a 260-as, akkor miről is van szó? Egy 260-as hajszálnyival gyorsabb, de egy 280-as is csak hajszálnyival?
A PH tesztet max irányadóak fogadom el, mert az "átlag" embereknek készül, akik nem húznak se procit, se VGA-t, se semmit. Berakod a gépbe, azt menjen...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
PH-User #4209 üzenetére
Szó sem volt árról...nem értem, hogy miért kell belekeverni az árat. Attól volt szó, hogy melyik éri meg jobban, melyik a jobb ár/érétk arányú? Nem. Arról volt szó, hogy melyik a gyorsabb...nem értem miért kell olyanba belekötni, amiről szó sem volt. Hogy hogy van ez? Úgy hogy szerintem amikor játszol egy játékkal, nem írja oda a jobb alsó sarokba, hogy mennyibe került a kártya, és attól nem lesz lassab. Tehát, ha sebességről beszélünk, akkor ku*vára senkit nem érdekel az ár. Ár/érték arányban jelenleg a 4890 verhetetlen, de nem erről volt szó, megint csak mondom.
-
TazLeacher
nagyúr
Ez a kártya meg kedves cimborámé, nem rossz tuningos, de ne keverjük a 280-assal. Köze nincs hozzá. A 3DMark pontokat azért ne keverjük a játék alatti teljesítménnyel...
Nekem volt 280-asom, és gyorsabb. És most tök mind1, hogy mennyivel. Valóban nincs min vitatkozni, mert ez tény. Jó pár hónapja ATi tulaj vagyok, semmi bajom a kártyával, nekem amire kell, elég. De a véleményem nem attól függ, hogy épp piros vagy zöld a kártya a gépbe...
Nem flamekeltésnek szántam, csak a tényeket azért ne kérdőjelezzük meg.
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm a kedves hsz-t, nem hiszem, hogy ilyen hangnemet engedtem volna meg magamnak veled szemben...
És igen, több, mint fél évig volt 280-asom, de ha már itt tartunk Neked volt már 4890-esed? Bár tök mind1. Szerintem a mai napig a 280/285-ös a leggyorsabb 1 GPU-s kártya. Nekem ez a véleményem, tetszik, tetszik, nem tetszik nem tetszik.
Kérlek csak akkor válaszolj, ha meg tudsz ütni valami normálisabb stílust.
-
TazLeacher
nagyúr
80K egy zsír új szériás kártyáért nem sok. Ha belegondolsz, a 4870 is 60K fölött debütált...pedig ott szó sem volt új DX-ről, meg miegymásról, csak egy új GPU-ról..emlékeszel mennyi volt annak idején egy felsőkategóriás DX10-es kártya? Eltelik fél év és lemegy ez is 50-60K közé...
-
TazLeacher
nagyúr
9-es? Valamit benéztem, aztem 8-as. Mondjuk ez részletkérdés. Annyit biztos nem...
Azt írták, olyan 45-50€ körül lesz az alap hűtő. Az kb. most 14.000 Ft. Gondoltam max 5K az a VRM cucc, és kész. Meg persze kicsit várni, olcsóbb legyen, miegymás. Egy HR-03 GTX 19K, és abba nincs VRM hűtő. Ennyit megért volna ez is egybe, de nem 25K-t. 20K az már elég kemény lélektani határ egy VGA hűtőre...és no igen, a ventik sincsenek ingyen.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
MmDorian #3296 üzenetére
Én spec nem igazán akartam lecserélni a gyárit, de ez a szett nagyon impozánsnak tűnik. A megjelenés pillanatában jelentkező ár és személyes anyagi helyzetem arányátől függően elgondolkozom egy ilyen "kis" szett beszerzésén...nagyon impozáns, és végre megoldja a VRM kérdést. Ja, és még Thermalright is...
-
TazLeacher
nagyúr
Társaim!
Sajna nekem "kicsit" antituningos a kártyám, de ez nem vette el a kedvem egy kis 3DMark-olástól.
Arra buzdítanék minden 4890-es tulajt, hogy töltsük fel egy kicsit a 3DMark06-os listát eredményekkel. 10 perc az egész, és hajrá! Az a 2-3 eredmény ami fent van, nagyon karcsú.
Szebályok itt!
Lista itt!
Akinek van eredménye, az pedig itt teheti közzé a szabályok betartásával.Sok sikert mindenkinek!
-
TazLeacher
nagyúr
A pixmania-nal elég problémás és költséges megoldás a gari. Ha nem lesz baja és nálad lesz a garidő végéig, akkor jó vétel. Ha beszarik, akkor saját költségen juttathatod ki Franciaországba, és az nem is 2 nap lesz. Ha meg garidő előtt eladod, nem sok embert fogsz találni, aki pixmanias garival átveszi. Egyébként a 4890-esek 1Gb-sek.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
leonaprofi #2186 üzenetére
igen
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
Na, BIOS frissítve. Az mondjuk megnyugtatott, hogy nem én voltam a béna. A wista egyszerűen nem engedett USB-ről bootolni, mindig HDD-ről bootolt. Kihúztam a HDD-t..onnantól már ment minden. Mint a zöldeknél.
Köszi mindenkinek.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
szacsee #2063 üzenetére
Köszi. Tegnap eljutottam idáig (vagyis kész a boot a pen), de nem tudtam mit kell választaniz USB-s bootok közül. Gondoltam nem FDD...nem HDD...akkor a ZIP, arra meg nem bootolt...
Biosban elsődleges boot a hdd és a HDD boot prioritásnál kiválasztod az USB-t.
A dőlt részt nem igzaából értem.
USB Storage Detect-et meg megkeresem, bekapcsolom.
Vistaboy: nem tűnt el, tegnap megint előjött a villódzás. Én ma este BIOS-t flashelek, nem érek rá vele tökölni. Holnap új rendszer, aztán kész vagyunk.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
PowerBuldog #2060 üzenetére
-
TazLeacher
nagyúr
Régen csináltam ilyet, és FreeDOS-al, de azt utálom.
Penről hogy lehet ilyet csiálni? (Mármint DOS boot). Az, hogy penről bootoljon nem egy nagy dolog, de, hogy azon legyen is valami, DOS legyen belőle, azt hogy hozzam össze?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Vistaboy #2016 üzenetére
Végre valaki!
NEKEM UGYAN EZ VAN!
Nekem nem MSI-m van, hanem Sapphire, úgyhogy biztos, hogy nem típushiba. Viszont tuti, hogy driver. Felrakod a drivert, csinálja egy ideig (nálam talán 1-2 nap volt), utána megszűnik végleg. Win újratelepít, driver fel, és megint csinálja egy darabig. (Mióta megvan a kari, a 3. win van fent)
Eddig azért nem írtam még erről, mert most a CPU-t nyúzom, de így már tuti, hogy driver. Gondolom 9.5-ös van fent. Sajna még nem vagyok járatos a Catalystokban, és sehonnan nem tudtam leszedni régebbit, hogy megnézzem azzal. De így, hogy nem vagyok egyedül már nem para annyira...
Egyébként grat a kártyához!
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm. Gyakorlati tapasztalat, hogy a COD4 nagyon hárklis a VGA húzásra. Nálam annó olyan beálíltásokon, ahol minden játék pöccre ment, a COD4 kiakadt, visszább kellett venni.Tehát ha COD4 stabil, nagy gond nem lehet (illetve az az UT3 és a GoW hárklis még a memó húzásra...).
Hálás köszönet.
-
TazLeacher
nagyúr
Szerintem meg a 2-szer olyan gyors az hülyeség...a légnyege, hogy X kártyával Y felbontáson játszhatatlan, Z kártyával játszható... lehet csak 40% a különbség, de akinek X kártyája van az egyáltalán nem játszik, akinek Z, az meg igen...ilyenkor rögtön a 0% és a 100% között dől el a verseny...
-
TazLeacher
nagyúr
Hali! Első radeonom...
Tudna valaki segteni, hogy hogy máködik ez az autómata tuning? Elindtom, és bejön egy szines kép amd logoval...és ennyi. Ennek egyszer vége van? Valaminek történnie kellene?
Az automata tuning alatt mennyire álltsam a ventit? Kipróbáltam 100%-on, de majdnem megsüketültem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest