- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
Mázli, én is ott szoktam mérni
Egyébként én nem csatázok, hanem ahogy kilépek az Imperial Prisonból ott szépen nem csinálok mást, csak körbeforgok 180°-ban, hogy végig a tájat lássam. De csak HDR-es eredményeim vannak:
Csináltam egy kis táblázatot: [link]
Amúgy ha van kedved, akkor csatlakozhatnál a 2600XT-vel ehhez a teszthez: [link]
Érdekelne, hogy muzsikál az RV570-hez képest ezeknél a beállításoknál. Nézd meg, ha érdekel szólj!
Eddigi eredmények: [link] -
TomBoy1986
veterán
Hohó... és mindezt hol futtattad a játékon belül?
Mert pl. nálam HDR mellett és mindent manuálisan jobbra (legjobb minőségre) húzva van ahol 20 FPS csak az átlag. Van ahol meg 80... szóval nem mindegy, hogy ez hol lett mérve.
Egyébként a HDR az, ami széppé teszi az Obliviont, szóval ott ne bíbelődj élsimítással - mert itt felesleges tényleg. A HDR sokkal szebb - e játék esetében. -
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #2633 üzenetére
Nem az egy kártyához mért teljesítményről beszél, hanem a 8600GT-hez viszonyítva kétszereset, vagy az X1950Pro-hoz mérten kétszereset.
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Szuperzacskó #1914 üzenetére
Gratulálok, ismét sikerült faszán kiválasztani a felbontásokat és a beállításokat a tesztelőknek. Pont ideálisak ehhez a kategóriaához
-
TomBoy1986
veterán
Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mikorra is fognak a játékok készítői átállni erre a programkódra.
Őszintén szóval az egész egy nagy szokásos maszlagnak tűnik, amivel kábítják csak a népet.
És hogy miért? Hát mert azzal a lendülettel ítélnék halálra egyelőre a játékot, mivel a háztartásokban található gépek jelentősebb hányadában van DX9-es kártya. Szóval...szerintem, mire nagyon kell a DX10 addigra ez a kártya igencsak a múlté lesz.
De attól még a kedvező árfekvése miatt egész jó alternatíva lehet -
TomBoy1986
veterán
Na a kedvencem
Táp-téma
Nézd meg a konfigomban lévő tápot. Mindenki szerint itt egy nagy rakás ürülék, közben me feszemeléses tuninggal is viszi a konfigomat. Viszont soha nem várnám el tőle, hogy teljesítse amit rá írtak.
És mint látod, ez a 8900Ft-os táp szépen elvisz egy 89W TDP fogyasztású procit tuningolva (bőven 100W fölött), mellette egy 75-80W fogyasztású videókártyát (tuning nélkül, mert tuninggal kb. 85-100W,mivel a feszültséget is meg kell emelni) + sallangok (kb. 50-70W)...
Szóval a 9-10K-s árkategória szépen elvisz egy ilyen konfigot.
Konfig:
X2 4200+ @ 2600MHz, 1.5V
X1950XT @ akár 688/1980, 1.375V
...
Ja és a konfig januári. -
TomBoy1986
veterán
Még mindig probléma a fogyasztás?
Egy X1950Pro hozzávetőlegesen 65W-ot fogyaszt terhelés alatt. Terheletlen állapotban pedig ~25W-ot. Nem igazán értem, miért fontos. Nagyságrendileg ugyanaz.
És annyira nem megy ma rosszul idehaza, hogy 10-20W-on kellene szarakodni. Nem hiszem, hogy sokan lennének olyanok, akik fogyasztás alapján választanak maguknak a számítógépbe alkatrészt (persze nem végletekben kell gondolkodni, mint VIA C3 és Prescott) -
TomBoy1986
veterán
Akkor a többiek ára jelentősen megnövekedne, mert a nyák rétegszáma - bonyolultsága - erősen kihat az árra, ugyanis bonyolultabb gyártástechnológiát igényeg, precízebb gyártósort, több anyagot...viszont a tervezés egyszerűbb.
Én nem tartom valószínűnek a 8 rétegű nyákot.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
#74728704 #1243 üzenetére
Majd imádkozok érted
Egyébként nem olyan veszélyes a dolog, csak fél éven belül azért próbáld meg cserélni a tápot (eladva ezt akár).
Ha a táp nem elég ,akkor azt úgy tudod meg, hogy 3D-s alkalmazásnál lekapcsol vagy újraindul a gép.
Olcsón viszont esetleg itt ezt tudnám javasolni: [link]
Ez szokta vinni stabilan, tartósan (a 300-as nem).
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
GuMipOkE #1236 üzenetére
Most ezt teljesen komolyan kérdezem. Tényleg ennyire zavar titeket a fogyasztás? 20W
Ennyi erővel...inkább hagyjuk. Akkor a Matiz ugye a legjobb auto, mert keveset fogyaszt. Ezt tisztán kell látni. Teljesítményhez fogyasztás is társul. Ennyi.
A 2900XT-nél, na ott lehet sírni-ríni, hogy miért fogyaszt annyit (mert ugye a teljesítménye nem indokolná - lásd 8800GTS)
Viszont ha ennyire különböző árkategória lesz, akkor persze nem egymás ellenfelei.
(De a PRO 34K bruttó => 28,3K nettó) -
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
Én a tuning miatt nem aggódnék. Az X1950Pro-kat sem lehetett túlhajtani memóriafronton vagy fél éven keresztül csak a gyári Overdriveval, ami meg tudjuk hogy nem tud sokat. Ezzel szemben, mikor kijött végre a megfelelő ATT hirtelen megtáltosodtak a kártyák memória téren.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Zé_Mester #1191 üzenetére
Azt nem gondoltam, hogy a 8800GTS is egy ekkora shit DX10-ben 1280*1024-ben.
Hmm...így már annyira nem is rossz a 2600XT teljesítménye. Fele ár, fele teljesítmény.
Ebből a tesztből, mit linkeltél az világlik ki, hogy egy X1950PRO kb. 20-30%-kal erősebb egy 2600XT-nél 1280*1024-ben.
Ja és tök jó ez a változtatható táblázat.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
Hakuoro #1167 üzenetére
Az a baj, hogy nem először játszák már el. Anno a 9500Pro/nonPro után kihozták a 9600-at és még annyit sem tudott, mint elődje.
Vagy a másik példa...8500 után a 9000Pro. Dettó.
Geforce 4-ről FX-re váltás.
Sok ilyen példa van sajnos.
Pethy23:
Ha a hang nem számít akkor jól jársz a Sapphirerel. Amúgy tud az halk lenni, csak kell egy 2D-s üzemmód is, amiben ezt jól beállítja az ember. Viszont a tuningképességei az RV570-nek sajnálatosan szintén nem fényesek, de ezeknek az oka valószínűleg a BIOS-okban keresendő. Folyik a kutatás, mert nagyon nagyon sok kártya pontosan 614-en még vígan fut, de 621-en már VPU Recover...
Jelenleg Alienpapa foglalkozik ezzel, majd kérdezd meg mire jutott
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
#74728704 #1162 üzenetére
A Sapphireben a memória jó, mert a PRO-n is 1.2-es van (1646-on nekem ment is, s stabil használtam hónapokig 1600-on) az ASUSon meg 1.4-es (de 1500 körül azok is szoktak menni), de a hűtés az sajnos hangosabb, mint az ASUS, de attól sem lehet csodákat várni, azaz ha halk, akkor nem hűt annyira.
A Legjobbak a külső gyártók hűtői, azaz az AC és a Zalmannal készült termékek (a Gigabyte erre rácáfol, mert nincs rajta hőmérő, ami miatt nem szabályozható a ventillátor, hanem konstans pörög). -
TomBoy1986
veterán
válasz
#74728704 #1159 üzenetére
PRO-ból az ASUS-t javasolnám, az is 35K körül mozog és azon halkabb a gyári hűtés. És igen, szerintem sokkal inkább megéri. De ha a 2600XT 25K alatt van, akkor természetesen nem, mert nem egy árkategória.
A PRO az erősebb egyébként az X1950-ben:
GT: 500/1200
Pro: 575/1380, ami szinte mindenütt 580/1400.
Nézd meg azt a tesztet, ahol mindkettő benne van. Számolj esetleg az XT teljesítményére még 10%-ot, ha az általad kívánt felhasználási területen jobb az XT, akkor azt kell venni. De az bizonyos, hogy az élsimításról le kell vele mondani, míg a PRO-val nem, köszönhetően a sokkal nagyobb sávszélességnek - mindegy, ez csak kitérő.
Tényleg azt veszel, amit szeretnél, én csak leírtam, hogyha a helyedben lennék, akkor mit tennék. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Telefunen #1156 üzenetére
Érdekes, hogy pont egyszerre változtatták meg a közép és felső közti arányokat és pont ugyanúgy, azaz az eddigi felső/2-ről felső/4-re. (ami a shaderek számát illeti).
Tiszta véletlen
Pethy23:
Érdekes lenne, ha itt mást hoznának ki, mint bárhol másutt a neten
A Sapphire GT-je csak 31K [link]
Viszont egész jól megy(1.2nse-es RAMok vannak rajta). - lassan már fizethetne nekem a Sapphire
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
Igen, ennek most nem számoltam utána. Az a baj, hogy frankó ez a 120 unified shader, meg minden, de közel sincs olyan teljesítménye a jelek szerint, mint a 24PS-es X1650XT-nek - a vertexek számát nem tudom most hirtelen.
Hát...lehet bízni benne, hogy a mittomilyen kódolás segít majd a kártyáknak - nem lenne rossz - de valahogy nem hiszem, hogy 250-300%-os teljesítményre fogja őket sarkallni - ott kezdődne a játszható sebesség.
És igen, tényleg teljesen olyan mint az FX - nem csak az 5200, hanem bármelyik, mert mind rossz volt az akkori konkurenshez képest.
Itt az ATI kezdheti is a komoly ráncfelvarrással - bár ez inkább bőrátültetés.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
Nem értem pontosan mire gondolsz.
Nekem fontos az 1280*1024, mert annyi a TFT-m natívja. Szerintem az X1950Pro nem sok, sőt jelenleg ehhez az épp elég kategória.
Amúgy én 2 gameval szórakozok most, amikhez kell (Oblivion, TDU). De akkor én is kérdezek egyet. 1440-ben jó azt írtad, ha jól rémlik. Az volt valamelyik tesztben? Mert elkerülte a figyelmem. (a kérdés komoly, szóval nem kötözködök)
Egyébként ha jól tudom az induló ára 30K körül lesz. Szerintem akkor egy 1950GT jobb választás, mert a DX10-hez úgy tűnik nem lesz elég a kártya, pedig az elsődleges érv mellette az volt -asszem.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #1104 üzenetére
Ja és itt van még egy teszt, amiben összemérik az X1950Proval is: [link]
pl.
FEAR-ben két X2600XT már majdnem beéri az 1 db X1950Pro-t
Quake IV dettó
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
Én hangot is adtam annak, hogy nem lesz nagy durranás, de ennyire kakira nem számítottam - bevallom töredelmesen. Az egyik játékban a 7300GT-t sem sikerült leverni.
És hát általában a 8600GTS közelébe sem sikerült érnie. Akkor mi ennek a kártyának az ellenfele? Az a baj, hogy időnként a 8500GT.
Azt is mondtam, hogy ha az induló ár ilyen, akkor.... hát egyelőre ebben is igazam van.
Viszont egy jó hír is van. A 7.5-ös Catalysttel teszteltek. Ami ezért jó hír:
- [link]
- [link]
Az eddigi legszarabb Catalyst. Szóval fog ez még gyorsulni, mert most tényleg van némi lehetőség a driverekben. De az X1950-es szériától nagyon messze van ez a kártya teljesítményben - eszerint a teszt szerint.
Tipikusan 1024*768-ban szűrők nélkül használható kártya. Ez a véleményem.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
GuMipOkE #1029 üzenetére
Akkor viszont remélem lesz valami 2600XTX is, ami a GTS-t azért csak megveri - hisz a feladata az kéne hogy legyen.
Amúgy itt van egy kis újdonság -kivéve annak aki ismeri:
[link] - 7.4-es Catalyst összehasonlítása a 7.5-tel 3 kártya esetében
[link] - 7.5 a 7.6-tal, ugyanúgy.
A 2900XT örömmel látom, hogy helyenként egész sokat profitál a 7.6-ból. -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #999 üzenetére
Szóval hogy a témához kapcsolódjon. Az eddigi generációváltásos kártyák mind magas árcédulákkal kerültek a boltok polcaira teljesítményükhöz képest. Meg kell nézni:
most is a 8600GT, 8600GTS (35K körüli indult a GT, 50K körül pedig a GTS).
Ehhez képest ugye a teljesítményük kevésbé látványos, viszont az új fícsört meg kell fizetni. Ha ennek a 2600XT-nek már a kezdeti ára is 30K alatt van, akkor miért vársz tőle magasabb teljesítmény? Komolyan nem értem....
És hogy válaszoljak is:
Bagira nem tudom milyen indíttatásból, de kártyát szeretne cserélni. És korábban már volt szó az XTX-ről az X1950Pro topicban, továbbá megkérdezte az X1950XT/XTX topicban is hogy ez a 45K-s ár valós-e. Ebből gondoltam, hogy érdekli, foglalkoztatja ez a kártya. Nem azt mondom, hogy sokkal erősebb a Pronál, de épp félúton van a 8800GTS-hez, azaz kb. 10K-jába kerül, mint nekem is került a Pro után az XT.
Miután megmutattam, hogy mennyivel gyorsabb adott körülmények között a Pronál azt mondta, hogy akkor mégsem, erre pedig ezt válaszoltam neki: [link]
Remélem ez így elég korrekt.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #995 üzenetére
Legalább magadnak ne mondj ellent: [link]
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #993 üzenetére
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #991 üzenetére
Akkor elnézést, nem olvastam el az elejéről. Mindenesetre a PROnak sem ártott volna a GT-vel partiban lenni, aztán mégsem.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #987 üzenetére
A hülye translate miatt az összes link ugyanazt a kezdőoldalt hozza be, de biztos elboldogultok vele.
-
TomBoy1986
veterán
Remélhetőleg a bétás driverek miatt:
[link] - 3DMark06
[link] - Serious Sam 2
[link] - Oblivion
[link] - Splinter Cell CT
[link] - na legalább a Carbon normálisan megy
[link] - Doom3 és Quake4
[link] - FarCry és HL2
Nos ezek gyönyörű eredmények. Rögtön megyek és lecserélem az elvault kártyámat erre
Kicsit nehezen töltődnek be az oldalak, mert googlis fordítások....
Amúgy reménykedjünk, hogy csodát tudnak tenni a driverek által.
[link] - innen származik a link
[Szerkesztve]
[link] - ez itt a fordított oldal, remélem ti meg tudjátok oldani, hogy a többi is fordítottan jöjjön be.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #980 üzenetére
Tudod kire emlékeztetsz? Cartmanre....''Kapd be gyíkok én leléptem''...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #978 üzenetére
''Akkor te meg hagyd abba pl. az MSI alaplapok promótálását az X2 topikban, ott is rajtad kívül mindenki azt írja hogy tuningra 0-k, te meg állandóan azzal hozakodsz elő hogy bezzeg neked 270-et is megy... Kit érdekel hogy nálad mennyit megy? Aki szerencsejátékot akar játszani az inkább elmegy lottózni minthogy alaplapokat vásárolgasson.''
1. Ez nem egészen ugyanaz mint a személyeskedés.
2. Rajtam kívül brd-nek sincs rossz véleménye róluk, Richter36-nak sem - most hirtelen ennyi jut eszembe
3. Ha nekem egy elvileg rossz szériában ilyen tapasztalatom van, akkor miért is ne írhatnám le, hogy ennek ellenére ennyit tud.
''Mellesleg ugyanúgy ahogy ált. DX8.1/DX9b/DX9c között látványos eltérések voltak, ugyanúgy vagy fokozottabban jelentkezik majd ez DX10-nél, nem elsősorban azért mert a DX10 vagy a DX10-es GPU-k ennyivel jobbak, hanem azért mert a gyártók nyomására erre direkt törekedni fognak a fejlesztők.''
Ja, a gyártók törekednek valóban, biztosan. A fejlesztők meg az eladások maximalizálására törekszenek, ami meg nem úgy megy, hogy a csúcshardverre írjuk csak meg játszhatóra a játékot. Ott hoztam a példát, a FEAR-t. 2 évvel a váltás után is működött DX8-ban. Szóval nincs itt az ideje még a DX10-nek. Majd egy év múlva. Addig egy X1950GT/PRO/XT/XTX bőven elevickél a legmodernebb játékokkal is - másik oldalon ugyanez a helyzet a 7900GS/GT/GTO/GTX... kártyákkal. Tudod vannak akik fejlődést is szeretnének látni a befektetett forintjaikért. Ezeknek a kártyáknak a tulajai pedig nem véletlenül nem vettek a 8600-as szériából meg semmit. -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #961 üzenetére
Most hagyd abba a személyeskedést. Én továbbra is ösztöndíjból fedezek mindent, ami a számítógéppel kapcsolatos.
''Az X1950XTX meg egy elavult kártya, csak pár hónap kérdése hogy 30k alatt szórják ki őket.''
Arra még nem volt példa, hogy a legfelsőbb kategóriás ATI kártyák 30K alatti áron megkaphatók lettek volna új áruként. Sokkal előtte elfogytak.
Az meg hogy elavult technika? Ezt jobb lenne ha kifejtenéd...
Azért vajon mert DX9-es? Hány DX10-es játék van a piacon?
Vagy mire is gondolsz ez alatt? Esetleg hogy 90nm? Ugyanúgy hűthető, kissé melegebb.
Nem igazán tudom elképzelni, hogy mire gondolsz...
Amikor belépett a DX9. (valahogy 2003 körül) ugyanez volt a szitu...ehhez képest, még a 2005-ös FEAR is ment a 8500-asokon. Nem tudom mi itt a siettség oka.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #958 üzenetére
Neki van egy Proja és 45K-ért tud új XTX-et. Akkor?
Amúgy itt van egy: [link]
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
GuMipOkE #946 üzenetére
Bár nem én teszteltem, de hiszek nekik: [link]
Nézd meg mi történik, ha bekapcsolják az élsimítást és pontosítsd ezt a mondatod: ''1950Pro alapon gyengébb, mint a 8600GTS, de erőssebb mint a GT. Persze dx9-ben.''
Amúgy nem én nem látok különbséget, hanem 7600GT
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
''Ugyanis lehet, hogy csak én vagyok vak de nem láttam különbséget az 1024x768-as és az 1280x1024-es felbontás között''
Valószínűsítem, hogy CRT-d van. Azon nem olyan szembetűnő a különbség, mint pl. az én LCD-en, mert ha az LCD-t nem a natív felbontásában használod, akkor elmosott képet kapsz, míg CRT-re ez nem igaz. Úgyhogy nekem pl. nagyon fontos az 1280*1024- meg azoknak akiknek ez a natívja (vagy nagyobb) az LCD-jüknek.
VaniliásRönk:
Nevethetsz rajta, de az ATI-nál ez jelenti valóban a felsőkategória végét.
Amúgy az X1650XT tényleg a középnek a közepe.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #940 üzenetére
''Az X1950 nem középkategória, nem annak tervezték, csak lecsúszott mikor kifutú termék lett, nem az ára alapján kell megitélni.''
Ez nem igaz. A rajta lévő chip kódneve RV570. Az összes ATI chip, mely RV jelölést kap, az a cég által középkategóriába sorolt termék. Szóval ebben nincs igazad.
''Mellesleg DX10-es játékok még szaggatni sem fognak rajta, nemhogy élsimítson bennük.''
Itt azt akartad mondani, hogy ígyis-úgyis szaggatni fog vele? Mert ha igen, akkor egyet értünk, ha nem, akkor meg nem értem
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #935 üzenetére
Tudod, addig amíg nem lesz rajta olyan memória, amely 1380MHz-en üzemel (effektíve 2760MHz-en), addig nem fogja elérni az X1950Pro (szintén középkategória) teljesítményét élsimítás alkalmazása esetén, avagy 1280*1024-ben.
A szintén középkategóriás X1950Pro sávszélessége 256/8*1380=44160 MB/sec
Hozzáteszem, hogy ez csak a referencia, az én volt kártyám (Sapp X1950Pro) 1646MHz-en ment képhibák nélkül teljesen stabilan, azaz:
256/8*1646=52672MB/sec
Ez pedig probléma - szerintem - mert én speciell nem szeretnék visszaszokni 1024*768-ra ha már megkedveltem az AA-t és az 1280*1024-et egyszerre.
Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen routert?
- EA Sports WRC '23
- Milyen alaplapot vegyek?
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Horgász topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest