- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
horvathkrisz
addikt
válasz
CPT.Pirk #4949 üzenetére
mármint? amit nortol mondott? már mindent kipróbáltam hidd el, ez a kártya akkor sem szereti a moncsimat.
felhívtam délelőtt a boltot, hétfőn beviszem a kártyát és kicserélik egy Leadtek8600GT-re.
belefáradtam az egészbe. biztos neked is igazad van hogy tft meg minden de eszem ágában sincs lecserélni a crt-met.
amúgy örültem volna ennek a kártyának, mert végülis azért vettem ezt, mert eredetileg atit akartam, de sajnos így alakult... -
horvathkrisz
addikt
válasz
CPT.Pirk #4938 üzenetére
nézd, addig nem fogok nyilván szenyózni amíg ők sem.
azért nem a tv-t használom monitornak mert az tv és nem monitor mellesleg ha tudnám se akarnám, egyrészt a másik szobában van, másrészt ezzel a kártyával nem ad képet: a hatalmas HD technológia ugye...
Hát igen, összeférhetetlenség az van, ez a kártya nem fér össze semmivel... -
horvathkrisz
addikt
válasz
CPT.Pirk #4895 üzenetére
Monitor driver fent van.
Kovergencia tökéletes, tehát nem tudom megállapítani miért az elmosódás.
Mellesleg a monitoromat nem fogom becipelni, mert 40 kilós dög. Ha nem hiszik el, akkor vagy kijönnek és megnézik, vagy a fogyasztóvédelem jön ki és ha ők nézik meg abban nem lesz köszönet.
Mindenesetre most megpróbálok szerezni egy DVI-kábelt hogy ne kelljen az átalakító, valamint megpróbálom a kártyát haveromnál, de akkor is kötelesek 3 napon belül kicserélni ha inkompatibilis valamelyik hardveremmel. Végül is szépen néznénk ki ha nem lennének hajlandók kicserélni, ma felhívom őket, elmondom nekik mi a szitu, kíváncsi leszek mit reagálnak...
Másik variáció hogy elcserélem valakivel 8600GT-re, de ezt a megoldást szeretném legkevésbé.
Már melóhelyen vagyok, ha hazaérek, csinálok nektek screenshotot, ott majd kiderül hogy valójában a kép szar, vagy a monitort nem szereti... -
VaniliásRönk
nagyúr
-
diegho
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4868 üzenetére
majd ha csinálnak olyan tft-t amin játszani is lehet akkor talán. sajna nekem a 130k-s pva panelesek is okádékok válaszidő tekintetében. 7 éve csak 1 játékkal játszok 100fps-re limitálva 100hz-en. szóval ha az msi képe szar lesz crt-n akkor egy laza kettétörés áldozatává fog válni
-
AtHoS
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4859 üzenetére
Ez így igaz: [link]
monguz82: Ne a Hotfixet használd, hanem nevezd át a Direcpll.dll-t pl. _Direcpll.dll
''A hűtő pedig a gyárilag felrakott Zalman hűtő (lapított full alu vf700) újrapasztázva!''
Akkor mégsem gyárilag van már felrakva, ergo lehet az rosszul is rajta. Vagy újrapasztázás előtt is ennyire melegedős volt és emiatt pasztáztad? -
AtHoS
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4751 üzenetére
'''VD; COWR HD'' -ezek meg nemtudom milyen elnevezések...''
maxpc LG Flatron 915FT review: [link]
.......In terms of signal input, you have two choices. The standard VGA port is available, and the display through this is very good. However, you can opt for the five-connector BNC input, which is preferred by some graphic designers. This involves three sockets for red, green and blue inputs, and two sockets for synchronisation. This system is traditionally associated with Macintosh computers, and adds a degree of flexibility to the monitor........
Szóval valóban a sziknronizációhoz szükségesek. Következtetni a jelölésből esetleg lehet VerticalDivert, HorizontalDivert -
-
-
gg72
veterán
válasz
CPT.Pirk #4567 üzenetére
Kösz a választ! Olyan TV-m van, ami tud 1080p-t fogadni, azonban valóban nem full HD-s... Tehát akkor elég a megfeleő felbontást beállítanom a kártyán és kész, ha jól értem.
Más. Elvileg a kártya tud kiadni 5.1 audió jelet HDMI-n keresztül, de az ugye nincs rajta, csak DVI. A DVI-HDMI átalakító a hangot is átviszi, vagy oda kell vmi más kütyü? -
horvathkrisz
addikt
válasz
CPT.Pirk #4574 üzenetére
tv másik szobában van, DVI-HDMI kábellel van összekötve, kábel kb.15m hosszú. nem használnám monitornak az 1024-es, 8ms-es mocskot... (tv-nek ellenben jó)
viszont klón módban nem tudom hogy lehet külön módosítani monitort ill. tv-t hogy egyidőben ugyanazt a képet adja (moncsi-kiterjesztés nélkül!) különböző Hz beállításokkalfelbontásokkal. gondolom sehogy, ezért kell mindig kiterjesztenem az asztalt. sajnos. nem akarom elhinni hogy senkinek nem jutott még eszébe igy használni... -
AtHoS
nagyúr
-
wwhy
veterán
válasz
CPT.Pirk #4387 üzenetére
(habár nem nekem szólt a kérés) de a HIS még nincs betéve, megnéztem van-e ilyen IC, de akárhogy meresztettem a szemem, max. 8 lábas IC-k vannak rajta, (2*4), abból viszont van jó pár. A feliratot kivenni nem tudom, kb. 3*3mm-es. Ja, és hátul sincs 14 lábas
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
-
horvathkrisz
addikt
válasz
CPT.Pirk #4150 üzenetére
milyen tuningról beszéltek, amikor itt írják hogy a pro-knak is ott a vége ahol az xt-knek? ráadásul olcsóbban.
gyári tuning? a gyári tuning lényege ott van a 4142-es hozzászólásomban.
meg valami singleplayeres autós ami jobb helyeken ingyenes?
512-es kártya?
na jó, én nem győzködlek tivább Titeket, nem akarok vitázni... -
horvathkrisz
addikt
válasz
CPT.Pirk #4070 üzenetére
Figyelj, ez akkor sem ilyen egyszerű hogy tippelsz és ez a fesz megközelítőleg a GPU-ra megy, emeljük kicsit és majd meglátjuk...
Itt segítene sokat a kártya teljes kapcsolási rajza.én anélkül biztos nem mernék módosítani semmit!
Nincs valakinek műszerész ismerőse a Sapphire-gyárban? -
horvathkrisz
addikt
válasz
CPT.Pirk #4068 üzenetére
de ennyi nem elég, ugyanis nem fogod tudni hogy melyik láb megy a videoprocihoz és melyik a ramokhoz. Kíséletezni meghát eléggé drága....
Pontos kapcsolási rajz kellene a 2600Pro/XT -ről, akkor még én is neki mernék állni.
szerk. már én is keresgéltem neten a voltmodjáról...
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
-
Olasza
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #3647 üzenetére
Sajnos annyira az Xpertvision sincs a helyzet magaslatán! Van sonic 256mb tuning rammal, és van Super 512mb simával.
Amit keresel, olyan nincs.
Marcias: Olyan sokszor feltetted már ezt a kérdést. Pedig csak vissza kellene olvasnod! Kép és méretek is le vannak írva többször is. Keresőben használd pl. a mm szót! Linkelni nem fogok neked mobilról, mert nekem az rengeteg munka, te meg csak kötekedsz! -
válasz
CPT.Pirk #3481 üzenetére
A 2GB-ba beleszámít az alkalmazás által felhasznált videomemória, de nem az egész (legalábbis XP alatt). A /3GB switch-ről lebeszélnék mindenkit, mert hajlamos destabilizálni a rendszert - a MS nem a korrekt szoftvereiről híres, úgyhogy simán el tudom képzelni, hogy helyenként ott sunnyog egy-egy beégetett 2147483648-es szám
-
Olasza
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #3460 üzenetére
Inkább úgy írnám, hogy egyelőre elég a 256. Ha viszont beigazolódik, hogy a DX10-nél inkább a jobb minőségű textúrákat akarják használni, abban az esetben viszont lehet, hogy a több memóriával gyorsabb lesz, vagy nem hoz gyorsulást, viszont szebb lesz a látvány. Ez viszont a jövő zenéje, most a 256mb ddr3-as a befutó, legjobb ár/érték aránnyal.
-
kizul
tag
válasz
CPT.Pirk #3452 üzenetére
köszi
igazábol nem értek hozzá csak már felkéne tuningolni a gépet mert már elég ratyi ez a konfig ami mostvan....szóval akk lényege h elmegy Vistán is...szal tom használni XP-n ugyanúgy...
és ez elég az NFS PS-re??? (persze nem full grafon, és minden mással együtt-1gb ram ,3800+cpu stb.) persze nem csak arra kell, csak naon örülnék ha elindulna rajt..
[Szerkesztve] -
radírfej
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3447 üzenetére
nekem egy lite kiszerelésű sapphire 2600xt 256mb GDR3 van, a hűtés nem hangos, de csendmániások megérzik a hangját ha fullon pörög.(db-t vagy egyébb okosságot nem tudok mondani.) idle 54 fok... terhelve megy 65 volt idáig a csúcs.
a sapphire lite verzió tartalma:
- driver cd (esetemben 7.5-ös catalyst)
- quick installation guide soknyelven, közöttük magyarul
- 1db dvi ->''display port'' (asszem így hívják...mindenesetre ph-s hírben már találkoztam vele asszem) átalakitó
- dvi/analóg vga átalakító
- S-Video/RCA átalakítót
- komponenskábel
- egy kártya szerűség a HL2 lost coast és HL2 death match játékok aktiválásához (nem az episode two!)
- egy ati-sapphire matrica
''többet nem tudok elmondani''
tervezem a zalman hűtést, de egész nap meló, és még esélyem sins megvenni az op1 hűtőt mire hazaérek, nem beszélve a szendvics felszereléséről.
oblivion fenn van, eszem a csöpp kis száját gyönyörű, sé jobban megy mint az inno 6800GT sli párosommal, de majd csinálok valami kis farpsos okoskodást is. -
-
válasz
CPT.Pirk #3170 üzenetére
#3168, #3170 Tomoty és CPT.Pirk:
Szerintem sem lesz teljesítmény-esés, nálam a w2k-ból upgrade-elt XP-n 120SP-t mutat, a szűz XP-n meg 80-at
#3171 Olasza
Nézd meg kézzel, mennyire meleg a hűtőborda - én előbb tippelnék a szenzorra, mint a GPU-ra füst fronton. Persze ettől még a garancia nem rossz ötlet.
#3169 FBI
Ez a 450MHz-es, 20 pipeline-os kártya? Határeset, szerintem sokat aligha nyernél vele.
#3158 Tuco Ramirez:
DX10 kapcsán a PR elegánsan összemossa az architektúrális váltást meg az új feature-öket. Az első jó dolog, 0-ról újraírták az egészet modernebb alapokon, ettől biztosan sokat javult a hatékonysága - az más kérdés, hogy ez fps-re lefordul-e, mert a CPU oldali javulás a játékok nagy részénél már nem jelent sokat, a videokártyák meg saját maguk olyan jól optimalizálnak, hogy nagyon magas a kihasználtságuk (legalábbis a szűk keresztmetszetnél). Az új feature-ök teljesen más tészta - a geometry shader a fentiek miatt nagyon erőforrás-killer, ami azt intenzíven használja, ahhoz bizony a 8800GTX és a 2900XT is kevés lesz. Gyanítom, hogy az új játékokban is igen mérsékelten fogják használni, így viszont kicsit visszavett detail-lel, alacsonyabb felbontáson talán a 2600XT-ken is menni fognak.
#3161 m4rc!
gDDR3-ast javaslok, a 4-es alig pár %-kal gyorsabb.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Linux kezdőknek
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mit válthat ki az alváshiány?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest