- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Bocs a vita miatt, de a Black Box kuponhoz jár a Black Box. Tehát ha egy gyártó nem ad kupont a 2900XT-hez, akkor ahhoz nem lesz ilyen játék. Ha valaki akár egy 2400pro-hoz adná (azért azt nem fogják persze), akkor ahhoz is járni fog. Mint kitárgyaltuk a Full-os 2600XT GDDR3 és GDDR4 Sapphire kártyákhoz JÁR a BB kupon. Rajta is van a dobozon. Ahogy elnézegettem többi gyártó nem nagyon ad hozzá, a Giga meg azt hiszem Call of Juarez-t adja.
-
m4rc!
őstag
ftc, Kicsimix, VanilliásRönk: mivel az előbb amikor sikerült megoldanom a problémát DNA driver volt fönn gondoltam, hogy most lecserélem a normális official 7.8-ra.
Na ez volt a hiba, ugyanis mostmár akármit csinálok nem megy 60Hz fölött. Feltettem a monitor drivert ist, azzal sem, Plug & Play monitorként sem és Alapértelmezett monitorkét sem. Lehet legútóbb vmi véletlenségből sikerült, vagy esetleg a DNA miatt... -
Daffit
tag
A driverekkel kapcsolatban az utóbbi időben sokat olvastam, hogy a nagy gyártók nem fejlesztenek Vista-ra, míg ki nem jön az SP1. Ezek mellé nyilatkozott néhány nagy fejes a játékiparból, hogy nem vonzó számukra a DX10. ( bár a DX10.1-ről nincs szó).
Ezek mellett az iPon-on volt egy memória teszt, ahol ua. a konf. csak más op. alatt volt különbség a játékokban. Erre alapozom a tézisemet.
Egyébként tényleg az a tapasztalatom, hogy nincs megfelelő driver. A TVtuneremhez nincs, így nem tudook TV-t nézni, ill. a Samsung cd írómat sem tudom használni. Nagyon szép az Aero effekt, de azt feldughatom a se**embe... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hamár vmoddolod a magot, vagy a ramot, akkor szerintem már nem kell külön aggódni az alkatrészek miatt. Max feltesz az ember egy olyan ventit, ami az egész nyákot szellőzteti, és reméli h. az esetleges tönkremenetel még a gari lejárta elött következik be. (vagy mielött eladja
)
-
Gaboman
nagyúr
Még ezeken gondolkodom!
Volt mát 512Mb-os karim és tudom hogy számít a Mem azért.
VGA HIS HD 2600XT, 512MB GDDR3/128b, 2xDL-DVI, fan 31 672 Ft
VGA HIS HD 2600XT Zalman fan,512M GDDR3/128,DL-DVI 34 538 Ft
VGA HIS HD 2600XT IceQ Turbo,512M GDDR3/128,DL-DVI 37 951 Ft
Ha beszámítanák a karimat 20E-be akkor lehet hogy beválanám azt a Zalmanost! -
GuMipOkE
senior tag
Nem mondom hogy nincsenek bugok a 7.8-as driverben, de azért ha a következő verziókban jönne +10%, azon kicsit meglepődnék.
Egy esetben tudom ezt elképzelni, hogy ha ezekhez az egyesített árnyalókhoz jóval nehezebb optimális drivert írni, mint a korábbi felálláshoz. Ezen felül egyedi játékokhoz tudnak még optimalizálni.
Ennek ellenére elégedett vagyok a 2600XT-vel, mind a tudásával, mind teljesítményével is. Főleg ha az árát nézem.
Azért az elég kellemes, hogy egy közép kategóriának is alig mondható kártyán a HDR bekapcsolása nem okoz különösebb teljesítmény esést. Ok, az AA nem az erőssége, de ez elviselhető tény... -
-
Semmilyen jövőkép nem mentség a 2600XT 4 ROP-jára
Ill. a nagy textúrák csak azt oldanák meg, hogy nem kell AF, alacsony ALU:TEX arányú játékok esetén viszont AF nélkül is szívás a kevés TMU.
Mit kellene szerinted módosítani a dispatch processzoron? (szerintem az az R600-as széria legerősebb része, kíváncsi vagyok) -
Olasza
aktív tag
Saját tesztemből kiindulva az lehet. A 800-as memória tökéletesen kiszolgálja a 800-as magot. Viszont tuning esetén egyik húzása sem és semmit (ill. alig) a másik húzása nélkül. Eredményeket visszaolvasva találsz. A kettőt pont egymáshoz tervezték, így húzás esetén célszerű mindkettőt együtt emelni. 700-as memóriával sajnos nincs tapasztalatom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezt írtam énis, de a lényeg, hogy ebből a programok 2 gigát látnak, és abban a 2ben benne van-e a video ram?
Konkrétabban:
''Sajnos ennyivel nem fogjuk tudni megúszni. Az eddig ecsetelt problémánkon felül ha eddig nem is, de előbb-utóbb találkozni fogunk még egyel. Nevezetesen, hogy a Windows XP egyszerre maximum 2GB memóriát biztosít a felhasználói alkalmazásoknak. Tehát hiába van több mint 2GB fizikai memóriánk, alkalmazásunk csak 2GB-t használhat belőle. Ez egyelőre még nem különösebben nagy gond, de minek 3GB-t helyezni a gépünkbe, mikor a kedvenc játékunk amúgy is csak 2GB-t lát belőle? Nos, szerencsére erre van megoldás, bár csak a Professional verzióban működik. Létezik egy ún. /3GB kapcsoló, mellyel megmondhatjuk a rendszernek, hogy az alkalmazásoknak akár 3GB memóriát is engedélyezzen.''
részletei itt: [link] -
horvathkrisz
addikt
hát, szép gesztus, de nekem már meg van rég...(HL2 Collectorshoz volt)
Lost Coast kb. 10 perc kemény játékidő (single player), de ezt a Valve csak azért csinálta, hogy megmutassák: a Source Engine milyen szépen tudja a HDR-t.Aki nem ismerné, érdemes kipróbálni...
HL2: DeathMatch pedig jó móka, legalább sokan fognak vele neten játszani! -
Olasza
aktív tag
A Stalker nálam 2 különböző konfigon, 3 különböző videókártyával mindig ugyanazt csinálja: megy a játék szépen, sok fps-sel, majd egy pillanatra megakad, és 0-ról gyorsan visszaszalad sokra. Akármilyen beállításnál. És a 60Hz-es limit sem működött egyiken sem. Szóval a progival van baj, pedig pont amiatt cseréltem.
-
-
ftc, #3050
Miért kell R/W cache?
VaniliásRönk, #3048
Megpróbálom röviden - erősen teória, de attól még lehet köze a valósághoz
Szóval, az közismert, hogy a G80-ban van egy kis architektúrális optimalizáció a float2 PS-hez - egy tömb 16 SP-je 2x8-ként 8 pixelt dolgoz fel egy órajel-ciklus alatt. Viszont sehol nem találtam arra utalást, hogy a jellemzően float4 vertex-eket hogyan dolgozza fel. Nemrégiben hallottam egy olyat (by Abu85), hogy a G80-ban a 128 SP mellett nem 128, hanem csak 32 SF ALU van, azaz 4 SP-re jut egy SF (azaz ugyanaz a felállás, mint az R600-ban - nocsak!). Bár nem vagyok shader-programozó, az ATI vect5D megoldásából arra következtetek, hogy a VS kódokban jellegzetes lehet egy SF művelet (minden bizonnyal főleg trigonometria) a float4 feldolgozáshoz kapcsolódóan. Első feltevés: a G80 ciklusonként 32 vertex kódsort kezd el feldolgozni, minden SIMD tömb 4-et, és ilyenkor 4-way SIMD-ként működnek. Ezt alátámasztani látszik, hogy a VS tesztekben a G80 azonos darabszámot csinál float1 és float4 MADD-okból / sec, holott az utóbbi ugye 4x-es kapacitást igényel. Ez azt jelenti, hogy egy float1 VS kód helyből az elvártnál 4x lassabban fut.
Miután az SF művelet 4 ciklusig tart, ezért a következő 3 ciklusban csak a 32 SF dolgozna, a 128 SP csak vakarózna. Második feltevés: erre a 3 ciklusra PS kódot tesz be a scheduler, és akkor megy tovább a VS kód következő műveletére, amikor végzett az SF. Ez ugye azt jelenti, hogy pure VS kód esetén ismét el lehet osztani néggyel a teljesítményt.
Már csak az a kérdés, hogy közkézen forgó VS tesztekben, ahol egy darab szerencsétlen MADD-ot szeretnének minél több példányban áttolni a shader core-on, miért ilyen gyenge a G80. Harmadik feltevés: a fenti 1 VS + 3 PS ütemezés be van drótozva a schedulerbe, nem pedig az adott vertex kód függvényében kerül bevetésre. Ez elsőre überparaszt dolognak tűnik, viszont sokkal egyszerűbb megcsinálni (és letesztelni...), mint az ATI varázsgömbbel vetekedő schedulerjét -> kevesebb tranzisztor és korábbi piacra dobás. És ami a legjobb benne, hogy ha áll az a feltételezés, hogy PS:VS > 3:1 (márpedig ez egy játéknál szinte mindig áll), akkor akkor sem jelent veszteséget, ha a float4 vertex művelethez nem kapcsolódik trigonometria.
GS-nél nem tudom mi a szitu, de valami igen hasonlót tudok elképzelni, esetleg más számokkal. Ill. itt fontos a feltételezésként használt PS:GS arány, mert a gyakorlati tapasztalat hiánya miatt ezzel éppen lehet nagy bakot lőni.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Nálam is, pont akkor vettem gépet amikor kipattant a botrány hogy a kínai nagykerek OEM-ként vásárolják fel a CPU-kat nagy tételben jelentős kedvezménnyel, aztán olcsón terítenek, ezzel hatalmas károkat okozva, az AMD meg az Intel is hisztizett egy sort, aztán 1-2 hónapra eltűntek a polcokról a tálcás procik.
-
2600 Pro és XT
Nincsen probléma, én is XT-t vettem, csak arra akartam rámutatni, hogy a kicsi árkülönbségnek az az oka, hogy a két kártya egyáltalán nincs messze egymástól. Fizikailag lényegében tök egyformák, egyedül az a különbség, hogy a Sapphire-nál az XT kapja a legjobban sikerült GPU-kat, a gyárilag húzott Pro a következő csomagot, és a sima Pro a ''legsilányabbakat''.
F.E.A.R.
rocket:
Igen, a memória elsőre tényleg soványnak tűnik, de ennek ellentmondani tűnik az, hogy 400MB-nál több fizikai memóriát eddig még nem használt nálam (sőt, a virtual address space sem haladta meg a 600MB-ot). És egyébként a 7300GT-n alig volt észrevehető a szaggatás, a két config között csak 3 különbség van:
- Az alaplap (i865 helyett VIA 890-es chipset, és persze AGP (sőt, AGI...) helyett PCIe)
- A videokártya
- A windows (qrva ATI, semmi kedvem nem volt a w2k-t XP-re upgrade-elni)
GuMipOkE:
Egy kicsit megnyugodtam, kezdtem azt hinni, hogy valami banális hülyeség van a kártyával kapcsolatban. Milyen verziójú Catalyst-et / drivert használsz?
Általában: a szaggatás jól köthető ahhoz, amikor új területre lépek egy pályán (azaz ha körbe szaladgálok, akkor teljesen sima), vagyis minden bizonnyal az tart a vártnál sokkal több ideig, amikor új textúrákat tölt fel a videokártyára. Így sem ismerős senkinek? -
Olasza
aktív tag
-
radírfej
senior tag
nem feltétlenül... egy jól szellőző házban, amihez elég egy vagy két alacsony fordulaton járó, gyakorlatilag hangtalan 12 es vagy 9es venti nem marad benn hő. a processzort passzíva egy AC freezer 64 pro hűti, VGA is passzív. ehhez képest hátul van egy 9es coolink ventim 1100-as fordulattal, szinte hangtalan, ill a táp 12-es ventije is beszál, és ez a kettő elég légmozgást csinál ahhoz hogy teljesen normális hőfkok alakuljanak ki, még ebben a melegben is.
kiváncsi vagyok, hogy az 2900XT elmegy e passzívan a régi zalmi szendvicssel... -
ronson
őstag
Most még nagy az esély rá, mert még nem gyártottak annyi gpu-t hogy a ''selejtes'' 500mhz-et nem bíró gpu-kat rakják a Pro-ra, a tunig gátlója esetleg a GPU alulfeszezése leht az xt-hez képest, de ennek meg utánna lehet nézni.
Tehát az xt és a pro-n lévő gpu jó eséllyel hasonló tuningra képes. Persze egy kis rizikó mindig van. -
Keitaro
addikt
A harmadik tesztből tényleg kimaradt, nemsokára beillesztem, de a sorozat első részében ott van mi a tesztgép.
Btw ugyanezekkel a beállításokkal Oblivion teljesen jól játszható pl egy X1950Pro-n, csak nekem sikerult a legdurvabb kornyezetet kiválasztanom úgy látszik, rengeteg fa, fű, hegyek, Oblivion kapu nem messze, stb. Szinte worst case. Legtobb kártyánál azt tapasztaltam, hogy a HDR csak olyan 15-20%ot vett el így hagytam. És mondom, az a baj, hogy ha lejebb veszem a minőséget akkor az a nagyobb kártyáknak nem kedvez, mert azon meg ki tolja mediumban?
Egyébként HD2600XT belső tereken meg egy kicsit X1950 előtt van Oblivionban úgyhogy kb. egálban vannak, ha ez számít a dontésedben.
Stalkerrel viszont a hócipőm tele lett a végére, rémesen gagyi tesztelni vele, ha nincs sok idő.
A tesztgép egyébként egy C2D6300@2.8GHz, 2GB DDR2-800-as Kingmax ram és 7.6os Catalyst, valamint 162.15-s nV beta driver. Azért választottam azt, mert nagyon dongették a melluket, hogy Lost Planet optimalizáció van benne. Ahol hibát tapasztaltam a 7600-asokkal ott megnéztem a legfrisebb WHQL driverrel is de detto szar volt sajna :S
GuMiPoKe: thx
Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- SONY LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest