- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
AirBooms #7953 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat tényleg, de ha választanom kell egy esetleges garivesztés és egy standard magas hőmérséklet között, akkor inkább maradok az utóbbinál. Már lassan egy éve megvan ez a kártya, eddig nem krepált be. Ha esetleg elkezd hibázni, fagyni vagy valami, akkor mindenképpen fontolóra veszem a dolgot, de addig szerintem hagyom, ahogy van.
Viszont tényleg köszönöm szépen a tanácsokat
-
Morden24
nagyúr
-
G4ga
őstag
válasz
AirBooms #7599 üzenetére
remélem is. magam se mertem elhinni hogy ez ennyit fok hozni.
Ahogy néztem érthetö, hisz a kis bordák féloldalasan feküdtek rá a VRm-re, ez pedig ugye a pasztázással tölkéletesen ráfeküdt.
Ráadásul pont annyira magas hogy a borda teteje kap a GPU hütö szeléböl igy még hatásosabb.Este azért ha haza érek lefutattom azt a 20 percet, csak azért hogy megnyugodjak.
Igy ugye kijelenthetjük, hogy ha minden rendben lesz használhatom játékra a cuccot?
-
yakuza.tora
addikt
válasz
AirBooms #7571 üzenetére
A Vapor VRM-je nem ugyan az, mint a ref kártyáké!
Toxic - Ennek ha jól látom, a ref VRM-je van!
Én most csináltatok egy VRM hűtőbórdát aluból a Vapor 2Gb-re, mert a gyári nem fér az S1 rev2 alá, és nem akarok szírsz@r ragasztós bordákkal variálni. Kíváncsi leszek, hogy fog neki tetszeni!
-
zH.
senior tag
válasz
AirBooms #7571 üzenetére
Nekem ez kb. olyan meleg ,mint egy referencia kártya. Veszek majd 2dB ventit és betolom a ház aljába. Megnézem lesz -e valami változás. Egyébként a Furmark felküzdi 75fokig. Ott szerencsére megáll ,és nem megy tovább. Szerintem a két venti sokat fog javítani rajta. Meg ez a 2GB-s verzió ,szerintem jobban is melegszik ,legalábbis a memória biztos. 1GB-snak nincs is a hátulján "borda".
-
G4ga
őstag
válasz
AirBooms #7543 üzenetére
ezt monbom en is. A vga hibatlan, mint mondtam volt 4870em, sot a 4850em is pont ugyan ilyen hangot produkalt. A felporges es a suvito hang miatt kell a valtas. Lehet a vizzel jarnek a legjobban, de az draga nagyon es hardver specifikus.
Megprobalom azt a zalman bordat, max szabatok valami kis alu lapot es arra rakom a bordakat.
Tiszta vagyok avval hogy ez a kari ilyen es elkell fogadni.
4870-enhez eleg volt a huto, ehhez keves. -
zolisx4
őstag
válasz
AirBooms #7543 üzenetére
lemaradtam a szerkesztésről
XFX GTX285 Black Edition van neked mennyivel erősebb mint a 4890 es??Annyira picikék ezek az alkatrészek hogy alaig van felület amin képes leadni azt a hatalmas hőt énis amit használok 4890 est New Design teljesen más áramkör van rajta
ezek teljesen más alkatrészek
ezek pedig annyira picikék de azért elég jól bírják a hőt a srácnak azért a 130 fok az nem gyenge volt.zSoLTi.
igen nem mutatja az enyém sem de valószinűen nem is annyira meleg ha csak ráteszed a kezed teljes terhelésnél azért meg lehet fogni a bordát de a ref hűtésű kártyánál a panel másik fele is éget nem még maga a pici stabilizátor -
jonner
tag
válasz
AirBooms #7538 üzenetére
Nekem az MSI-m nem normálisan volt hangos, hanem kerregett. De úgy, hogy 2 szobával arrébb is zavaró volt. A gépnél ülve szó szerint az ember agyát cincálta szét, a szakértőbbek szerint csapágyhiba volt. Kezdetben azt hittem ez normál hangerő egy ilyen VGA-tól, de az Asus szerencsére nem így mutatkozott be. 2D-ben észre sem veszem, játéknál meg nem arra figyelek, vagy fülest használok. Kinek mi az elfogadható.
-
G4ga
őstag
válasz
AirBooms #7511 üzenetére
ezért kérdeztem.
alapjáraton 45 fok, mig nem rendezödik a dolog, kiborom hogy ne használjam, ezen nem mulik.
Mit tegyek oda? van valami faszentos vram hütés?
a gyári hütött nem fgom szét barmolni ez asszem természetes. a legjobbat szeretném a karinak de nem szeretnék megsüketülni a gyári ventitöl.
Várom a nálam okosabbaknál a tanácsokat.
Addig nem játszok és nem futattok még egyszer furmarkot!zolisx4: egyébb megoldás nincs? iszonyat hangja van annak a ventinek.
PowerColornak van nagyon bitang. az jó lehet?
mindjárt linkelek: -
MRY001
csendes tag
válasz
AirBooms #3569 üzenetére
Hi AirBooms!
Én is úgy gondolom, hogy részben igaza van Zack-nek, de úgy gondoltam, egy probát megér. Szerencsére, még meg van a régi vas(most is az megy benne 4850-es), de jó lenne ha legalább tudnám, mi lehet a bibi. Más kártyákkal megy rendesen a szekér.
Köszönöm!
Üdv.:
MRY
-
p87
senior tag
-
jimmyboy
csendes tag
-
válasz
AirBooms #3047 üzenetére
Eddig az X58-asoknál a GTX295-ről tudok, amihez BIOS-t kellett frissíteni, de elődeinél, az X38 és X48-nál bizony előfordult, főleg az X2-es ATI-knál, hogy egy frissítés megoldott sok gondot. Persze mindez csak egy teória, ami vagy bejön vagy nem.
Így van, a CMOS clear meg szinte alap, azt mindenképp meg kell lépni ilyen esetekben.
-
jimmyboy
csendes tag
válasz
AirBooms #3036 üzenetére
"Az viszont nem derült ki a számomra, hogy jelenleg megy-e a géped a másik VGA-val"
Visszaraktam a 7800gtt 12szer indítottam újra a gépet(10mp től fél perces várakozásig) mind a 12szer indul. Visszaraktam a 4890 Vapor-x et először elindult aztán másodjára már a szokásos hiba, majd legközelebb 5.re indult újra.
Mondjuk egy 7800gt nek jóval kevesebb feszigénye van...
Nem tudom... -
keIdor
titán
válasz
AirBooms #2924 üzenetére
Csak ott van különbség képek alapján... meg a 6 helyett 8 pines csatlakozó.
-
boogie84
veterán
válasz
AirBooms #2893 üzenetére
vitatkoznék én azzal a jobb hűtéssel... ugyanis a refi hőtű kifújja a meleget a házból, míg a vapor nem 100%-ban kifelé fújja..
lehetséges hogy a GPU-t alacsonyabb hőmérsékleten tartja, de a teljes rendszert nézve jobb a ref hűtő. sztem.
linkelj egy tesztet ahol összehasonlítják... -
HSM
félisten
válasz
AirBooms #2871 üzenetére
Hát nekem nagyon úgy tűnik... Most az, hogy kicsit szélesebb az a két kocka, egy normális hűtőnek nem számít. Ugyanazok a furattávolságok is, ahogy nézem, pont ugyanottt van a GPU is. Pl. az XFX Black Edition-nek is ez a NYÁK-ja, és rámegy a refi 4890 hűtő.... De igazból megígérni nem tudom neked, hogy rámegy...
-
HSM
félisten
válasz
AirBooms #2869 üzenetére
Igen, más. A Vapor-X-nek köze sincs hozzá, annyira más. A Toxic majdnem teljesen refi, csak erősebb tápkörrel. Ugyanot vannak rajta ugyanazok az alkatrészek, csak a Toxic-on picit erősbbek. Refi vs toxic: [link] Az a 3 nagyobb kocka darabonként 40A-t tud, míg a pici csak 30A darabja.
(#2868) d3lete: Nekem tipikus CPU-limitnek tűnik az eset.... Esetleg kifogyó memóriás esetnek. Nálam az I7-el is megesik ilyesmi, ha alapon használom. (2,66Ghz) Olyan 3,4Ghz-től felfelé kezd max környékén komfortossá válni a játék.... Sajnos a komoly vizuális beállítások legalább úgy szívják a procit, mint a VGA-t....
-
keIdor
titán
válasz
AirBooms #2375 üzenetére
Nagy általánosságban megveri. Az igazi ellenfele a GTX-285, azzal kb. egyformák.
Crysis-ban nálam gyorsabb, mint a GTX-280 volt.
Mivel hallgattam már HD4870 X2-t, ezért tudom, hogy a HD4890 sokkal halkabb nála, legalábbis az MSI BIOS-al. (minden gyártó máshogy lőtte be a vezérlést)
De ha tudsz, akkor Sapphire Toxic-ot, vagy Vapor-X-et keress, de én még körbenéznék HD4870 1GB "környékén" is elsősorban az olcsósága miatt! Toxic, Vapor-X, IceQ4. -
HSM
félisten
válasz
AirBooms #2390 üzenetére
Persze, elvileg igen. Rivatuner, Ati Tray Tools, ilyenek. De nem próbáltam ezeket élesben.
Ja, igen, és Catalyst profilokkal is lehet kézzel kapcsolgatni, ahogy írják.
(#2386) d3lete: 78%
Az mekkora fordulatszám volt?
Az enyémet addig húzom, minimum megsüketülök tőle!
(Lehet a tiéden másmilyen venti van már? Az enyém 0. szériás, kb.....
)
-
HSM
félisten
válasz
AirBooms #2385 üzenetére
Nekem egy Asus 4890-em van, ahhoz van a smartdoktor progi, azzal leszabályoztam 1,2V-ra és 800Mhz-re így teljesen barátságos a zajszintje. Igazából nem tudok neked normális összehasonlítást mondani, de így olyan 35-40% között forog a ventije, ami olyan 2400rpm környéke, de amúgy alapórajelen se sokkal több, olyan +3-5%. Üresben 25%, 1300 rpm, és teljesen jó. Ha nincs szerencséd, ki lehet fogni motorhangos hűtőset, annak van ki "kotyogó" hangja üresben, de minimális, nem zavaró. Szerintem együtt lehet élni a refivel is, hacsak nem a füled mellett van a gép az asztalon...
Ja és van sajnos 1-2, ami üresben is 30%-on megy, bár ritka.
Ja, és az Asuson kicsit feljebb is van hangolva a hűtés, mint pár másik márkánál... Utána kell nézni. -
Zsubi
őstag
válasz
AirBooms #2375 üzenetére
Itt megtudod nézni
Nem tudom.........nagyon kicsi differencia van a két kártya között, játék függő hogy melyik jobb pár százalékkal
Az elméletileg biztos hogy a HD4890-es kevesebbet fogyaszt load állapotban de idle-ben már a gtx a jobbszvsz érdemes lecserélni a 4890-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest