- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_Papa
senior tag
válasz
macsika1462 #9591 üzenetére
Szia!
Nekem az első 4890-esem egy Sapphire VaporX volt, és ezt csinálta. Kiderült róla, hogy gyári hibás, és sajnos elég sok volt abban a (korai) szériában.
Most látom, nem éppen friss HSZ-ra reagáltam.. bocsika.
-
-
A_Papa
senior tag
zolisx4,marcus.fenix, köszönöm a segítséget!
Mondjuk, az nem tudom, mennyire kavar be, hogy az I7-et alul feszelve hajtom túl a jobb hőfok miatt, szerintem nem, mert pl az Prime95, OCCT is hiba nélkül futott le az egy órás hosszú teszten..., de megkérdezem, az i7es topic-ban..
-
A_Papa
senior tag
válasz
Daffni2 #5637 üzenetére
Bocsi, hogy csak most válaszolok. Nem,nem viccelek, komolyan gondolkodom!
A problémám ugyanis a következő: (Elnézést, lesz benne OFF is!)
A Flaming Cliffs (Ez egy repülő szimulátor) kb 15 perc - 1,5 óra után hibával leáll ( A lockon.exe működése leállt), vagy egyszerűen nem működik tovább sem a bill., sem az egér sem a joy...
Sajnos az újratelepítés sem segített... A programot adminisztrátorként futtattatom.
De más játék alatt semmi gond.. (ROF, BS, Condor, ARMA2)Itt nem is a fagyás a lényeg, hanem a felsorolt perifériák fagyása... erre több helyről hallottam, hogy kevés a táp , emiatt csinálja.. beírtam a hivatalos fórumba ahol többen azt írták, hogy ehhez a konfighoz kevés a tápom. Pl:
PSU
hieftec 550W; you might be boarder line with that PSU looks like you should be running a with that set up your defiantly losing power..especialy to that ATI card.
get a 850 http://www.tigerdirect.com/applicati...tCjCVqHCjCdwwp youll be fine there cheap right now.Szóval nem tudom, elég a 550-es vagy sem?
-
A_Papa
senior tag
Szia!
1. Lemértem neked..
a BIOS 10 mp-nél csipog be, és utána jön be a BIOS kép is . Kb, mint nálad, de szerintem ez nem VGA gond. (Sőt, számomra ez nem is gond..
)
Ugyanis, amikor bekapcsolok, a CPU venti is kb, 2-3 mp után kezd forogni..2. Tuning: Nálam megy.
Szerintem a tápod kevés, én is tervezem egy nagyobb beszerzését
-
A_Papa
senior tag
válasz
mar1boroman #5633 üzenetére
Nekem egy 4890 Vapor-X 1GB-os kártya makkant meg.
Ami lett: MSI Cyclone 4890, én meg vegyok vele elégedve... -
A_Papa
senior tag
Az én Vapor-om is beszart, másra lett cserélve. Szerintem ne vegyél,mert csak a hajad fogod tépni, ha esetleg a tied is rossz lesz...
Én elhiszem, hogy akinek jó annak tetszik, de más szériában közel sincs ennyi hibás kari mint a Vapor-X sorozatban... -
A_Papa
senior tag
Oks, ha van valami írok!
-
A_Papa
senior tag
Szerintem vidd vissza... Hosszú távon jobban jársz, ha meg több mint egy hónapig nem cserélik, kérheted vissza az árát...
A sok reset a vinyódnak sem tesz jót...meg egyébként is, egy majdnem 60 ezres kártya ne szarakodjon. Még most garis kártyád tudod cserélni. Egyébként nemrég írtam egy szívhez szólót a Shappire-nak (Ezúton is köszi Kobornak a segítséget!), amiben kértem őket, hogy hivatalos közleményt adjanak ki a hibás szériát illetően. Menjenek a picsába...
No, mindegy, remélem lesz valami eredménye.Papa
-
A_Papa
senior tag
válasz
scope2007 #5019 üzenetére
Szia!
Ha egy hónap után (munkanap) sem kapsz csere kártyát jogod van elállni a vételtől. Ekkor a teljes vételárat visszakapod, vagy levásárolhatod.
A garancia csakis Vapor X cserére jogosít fel, és mivel hivatalos közlemény nincs, a kiskernek nem kötelessége figyelni milyet ad vissza, tehát megint kaphat egyet a hibás szériából...
Üdv:
Papa -
A_Papa
senior tag
válasz
richardwyeth #5017 üzenetére
Nálam is a gyártónak küldte vissza a nagyker, miután ők megkapták a kiskertől...
Az ATI fórumán írták, hogy "kis számú kártyát érint..." Persze....Ahhoz képest csak ide majd minden hétre jut egy szerencsétlen aki így jár...
-
A_Papa
senior tag
Szia!
Én is abban a cipőben járok mint Te...
Az én kártyám már egy hónapja gariban van, és bánom hogy megvettem, igaz van akinek jól muzsikál...Ebben a hsz-ben írtam ami legutóbb történt, vagyis hogy, törölték az ATI fórumáról a segítő hozzászólásokat.. (Még nem reagáltam, de fogok, a képernyő fotók megvannak.)
A Shappire oldalán pedig nem találtam fórumot, meg kontakt lehetőséget sem.. Kapják be...
A link:
[link]Nem az zavar, hogy hibás kártyákat adnak ki, hiszen ez bárkivel megeshet, hanem az, hogy egy hivatalos közleményt nem adnak ki, és emiatt én szívok amikor gariztatni szeretném a kártyát...
Szóval a szőnyeg alá söprik ezt a dolgot úgy érzem...
-
A_Papa
senior tag
Kedves Vapor-X tulajdonosok!
Megint úriemberek voltak az ATI fórumán..
Töröltek fórumokat, illetve mod válaszokat a vásárlók kérdéseire...
Pl:
http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=118719&enterthread=y
(Itt Gr33nGecko válaszait törölték... )vagy:
http://forums.amd.com/game/fterror.cfm?fterrorcode=100Az eredetiek:
Mekkora tetvek ezek...
-
A_Papa
senior tag
Kobor, zolisx4, lala42 : Köszönöm a válaszokat!
Lehet én vagyok bolond, de úgy vagyok vele, hogy egy majdnem 60 ezres vga ne ciceregjen..
Meg úgy egyébként bosszant az is, hogy a Vaporral annyit szívok. Már gariban van azt mondták kb. 2 hét a csere, reméljük nem abból a szériából lesz...HSM: Szerintem biztos, hogy, VGA, mert most kölcsön kaptam egy 8800 gtx-et egy jó barátomtól, és nincs cicergés..
Az az érdekes, hogy egy 8800GTS-ről váltottam Vapor-ra, és a GTS-sem cicergett.
Üdv:
-
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
A Vapor tulajdonosoktól szeretném kérdezni, hogy a kártya nem adott ki furcsa hangokat?
Nem a ventire gondolok, hanem .. nem is tudom mit írjak.. furcsa magas hangok...Köszönöm:
Papa -
A_Papa
senior tag
válasz
PowerBuldog #4511 üzenetére
Igen hallottam, csak ugye az illetőknek válaszoltam vissza..
De akkor innentől kezdve egy hsz-ben fogom írni, ha több válaszra kell reagálni.. -
A_Papa
senior tag
válasz
PowerBuldog #4495 üzenetére
Köszi szépen az infót..
-
A_Papa
senior tag
PowerBuldog,DigitXT : Köszönöm a válaszokat!
Az 5800-al csak egy a gondom, 2 hónapig gép nélkül maradok..(kb akkor jelenik meg, ugye?) az nekem sok
Árban kb, mennyibe fognak kerülni?
A MSI Cyclone SOC-ról mi a véleményetek, használ valaki ilyet?
-
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
Azt nem tudjátok, hogy a megadott sorozaton, kívül a kártyával nincsen gond?
Azon gondolkodom, mit tegyek...
-Vegyek inkább új ATI-t (5870)?
- Vagy egy GTX275?
-Vagy MSI Cyclone SOC-ot?Vagy újra Vapor-t? Nagyon tetszik benne pl a hdmi is... majd -nyáron- full hd-és tv-re akarok váltani monitor helyett.
Nekem most a gtx 275 van leginkább a fejemben, csak hát azon nincs hdmi...
Köszönöm a válaszokat:
A_Papa -
A_Papa
senior tag
Ebbe a fórumba írtam be, szerintem akinek ilyen gondja van írjon be, hátha...
Szerintetek, aki válaszolt, mennyire képviseli a céget? Mennyire hiteles amit írt?
-
A_Papa
senior tag
De én azt nem értem, hogy ez a sok tesztelőnek, akiknek a tesztjei miatt megvettem a kártyát, ez nem tűnik fel?
Illetve az ATI miért nem vonja vissza ezt a sorozatot?
Pedig nagyon tetszene ez a kari, de ez így sajnos nagy csalódás... korábban egy 8800GTS-volt, minden hiba nélkül...
ImI87: Véletlen volt a privi, bocsika..
-
A_Papa
senior tag
Értem, köszönöm a segítséget!
Azt is jól látom, hogy utal arra, hogy ez egy típushiba?
Bocsánat, hogy ezzel zaklatlak benneteket, de angolra le tudná valaki pontosan fordítani ezt a két mondatot:
"Hol találok olyan hivatalos közleményt amelyben az ATI ezt hibát leírja, elismeri? A garancia érvényesítésében lenne segítség."
Köszönöm szépen, és még egyszer elnézést!
A_Papa
-
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
Írtam az Ati support-nak de sajnos az angolom nem igazán jó, nem nagyon értem a válaszát..
Heya,..
To detemine whether your card is one of the batch which had BOOT issues, you'll have to power it from a PSU better than that ChiefTec garbage, it isn't rated to run that card by any stretch of the imagination .. If a recommended PSU doesn't resolve the issue, then contact your retailer and swap it out.
Jól értem, azt írja, próbáljam ki nagyobb táppal, és ha nem jó úgy sem akkor gari?
Valaki pontosan lefordítaná?
Köszönöm a segítséget!
-
A_Papa
senior tag
válasz
Petya2900XT #4451 üzenetére
Köszi , nagyon elkenődtem,.... Bizti, hogy nem táp elégtelenség?
-
A_Papa
senior tag
válasz
Petya2900XT #4449 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Csak azt nem értem, néha meg boot-ol. kb 50% Akiknek ilyen gondjuk volt totál nem indult el a rendszer?
Esetleg hivatkozást tudnál adni erre bizonyos szériára?
Köszönöm a választ!
-
A_Papa
senior tag
válasz
MmDorian #4447 üzenetére
Szia,
köszi a választ!Érdekes, most már azt csinálta , hogy vga error-t pittyegett és piros led világított..
Sokadik reset-re rendesen felállt...
Teljesen tanácstalan vagyok....
A tápra azért gyanakszom, mert páran írták , hogy a rendszeremhez kevés...
Van esetleg ötleted, ötletetek?
Nem értem , miért van az, hogy hol, jó, hol pedig nem bootol be...
Azt sem, miért vette vissza alapra a CPU órajelét...Köszönöm a válaszokat:
-
A_Papa
senior tag
Szia!
Nekem is pont ilyen kártyával van ugyanilyen gondom...
Ami még ugyanaz az a táp.Azzal megfűszerezve, hogy amikor végre bebootol, akkor a bios dob egy üzenetet, hogy a CPU(!!!) órajele alapra vissza állt. (Túlhajtom a procimat.) Eddig ezt nem csinálta, azok a jelenségek voltak ami neked.
De az az érdekes, alapórajelen meg simán feláll minden hercehurca nélkül...
A korábbi kártyámmal, (GTS 8800), nem volt ilyen jelenség.
Azt sem tudom, hogy egy VGA, vagy túlhajtás gond? Esetleg kevés a táp?? -
A_Papa
senior tag
válasz
PowerBuldog #2513 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ!Egy 3,2 Ghz C2D harmatos? Jó azt nem gondoltam, hogy kiszolgálja, de amit írtál nagyon meglepett...
Üdv:
-
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
Ennek a kártyának mennyire elég ez a CPU? :
Intel Core 2 Duo E6420, 2133 MHz (8 x 267) @3,2 Ghz
Köszönöm a válaszokat!
Papa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest