Aktív témák
-
Komplikato
veterán
válasz
GuMipOkE #4307 üzenetére
Ez azért ''vicces'', mert 2006 végén egy bétás Linux drivreben lévő utalások alapján lehetett tudni, hogy lesz HD2600 és HD2400 VGA is ... Mint ha láttam volna, hogy van egy Renderer nevű Linux driver Radeonokhoz, persze nem hiszem, hogy csak úgy bele tudják rakni a HD2000-es támogatást.
-
válasz
GuMipOkE #3736 üzenetére
Megható, hogy így szíveteken viselitek a lelki nyugalmamat - tájékoztatásul, hajnali 4-kor egészen nyugodtan aludtam, köszönöm
Azt egyébként én is látom, hogy ez egy komplett Catalyst csomag, az aggodalom annak szólt, hogy valamilyen perverz okból nem-e kell-e esetleg-e feltenni-e a CCC-t is, mert akkor inkább a harakiri...
Ha már Bioshock, megnéztem a DX10 számokat az AMDZone-os cikkben, 16x12-ben majdnem %-ra pontosan a shader kapacitást tükrözik az fps-ek (vszleg 12x10-ben is úgy lenne, csak ott a GTX-et limitálja a vsync). Ha ebbe a HD2000-esek is így fognak betagozódni, akkor lesz nagy meglepetés... -
-
válasz
GuMipOkE #2628 üzenetére
GuMipOkE: szerintem c) opció, szar a szenzor. ATITool is össze-vissza mutat mindent.
AMDPower: A sima Pro aligha bírja az XT órajeleit, legalábbis én még nem láttam DDR2-es RAM-ot 700MHz-enA gDDR3-as már eleve 100MHz-cel emelt GPU órajellel jön, ott jó esély van rá, hogy menjen 800-at is - ha valakinek van kísérletező kedve.
m4rc!: ha az x1950 Pro-t nem zárja ki semmi (melegebb, a legtöbb gyártó esetében hangosabb a hűtő, és többet fogyaszt, kicsivel drágább - ezek szólnak ellene), akkor szerintem azt vedd meg. -
Bundás22
őstag
válasz
GuMipOkE #2222 üzenetére
szerinted milyen CRT-nk volt '93 ban vagy '96ban? közelébe se ér a maiakhoz, és mégis megdicsértek az dokik
ráadásiul már az akkor leselejtezetteket kaptuk meg, márkátlanokat
Nekem is CRT-m van, és azért pihentetnem kell a szemem néhány óra utánpróbáld a 60hz-nél nagyobb frissítést, vagy vegyél Samsung monitort ennyi, ha veszélyes lenne rég betiltották volna vagy rég cikkeztek volna róla az újságok, hiszen mindenki használ monitort. Érdekes hogy a TFT-k milyen ''egészségesek'' csak a gyárók sugallják de nem valami nagy hévvel mert nem igaz, egy komoly szakember se adta a nevét hogy szemkárosodást okozna a CRT nekem se okozott 22 év alatt semmit
az hogy olcsóbb+színhűbb meg kontrasztosabb ezek tények ezért kell elhinteni a pletyka magját a gyáróknak hogy eladhassák a drága TFT-ket (igaz kisebbek, de ki is merül ezzel az előnyük) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
GuMipOkE #2098 üzenetére
Pontossan milyen jellegű HD anyag jelent proglémát a gépednek? (csak kíváncsiskodok hasonló konfigom miatt) Microsoftos HD wmv-ket néztem, azokból a 1080i-t is viszi a gép simán, mióta korrektül felraktam ffdshow kodeket. (csak ffdshow, ac3codec, és mediaplayer classic van gépen)
[Szerkesztve] -
joe999
tag
válasz
GuMipOkE #2101 üzenetére
Itt elég sok okos dolgot lehet olvasni a HD2XXX széria hardveres gyorsításával kapcsolatban:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=872538&page=1&pp=30
Megy XP alatt is PowerDVD 7.3-mal és WinDVD-vel ( a verziót nem tudom pontosan , gondolom hogy a 8-as). A PowerDVD H.264 és VC1 dekóderét külső programok is használhatják, pl. a Media Player Classic, Windows Media Player stb. A 2400 Pro és XT kártyáknál egy kis registry hack-ra van szükség az 1080i Mpeg2, H.264 és VC1 anyagok hardveres gyorsításához. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
GuMipOkE #2078 üzenetére
Nyílvánvalóan. De tuti nem bukok egy 27k-s kártyán annyit, mintha vettem volna mondjuk 2900XT-t, vagy valamelyik drágább geforcot... (nem mintha lenne rájuk lóvém...)
Daffit: nekem főleg CoD2 miatt kell kari, hogy végre neten DX9-ben tudjam tolni, de ne csak 50-60 FPS-el. Abban a játékban meg egyszerűen kritikán alluli a 8600GT teljesítménye, ott csak jobb lehet a 2600XT, plusz szerintem felépítéséből adódóan időtálóbb.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
-
Komplikato
veterán
válasz
GuMipOkE #1694 üzenetére
Passz. Itt a PH-n többen árulnak 33-35K végösszegért 1950Pro-t, picivel többért már 512-es AGP is van. 29K körül láttam Palit 1950GT-t. 45K-ért meg X1950XT-t. Nem is egy embernél. Persze ezek megrendelére, ha azonnalra kell raktárról, és/vagy ''igazi'' boltból kell, akkor körül kell nézni.
Ha még is felment az áruk, akkor az azért van, mert az új középkategóória NEM übereli őket, a felső kategória meg 2-3x annyiba fáj. -
TomBoy1986
veterán
válasz
GuMipOkE #1236 üzenetére
Most ezt teljesen komolyan kérdezem. Tényleg ennyire zavar titeket a fogyasztás? 20W
Ennyi erővel...inkább hagyjuk. Akkor a Matiz ugye a legjobb auto, mert keveset fogyaszt. Ezt tisztán kell látni. Teljesítményhez fogyasztás is társul. Ennyi.
A 2900XT-nél, na ott lehet sírni-ríni, hogy miért fogyaszt annyit (mert ugye a teljesítménye nem indokolná - lásd 8800GTS)
Viszont ha ennyire különböző árkategória lesz, akkor persze nem egymás ellenfelei.
(De a PRO 34K bruttó => 28,3K nettó) -
TomBoy1986
veterán
válasz
GuMipOkE #1029 üzenetére
Akkor viszont remélem lesz valami 2600XTX is, ami a GTS-t azért csak megveri - hisz a feladata az kéne hogy legyen.
Amúgy itt van egy kis újdonság -kivéve annak aki ismeri:
[link] - 7.4-es Catalyst összehasonlítása a 7.5-tel 3 kártya esetében
[link] - 7.5 a 7.6-tal, ugyanúgy.
A 2900XT örömmel látom, hogy helyenként egész sokat profitál a 7.6-ból. -
marcias
őstag
válasz
GuMipOkE #1004 üzenetére
Evvel egyetértek. Még el sem kezdődött a csata, és máris ítéletet mondtok? Már korábban is írtam, hogy nem kéne ilyenkor nagyon okoskodni, főleg nem félrevezető tanácsot adni annak, aki vásárolni akar. Az én tanácsom az, hogy egyelőre, aki vga-t akar venni, egyelőre várjon pár hetet, amíg leülepszik a zavaros víz. Akár dx9 akárt dx10, akár nV akár Ati, sztem mindenki inkább várjon most, annyira nem lehet sürgős egy videokártya. A dx9 árai valszeg csökkenni fognak, így aki beéri dx9-cel annak az x1950pro ideális lehet. Aki jobb karit akar, annak már nem kéne dx9-est, viszont a dx10-es árak mozgásban vannak. Elképzelhetőnek tartom, hogy a végén az ára miatt sokat szídott 8600gts lesz a nyerő vétel, ha esik az ára egy tizest. De én ezeket csak fejtegetem, nem tanácsolok
Vhol olvastam, hogy a két cég szövetkezett, hogy megszűntesse a jó vételeket a középkategóriában, ezáltal felfele terelve a vevőket a drágább kártyákhoz (8800, 2900). Én ennek ellenére nem tartom kizártnak egy 8600gts konkurens ati kártya megjelenését, amivel a korábbi erősebb, x1950xt/xtx karikat cserélnék (akár hd2600xtx, vagy hd2650xt néven) -
TomBoy1986
veterán
válasz
GuMipOkE #946 üzenetére
Bár nem én teszteltem, de hiszek nekik: [link]
Nézd meg mi történik, ha bekapcsolják az élsimítást és pontosítsd ezt a mondatod: ''1950Pro alapon gyengébb, mint a 8600GTS, de erőssebb mint a GT. Persze dx9-ben.''
Amúgy nem én nem látok különbséget, hanem 7600GT
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
GuMipOkE #946 üzenetére
legalább sporoltál pár sörre akkor
csak ugye hd 2600XT nyito ára kb 27K az 512-s ebből x1950Pro 35-37K
akkor fogyasztás ugye full terhelséen hd2600xt kb max 30-40W-t kajál majd addig x1950Pro majd 2x-t.
athomi:
ez a felbontás dolog addig kérdéses mig a szemed hozzá nem szokik utánna..számomra furcsa volt 1024-ről 1440*900-ra cserélni..kb 2 napig fura volt...mostmár erre keresek VGA-t..akartam venni nagyobb moncsit 22-s wide-t de rájöttem azt nativan kihatani az nem az én pénztárcám...Minnél nayobb a felbntás annál inkább értelmét veszti az AA
[Szerkesztve] -
-
venember83
nagyúr
válasz
GuMipOkE #653 üzenetére
Vagy driveren dolgoznak s pont ugyanugy (de nem rosszabbul legalabb) jarnak mint a 2900XT-vel. Szvsz ezek se jobbak az nV 8600ainal, ami nekem csalodas... Ez baj, ugy nez ki tenyleg megszunt a kozepkategoria, a fene egye meg, de ha igy nekik jo...
Szvsz sokkal tobben vennenek normalis kozepkategorias karit mint 80-90k-s szintecsucskategoriasat. O dolguk, kivanom tiszta szivbol, h bukjon meg mind2 generacio anyagilag s akkor hatha visszahozzak a sirbol a kicsit draga, de eleg gyors karikat.
Igy legalabb nem banom, h most vettem vidkarit -
ftc
nagyúr
válasz
GuMipOkE #473 üzenetére
az a gond a Sapphire féle Ultimate-al,hogy 10K-al drágább mint a sima megoldás
Igy fog kinézni a ventis megoldás és mindenképp érdemes a full retailra ráhajtani...
(game+powerdvd és nem tom még mit szoktak adni...megéri azt a +3K-t)
http://ocworkbench.com/2007/computex/day2/p4.htm
de még mindig nem tudom mit tervez a Sapphire a második PCI-E tápcsativala dual kártyán
1Dual 2600xt működés közben(nosztalgia)
[link] -
Bundás22
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest