- Apple Watch
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
Komplikato
veterán
gazábol kérdésem is lenne mégpedig az hogy HDMI kábellel mik a tapasztalatok ugy müködik mint a VGA vagy teljesen más elven ha pl játszani szertnék rajt hasonloan funkcionál mint a VGA RGB kimenet..!?boot képernyö igy se jelenik meg gondolom HDMIn se!?és az megoldható valahogy mig valaki a gépen netezk addig én a TVn.. gamepaddal mondjuk fifázzak? mert VGAval nem igazán! esetleg olyan segédprogramot tudtok e aminél a program inditásakor ki lehet választani h melyik megjelenitön fusson!?
Fentebb írtam másvalakinek hogy sajnos sok tévénél a DVI/HDMI bemenetről vagy csak natív HD (720p, 1080i, 1080p) felbontásokat enged vagy semmit! Persze vannak készülékek, ahol érdekes módon meg van oldva, hogy tök ugyan úgy megy, mint analóg VGA-ról, vagy komponens HD-ról.
Létezik ilyen program, sőt, megjegyzi mi melyik monitoron fut. A neve Hydravision, csak nagyon kevesen használják, ezért lényegesen kevesen tudnak segíteni a használatában is. -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4988 üzenetére
Ha ful Azalia kompatiblis a hangkártya, akkor igen. De hogy valami negatívumot is mondjak, ehhez ki kell vezetni a fülhalgató csatlakozót valahol, mert azon tud szólani függetlenül és sztereoban ... Elvileg amin tud ilyet a hangkari, azon van ilyen kivezetés, sőt egy csokorban szokott lenni és Azalia felirat is előfordul mellette.
-
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #4987 üzenetére
Most kapcsolok, ha HDMI-n megy ki a video és HD2000-es a kártya, akkor a video hangja a VGA-ba integrált audion megy ki amúgy is.
Közben az szól a másikon, ami akar. -
Komplikato
veterán
OFF: Ha full Azalia kompatibilis HD az integrált, akkor még az sem kell, mert ugye azok kezelnek egy 2.0-ás kimenetet és egy 7.1-es kimenetet egyszerre függetlenül. Többek között pont ilyen célok miatt ;)
Élő embert nem láttam, aki kipróbálta volna eddig. Pl. Realtek ALC 882-889-ig tudja, persze nekem 880 van, ami pont nem ... -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4973 üzenetére
Naná!
-
Komplikato
veterán
OFF: Betoltam egy kétmagos procit a HD2600XT alá, a Bioshock nem picit látványosan gyorsabb lett, gondolom a MOH-Airborn-nál is ez várható, nemkülönben a késöbb érkező UE3 motoros játékok alatt.
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4963 üzenetére
Nos, sajnos van forgalomban egy csomó tévé, ami digitális bemenetről (DVI/HDMI) vagy csak HD felbontásojban, vagy egyáltalán nem ad képet számítógépről.
Főleg Samu modellekről van szó, de pl. hallottam ilyet olcsó Thomsonról is. Az LG és Pana készülékekből viszont állítólag még a régebbieknél sincs ilyen gond.
Szerintem szemétség, hogy a dobozon és műszaki leírásban erről nem tájékoztatják a vásárlókat!
Krisz - Sorry, hogy még nem küldtem a Bios-t, de ennek két nagy oka van:
1.) Otthon kalap kaki most a net, hol van, hol nincs, de inkább nincs.
2.) Semmivel s sikerült kiszednem! A RaBit utolsó verziója a 2.2.1-es (2006 november!), amiben az újítás az X1650XT/X1950pro támogatás
Az Everestben ilyen funkciót nem leltem, de legalább látszik a Bios verziószáma! Persze jelenleg otthonhagytam ..
Az ATI Flash 207 augusztusi verzióját letöltöttem, de azt meg én nem tudom használni. Hiába írtam, be bármilyen paramétert, nekem nem csinál semmit. Pedig valószinüleg az az egyetlena célra használható program!
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
Zolee11 #4931 üzenetére
''a kimenet szabványos minden tekintetben, tehát nincs szükség azt vezérelni, nics szükség illesztőprogramra, hisz nem speciális és nem gyártófüggő. ''
Nos. A logika és az általános tapasztalat ezt igazolja ... De.
Találkoztam olyan jelenséggel, hogy pl. SiS integrált VGA-nál két lehetőség merült fel telepítésnél: Feltesszük a notihoz adott drivert, ebben az esetben van fullos beállító panel, ámde szellemképes(!!! ráadásul TFT-n!!!) a kép, vagy feltesszük az utolsó SiS drivert a SiS oldaláról, ilyenkor a képnek semmi baja, sőt külső kijelzőn is sokkal tisztább (???), ellenben a beállító panel több mint felét bukjuk. Ezt mai napig nem értem amúgy. -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4914 üzenetére
Én csak az nem értem, hogy ha ez elvileg egy Sapphire típúshiba, akkor miért is kell GF8600Gt-re cserélni?
Minden esetre *kop-kop* nálam csont nélkül jól hajtja meg a Vision Mastert. -
Komplikato
veterán
Realtek oldalán ez a május végi az utolsó: [link]
Azóta (elvileg) beépítik a Catalystba. Persze azért szólok, hogy a telepítése után ne felejtsd el beállítani, hogy mi melyik hangkártyán szoljon, mert alapból mindent a HDMI-n akar majd kiküldeni a géped és aztán nézel, hogy miért nem szólnak a hangfalak ;) -
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
Bocs a vita miatt, de a Black Box kuponhoz jár a Black Box. Tehát ha egy gyártó nem ad kupont a 2900XT-hez, akkor ahhoz nem lesz ilyen játék. Ha valaki akár egy 2400pro-hoz adná (azért azt nem fogják persze), akkor ahhoz is járni fog. Mint kitárgyaltuk a Full-os 2600XT GDDR3 és GDDR4 Sapphire kártyákhoz JÁR a BB kupon. Rajta is van a dobozon. Ahogy elnézegettem többi gyártó nem nagyon ad hozzá, a Giga meg azt hiszem Call of Juarez-t adja.
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4786 üzenetére
Nem biztos, mert én nem aktíváltam (utálom a Steamet), de azt hiszem a DoD azon ''ingyen'' stuffokhoz tartozik, ami összes új ATI kártyához jár.
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4779 üzenetére
Macintosh miatt? Összes normális DTP monitoron volt ilyen szerintem, tök mindegy mi volt a másik végén
Egy időben próbálkoztak DVI-al is, de aztán letettek róla CRT vonalon. -
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #4778 üzenetére
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4766 üzenetére
''ati tools meg ati tray tools nem ugyanaz?''
Hát biza nem! -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4747 üzenetére
Na most a belinkelt képen egy DVI/Komponens HD csatlakozó van, az RGB-n tényleg 5db csatinak kéne lennie. De nem sok olyan monitor van már, amin van RGB csati. (Ráadásul eme csati nem si RGB, hanem Y, Pr, Pb.
-
Komplikato
veterán
válasz
body007 #4722 üzenetére
Gondolom a FULL-hoz jár valami PowerDVD és elvileg kéne, hogy legyen hozzá Half Life 2 Black Box kupon (HL2EP, Teamfortress 2, és Portal játékokkal) ...
Amúgy az olcsóbb verziót a Sapphire (és az MSI) Lite-nak hívja. A Fullnak nagy fekvő doboza van, a Lite-nak meg kicsi és álló doboza.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #4709 üzenetére
Mivel nagyon ''friss'' a kártya a szó rossz értelmében, minnéál frisebb drivert érdemes szerintem. Van 7.8-as Catalyst, van 7.8-as Bioshock Catalyst, meg az általam MÉG nem próbált 7.9 béta. Ha jól tévedek 7.7-nél régebbivel még próbálkozni sem érdemes.
A ''hasznos progik''-kal meg az a baj, hogy hónapok óta áll az összes fejlesztés és/vagy ha ki is jött újabb, még félig-meddig SE támogatják a kisebb HD2000-es kártyákat.
A frissítést nem tudom, mostanában nem kísérleteztem vele, de a driverből nem műxik a 2D, D2D és OGL overdrive? -
-
Komplikato
veterán
válasz
Tuco Ramirez #4599 üzenetére
''Elég a proci hozzá hogy kihajtsa?''
Mivel ilyesmi gépem van, határozottan állíthatom, hogy NEM elég hozz. Ezért is upgradelek X2-re, de mivel nekem még s939 lapom van, ez elég nehéz ügy. (Egyik kolléga erősebb X2-vel hajtja a kártyát, és sokkal sokkal gyorsabban mennek rajta a játékok, mint nekem. Igaz 2GB ramja is van.) Ettől függetlenül szerintem megéri erre cserélni. -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4576 üzenetére
Mindíg is lehetett 2 külön felbontsú kijelzőt használni egyidőben klón módban, csak a kisebbik kijelzőn akkor ''virtuális desktop'' lesz, tehát a képe azon része látszik csak, ahol az egér van. Tehát a kisebb monitoron neked az az 1024-es képrész látszana. Ha meg ''csak'' videonál kell, akkor erre van a theatre mód ... kérdésem lásd elöbb.
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4372 üzenetére
Itt vannak Sapphire sajtóképek: [link]
De pl. itt nincs GDDR3-as mPro, sem GDDR4-es XT.
A DDR2-es Pro-hoz a Full-hoz SEM jár a BalckBox a dobozképek alapján, a HD2600Xt GDDR3nál csak a FULL-hoz jár a BB, valamint a HD2600XT GDDR3 Ultimateből meg csak FULL van, amihez szintén jár a dobozképek szerint. Biztos csak az, hogy ha a kezedben van a doboz és rajta a matrica! -
Komplikato
veterán
A dupla magos 2600XT-t Gemini-nek hívják, a sima XT-vel együtt az ATI jelentette be, és gyárilag támogatva lesz.
Helyreigazítás: A dupla magos HD2600XT neve Gemini 2, mivel a Gemini a dupla magos X1650XT kártya neve volt. Ez utóbbit is X2 néven árulta anno a GeCube. (Anno, lol. Pár hónapja.)
Ha az is annyira drága lesz, akkor megint nem lesz érdemes megvenni. Azért megnéznék 4db-ot ebből egy RD790 deszkában -
Komplikato
veterán
Natív HDMI-s kártyát kivéve nem láttam olyan VGA-t elmúlt években amin nem volt 4 vagy 7 tűs S-Video kimenet. Ehhez szokás adni egy átalakítót, ami csinál egy HD komponens és/vagy egy Composit kimenetet is. Van olyan elosztó, amin még van egy 4 tűs S-Video kivezetés is. Értelemszerűen olyan videojelet ad ki, amilyen a driverben be van állítva.
-
Komplikato
veterán
válasz
GuMipOkE #4307 üzenetére
Ez azért ''vicces'', mert 2006 végén egy bétás Linux drivreben lévő utalások alapján lehetett tudni, hogy lesz HD2600 és HD2400 VGA is ... Mint ha láttam volna, hogy van egy Renderer nevű Linux driver Radeonokhoz, persze nem hiszem, hogy csak úgy bele tudják rakni a HD2000-es támogatást.
-
Komplikato
veterán
válasz
asadasad22 #4304 üzenetére
Hivatalosan szeptemberben jönnek ki. Nem hivatalosan kapható HD2400Pro és 2600Pro GeCube-ból. Japánban (Akiba) és pár német online árkeresőben is benne vannak. HD2600XT-ről meg szép képek vannak (GeCube), de kapni még nem lehet sehol. Eddig talált árak alapján a DDr2-es 2600pro AGP ára valahol a PCIE-es 2600XT GDDR3-al van egálban, ami elég gáz, de várható volt. Viszont valaki linkelt hasonló áron francia online shopból 2600por GDDR3 verziót, amit azóta sem lelek fel.
A hivatalos rajt után biztos lehet majd kapni más gyártótól is, hiszen a Sapphire oldalán kint is vannak, a HIS meg előző szériát is nyomta AGP-vel, a GeCube ugye bizonyos, és vannak pletykák a Powercolor verziókról is.
Itthon sehol semmi. -
Komplikato
veterán
Engem leszúrtak egyik Bioshock topikban, hogy kamuzok a Hd2600XT teljesítményéről. Na most van Gamespoton Bioshock teszt, persze agyas módon Dx10 laatt pont a kisebb kártyákkal nem teszteltek, de Dx9 alatt 1024-ben sokkal gyorsabb volt a HD2600XT a 8600GTS-nél (igen GTS-nél), és 1600-ban tudott egálba jönni. Ezek után simán elhiszem, hogy DX10 alatt 1600-ban is veri a 2600XT.
-
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #4251 üzenetére
Én meg jelentem, hogy se IE, se Opera, se FF alol nekem az nem működik, csak fórumcímre tudok rákeresni és csak globálisan.
-
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #4236 üzenetére
Nem, HL2 EP2 kiegészítő
De nem kell hozzá HL2. (Ez lehet zavaros, de a kuponért cserébe ugye a HL2EP2 is jár, valamint a Portal kieg is.) -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4207 üzenetére
Nem, a béta a 7.9-es. 7.8-ból már két végleges is van. A sima és a Bioshock verzió
-
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #4196 üzenetére
Nekem 2600XT van, és elégedett vagok vele. De nem ernének rábeszélni, hogy megérné neked a csere. Persze Source-ban nem lassú (sőt), de hát a 7900GS még is csak sokkal erősebb DX9-ben, nem? OpenGL-ről nem beszélve.
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4135 üzenetére
Passz. Mert mindenki azt venné ha lenne?
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4132 üzenetére
Persze, de az olyan vevők akik azt hiszik céges számlára ők most nagykeráron vásárólnak, meg is érdemlik. Nem viccből van különböző listás ár. Nyilván aki visz 50 alaplapot és 30 VGA-t, az nem ilyen áron kapja ;)
Amúgy ahogy én néztem Sapphireból Hd2600pro (DDR2/GDDR3) és HD2600XT GDDR4 volt a boltokban elmúlt 2 hétben leginkább, csak a GDDR3-as XT volt hiánycikk, pont ami meg is érné az árát. Ezért vettem ''kéz alól'' én is, mert ez volt a szitu.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Valakivel beszéltünk passzív HD2600XT-ről. Nos megtaláltam a Sapphire Ultimate sajtóképeit: [link]
Ez nem log ki annyira, mint az MSI féle hűtés (szerintem) viszont a borda jó sok heylet foglal a proci felőli oldalán. Vagy ez, vagy a HIS iSillence II. De ott meg két slotot foglal a bazi borda miatt. Vagy ott a GigaByte Silent Pipe III, az meg picit hátra és picit felfelé lóg ki. Valamelyik csak belefér abba a csöpp kis házba ... -
Komplikato
veterán
válasz
Rabbitf_24 #3893 üzenetére
Múltkor valaki linkelt egy francia online shopból árat, de nem lelem
Máshol meg csak a GeCube HD2600Pro DDR2 512MB-os kártyát látom, az 99 euro.
Meg találtam egy ilyet: Visiontek RADEON HD2600XT AGP 512MB 900184 - 320 USD
Amúgy Computexen anno a GeCube még GDDR4-es verzióból is vitt ki AGP-set. Azt hiszem meg kell várnod, amig jön AGP-vel Sapphire és HIS kártya is, akkor lejebb mennek az áraik.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
szacsee #3853 üzenetére
Mindkét infó félig téves, mert meg lehet venni a Black Box-ot, de csak Steam-en. Valamint pár ATI kártyához járó kupponnal. A bolotban viszont csak az Orange Box lesz megvehető, amiben ugye benne van a HL2, HL1 Source, CS Source, EP1 is, az EP2 a TF2 és a Portal mellett. Meg gondolom Steamen összes komponens egyenként is megvehető.
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #3797 üzenetére
'' Hogy, pontosabban hol van kapcsolatban a videokari a hangkártyával?''
Sehol. A hangkártya ugyan is a videokártya UVD egységében van.
''Mivel DVI-HDMI kábelem van, ezért egyértelműen nincs szükségem a mellékelt adapterre''
Igaz, de akkor hangot se fogsz kivinni rajta, ''normál'' DVI/HDMI átalakító nem fogja leszedni az audio jelet neked a DVI-ról, csak az ATI fále HDMI átalakító. Ezzel az a baj, hogy külön nehéz és drága beszerezni és némelyik 2600XT-hez nem jár. Persze a legtöbbhöz van.
(Meg ugye létezik eleve HDMI kiemenetes VGA is, csak felénk nem kapni még.) -
Komplikato
veterán
válasz
Eagle16 #3755 üzenetére
Meglehet, de egyik kedves fórumtárs szerint ha ő felhúz egy GT-t, akkor biztos, de amúgy is mindenben veri a 2600XT-t. A fenti tesztek alapján meg még egy szénnétuningolt GTS se. A Zone tesztben meg nyomott a GTS valami avarage 22FPS-t max. detailban Dx10 alatt 1280-ban, Kicsimaxnak meg 1600x1200-ben 15 minimum és 40 maximum FPS-e volt, ez pedig 27,5 FPS átlagosan. És ez szerintem nagyon súlyos.
-
Komplikato
veterán
''Ha már Bioshock, megnéztem a DX10 számokat az AMDZone-os cikkben, 16x12-ben majdnem %-ra pontosan a shader kapacitást tükrözik az fps-ek (vszleg 12x10-ben is úgy lenne, csak ott a GTX-et limitálja a vsync). Ha ebbe a HD2000-esek is így fognak betagozódni, akkor lesz nagy meglepetés... ''
Ha az a teszt nem kamu, akkor úgy nézz ki, hogy Kicsimax kollégának 1600x1200-ban több volt az avarage FPS-e, mint a GF8600GTS-nek 1280-ban. Azért ez elég zora. -
Komplikato
veterán
válasz
szacsee #3721 üzenetére
A HD2000-es ATI kártyák többségén NEM natív HDMI van, hanem a DVI csatit lehet átalakítani, a legtöbb kártyához jár is ilyen átalakító. Persze mondhatnánk azt, hogy más kártya DVI csatiját is át lehet alakítani, ámde jelen esetben a hang is ott megy majd ki, persze ha úgy állítod be. A VGA-ba ugyan is integráltak hangkártyát, feltehetőleg egy Realtek ALC88x-es verziót a driverek alapján.
Na most ha analógon használod a TV-t és jól megy, akkor az lehet a hátulütő, hogy bizonyos tévé fajták a HDMI-n és DVI-on keresztűl csak a HD felbontásokat engedik ki (p480, p720, i/p1080), de a szabvány vagy kevésbé szabvány PC felbontásokat NEM. Létezik olyan TV is, ami digitálison egyáltalán nem támogatja a PC-s videokártyákat és ezt nem nagyon tüntetik fel rajtuk. Ha jól tévedek a fenti probléma nem áll fent LG és apana tévékkel, meg talán a Sony tévékkel sem, de pl. elég sok Samsung és egyébb tévé esetén igen.
Teljesítmény alapján van pár dolog amiben lasabb lehet az X1650XT-nél, és van amiben gyorsabb az X1950pro-nál. Az X1950XT viszont tuira gyorsabb DX9-ben, igaz duplájába is kerül. Éna Bioshock miatt vettem X1650XT helyett és amit eddig láttam, azt mutatja jól tettem.
Nézz utána milyen felbontásokat támogat a HDMI csati a tévéden! Ha esetleg nem nyerő, akkor még mindíg tolhatod anaóg VGA-n vagy HD komponensen. -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #3695 üzenetére
Persze, persze és a 8600GTS gyorsabb a 8800GTS-nél, és 0,8 FPS-el lasabb a 8800 Ultránál? Megalol. Amúgy nem a Tomshardware volt az EGYETLEN oldal akinél anno a GeForce FX jött ki minden tesztben győztesen?
-
Komplikato
veterán
válasz
Probiker #3682 üzenetére
Asus silent széria elég szarul sikerült eddig, még az MSI hasinszőrű megoldás is kevésbé melegedős szerintem.
Amúgy nekem HIS iSillence volt X1650XT-ből, és plusz ventik nélkül ment jól, a GigaByte-nak meg elég jó a passzív hűtése, legalább is Silent Pipe II-es 7600GT-k okésak voltak. (A Silent Pipe I-es 7600GS már nem annyira sajnos), és a SP3-ról is jókat hallottam. Szóval ha mindenáron passzív, akkor én pont a GigaByteot javasolnám. Azért vásárlás elött nézz utána fórumokon ... és mivel itthon eddig nem nagyon volt kapható, kinti fórumokon, hogy mennyire melegszik.
Amúgy mire lesz ha nem játékra? Mert ha csak videora lesz, akkor egy lassú DDr2-es 2600Pro, vagy 2400Xt nem jobb lenne? Azok biztos kevésbé forróak. -
Komplikato
veterán
Én 24K-ért vettem kéz alól a Sapphire XT kártyámat, de rá 1-2 napra linkelt valaki bolti áron ennyiért. Szerintem nem ér meg 22K-t a Pro.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Na most csak akkor éri meg, ha SOKKAL olcsóbban kapod meg, mint a 2600XT-t. Ahogy én néztem átlag ilyen 2K difi szokott lenni, annyinál már marhára nem éri meg.
(Amúgy most néztem, hogy USA-ban az XT ára kezd leesni és rövidesen 100USD alá megy. Most olyan 105-107 a legolcsóbb ... Az AMD/ATI a 65 nanos chipeket úgy árazza a konkurencia alá, ahogy akarja.) -
Komplikato
veterán
válasz
VaniliásRönk #3662 üzenetére
Ha jól láttam azt írták, hogy ATI-tól nem kaptak kártyát? Vagy ilyesmi. Nem volt HD2000-es kártyájuk. Pöttyet vicces ...
-
Komplikato
veterán
válasz
Kicsimix #3625 üzenetére
''Ja megnéztem meg a BS-t 1600 x 1200 ban min 15 max 40 (minden full kivéve vsync)''
Remélem Bundás kolléga NEM olvas most ide, mert megüti a guta ...
Bioshock PC Demo DirectX 10 Performance - [link]
És ez 3.4GHz-es X2-vel, szóval semmi CPU limit. Úgy látom jobb a VGA-d, mint a 8600GTS.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
Na most teljesítményre semmivel se jobb vagy rosszabb mint a többi ami nincs gyárilag húzva. Annyi, hogy kicsit sivítós hangja van 100%-on a ventinek, de szinte soha nem megy 100%-on, ezért annyira nem zavaró. Én nagy hátrányát eddig nem láttam, amúgy a fórumban sokaknak ez van, mert sok helyen csak Sapphire és MSI van.
-
Komplikato
veterán
válasz
Kicsimix #3583 üzenetére
Softpedian fent van, de csak az tudja emberi sebességgel tölteni (mivel millióan rácuppantak), aki sok szálon tölt le. De kint van torrent oldalakon is. Akik mega fileplaneteset szedték le, azok jól jártak, mert csak jelszóval megy, ami meg még nincs kint
Amúgy linkeltem 7.9-es bétát a nagyon bátraknak, pont az Xpertvision oldaláról, a Catalyst topikban. gyanus, hogy pont a Bioshock elött szivárgott ki. -
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #3579 üzenetére
Jut eszembe, 7.9-es drivert próbálta már valaki? Tud valamit azon kívűl, hogy benne vannak az AGP-s HD kártyák?
-
Komplikato
veterán
válasz
kill_bill1 #3546 üzenetére
''Természetesen lehet dx9-ben is futtatni.''
Utolsó hivatalos infó szerint ha Dx10 vason és Vista alatt telepíted, akkor NEM lehet Dx9-ben futtatni.
Sajnos nem tudom megnézni, mert csak egy magábaomlott Vista béta van a gépemen, nekem marad a Dx9 teszt egyenlőre.
P.S: Remélem mindenki ezerrel tölti a demot tezteléshez! -
Komplikato
veterán
Most raktam fel béta 7.8 helyett véglegesett. Mi ez a baromság, hogy felteszi a driver a STEAM-et?
-
Komplikato
veterán
Tegnap néztem egy VC1-es 1060x480-as videot, ez még a kis HD felbontásnál is kisebb, és keményen szaggatott egy egymagos (igaz régi) 2GHz-es procin. A Microsoft HD videoi általában WMV9-ben vannak, és majdnem biztos kisebb bitrate-el mint egy real H264 video. A QuickTime-ban lévő (H264) HD filmbemutatók meg eszméletlen rondán tömörített kis bitrates videók, és ennek ellenére a jelenlegi 3000+ procin csak 1280-ban játsza le normálisan a gépem, 1920-ban biza megakadnak ezek a videok, pedig már 1280-ban is igen randán látszianak a tömörítési hibái. Anno én is az MS oldalán lévő HD videokat nézegettem, csak éppen nem eprezentálnak egy igényesebb HD anyagot.
Jelenleg csak az tart vissza legális HD tartalmaktól, hogy 9K egy sima film. Anno a DVD-ket se sokan vettük ennyiért ;)
Viszont ha jól tudom a ''tévéből felvett'' HD anyagok is H264-ben szoktak kikerülni.
Persze az is igaz, legtöbben nem videozáshoz veszik a VGA-t. -
Komplikato
veterán
Ez így leírva nagyonmeggyőző, de nem arról volt szó, hogy nagy látványbeli difi nem lesz az Sm3.0 és 4.0 között, hanem pont arról szól az egész, hogy SM4.0-ás vason ugyan azon látvány kisebb GPU/CPU teljesítménnyel kivitelezhető legyen vagy (választhatóan) ugyanannyi erőforrásból részletesebb számításokat végezzen? (Lásd pl. CoH-bana Dx10 alatt a vetett árnyékok száma és minősége, a fények száma és minősége ...)
-
Komplikato
veterán
Élsimítva?
Basszus enyivel jobb mint gondoltam? Azt hiteem 800x600-ban menne el csak élsimítás nélkül. Ha jól sejtem neked valami jobb procid van, igaz?
Szívesen megnézném ugyanezen beállítás mellett a 8600GT-t.
Ahogy a kolléga írta a GF6 és 7 nem tudtak egyszerre HDR-t és élsimítást, ezért régen nem volt elérhető az Oblivionban sem. Aztán volt hozzá elöbb buherált patch, majd (lehet tévedek) késöbb hivatalos is, ami lehetővé tette. A GF8 már tudja egyszerre, meg persze az X1000 és GD2000 széria is.
(Ebben az a furi, hogy a HDR szvsz atomronda élsimítás nélkül, de hát a gyártók tudják mit miért csinálnak.) -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #3189 üzenetére
Nem is hangos, csak furi hangja van 100%-on. Bár nálam 2D-ben 16%-on megy, 3D-ben meg nem sokat használtam, de azt hiszem ott se érte elmég az 50%-ot sem, úgy meg nem hangos. Igaz duplavastag acéllemezes régi Chieftek házban van.
-
Komplikato
veterán
Attól függ, pl. HD2400pro-nál a litehoz semmit sem adnak, se kábeleket, se átalakító, van benne egy driver CD azt hali. Bár nagyobb kártyáknál ez nem szokás. Viszont átlag a szoftverek amik ki vannak spórolva nagyságrenddel többet érnek mint az árkülönbség. Na de ilyenek a hazai fogyasztói szokások, ezért ezeket nyomják a boltokban is
-
Komplikato
veterán
válasz
AMD Power #3143 üzenetére
Na azért én megvárom mit tud majd Crysis vagy Bioshock alatt médiumban 1024 vagy 1280-as felbontásban élsimítás nélkül. Majd megnézem ugyan ezt GF8600 szériánál. Nem kéne az eddigi hulladék tákolmányokból kiindulni szerintem.
Képzelj el egy GS-t kihasználó játékot, és vedd hozzá, hogy a GS teljesítménye alig kisebb a 8800GTS-nél. Kérdés hány ilyen várható? -
Komplikato
veterán
Megpróbálom újrahúzni a .NEt-et, pedig eddig is fent volt jól ...
Csak ugye a régi CP-ben már olyan dolgok sem mind állíthatóak, amiket az X1000 széria tudott, szóval nem eséyles, hogy menne Hd2000-el. Az ATT meg baromira nem támogatja úgy látom. Az Overlay-nél le van húzva balra az összes kapcsoló a Display2-nél és nem lehet állítani, így meg nézhetetlen a videó tévén. -
Komplikato
veterán
Hilfe!
Fent van a 7.8 RC3 Catalyst. Bármit csinálok nem jelenik meg a CCC (igen, amit olyan sokan utának, nekem KELL!), már 3x újraraktam és még sem, ATT-ből a 1047 végű van fent, de valamiért nem 100-as az sem. A lényeg az, hogy a TV gamma, kontrast, brightness részeket nem tudom állítani. Az Overlay/Display 2 beállításoknál abnormális értékek vannak ami meg is látszik a TV képen (300% fényerő, nézhetetlen!), de NEM lehet átállítani. A sima TV beállításoknál meg van Saturation és Contrast, de onnan is csak utóbbi működik.
Van valakinek tippjke???
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest