- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch
Aktív témák
-
marcias
őstag
válasz
Komplikato #3905 üzenetére
Nemrég írtam egy e-mailt a Thermalright-nak, és azt válaszolták, hogy nemsokára kihoznak egy vadi új passzív hűtést a 2600 sorozathoz
-
marcias
őstag
válasz
VaniliásRönk #3650 üzenetére
Bocs hogy kérdeztem...
-
marcias
őstag
Senki sem cserélte még le a hűtőt ezen? Annyit mondjatok, hogy a furatok elhelyezkedése megegyezik vmelyik másik Radeon kártyáéval? 1950, 1650 sorozat?
-
marcias
őstag
Sziasztok!
Egy fontos kérdésem lenne: Thermaltake HR-03 passzív hűtőt rá lehet szerelni erre a vga-ra? Ha nem, akkor vmi hasonló passzív hűtőt? -
marcias
őstag
Srácok, sztem nyugodtan fektessetek be egy ilyen kártyába. Ennyi pénzért jelenleg nem kaptok jobban ebben biztos vagyok. Nekem bejön
-
marcias
őstag
Szasztok!
Egy olyan gondom adodott, hogy nemtok Starcraftozni a kartyaval vmi miatt, azt mondja a 256 szin 640x480as felbontas mellett nem tamogatott. Ha beallitom a kompatibilitasnal akkor meg nem ismeri fel hogy tettem be cd-t. Ilyenkor mi a teendo? -
-
marcias
őstag
válasz
radírfej #2852 üzenetére
Hm.. szimpatikus ez a hűtő, gyanítom, hogy ez lesz.. Még egy kérdésem lenne: ez a 80-as venti mennyire hangos? Mert én meg vagyok győződve róla, hogy a házamban full passzívan sem melegedne túl, szóval ha lehet, kerülném az op1-et (jól szellőzik). Esetleg próbáltad már így?
-
-
marcias
őstag
Sziasztok!
Már több mint 2 hete megvan a kari, és gondoltam leírok pár észrevételt.
Sztem az árához képest jó teljesítménnyel bír, én nem vártam tőle sokat, de amivel eddig próbáltam, szépen megbírkózott, ugyanakkor az tény, hogy sok tartalék már nincs benne. Company of Heroest és NFS: Carbont próbáltam huzamosabban, ezek fullon is többnyire akadásmentesen mentek, időnként volt csak egy kis szaggatás egy fél másodpercre (az sem biztos hogy a vga hibája).
Ami viszont a teljesítményénél sokkal jobban zavar, az a hangja. A gépem összes többi alkatrésze kb fele olyan hangos (tehát, ha a vga ventije nem szól, igen kellemesen alacsony zajszintű), mint a videokártya. Többek között azért is vettem ezt a típust, mert állítólag gyakran lekapcsol a venti mert alig melegszik. Egyrészt ez nem igaz, mert gyakorlatilag mindig fullon pörög (2tűs csatlakozó), másrészt, amikor megy, az minden, csak nem halk. Tipikusan zavaró vga-venti hangja van, ami ugye a kis átmérőjű (és sajnos rossz minőségű) ventillátor átka. Maga a típus egyébként Sapphire gyártmányú, GDDR3-as, 256 rammal.
Odáig jutottam, hogy most már határozottan le akarom cserélni a hűtőberendezést, és egy passzív bordát szerelnék a helyére, a gond csak az, hogy nem tudom, milyet. Egyrészt a választék sem vmi széles (minddenképp olyan kell, amelyik heatpipe-pal viszi fel a hőt a felső oldalára), és azt sem tudom, evvel a karival melyik kompatibilis (teljesítmény és furatok helye, távolsága). Plusz venti, úgy vélem szükségtelen, mert a ház kifejezetten jól szellőzik, és a CM HyperTX pont a kariről szívná a levegőt, plusz a hátsó 12-es is besegítene.
Minden tippet szívesen várok, és bocs hogy ilyen hosszú lett -
marcias
őstag
válasz
VaniliásRönk #2591 üzenetére
Bocs, kicsit félreérthető volt, peace!
Csak azért így írtam, mert korábban már érdeklődtem passzív (~halk) megoldások iránt, de legtöbben azt mondták, hd2600-hoz még nem készült ilyen. -
marcias
őstag
válasz
VaniliásRönk #2577 üzenetére
Na, és te sem tudsz ajánlani nekem vmi fasza halk videokártya hűtési megoldást? Ugyanis a gyári Sapphire számomra nem elég meggyőző, ha már kifizettem 10-15 pluszt azért, hogy a gép halk legyen, akkor nem ezen akarom elszúrni
-
marcias
őstag
válasz
BenceShearer #2566 üzenetére
Hát nemtom azt hogy csinálod
Nekem minden amit próbáltam vele, fullon akadás nélkül megy: CoH, HL2: Lost Coast, nfs:carbon -
marcias
őstag
válasz
Komplikato #2538 üzenetére
Nem, sima gddr3-as változat, 256mb, sapphire. Megnéztem a ventijét, a lapátok elég igénytelen kivitelűek, éles peremekkel, valszeg annek van ilyen hangja. Ráadásul a 2pines csatlakozó miatt nem is lehet állítani a fordulatszámot, állandóan fullon pörög. Ezért akarok venni rá egy passzív Zalman/AC/CM bordát. Az majd halk lesz
Amúgy sztem nagyon fasza kis kártya, CoH 1280-as felbontás mellett is szinte fullon megy, nem próbáltam mennyit bír, nfs carbon pedig meg se kottyan neki maximum részletességgel -
marcias
őstag
Sziasztok!
Pár napja üzemel a 2600XT a gépemben, de nagyon zavar a zúgó hang, amit a hülye ventillátora kiad magából, ezért szeretnék egy passzív hűtőt venni rá. A Zalman ZM80C-HP-t találtam erre a célra, kérdés, hogy használható-e hozzá? Hogyan deríthetem ki? Üdv -
marcias
őstag
Na sziasztok! Megérkezett a gépem, benne pihen szépen a Radeon HD2600XT, de sajna a gépem még nem működik
-
marcias
őstag
Na, a héten megjön nekem a kari: HD2600XT 256mb ddr3
Majd írok róla -
marcias
őstag
Újabb teszt: [link]
Jó sok kari szerepel benne -
marcias
őstag
Valaki emlékszik még, mennyibe került a 7600GT amikor új volt? Szerintem közel sem volt 30k! Inkább 50-60! Úgyhogy sztem árukhoz képest jó kártyák, majd később talán jönnek erősek is. Nekem ettől függetlenül elég egy 2600xt teljesítménye, úgyhogy az lesz
-
marcias
őstag
Látom, a piaci körképben itt PH-n foglalkoznak a 2400-2600 piaci megjelenésével, remélem jövő héten végre egy szép tesztet is olvashatunk majd x1650xt, x1950gt/pro, hd2600pro/xt, 8600gt/gts szereplésével
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1856 üzenetére
És azok akik dobálják, miért teszik?
-
marcias
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1848 üzenetére
Az egyik dolog, hogy az igazán hozzértők szerint nem jelent különösebben semmit, a másik, aki meg annyira ért hozzá, mint én, akkor az nem tudja mi számít jónak, és mi nem
Szóval akik a 3DMarkra élveznek, azok a vmit a témához konyító lámák lehetnek
-
marcias
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1844 üzenetére
Igen, így érthetőbb
Amúgy a sapphire XT-je kiskerben megvásárolható lesz mondjuk 2 héten belül? Mert esedékes lenne egy kompett gép, és evvel tenném boldoggá
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
Visszanéztem az Alvin által közzétett táblázatot.. másnak is feltűnt, hogy a 2600 pro ugyanazt az fps-t hozza 1024ben és 1280ban is, mint az XT, csak AA nélkül?
-
marcias
őstag
Készül már PH!-s teszt a kártyáról vajon? Vmi azt súgja nem nagyon mozgatja a téma a srácokat
-
marcias
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1441 üzenetére
Na, engem is pontosan ez érdekelne, bár sajna még a gyártó oldalán sem láttam olyat
-
marcias
őstag
Ehhez a karihoz én ajánlom az ASUS M2R32 VMP-t, ami támogatja a CF-t, ha esetleg kiderül hogy érdemes bővíteni két vga-sra a rendszert
-
marcias
őstag
válasz
VaniliásRönk #1344 üzenetére
Hát.. talán
-
marcias
őstag
Annyi tesztet láttunk már, hogy a 6600GT teljesítményétől a majdnem 2900XT-ig minden szerepelt legalább egyszer
Jó lenne tudni egy közelítő értéket
-
marcias
őstag
Igen. Azt ugye mindig is tudtuk, hogy van egy olyan törekvés a játékfejlesztők/számítógépgyártók részéről, hogy az emberek lecseréljék a gépeiket, ha az újabb gémekkel is akarnak játszani. Itt a dx10-nél kicsit brutális lenne a kilógó lóláb, ha tényleg ennyire nagy vga (és azért cpu) igénye lenne...
-
marcias
őstag
válasz
Zé_Mester #1311 üzenetére
Nah, végre vki észrevette
Azt még senki nem nézte, hogy elég valószínűtlen, hogy ennyivel nagyobb lenne a dx10 gépigénye mint a dx9-nek? Szvsz semmi értelme nem lenne így! Mert azonos játéknál kb 4-6x alacsonyabb az fps dx10-ben mint dx9-ben. Sztem a végleges dx10-es játékoknak max 1,5-2x lesz nagyobb gépigénye mint a dx9nek (persze, nőhet a gépigény, ha közben nő a részletgazdagság stb.). Így tekintve a 2600xt és 8600GT viszonyára, ez a kétszeres teljesítmény nagyon jól fog állni az atinak, amikor mondjuk 20 vs 40 fps -
marcias
őstag
Ja, és várom jövő hétre az új PH!-s tesztet
-
marcias
őstag
Szívesen látnék egy összehasonlító táblázatot az X1650XT és a HD2600XT erősségét illetően, már amennyiben van ilyen teszt
A 6600GT-7600GT-8600GT sztem egyértelmű fejlődést mutat, csak sokan tényleg ilyen összehasonlításokat tesznek, hogy 8600GT vs 7900GS és hh nem erősebb 3x
-
marcias
őstag
Július végén tervezek egy gépet, és sztem ez a kártya lesz, mert annyira nem gyenge, nem is túl drága, és fejlett technológia. Nekem elsősorban nem játékra kell, többet ér a HD video támogatás és stb. Meg ugye Vista mellé (ha majd használható lesz) nem fog ártani egy dx10-es kártya.
Nem tudja valaki, hogy várható-e még a nyáron passzív hűtésű változat? -
marcias
őstag
válasz
asadasad22 #1206 üzenetére
Hát annyiért adod neki, amennyiért jónak látod, de csak hogy tudd, egy több mint fél éves 7600GT nem ér többet 22-25k-nál sztem.
-
marcias
őstag
Egyetértek, de egy dolgot figyelmen kívül hagysz. Sztem napnál is világosabb, hogy a 2600XT-t nem az 1950pro leváltására hozták ki, hanem egy olyan 1650XT-t láthatunk, ami már kezeli a dx10-et. Asszem avval egyet értesz, hogy az 1650XT teljesítményét hozza dx9-ben is. Árban sem kerül sokkal többe. Ami sztem fontos, hogy az nVidia eddig nem volt versenyben, hiszen nem volt mainstream ati kártya dx10-ben, ezért egyáltalán nem kellett igyekeznie sem alacsony árakkal, sem jó teljesítménnyel. Most bedobott pár karit az Ati is ebbe a szegmensbe, melyek majd jól bírják az árversenyt (alacsony előállítási költség), és, én személy szerint meg vagyok róla győződve, hogy hamarosan szállingózni fognak a hírek a felerősített, megpiszkált, gyárilag átdolgozott új verziókról mindkét oldalon (x1600->x1650, xt->xtx stb.), melyek majd, meglepő módon egész jók lesznek dx10-ben. Akkor majd valószínű sokan káromkodni fognak, hogy bedőltek az első hullámnak, de hát az újdonságok mindig sokba kerülnek
-
marcias
őstag
Hát, ez az Extremtech teszt meglehetősen hihetőnek tűnik.
Ami nekem ezek alapján lejött, arra sztem számítani is lehetett: mivel némiképp újabb architektúra, jobban bírja a dx10-et, mint a 8600GT/GTS, de ez sajna szinte teljesen értéktelen győzelem, hiszen még így is játszhatatlan vele az összes eddig megjelent dx10-es játék. Ami engem némiképp ezen a téren megnyugtat, hogy egyrészt, még a dx10-es drivereken BIZTOS hogy nagyon sokat fog dobni egy frissítés(sztem a 8600GT esetében is áll ez), másrészt a játékok is, annak ellenére, hogy kezdetleges dx10 játékok, rosszul optimalizáltak, sztem ez világosan látszik, nem hinném, hogy 5x-6x nagyobb gépigénye lenne (vagy ha igen, akkor kössz, nekem nem kell dx10 évekig, úgysem tudnám megvenni a hozzá passzoló kártyát).
Aztán, ami még lejött a teszből, hogy a látványjavítók nem igazán fekszenek az ati kártyáknak, viszont simítások nélkül szépen veri a 8600GT-t, ami jó azoknak, akiknek az a fontos, hogy élvezhető sebességgel tudjanak majd újabb játékokkal is játszani. Ha bekapcsoljuk az AA-t már nem ilyen fényes a helyzet, kb a 8600GT szintje.
Végszónak, sztem aki ennél nagyobb teljesítményt várt, azt nem tudom sajnálni hogy csalódott. Nem nagy durranás, de sztem épp elég kategória, nekem simán jobban tetszik mint a 8600GT. A HD2600XT vs X1950PRO csatát pedig majd az idő dönti el. Én mindazonáltal bízom egy vaskosabb változat megjelenésében, akár a 2900XT butítása által is. Sztem a 8600GTS elverése több játékban elég világossá teszi, hogy az NVidiának árat kell csökkentenie. -
marcias
őstag
válasz
GuMipOkE #1004 üzenetére
Evvel egyetértek. Még el sem kezdődött a csata, és máris ítéletet mondtok? Már korábban is írtam, hogy nem kéne ilyenkor nagyon okoskodni, főleg nem félrevezető tanácsot adni annak, aki vásárolni akar. Az én tanácsom az, hogy egyelőre, aki vga-t akar venni, egyelőre várjon pár hetet, amíg leülepszik a zavaros víz. Akár dx9 akárt dx10, akár nV akár Ati, sztem mindenki inkább várjon most, annyira nem lehet sürgős egy videokártya. A dx9 árai valszeg csökkenni fognak, így aki beéri dx9-cel annak az x1950pro ideális lehet. Aki jobb karit akar, annak már nem kéne dx9-est, viszont a dx10-es árak mozgásban vannak. Elképzelhetőnek tartom, hogy a végén az ára miatt sokat szídott 8600gts lesz a nyerő vétel, ha esik az ára egy tizest. De én ezeket csak fejtegetem, nem tanácsolok
Vhol olvastam, hogy a két cég szövetkezett, hogy megszűntesse a jó vételeket a középkategóriában, ezáltal felfele terelve a vevőket a drágább kártyákhoz (8800, 2900). Én ennek ellenére nem tartom kizártnak egy 8600gts konkurens ati kártya megjelenését, amivel a korábbi erősebb, x1950xt/xtx karikat cserélnék (akár hd2600xtx, vagy hd2650xt néven) -
marcias
őstag
Sztem egy ilyen szintű generációváltásnál, mint amit a dx10 hoz, nem könnyű okosnak lenni, hogy mi lesz a jó választás. Alig van még dx10-es kártya, játék, driver, ugyanakkor már mindenki váltani akar. Másik fontos dolog, hogy azok a játékok, amik már dx10-es driverrel is futnak, eredetileg nem dx10-re lettek fejlesztve, csak utólag tettek bele pár fícsört, hogy nesztek dx10, mennyivel szebb? Nyilván a teljesen dx10-es játékokban szembetűnőbben ki lehet majd használni a benne rejlő lehetőségeket (dx10-es grafikus motor). Szerintem nagyon okos döntés lehet a hd2600-ak megjelenésekor kialakuló árharcban dx9-es kártyát választani, mivel teljesítményükhöz képest jó vételnek fognak számítani. Kétlem ugyanis, hogy a hd2600xt 25-30k-s ára mellett az x1950pro 35k-s, és az x1650xt 25k-s ára maradni fog, ezekből véleményem szerint 4-8k esni fog nagyon gyorsan.
További talány maga a 8600gt és a hd2600xt viszonya. A jelenleg ismert teszteredmények, saccolások és árak sem elegek ahhoz, hogy pontos arány felállítható legyen, hiszen a hd2900xt példájából kiindulva a driverek itt is komoly %-okat jelenthetnek. A relatív alacsony árral pedig lehet, hogy az nvidiának akarnak kellemetlen perceket okozni, hiszen ha kiderül, hogy a két kártya teljesítménye közt nincs nagy különbség (netán az ati jobb is kicsit) akkor az nvidia árfelépítése alapjaiban fog összeomlani.. a 7600GT-t 7300GT áron, 8600GT-t pedig alig drágábban már meg lehet szerezni szerintem. Aki pedig 8600GTS-t venne, feltehetőleg ő is olcsóbban hozzájut majd, hiszen az lesz igazán ütőkártya az ati újdonsága ellen. Ha viszont az új radeon tényleg gyengélkedik, akkor már kevésbé örülhetünk, akár geforce, akár radeon kártyát vennénk..
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest