- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Instagram közösségi fényképezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Vistaboy #2958 üzenetére
Ha a kitűnő minőségű és igen változatos textúrákat használó GTA4-re gondoltál, akkor nincs igazad.
De ott az opció a menüben, hogy 1GB-s "gagyi" kártyákhoz is optimalizálható legyen, éspedig eme nagyszerű opció neve: "Texture details" és medium állásba kell helyezni az optimális futásteljesítményhez.
Az, hogy sokaknak nem engedi meg az önérzetük eme szörnyű csapást, és nem veszik észre, hogy medium textúrákon is körök vannak verve egy átlag játék "High" opciójára is, és inkább azt szajkózzák, milyen gagyin van "optimalizálva" a játék, azok megérdemlik.
Ha nem inged, és nem erre gondoltál, ne vedd magadra.
És tényleg elégnek tűnik jelenleg az 1GB ram.
Legalábbis az elkövetkezendő 1-2 évre...
-
Lamellus
tag
válasz
Vistaboy #2430 üzenetére
Én úgy tudom, hogy bekapcsolásnál azért van hajszárító, mert kell pár mp amíg a PWM-es ventillátort leszabályozza a kártya, amíg nincs áram alatt nem működik a leszabályzás se. Tehát nem hinném, hogy ki lehetne kapcsolni, olyan megoldás kéne ami direkt fordítva működik, alacsony fordulat az alap és onnan szabályoz fel ha szükséges, de ilyenről nem tudok.
-
szasanyi
félisten
válasz
Vistaboy #2265 üzenetére
Mivel olvastam róla, én is azt akartam javasolni tedd fel a 9.5 drivert, lehet azzal nem csinál ilyet.
Ha meg azzal sem megy az AA akkor másik játékkal is érdemes lenne megnézdned.
-
zack
nagyúr
válasz
Vistaboy #2261 üzenetére
Szvsz. nem a VGA miatt lassul be a játék. Ez "ok-okozat" összefüggése, tehát ha hálózati lag van, a kártya egyből érzékeli, és vissza veszi az órajeleket, majd amikor ismét érzékel fps mozgást felnyomja. Ha pl. fagyás van, és áll a kép, egyből visszaveszi magát 2D-ben. Mivel a 9.6-os driver változásai a power saving funkciót is nagyban érintette, elképzelhető az is, hogy a 9.7-es Catalyst-ben javulni fog a jelenség, mert elképzelhető hogy a driver miatt csinálja. Nálam ablakos üzemmódban sem emeli fel az órajeleket, csak teljes képernyős módban. Nálam Crysis Wars alatt netes játéknál csak néha néha vált vissza 2D-be...amikor túl sokan csatlakoznak a játékhoz egyszerre, vagy a 32 játékos 1 kupacban van és mindenki lő mindenkit, néha megakad, és ekkor veszi vissza az órajeleket, ami a szerver letérdelése miatt van.
Az AA simán lehet hogy csak egyedileg a játékban nem müxik. A 9.6 nálam tök jól működik forced AA,AF-el is, bár az általad említett játékkal nem néztem. -
szasanyi
félisten
válasz
Vistaboy #2261 üzenetére
Ez nyilván nem természetes jelenség, de igazából nem tudnám megmondani miért csinálja. Nem kérdezted esetleg, másnál nem volt ilyen tapasztalat TR
alatt? Mert Crysisnál találkoztam hasonló, jelentős lassulással többféle NVIDIA és ATI kártya esetében is.
Az AA is csak ennél a játéknál nem működik, vagy semelyik játéknál sem? -
Alister71
nagyúr
válasz
Vistaboy #2067 üzenetére
Használd az AtiWinFlash-t, azzal egyszerű a bios frissítés, win-ből meg lehet vele csinálni, én is azzal szoktam. Nem kell se floppy-val, se pendrive-al szenvedni.
AtiWinFlash. A load image-el betöltöd a bios file-t, majd katt a programra és láss csodát. Ha úgy tűnik mintha lefagyna nem kell megijedni, várni kell míg befejezi, Fél perc az egész.
-
keIdor
titán
válasz
Vistaboy #2047 üzenetére
Mivel a lapodon több PCI-E slot is található nem kell feltétlenül sima PCI-os. Az is jó, ha PCI-E-s kártyád van, mindegy milyen.
Annó én is elkúrtam a HD4870 BIOS-át, de nem szartam be, beraktam az alsó slot-ba, majd fölé a 8800GT-t+rá monitort és a 0 helyett 1-est írtam és jó is lett a kártya.
Nem kell félni kinyírni nem fogod. -
HSM
félisten
válasz
Vistaboy #2047 üzenetére
Hát, ha már valaki azzal a karival (pontosan ugyanazzal a típussal) és BIOS-al megcsinálta és ment, akkor jóeséllyel fog neked is.
Csak azért írtam, mert ugye aki a tűzzel játszik, megégetheti magát, ha nem biztos a dolgában...
A karit nem kúrhatod szét, ha megvan az eredeti BIOS-a lementve, csak kell egy akármilyen PCI-os kari az esetleges újraélesztéshez. -
Donnie
őstag
válasz
Vistaboy #2047 üzenetére
Nem nehéz atiflash-el. Meg tudod simán csinálni!
Kis segítség hozzá:
Pl. adott egy bootolható pendrive, vagy floppy + az alábbi linken található ATIFlash 3.60
Felmásolod a rendszerlemez, vagy bootolható pendrive mellé az atiflash 3.60-at + az említett biost és kész.
Parancsok:
atiflash -s 0 backup.rom (mented az eredeti biost)
atiflash -f -p 0 xxxxx.rom (ezzel tudod flashelni az új biost)
A kapcsolóknál a -f a "force flash" miatt kell.
A 0 pedig az hogy melyik slotban van a kártya, 99%-ban ez lesz a jó.Üdv,
Donnie -
HSM
félisten
válasz
Vistaboy #2045 üzenetére
Ja, igen... Nem komálja a Winflash a nem "gyári hozzávaló" BIOS-okat...
Atiflash kell hozzá, DOS alól, és az is "erőltetett módban". És Vista alól ne erőltesd a Winflash-t mert úgy hazavágja a karit, hogy öröm nézni. (Tapasztalat.) De készíts elő egy PCI-os karit, és egy rakás infót arra az esetre, ha esetleg nem klappolnának a dolgok, mert különben nem lesz egyszerű életre kelteni a BIOS-halott karid....
-
Donnie
őstag
válasz
Vistaboy #2042 üzenetére
Neked szerintem még a korábbi verzió van biztosan, mert azzal van csak probléma.
GPU-Z-vel meg tudod nézni a tényleges verziószámot.VER011.022.001.000.032215 - "rossz"
VER011.022.001.005.032404 - jóFriss ref bios 32404
Ez van fent nekem is és minden OK -
keIdor
titán
válasz
Vistaboy #2016 üzenetére
Nekem is MSi van (bár mindegy, mert csak a matrica más a ref. kariknál, meg a BIOS) és pontosan hogy érted, hogy lekapcsolja a képet? Netezel mondjuk, és 1mp-re fekete kép, majd vissza? Ilyet nem tapasztaltam, max arra tudok gondolni, hogy neked valamiért váltogatja a ramfrekit, akkor ugrik 1-et a kép GDDR5-nél, de azt nem szokta váltogatni...
-
p87
senior tag
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Vistaboy #2016 üzenetére
Végre valaki!
NEKEM UGYAN EZ VAN!
Nekem nem MSI-m van, hanem Sapphire, úgyhogy biztos, hogy nem típushiba. Viszont tuti, hogy driver. Felrakod a drivert, csinálja egy ideig (nálam talán 1-2 nap volt), utána megszűnik végleg. Win újratelepít, driver fel, és megint csinálja egy darabig. (Mióta megvan a kari, a 3. win van fent)
Eddig azért nem írtam még erről, mert most a CPU-t nyúzom, de így már tuti, hogy driver. Gondolom 9.5-ös van fent. Sajna még nem vagyok járatos a Catalystokban, és sehonnan nem tudtam leszedni régebbit, hogy megnézzem azzal. De így, hogy nem vagyok egyedül már nem para annyira...
Egyébként grat a kártyához!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Lexus, Toyota topik
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest