- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
radírfej
senior tag
válasz
Armando_19 #4821 üzenetére
a HD2600-as sorozat az, amit nagyon meg kell nézni mire veszed... van ahol bőven jobb, mint egy x1950pro, és van ahol elvérzik az x1650xt-vel szemben is... a teljesítménye eléggé változó, bár tény, hogy az újabb driverekkel folymatosan javul, persze nem eget rengető mértékben.
aki ilyen kártyát akar venni, az nagyon nézze meg a teszteket, hogy milyen játékokban mit tud.
én személy szerint azért döntöttem a kártya mellett, mert 24k ért akkor ez jelentősen olcsóbb volt mind az 1950pro/gt nél, mind az x1650xt-nél. ezért ár érték arányban legjobbnak mutatkozott, noha tisztában vagyok vele, hogy vannak gyenge pontjai a HD2600XT sorozatnak.
ami mellette szólt még az a kis fogyasztás, alacsony zajszint gyári hűtőel is, kis méret. ezen kívül a fejlett médiaképességek.
összességében belépőszintnek lehet tekinteni, alteratíva lehet játékra (pl. call of juarez és a shadowrun is max részletességgel, 2x AA-val is játszható, 20fps alá nem megy legrosszabb esetben sem), de csodákat ne várjunk tőle. -
radírfej
senior tag
válasz
horvathkrisz #4573 üzenetére
amivel még több a full, mint a lite, az a crossfire híd.
megpersze a dvd lejátszó szoftver és a 3dmark, márha ez számít. -
radírfej
senior tag
válasz
blackthorn #4535 üzenetére
igen, DVI csatlakozót használom.
-
radírfej
senior tag
no, hogy azért jókat is olvassanak az ide betérők.
sapphire HD2600XT GDR3-at nyúzok már egy hónapja és szinte minden téren rácsodálkozok, hogy mennyire jó. valószínűleg azért, mert sok tesztben igencsak lehúzták. ennyit a pszichológiai oldalról.
Call of Juarez-t tettem fel legutoljára, élsimítások nélkül 1280*1024-ben, de max grafikán is 20-40fps, tökéletesen játszható, gyönyörű.
Oblivion Max grafikán Bloom-effekttel 1280-ban folyamatos, játszható, azaz 25fps-alá nem esik, ha fúj, ha szörnyek potyognak az égből.
FEAR tapasztalataimat már írtam, max élsimítással is folyamatos, játszható full grafikán.
19-es TFT-m van, rendszeresen nézek DVD-filmeket a gépen, soha semmilyen megjelenítési problémám nem volt. csak úgy mint a szövegszerkesztés esetében, a kép éles, a betűk jól olvashatóak, semmilyen megjelenítési probléma. -
radírfej
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3447 üzenetére
nekem egy lite kiszerelésű sapphire 2600xt 256mb GDR3 van, a hűtés nem hangos, de csendmániások megérzik a hangját ha fullon pörög.(db-t vagy egyébb okosságot nem tudok mondani.) idle 54 fok... terhelve megy 65 volt idáig a csúcs.
a sapphire lite verzió tartalma:
- driver cd (esetemben 7.5-ös catalyst)
- quick installation guide soknyelven, közöttük magyarul
- 1db dvi ->''display port'' (asszem így hívják...mindenesetre ph-s hírben már találkoztam vele asszem) átalakitó
- dvi/analóg vga átalakító
- S-Video/RCA átalakítót
- komponenskábel
- egy kártya szerűség a HL2 lost coast és HL2 death match játékok aktiválásához (nem az episode two!)
- egy ati-sapphire matrica
''többet nem tudok elmondani''
tervezem a zalman hűtést, de egész nap meló, és még esélyem sins megvenni az op1 hűtőt mire hazaérek, nem beszélve a szendvics felszereléséről.
oblivion fenn van, eszem a csöpp kis száját gyönyörű, sé jobban megy mint az inno 6800GT sli párosommal, de majd csinálok valami kis farpsos okoskodást is. -
radírfej
senior tag
no, elővettem ismét a fear-t, 1.1-es verzióra frissítve, 7.8-as catalystal a következő eredmények 1024ben, minden alap órajelen (zárójelben a 7.7-es ''kata'' eredményei):
min 36 (34)
average 49 (45)
max 77 (76)
viszont egyszer tapasztaltam egy megjelenítési anomáliát, alig a játék első néhány percében az egyik gránát utáni füstben lila négyzetek fogadtak. azóta nem tapasztaltam ilyesmit, pedig repkednek a gránátok, ill. semmilyen más probléma nem volt. -
radírfej
senior tag
válasz
kleinguru #2858 üzenetére
én azért ennél jobb hatásfokot mértem:
9600xt, passzívan rettenetesen meleg volt, 50 fok felett, op vel max 43... húzva.
9800pro@xt szintén -10-15 fok környékén op ventivel a passzívhoz képest... (ennél a kártyánál necces volt passzívan... néha 80fok felett is...) de a fő, hogy max 60 fok kürül megállt a cucc op1 -el.
9550 nél alap órajelen -3-4 fok op1 javára.
és akkor itt a 7300gt, kényelmes -5 fok, húzhatóságban nulla különbség, viszont a gyári asus passziv bordát úgy 10-15 fokal veri a zalman szendó op1 nélkül is. -
radírfej
senior tag
válasz
marcias #2851 üzenetére
igen, 80mm slim kialakítású, azaz vékonyabb, mint egy normál 80-as. sima háromtűs csatlakozója van, de egy ellenállással lehet szabályozni, hogy mennyi kraftot kapjon, így két állása van. vezérelni külön nem lehet, hacsak nem alaplapra kötöd, ami szabályozza a ventiket, bár ennek nem sok értelme van, mert nem a gpu-terhelés függvényében szabályoz.
mod: ugyanazt a hűtőt amit gumipók, csak egyel korábbit, a C verzót, ez még csak egy heatpipe, de többi ugyanaz.
[Szerkesztve] -
radírfej
senior tag
tegnap próbálgattam én is egy picit húzni... de hasonló eredménnyel jártam, azaz hamar megismerkedtema fekete képernyő csodálatos egyhangúságával. beállítottam az auto-overlock-ot a catalystban, kezdésnek jó lesz gondoltam... hát nem volt jó. egy ideg szöszmötölt, aztán hello. különben a lejebb linkelt rc3-as catalyst 7.8-at telepítettem, nem a driver cd-n lévő 7.5-öst.
különben nem nagy szám a sapphire gyári hűtése a GDR3-as kártyán. nem túl hangos, bár ''hangtalannak'' semmi kép nem nevezném, cserébe 53 fok idle a kártya... terhelve 62-65... úgyhogy asszem átteszem rá a zalmant.
sajnos nem nagyon volt időm kipróbálni, kis Shadowrun-t nyomtam xp alatt, az max részletességgel akadásmentesen futott 1280*1024-ben, kipróbáltam 16X AF-t is, egyszer egyszer mutatott 20-21 fps-t különben tartotta a stabil 30-at. -
radírfej
senior tag
na gyerekek itt a cucc, jó az illata.
most sajna meló, de este jövök, oszt megaszondom hogy teccik!
mindenesetre olyan a kártya, mint alvin linkjén a harmadik. picike, na.
szerintem így első blikkre kisebb mint egy x1650xt...
na jó, este jövök. -
radírfej
senior tag
válasz
vladibence #2678 üzenetére
a teszterek mindig az elérhető legfrisebb driverekkel dolgoznak. nem az ő hibájuk, ha esetleg a gyártó szoftverügyileg le van maradva. várni meg nem lehet, mert nem lehet tudni, hogy 1-2 nap vagy 1-2 hét. és egy idő után aktualitását veszti a dolog.
-
radírfej
senior tag
azért nem olyan rossz a 8600GT, nagyjából hozza a hd2600xt teljesítményét dx9 alatt, igaz jóval drágábban. dx10es teljesítményről meg ugye még egyik kárytánál se sokat tudunk.ami látszik az alapján 2600xt a nyerő.
szerintem mindezzel együtt is hd2600xt gdr3 a nyerő... igaz teljesítménye eléggé hullámzó a kiforratlan drivernek is köszönhetően talán, de bízunk benne, hogy javul az elkövetkező hónapoban. -
radírfej
senior tag
válasz
eastsider #2398 üzenetére
mondjuk úgy, hogy van szellőzése a háznak, dehát ez a pici kocka chieftec nem a szellőzés bajnoka (de a konzervatív design, a design)... elöl egy végletesen lebutított zalman F1 es venti hoz egy kis friss levegőt a vinyóra ebben a melegben - különben 30 fok környzeti hőmérséklet alatt kikapcsolom, hátul egy 9-es coolink van, meg amit még a táp eltávolít.
ebben szertném a passzv zalmi szendvicssel megküldeni a 2600XT-t. -
radírfej
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #2395 üzenetére
miért? árcsökkenésre gondolsz?
mod: vagy hőmérsékletcsökkenésre?
[Szerkesztve] -
radírfej
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #2389 üzenetére
te említetted, hogy a szendvics zalmi(amit elötte én említettem, hogy kiváncsi leszek, elbír e a hd2600xt-vel...) még egy 9800 alatt is izzadós. én meg erre akartam mondani, hogy szerintem a 9800pro többet eszik, mint a HD2600xt, de véletlenül 2900-ast írtam.
hát nagyjából ez a történet. -
radírfej
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #2384 üzenetére
mondjuk ebben a ph-s cikkben -igaz 9800xt-ről van szó-, de 75W-nél többet említenek:
''Mindez kellemesen befolyásolja a fogyasztást: az ATI a múlt heti sajtóbemutatón egy 250(!) wattos táppal szerelt SFF (Small Form Factor – kisméretű) gépben helyezte el a Radeon X800-as kártyát. A gyártó állítása szerint a pusztán egy extra tápcsatlakozót igénylő új chip a korábbi Radeon 9800XT-nél kevesebbet fogyaszt, nagyjából 75 wattot.
[link]
ez alapján is gondolom a 9800pro többet fogyaszt, mint egy HD2600XT. -
radírfej
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #2376 üzenetére
reménykedni lehet
de szerintem a 9800pro többet eszik, mint egy hd2900xt...
VR: ja, sajna nem minden passzív, de halknak így is elég halk, passzív tápra meg ugye nincs keret... ill minimális huzat kell, különben egy bizonyos elfűtött hőmennyiség felett jönnek a gondok, ha beáll meleg a házikóba. -
radírfej
senior tag
nem feltétlenül... egy jól szellőző házban, amihez elég egy vagy két alacsony fordulaton járó, gyakorlatilag hangtalan 12 es vagy 9es venti nem marad benn hő. a processzort passzíva egy AC freezer 64 pro hűti, VGA is passzív. ehhez képest hátul van egy 9es coolink ventim 1100-as fordulattal, szinte hangtalan, ill a táp 12-es ventije is beszál, és ez a kettő elég légmozgást csinál ahhoz hogy teljesen normális hőfkok alakuljanak ki, még ebben a melegben is.
kiváncsi vagyok, hogy az 2900XT elmegy e passzívan a régi zalmi szendvicssel... -
radírfej
senior tag
válasz
BenceShearer #2371 üzenetére
idő kérdése, és valaki megmondja neked (max 1-2 hét és itt a kártya a gépemben), de akármilyen halk, egy passzív hűtéssel nem vetekedhet...
-
radírfej
senior tag
válasz
kill_bill1 #2359 üzenetére
hammonnál alig több, mint 24, meg is rendeltem, biztos ami biztos.
-
radírfej
senior tag
ár/érték arányban -mint arról már volt szó korábban- a GDR3-as pro és XT éri meg legjobban a 2600-as szériából.
az 512 memó felesleges erre a kártyára, különösen ha crossfire rendszert akarsz kiépíteni... ott aztán már tényleg semmi értelme a 2x512mb-nyi ramnak.
a 2600xt videoprocesszora hamarabb fárad el, minthogy a memória mennyisége legyen a korlátozó tényező. -
radírfej
senior tag
válasz
Neil Watts #2343 üzenetére
írhatod kisbetűvel is, százezer felesleges szmájli nélkül.
.. megértem úgy is, és azt is látom hogy ott nincs 2900-as. viszont van egy 8800gts... annak meg ismerjük a viszonyát a 2900xt-hez... és innen már csak egy lépés az, hogy.
kapis? -
radírfej
senior tag
válasz
Neil Watts #2338 üzenetére
csak a halál biztos...
de azért ismerve a cf hatékonyságát bizonyos alkalmazásokban, ill, a kártyák felépítését szemlélve borítékolhaó, hogy a HD 2900XT elpofozza a két kistesót... igaz árban még a két 2600xt is csak kétharmada a nagyvasnak.
mod: [link] ez alapján meg aztán tényleg kizárható, hogy a két 2600xt jobb legyen, mint egy 2900-as...
[Szerkesztve] -
radírfej
senior tag
válasz
wolfman #2070 üzenetére
igen ez ilyen, Darth AMD légzőhurutjával küszködve megrontotta az egyébbként mindig tökéletes kártyákat előállító Ati-t.
javulni fog, itt-ott picit, amott meg jobban. az x1600pro/xt-k teljesítménye is sokat javult, csak éppen ennek ma már nem sok jelentőssége van, mert teljesítményük nem sok vizet zavar. ugyanez a szindróma figyelhető meg majd a kis HD2600-osok esetében is. mire optimalizálódik a driver addigra már rég elfelejtettük, hogy. -
radírfej
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #2008 üzenetére
aug 3.-án akkor mi lesz?
Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest