- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcus.fenix
aktív tag
A lapok csinálhatnak érdekes dolgokat. Nekem két MSI is azt játszotta, hogy ha túlzottan megfeszeltem a procit, akkor az alaplapi hálóm nem működött. Ha visszavettem akkor újra ment.
Emberek
Hatékony és HALK third party coolert javasoljatok már 4890-re, mert ez a HIS kártya elviselhetetlen... Bios moddal már megoldottam hogy 2D-ben kussoljon, de 3D-ben vagy porszívó, vagy kazán...
-
zolisx4
őstag
nekem régen volt egy asrock alaplapom az csinált hasonló dolgokat fagyott minden az xp telepités nem ment végig memória csere akkor lehetett telepiteni utánna egy játék sem indult el rajta addig még nem inditottam olyan alkalmazástz ami megterhelő volt adig jó volt az alaplapi integrált vga val semmi baja nem volt ,de amikor a 4850 est beletettem röktön össze vissza ment kicseréltem az alaplapot azóta ugyan azzal a memóriával ugyan azzal a 4850 es el azóta is hibátlanul megy a feleségem gépe lett ,azt akarom kihozni hogy az alaplap bizony tud olyan dolgokat csinálni amiből mindenre gondolsz csak a lapra nem ,azt hozzá teszem hogy az asrock az nem gigabyte de a komalyabb lep is lehet hibás mert ami nélad is van hiba az azért elég érdekes
-
Daffni2
addikt
Hát nehezen képzelhető,hogy a perifériák annyi áramot fogyasztanának, bár ha egy vacak tápod lenne akkor elképzelhető,hogy nem képes elegendő áram leadására de a Tiéd nem az a kategória.
Nehéz kérdés,mert veszel egy nagyobb tápot,aztán mégis fennál a probléma az szívás.
Nyilván az lenne a jó ha ki tudnád próbálni egy erősebb táppal, nem tudom ez mennyire kivitelezhető.Próbáld meg a tápos topikban,ott talán jobban értenek hozzá.
-
Insoka
csendes tag
Szia, utána néztem és tényleg elégnek kellene lenni a tápomnak ,szerintem nem kóser ez a dolog
Nézd meg Daffni2-nek 430-as van. és még húzza is a próckóját.. haveromnak 450W-os corsair tápja van és e8400 és nem ment a tuning, nála sem.
Nálad látom azért van bővent áramot fogyasztó hardver
csak nem tudom miért nem elég egy 550es
de ha meg akarsz tőle szabadulni passzold le nekem,, megveszem
(de most komolyan)
Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt ez a Corsair honlapja itt tudsz viszonylagos fogyasztást mérni..
De itt van két hozzávetőleges érték illetve a képen lévő aztért az csak mérvadó
Üdv
-
scope2007
addikt
hali!
köszi a választ!
amúgy nekem is az a széria van.. mármint a dobozon megegyezik mindegyik kód/serial... de viszont nálam nem csinál ilyet [100%os venti, és nem indul a gép]... pedig mint írtam nekem is abból a sorozatból van a vaporom...
de teszem azt majd idővel eladom valakinek, és nála meg pont szórakozni fog, akkor is él majd ez a cseregari? mondjuk 1év múlva... na ezt válaszolja meg valaki -
Kobor
aktív tag
Have a question? Interested in learning more about our company? Would you like to be in contact with one of the fastest growing technology companies? Be our guest to call upon your regional SAPPHIRE branch for a timely responses to all of your pressing matters.
USA technical service :
Email: tech@althonmicro.comUSA RMA/Warranty service:
Email: rma@althonmicro.com -
Wolf77
csendes tag
SZia.
Hát sajnos nekem ez az üzenet jött a múlt héten visszaküldött 4890 re a kétszer indításos problémára:
[U][B]*Tisztelt Vásárló!*
Értesítjük, hogy az Ön által javításra leadott termék garanciális
ügyintézése lezárult, a szerviz a hibát nem tapasztalta.[/B][/U]Hát remélem neked nagyobb szerencséd lesz.
Nem tudom így mit csináljak vele mert előbb utóbb valami megadja még magát, az egyik winchester már el kezdett sz@rakodni(kicsit hangos már) s online játék közben is laggoltat.
Üdv W
-
Gothmog
senior tag
Kártya nem cicereg. Viszont nekem is core i7 920-am van, és gép bekapcsolása után 1-2 perccel (csak saccperkábéra) szoktam hallani némi cicergést, ami gyorsan meg is szűnik, és a későbbiekben nemigen hallom már működés közben. Szerintem a proci csinálja, és összefüggésben állhat a bioszban bekapcsolt procira vonatkozó energiatakarékossági funkciók működésével. De ez csak tipp a részemről, és vedd hozzá, hogy egy nagy nulla a hozzáértésem a hardveres dolgok többségéhez
Szerk: Ja, kártya bő egy hónapja megy, minenféle boot és egyéb probléma nélkül. (Az a típushiba néhány bekapcsolás alatt 100%-osan előjön, ha érintett benne a kártya)
-
zolisx4
őstag
-
Gothmog
senior tag
Uhh, két hétig szórakoznak???
Nekem szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy bár két hibás Vapor-X-et is kifogtam (az első hibás után kapott második kártya is hibás volt), de mégis - az első kártyától számítva - 5 munkanapon belül már kézhez kaptam a harmadik, immár jól működő Vapor-X-et (bár az is a hibás szériás batch-el rendelkezik, de szerencsére tök jól működik - lekopogom). Boltos srác mindegyiknél már másnap ment vissza a nagykerbe, és kireklamálta az azonnali cserét, illetve a harmadik kártyánál már helyben kicsomagoltatta és kipróbáltatta még a nagykereseknél
(Amúgy, ha már ilyen rendesek és gyorsak, megérdemlik, hogy megemlítsem őket: én az Oazis-ban vettem a VGA-mat (meg szinte az egész gépemet, ami azt illeti)
-
Clark_1
csendes tag
Köszi a választ! Akkor a Sapphire Vapor-X -eseket kerülöm.
És akkor melyik márka és melyik típus ami megbízható? Húzva max egy kicsit lesz.
Egy olyan kártya kellene amin van legalább egy HDMI kimenet is.A héten szeretném megejteni a vásárlást, ezért sürgős lenne.
A segítséget előre is köszönöm.
-
Digitalis
senior tag
Ez az alapfeszes, 3 hőcsöves,jó kis hátúlkifújós refhűtős változat. Kék nyákos, piros DVI-os, 1db 8pin és 1db 6 pin tápcsatival, H.A.W.X játékkal.
Alapórajel: GPU:900Hz memo:975Mhz Nem húzom mert nincs értelme, de kisérletképpen 1x 1000/1050re raktam lazán vitte. HDMI-nincs rajta, de 100%-os HDMI-HDCP kompatibilis a DVI és átalakítóval használom. Az 1080p mellett a hang trueHD 7.1-ig bezárólag tökéletesen átmegy a DVI-on.
( Van az XFX-ben egy gyárilag túlfeszelt, szénné-húzott nagyon melegedős típus is. Az xfx 4890 balck edition. Ezt lehetőleg kerüld)
Vapor-x el én is szívtam, igen a hibás szériából való volt. Visszautalták a pénzt, ugyanott jóval olcsóbban vettem a XfX 4890XXX karit -
-
PowerBuldog
veterán
Ebben a hónapban jelennek meg. 199-299USD-s áron.
-
HSM
félisten
És még valami... A tuningot felejtsd el, ha ilyen hibát kell felderíteni! Bár sokan nem ezt mondják, de az I7 megbízható tuningja komoly elővigyázatosságot, tapasztalatot igényel! Könnyen lehet, azt hiszed stabil a gép, közben pedig nem! Szóval először meg kéne próbálni alapórajelre visszaállított procival, sőt, egy Clear CMOS sem ártana....
-
Dashes
őstag
Elvileg bizonyos batch-csel rendelkező kártyáknál fordul elő ez a jelenség. Találtam egy másik tulajdonost akinek hasonló gondja volt (szintén vaporx), neki is Gr33nGecko válaszolt: "Tech support says to RMA the card(s)".
"for users experiencing the cold boot issue ( or similar type problems ) with the following card - HD4890 Vapor-X with the following SKU/PN numbers (SKU#11150-05 // P/N:288-1E115-020SA) please contact your retailer and get it RMA'd .."
"From what I know it is a hardware fault on that batch of cards, I have sent mine in for an RMA and my retailer has said that the entire batch was recalled"
A kód itt található, erősebb táppal is előfordult a hiba, sajnos ez egy hibás széria.
-
HSM
félisten
Hű, fogalmam sincs, nincs Vapor-X karim, csak lefordítottam, amit linkelt valaki, és megragadt a fejemben... Ezt a számot ha jól vágom, megtalálod a dobozon, valamelyik vonalkód mellett.... De ha a linkelt hsz környékén beleolvasol a topicba, akkor el tudod olvasni, mi volt másoknál.... Természetesen attól, hogy más ez a szám, attól még lehet hibás a karid...
-
HSM
félisten
Nem az Ati-val van a baj.... Nyilván Te is tudod, hgy a Sapphire VaporX kártyája nem referencia kártya, hanem teljesen egyedi tervezésű/gyártású. Korábban volt róla szó, hogy a Sapphire-nek volt egy ilyen hibával küszködő sorozata, de azokat cserélniük kell gariban. Amúgy nem a szériával van baj, hanem kikerült egy gyártási sorozat, amiben valami hiba van....
Korábban a topicban le is volt írva, melyik a hibás batch... De ne akard, hogy megkeressem...Szerk.:Mégis ráakadtam..
[link]
-
-
Petya2900XT
aktív tag
Nem....pont olyan volt ,mint a te eseted...volt olyan,h 5-ből 1-szer indult a gép valamikor 2-ra ment...random..
Volt egy bizonyos topik asszem az AMD hivatalos oldalán lévő fórumban ahol leírták ezt a hibát a felhasználók és onnan derült ki,h a vga a ludas...aztán egyik napról a másikra törölték..biztos nem vetett túl jó fényt az AMD-re...vagyis csak a Vapor szériával találkozni ilyen problémával... -
Petya2900XT
aktív tag
Wolf77,A_Papa:
Volt egy hibás Vapor-x széria amivel az volt a probléma,hogy nem akart bebootolni a gép a vga-hibája miatt..(asszem bios error volt)..ilyenkor a vga ventije 100%-on pörgött és no signal...volt már itt pár ilyen emberke...visszaküldték garba a karit.... Azt tudom javasolni nektek,h próbáljátok ki egy másik gépbe a vga-t és ha nem megy ott se elsőre akkor gari...
A cpu-t meg valszeg a sok restart miatt vette vissza a lap...több resi után visszaállítja alapra a bios-t,h be tudjon biztosan bootolni a gép...ilyen van amikor túlhúzod a procit és nem ad képet..P45-ös lapoknál 2 autoresi után visszaállítja alapra a BIOS-t... -
zuchy
őstag
Határeset. Hozz annyit ki a procidból amennyit tudsz, értelmes feszültség mellett.
De ez igazából játék függő is. Van amelyiknek nem kell erős prockó, de valamelyiknek a csillagos ég a határ.De nem eget rengetően vészes, de már 1280x1024 be gond lenne. Milyen VGA-t cserélnél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest