Aktív témák
-
Atlantis
veterán
Itt folytassátok: [link]
-
Liberator
tag
Mennyivel tud többet Xpertvision XT a Xpertvision Pro Sonicnál? Mert Pro-t akarok veni csak nem kapni sehol
-
Komplikato
veterán
gazábol kérdésem is lenne mégpedig az hogy HDMI kábellel mik a tapasztalatok ugy müködik mint a VGA vagy teljesen más elven ha pl játszani szertnék rajt hasonloan funkcionál mint a VGA RGB kimenet..!?boot képernyö igy se jelenik meg gondolom HDMIn se!?és az megoldható valahogy mig valaki a gépen netezk addig én a TVn.. gamepaddal mondjuk fifázzak? mert VGAval nem igazán! esetleg olyan segédprogramot tudtok e aminél a program inditásakor ki lehet választani h melyik megjelenitön fusson!?
Fentebb írtam másvalakinek hogy sajnos sok tévénél a DVI/HDMI bemenetről vagy csak natív HD (720p, 1080i, 1080p) felbontásokat enged vagy semmit! Persze vannak készülékek, ahol érdekes módon meg van oldva, hogy tök ugyan úgy megy, mint analóg VGA-ról, vagy komponens HD-ról.
Létezik ilyen program, sőt, megjegyzi mi melyik monitoron fut. A neve Hydravision, csak nagyon kevesen használják, ezért lényegesen kevesen tudnak segíteni a használatában is. -
#TOTTI
őstag
válasz
AMD Power #4999 üzenetére
Nem a kari miatt volt 3d mark bug..! amugy integrált alaplapival és 7300Gtvel is kiléptek a markok de igy ezzel már nem..! Én eddig teljesen megvagyok elégedve a karival a hütése is jó. kevés kondi van rajt azok is szilárd kondik minöségi alkatrészek.. persze lehet hogy.. másgyártok kártyája is ilyen..! a szerencsém az volt h 18000ft ba állt meg a kártya..! és minden dolog hiba bug ami az eddigi kártyáimal volt ugyanebben a lapban elmult megoldodott valamilyen modon!
-
#TOTTI
őstag
A témától eltéröen szeretném megosztani a tapasztalataim a kártyával kapcsolatban!
XpertVision 2600Pro DDR3 (most már) boldog tulajdonosa vagyok!
A történet ott kezdödik hogy a gyári driver helyett egyböl a legujabb 7.8as drivert tettem fel.. de ez nem volt jo mert a kiegészuitő harverekhez nem tartalmazott drivert.. felraktam tehát a gyári drivert!
A következő hibákat tapasztaltam!
-moh:airborne szakaszosan beszagatott.. nagyon lassan futott
-fifa hibázott bizonyos helyeken a texturák helyett szines kockák voltak
-az összes 3d mark fagyott kivéve a 2001
-a gép VPU hibával számtalanszor leáltt... volt hogy ujraindult csak ugy..!
aztán a hibák sorra megoldodtak:
-moh:airborne segitett az uj driver 7.8as teljesen hibátlanul és gyorsan fut max grafikán
-fifába bizonyos ini fájlokban kellett átirni 0ákat 1esre...! tökéletes...!
-a 3d markok esetén egy bizonyos filet kellet átnevezni...!gyári 3d mark bug!
-a gép azota nem állt meg nem vagyott le..! valoszinü a drivernek köszönhetó!
A gép mellett nem messze van egy HD ready 32''samsung LCD tv.. HDMI kimenetet kábel hiján egyelöre nem állt modomban kiprobálni..! nagyon jo rajta játszani! de ami zavar ha kiterjesztett monitorként és nem klonba rakom be a játékot nem lehet rajta futtatni..! és a játékok sem ismerik felhogy wide..!de erre van egy ötletem ma ki is fogom probálni..! Most VGA kábelen megy az LCD ha játszok Klóba állitom és kikapcsolom a monitortt..!
Igazábol kérdésem is lenne mégpedig az hogy HDMI kábellel mik a tapasztalatok ugy müködik mint a VGA vagy teljesen más elven ha pl játszani szertnék rajt hasonloan funkcionál mint a VGA RGB kimenet..!?boot képernyö igy se jelenik meg gondolom HDMIn se!?és az megoldható valahogy mig valaki a gépen netezk addig én a TVn.. gamepaddal mondjuk fifázzak? mert VGAval nem igazán! esetleg olyan segédprogramot tudtok e aminél a program inditásakor ki lehet választani h melyik megjelenitön fusson!? kicsit hosszura sikerült.. de megköszönöm azt is ha valaki akár egy kérdésem re is válaszolni tudna..! -
Gyuri27
félisten
némi ujdonság [link]
-
diegho
nagyúr
válasz
Komplikato #4990 üzenetére
7.1+2 Channel High Definition Output
The ALC889A provides support for 7.1 sound playback, plus 2 channels of independent stereo output (multiple streaming) through the front panel stereo outputs.
ezt tudja a hangkártyám. -
horvathkrisz
addikt
válasz
Komplikato #4990 üzenetére
nekem ki van vezetve előre. hol tudom külön állítani hogy mi szóljon?
menjünk át az x-fi topikba:[link] -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4988 üzenetére
Ha ful Azalia kompatiblis a hangkártya, akkor igen. De hogy valami negatívumot is mondjak, ehhez ki kell vezetni a fülhalgató csatlakozót valahol, mert azon tud szólani függetlenül és sztereoban ... Elvileg amin tud ilyet a hangkari, azon van ilyen kivezetés, sőt egy csokorban szokott lenni és Azalia felirat is előfordul mellette.
-
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #4987 üzenetére
Most kapcsolok, ha HDMI-n megy ki a video és HD2000-es a kártya, akkor a video hangja a VGA-ba integrált audion megy ki amúgy is.
Közben az szól a másikon, ami akar. -
horvathkrisz
addikt
válasz
Komplikato #4987 üzenetére
extreme gamer tudja így kezelni?
-
Komplikato
veterán
OFF: Ha full Azalia kompatibilis HD az integrált, akkor még az sem kell, mert ugye azok kezelnek egy 2.0-ás kimenetet és egy 7.1-es kimenetet egyszerre függetlenül. Többek között pont ilyen célok miatt ;)
Élő embert nem láttam, aki kipróbálta volna eddig. Pl. Realtek ALC 882-889-ig tudja, persze nekem 880 van, ami pont nem ... -
diegho
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4985 üzenetére
2 hangkártya ;) integrált hd + audigy2, de audigy-t már eladtam 2 hete.
-
diegho
nagyúr
film közben játék szerintem simán megy kiterjesztés theater mode-al is. nvidiával ment hogy áthúztam a filmet oda, közben monitoron meg játszottam. de szerintem itt is így megy a dolog.
-
válasz
Komplikato #4981 üzenetére
Az a lényeg hogy ugyanaz menjen mind a két kijelzön (win, film, game) csak más felbontásban Moni: 1280x1024 TV: 1360x768 Erre van valami progi?
-
horvathkrisz
addikt
válasz
body007 #4979 üzenetére
az nem fog összejönni.
más-más felbontást csak az asztal kiterjesztésével tudsz állítani, vagy marad a klón mód ahol a monitort akkora felbontáson muszáj használdod, mint amit a tv is elbír...
pl. ha a tv-d max 1024-et tud 60Hz-en akkor a monitort is abban kell használnod (klón mód)
asztal kiterjesztés meg gondolom egyértelmű. -
Hali!
1 kis OFF:
Hogyan lehet megoldani hogy 1 LCD monitor és 1 LCD TV-n más más legyen a felbontás. A ccc-ben clonra állítva 1024x768-ban megy mind a kettő de az egyiknek sem a natív felbontása. Ja és ugyanazt a képet szeretném mind a két kijelzön. Valami progi van rá?
Body -
diegho
nagyúr
válasz
AMD Power #4976 üzenetére
én nem játszok, csak cs 1.6-al mát vagy 7 éve. évente kb 2-3 másik játék van a gépemen de azok se sokáig. idén eddig még csak a ghost recon aw2 volt fent, ősszel majd felmegy a pro street és a starcraft2 majd amikor kijön, de lehet haveromtól elkérek 1-2 játékot és majd tesztelgetek, mert ő is ilyen kártyát nézeget, de fél az amd kártyáktól, hogy lassúak lesznek, inkább 7900gs-t akar venni...
-
diegho
nagyúr
hétvégén tesztelgettem a cuccot. magnak szokásos 860 körül vége, memória viszont 900-ig elmegy, pedig még a zalman bordákat is elfelejtettem rátenni. 3dmark06-ban 5202 pont jött ki [link] majd ezen a héten letesztelem vista alatt is, csak most kifogytam vinyóból, holnap kapok majd árut, akkor bevágok egyet és megnézem mit mutat vista alatt. a fenti 3dmark tesztben proci 3245mhz-en vga 857/882-őn ment, ha procit felrakom 3380-ra, vga ramjait 900-ra, 25 ponttal kapok többet
ami félelmetes, hogy az 5V-on járó zalman 9 centis ventivel nem megy 40 fok fölé a gpu és szó szerint langyos a borda. msi megcsinálta rendesen ezt a hűtést
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4973 üzenetére
Naná!
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Komplikato #4971 üzenetére
UE3 támogatja a két magot?
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Komplikato #4969 üzenetére
Pont olyan tv-m van, ami szinte mindig mindennel kompatibilis (Philips) és szinte mindent fogad HDMI-n kersztül, de ahogy elnézem, másnak is volt ilyen problémája ezzel a Sapphire kártyával: [link]
Semmi gond, már nem lényeg a bios, ma visszaviszem a kártyát a boltba és kicseréltetem 8600GT-re és egy jó ideig hanyagolom az AMD kártyáit... -
Komplikato
veterán
OFF: Betoltam egy kétmagos procit a HD2600XT alá, a Bioshock nem picit látványosan gyorsabb lett, gondolom a MOH-Airborn-nál is ez várható, nemkülönben a késöbb érkező UE3 motoros játékok alatt.
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4963 üzenetére
Nos, sajnos van forgalomban egy csomó tévé, ami digitális bemenetről (DVI/HDMI) vagy csak HD felbontásojban, vagy egyáltalán nem ad képet számítógépről.
Főleg Samu modellekről van szó, de pl. hallottam ilyet olcsó Thomsonról is. Az LG és Pana készülékekből viszont állítólag még a régebbieknél sincs ilyen gond.
Szerintem szemétség, hogy a dobozon és műszaki leírásban erről nem tájékoztatják a vásárlókat!
Krisz - Sorry, hogy még nem küldtem a Bios-t, de ennek két nagy oka van:
1.) Otthon kalap kaki most a net, hol van, hol nincs, de inkább nincs.
2.) Semmivel s sikerült kiszednem! A RaBit utolsó verziója a 2.2.1-es (2006 november!), amiben az újítás az X1650XT/X1950pro támogatás
Az Everestben ilyen funkciót nem leltem, de legalább látszik a Bios verziószáma! Persze jelenleg otthonhagytam ..
Az ATI Flash 207 augusztusi verzióját letöltöttem, de azt meg én nem tudom használni. Hiába írtam, be bármilyen paramétert, nekem nem csinál semmit. Pedig valószinüleg az az egyetlena célra használható program!
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Használtam egy kicsit a Fraps FPS tesztjét egy kicsit. Ezeket kaptam.
Battlefield 2142: 1024*768 Fullon átlagosan 58.15 FPS
GTR2 1024*768 Fullon átlagosan: 113 FPS
WTCC: 1024*768 Maxon átlagosan: 115 FPS -
AtHoS
nagyúr
Ugye emlékeztek? [link]
Nem lehet véletlenül, hogy a rosszalkodó zafír kártyák nem lettek visszaflesselve?
Esetleg DownClock-al talán ellenőrizni lehetne -
barko
tag
Kb. 1hete én is vettem egy Sap.2600xt-t. eddig vegyesek az érzelmek. CRT monitor megjelenítési probléma nálam nincs. 7600gt-hez képest a DIRT és TDU jól megy. Csak az a baj, hogy nem mindig megy. Ált 2.-3.próbálkozásra tudtam bekapcsolni a gépet, mert a Win. betöltésnél kék képernyő, hogy a hardver károsodás elkerülése végett... Ettől meg az agyam károsodik. Már visszavittem a boltba ahol vettem, megnézték a kártya másik gépben jó, de az én gépem is jó 8600-os Nv-vel, de Sap.2600xt-vel nem. De én most ATI-t akarok! Más gyártó általi xt-re egyenlőre nem tudják cserélni. Mondjuk az sem biztos, hogy jó lenne.
Most azt próbálom, hogy nem használok IDE-s vincsit, így úgy néz ki működik, de elkiabálni nem merem. De most akkor mint csináljak a IDE-s lemezzel? Ráadásul ma az alaplapom lan vezérlője is egyszerűen eltünt, még a biosból is.
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
válasz
VaniliásRönk #4964 üzenetére
hogy te mekkora egy gyökér vagy!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4963 üzenetére
PC helyett használj tetrist.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zsoca85 #4961 üzenetére
Mit ír pontossan, miért ne köss rá pc-t?
Egyébként csak egy sima hdmi-hdmi kábel kell (vedd a legolcsóbbat, itt nem számít a gyártó, mert digitális a jel), amit bedugsz a kapott átalakítóba, azt a kariba, másik végét meg a TV-be, és ha drivert is felraksz hozzá, akkor a hang is átmehet hdmi-n. Ha bolti DVI-HDMI kábelt használsz, akkor hang nem lesz, csak kép. -
zsoca85
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is 1 Sapphire 2600xt m van és tökéletesen hajtja a samsung SM 797 mb crt moncsimat.
eddig nagyon meg vagyok vele elégedve,de lenne 1 kérdésem:
van 1 samsung le32r32b lcd tv-m és szeretném rátolni a gépet hdmi csatin keresztül a tvhez,azzal amit adtak a karihoz(dvi-hdmi) és szeretném megkérdezni h milyen kábel kell hozzá ill jó hozzá,mert azt írja a tv könyve h hdmi-n keresztül pc-t ne eröltessünk.
és nem szeretnék kidobni annyi pénzt a kábelre
ja én h szép képet adna?
ha esetleg valaki tudna segítene akkor előre is köszönöm.
üdv:Zsolt -
diegho
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4959 üzenetére
ott a listájukon a pro sonic meg az xt sonic is. nekem van még mondjuk egy fölös pro sonicom
meg egy 7600gs ddr3-am, de ezzel nem vagy kisegítve. asus-al mi a bajod? normális hűtő, 3 év gar.
-
horvathkrisz
addikt
lehet hogy megbánon, nem is véletlenül akartam ati kártyát, de asust soha semmiképp xpertvisiont meg nem tudnak hozni PCland-be.
Volt haverom xpertvision pro-ja a gépemben, azzal semmi hasonló gond nem volt...
azért nézz itt kötül, kíváncsi lennék Te milyen karit választanál innen: [link] -
diegho
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4957 üzenetére
cseréltesd át más márkára szerintem. xpertvision-re vagy asus-ra, és ne szórakozz 8600gt-vel... megbánnád. -
-
diegho
nagyúr
kipróbáltam a kábel átvariálást és gyönyörűen megy a tv. ugyanúgy mint nv-vel csak itt szebb a kép
nah akkor én kijelentem elégedett vagyok a kártyával. és így hogy idle 26-30 fokos egy zalman ventivel... hát nem gondoltam volna. le a kalappal az msi előtt
már nem volt 3 éve msi kártyám, annó régen sok msi-m volt, de asszem ezentúl is maradok ennél a márkánál
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4950 üzenetére
A kábelek átvariálása, ami nála megoldotta a dolgot, nem olvastad amit írt? Ugyan az volt a problémája mint neked... #4945
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
válasz
CPT.Pirk #4949 üzenetére
mármint? amit nortol mondott? már mindent kipróbáltam hidd el, ez a kártya akkor sem szereti a moncsimat.
felhívtam délelőtt a boltot, hétfőn beviszem a kártyát és kicserélik egy Leadtek8600GT-re.
belefáradtam az egészbe. biztos neked is igazad van hogy tft meg minden de eszem ágában sincs lecserélni a crt-met.
amúgy örültem volna ennek a kártyának, mert végülis azért vettem ezt, mert eredetileg atit akartam, de sajnos így alakult... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4948 üzenetére
nem próbálod ki, amit nortol mondott?
-
diegho
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4944 üzenetére
72 centis samsung. nvidiával tvouton nincs hardveres képjavítás ergó 10 centis kockákból áll a kép (8xxx szériával).
-
nortol
senior tag
én is ezzel szoptam
cseréld fel a csatlakozókat a kártyán. amibe eddig dugtad a monitort, most a tv-t dugd be ...
és fordítva ...
voálá
a helyzet az, hogy van 1-es és 2-es csatlakozó, és tényleg nem mindegy a használatban, hogy melyik melyik. -
diegho
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4942 üzenetére
nvidiával 1 klikk és ment. itt meg mikor bekapcsolom a 2. display-t akkor egy pillanatra bekapcsolja, majd ki, viszont a tv-n nem ad képet. ha simán kicserélem elsőre a tv-t akkor van kép.
-
diegho
nagyúr
nah már csak arra kell rájönnöm hogyan veszem rá hogy 2. monitorként működjön a tv. külön külön megy, együtt nem
-
horvathkrisz
addikt
válasz
CPT.Pirk #4938 üzenetére
nézd, addig nem fogok nyilván szenyózni amíg ők sem.
azért nem a tv-t használom monitornak mert az tv és nem monitor mellesleg ha tudnám se akarnám, egyrészt a másik szobában van, másrészt ezzel a kártyával nem ad képet: a hatalmas HD technológia ugye...
Hát igen, összeférhetetlenség az van, ez a kártya nem fér össze semmivel... -
diegho
nagyúr
3dmark eredmények:
05: 10675
[link]
06: 5089
[link]
tuningról: gpu tools-al húztam mint látszik, alapon 800/700 a kártya, 835/800-ra húztam először mert ugye passzív kártya és írták máshol hogy msi ramjait nem nagyon lehet húzni, nos itt 67 fokig melegedett full passzívan, majd kapott egy zalman 9centis ventit pwm-ről szabályozva lap által 1800rpm-en. így 850/855-ön nem ment 40 fok fölé terhelésselbéta everest-el mértem a hőfokokat. szóval tessék szeretni a passzív msi kártyát
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4937 üzenetére
Egyrészt szerintem vegyél kicsit vissza, mert ha így mész oda, akkor téged is ''leszarnak'' majd...
Másrészt mivel hogy lcdTV-n nem ad képet bootoláskor, nyugodtan vidd be, mindenképpen cserélni fogják. Egyébként ha van LCD TV, akkor minek crt-t használsz?
Amelett akár összeférhetetlenség is lehet, pár napja fordult meg a gépemben két X600 -as hulladék, az egyik a jelenlegi alaplapomban elindúlt, de zsizsi volt a kép, más alaplapban meg bipbipelt a bios, aztán most volt mégegy, az egy gigabyte lapban adott képet egészen a win település első részéig, utánna lekapcsolt, aztán a másik lapom meg nem indúlt el vel... -
horvathkrisz
addikt
válasz
Kicsimix #4936 üzenetére
hát, haverom mondta hogy a 3 napos csere akkor is érvényes ha nem tetszik a kártyának a színe. mellesleg leszarom mit mondanak a boltban, megmondom nekik hogy ki lehet jönni de nem fogom becipelni a monitorom és azt vizsgálnak amit akarnak csak adjanak helyette egy másik kártyát és nem fordulok akkor a fogyasztóvédelemhez, meg nem hordom le az összes magyar fórumon a boltjukat, sőt, ha rendesek lesznek még az aláírásomba sem teszem bele...
mellesleg van egy HDTV-m ami HDMI kábellal van kötve a HD2600XT-hez és bootoláskor sem ad képet rajta ami 640*480 as felbontás 60Hz-en. Eddig láttam a bootképernyőt a tv-n is az x300-zal.
Szóval ennyit a nagy HD technológiáról. Ez a rakás szar saját magával nem kompatibilis, vágjátok?
[Szerkesztve] -
Kicsimix
őstag
Kulonben nemhiszem ,hogy a sapphire kartyakkal lenne a gond...nekem is crt van es viszi tokeletesen... igaz nem egy regi crt ,egy 21-es jofajta...
Szervizbe vagy azt mondjak ,hogy jo a kari vagy azt hogy vidd be a gepedet szerintem..
3 napig visszaviheted ha minden igaz altalaban ennyi idot adnak mindenhol...
lehet egy masik monitorral kikene probalni mielott visszaviszed mert aztmondod hogy szar , megnezik kiderul ,hogy jo es egybol bevizsgalasi dij 2e...
hmm.. -
Uzmany
őstag
Sziasztok, gondolkodom egy 2600XT-n
Az lenne a kérdésem, hogy jelenleg 7300GT van a gépben, ha cserélem 2600XT-re akkor újra kell telepitenem a windowst, avagy elég a drivercsere?
Köszönöm. -
Liberator
tag
Nem is csak CRT monitorhoz írták ezt a hibát, hanem TFT-hez is.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
Zolee11 #4931 üzenetére
''a kimenet szabványos minden tekintetben, tehát nincs szükség azt vezérelni, nics szükség illesztőprogramra, hisz nem speciális és nem gyártófüggő. ''
Nos. A logika és az általános tapasztalat ezt igazolja ... De.
Találkoztam olyan jelenséggel, hogy pl. SiS integrált VGA-nál két lehetőség merült fel telepítésnél: Feltesszük a notihoz adott drivert, ebben az esetben van fullos beállító panel, ámde szellemképes(!!! ráadásul TFT-n!!!) a kép, vagy feltesszük az utolsó SiS drivert a SiS oldaláról, ilyenkor a képnek semmi baja, sőt külső kijelzőn is sokkal tisztább (???), ellenben a beállító panel több mint felét bukjuk. Ezt mai napig nem értem amúgy. -
Zolee11
senior tag
én inkább hardverhibára gyanakodnék mintsem driver....
a kimenet szabványos minden tekintetben, tehát nincs szükség azt vezérelni, nics szükség illesztőprogramra, hisz nem speciális és nem gyártófüggő. a memóriától a kép kiolvasása teljesen szabványos, ill az adott memóriabuszra kell azt alakítani, de a RAMDAC-tól szerintem teljesen szabványos, ha valami nem müxik az akkor, vagy monitor, vagy videokártya hiba, ha tévednék javítsatok ki -
-
diegho
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4927 üzenetére
átalakító csere? menj be egy pc boltba és kérj egy átalakítót vagy valami havertól és nézd meg azzal.
-
diegho
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4925 üzenetére
én nem próbáltam, még 25 percet se ment a gépem a kártyával, otthon van a gép én meg bent az üzletben. 7.8-al fogok tesztelgetni otthon. amúgy ha xp boot alatt jó a kép, akkor driver gond lesz.
-
Liberator
tag
Akkor asszem nem veszek ilyen karit mert nekem is 21 colos CRT monitorom van.
-
diegho
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4916 üzenetére
nézd meg az xpertvision-t vagy próbálj be egy asus-t. nekem az msi-vel semmi gondom nincs.
-
grunge
addikt
még egy teszt [link]
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Komplikato #4915 üzenetére
ezek közül választhatok ( 27K körül, többet meg nam nagyon akarok kártyáért kiadni)
[link]
esetleg ha van időd, nézd meg a 2600-os ill. 8600-os szériát, ha van jobb ötleted szólj nyugodtan hogy szted melyik lenne a jobb választás. (ahol piros pont van, olyat nem tudnak hozni) -
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #4914 üzenetére
Én csak az nem értem, hogy ha ez elvileg egy Sapphire típúshiba, akkor miért is kell GF8600Gt-re cserélni?
Minden esetre *kop-kop* nálam csont nélkül jól hajtja meg a Vision Mastert. -
horvathkrisz
addikt
válasz
Zolee11 #4912 üzenetére
de több embernél is jelentkezett ugyanez a hiba Sapphire 2600XT-vel, ezért lehetséges hogy valami sorozatgondjuk lesz a kártyáknak. mindenesetre rohadtul elegem van, jónéhány hónapja arra várok hogy meg tudjak venni egy ilyen kis szart és tessék, erre nem működik megfelelően. monitort cserélni meg nem fogok emiatt, úgyhogy inkább visszaviszem a boltba és kicserélik ugy néz ki egy Leadtek 8600GT-re... remélem.
-
m4rc!
őstag
Na elég rég jártam errefelé, végig olvastam a lemaradást.
Az eredmények/hírek azóta sem lettek bíztatóbbak: CRT-ket némely esetben rosszul kezeli ez a kari úgynézki gyártótól függetlenül, szóval esetleges új driver megoldás lehet a problémákra.
Markokban is ahogy elnézem elég különböző pontok adódnak, vkinek csak 8k körül csinál vkinek 10k felett, erről esetleg gyárthatnánk vmi összefoglaló táblázatot.. -
Zolee11
senior tag
válasz
horvathkrisz #4910 üzenetére
próbáltad más moncsival is? mert ha nem akkor meg kellene ejteni, akár rossz is lehet a vga
-
MZsoltee
veterán
válasz
horvathkrisz #4910 üzenetére
Akkor szerintem elégh 1xrű a képlet... Gari, vagy esetleg próbáld meg másik gépben még
-
horvathkrisz
addikt
teljesen alap (resetelt) biossal, uj xp-vel is sz@r a kép...
már mindent megpróbáltam. x300at visszaraktam azzal meg semmi probléma... -
diegho
nagyúr
nem lehet hogy valami bios beállítási gond? bios reset esetleg? minden alapon is ezt csinálja? új win install?
-
grunge
addikt
válasz
horvathkrisz #4906 üzenetére
hát akkor nem tudom mi lehet...vagy talán egy clean install segithet ha eddig ezt még nem tetted meg. mikori a moncsid lehet az idözitéseknél is lehet állitgatni valamit...
-
diegho
nagyúr
nah ebédszünetben nem bírtam ki teszteltem egy 3dmark05-öt. proci 3 gigán, vga teljesen alapon 10041pont. a képet elmentettem de már nem volt időm feltölteni, majd otthonról megejtem a feltöltést, de majd nézek tuningot is. a kép tűéles átalakítóval, semmi gond nincs.
-
grunge
addikt
válasz
horvathkrisz #4904 üzenetére
van egy ötletem: nézd meg vindóz jobbklikk/tulajdonságok ''megjelenités; hatások''-nál a ''képernyön megjelenö betütipusok simitása'' vagy micsoda a neve, ezt tedd szabványosra vagy kapcsold ki. nekem ''clear type'' mossa a képet, betüket (nem ati karim van még).
-
horvathkrisz
addikt
Javult valakinek az ''elmosódott-kép'' jelenség direkt DVI-DSub kábel használatakor?
-
lowrider
csendes tag
Milyen választás lenne 2 db AMD XpertVision hd2600pro 256MB GDDR3 crossfire-ben?
Ha jól számolok ez 40k-ból jönne ki...
Ugyanebből az XT 50k...
Thx előre is a véleményekért! -
Komplikato
veterán
Realtek oldalán ez a május végi az utolsó: [link]
Azóta (elvileg) beépítik a Catalystba. Persze azért szólok, hogy a telepítése után ne felejtsd el beállítani, hogy mi melyik hangkártyán szoljon, mert alapból mindent a HDMI-n akar majd kiküldeni a géped és aztán nézel, hogy miért nem szólnak a hangfalak ;)
Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest