- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
Bundás22
őstag
hazamegyek letesztelem mind2-őt, direkt azért veszek egy 2600XT-t és akkor nem lesz vita, ugyanaz a gép, ugyanaz a op rendszer, legujabb driverral
elküldöm az eredményeket és akkor nem lesz vita
egyébként sorry a paprikás hangulatért amit teremtettem dehát magyarok vagyunk mind nem?én élveztem
-
Bundás22
őstag
válasz
VR6-Fan #3424 üzenetére
Bundás:a PH teszt frissitve lett és mi van ha az atit is tuningoljuk?(kis IQ figtherem)//mert te csak a azt érted jó akkor sem 3napos cikk mind1 sztem a 8600 a nyerő szted a radeon én csak próbáltam a tényekre támaszkodva fény hozni ide
a radeont meg már alapból agyontunningolva hozzák ki a gyárból, nemcsoda h +50mhz-et ha sikerül kihozni belőle, mi lenne ha az nvidia gondolna egyet nyomna a 8600-os ra gyári feszt+erős hűtőt és kiadná a 900 mhz-es változatú 8600GT-t, fillérekbe kerülne a változtatás és állva hagyná a radeonokat(legalábbis ezeket)ha nagyon megerőseödne az ati ebben a kategóriában ezt még megléphetik, tuti h nagy sikere lenne ha ugyanolyan olcsón adnák
a radeonban meg már semmi tartalék
[Moderálva. - peterkeT]
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
Komplikato #2243 üzenetére
miért egy 8600GT szted nem tud lejátszani egy videót? vagy egy HD-s videót?
ne légy nevetségesigenis a 3D-s sebesség számít
aki videózni akar vegyen passzív 7300mast/8500GT-t passzív hűtővel vagy 2400prot
egyetlen dolog szól az ATI mellett hogy szebb a képe állítólag(de én ezt csak akkor hiszem el ha látom)
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
Bundás22 #2240 üzenetére
most látom az atit 24 ezerért bocs
igaz Gddr3-masat
akkor is a 8600GT a nyerő mert azt legalább tunningolhatod ezerrel
és az számít hogy a mai gémekben melyik dob több fps-t, a jövő játékaiban tökmindegy hogy 8fps-t vagy 11et dob nem?(szal ez a GS alapú gémekben jobb lesz majd az ati üres duma) -
Bundás22
őstag
válasz
AMD Power #2235 üzenetére
nézd ha azt nézzük h egy inno 8600GT már 23 eFT és megveri a HD2600XT-t ami 35ezer(?)vagy mennyi semmi tunninglehetőséggel, akkor abszolút versenyképtelen az ATI
hiába veszed meg te vagy én, a tömegek inkább az Nvidia-t veszik, hiába becsültük le a 8600-ost 23ezer forintért nagyon komoly ellenfél valljuk be -
Bundás22
őstag
-
Bundás22
őstag
megéri cserélni a 8600GT-t a HD2600XT-re?
pár ezrest rádobnék hogy mondhassam hogy teljesen amd-s gépem van
bár úgy tűnik inkább nekem kéne valakinek ráfizetnie, ha a tunningpotenciált is belevesszük
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
Bundás22 #2221 üzenetére
ja ez olyan mint amikor a ásványvízgyártók azt sugallták a népnek hogy ne csapvizet igyanak, mert egészségtelen mindíg ásványvizet igyanak
lol még egy ember se lett rosszul miután egész nap csak csapvizet ivott, viszont volt aki csak ásványvizet ivott és rosszul lett(mert túl sok ásvány került a szervezetébe)
ugyanúgy nem árt a szemnek a CRT, ciki lenne ha kiderülne még a TFT jobban árt mert ugye az ásványvízről is kiderültbocs az offért
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
GuMipOkE #2222 üzenetére
szerinted milyen CRT-nk volt '93 ban vagy '96ban? közelébe se ér a maiakhoz, és mégis megdicsértek az dokik
ráadásiul már az akkor leselejtezetteket kaptuk meg, márkátlanokat
Nekem is CRT-m van, és azért pihentetnem kell a szemem néhány óra utánpróbáld a 60hz-nél nagyobb frissítést, vagy vegyél Samsung monitort ennyi, ha veszélyes lenne rég betiltották volna vagy rég cikkeztek volna róla az újságok, hiszen mindenki használ monitort. Érdekes hogy a TFT-k milyen ''egészségesek'' csak a gyárók sugallják de nem valami nagy hévvel mert nem igaz, egy komoly szakember se adta a nevét hogy szemkárosodást okozna a CRT nekem se okozott 22 év alatt semmit
az hogy olcsóbb+színhűbb meg kontrasztosabb ezek tények ezért kell elhinteni a pletyka magját a gyáróknak hogy eladhassák a drága TFT-ket (igaz kisebbek, de ki is merül ezzel az előnyük) -
Bundás22
őstag
válasz
CPT.Pirk #1945 üzenetére
Szerintem meg aki félti a szemét, az már nem használ CRT-t én meg mióta van gépünk a CRT-t bámulom('93-94 óta) heti átlag 10 órát, világéletemben CRT T.V.-t bambultam(heti mitommén 10 órát), és a szemész orvosok mindíg megdöbbennek mikor a legalsó sort tökéletesen hiba nélkül oda vissza szemmeresztés/hunyorítás nélkül elolvasom
Ne dőljetek be a marketing-nek
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
az én ASUS 9600XTmet fél éve el akartam adni
nagy nehezen jelentkezett egy gyanús alak aki 6,5K-ért elvitte volna 7ért az istenért nem
mindegy akire rábírnak sózni egy ilyet 15Kért az nagyon láma
túl vannak árazva ezek de a 7300mas sztem esni fog még, látok 13Kért DDR3/256
simán lesz az 8K is őszre -
Bundás22
őstag
válasz
detroitrw #1511 üzenetére
én most olyan 15k-t szánok karira /+ a régit eladom/
de szerintem várok nyár-ősz -ig jó ha vársz igaz hogy a HD2600XT ára esik(és azt gondolod jól jársz ha vársz), DE ugyanakkor a 7300GT ára is esik
úgyhogy azt meg kevesebbeért adod majd el (ha egyáltalán
), szal pénzben ugyanott vagy sőt!
nem jobb előbb mint utóbb?
-
Bundás22
őstag
árak hogy alakulnak? ha 26 ezer lesz a Gddr4-es HD 2600XT akkor lecserélem a 8600GT-t
nemtudom az tényleg igaz hogy szebb a képe az ATInak?
igaz amikor GeF2-ről 9600XTre váltottam érezhetően szebb volt a kép(moncsi maradt), bár mind2 más generáció
most a 8as széria és 7es nvidia között nem láttam nagy különbséget(7600GTmvolt)
szal egy pl. 1950pronak szebb a képe mind egy 7900GS-nek?mi erről a tapasztalat? régen elhiszem h így volt de sztem az nvidiások is fejlődtek
-
Bundás22
őstag
A geforce kártyák iszonyat gyorsak, de ha teljesítenük kell Dx10 -ben elvéreznek
most komolyan lehet 2X olyan gyors a radeon mint a közepes GF, dehát mintahogy 5 FPSsel 10 FPSsel is rossz játszani nem?én mondom igazi DX10-es karik majd a köv generációban lesznek ezek meg jók DX9-re inkább, tapasztalatok alapján optimalizálják DX10re a köv generációt.Sztem még a HD 2900XT/8800-nek is inkább a DX9 fexik
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
VaniliásRönk #1427 üzenetére
ne bántsátok szegény csiguszt!
rólatok mikor neveznek el várost Franciahonban?!
csak irigykedtekráadásul ő spongebob legjobb barátja
még engemet is sikerült überelnie
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
jó én elhiszem h ti jobban értettek hozzá
azért nem kell leszólni a 8800ast, mert elég erős
végülis nekem az ezekkel a karikkal a véleményem lehet hogy a 9-es nvidia széria sokkal jobb lesz DX10-ben még a közép is, tapasztalatok után könnyebb egy jó DX10es karit megalkotni mint ad hoc, ezek csak az első fecskék, még a HD 2900as lehet az se lesz olyan jó mint a következő középkari DX10ben mégha erősebb is
a 8600GT-t se szabad leszólni mert pl. 7600GTről érdemes váltani de nagyon, pláne h a váltás nem több mint 10-15K -
Bundás22
őstag
1.sajna engem ezek nem hatnak meg, csakis a játékokban mért FPS értékek...ott meg Nvidia, úgyios arra programozzák semmi esély
pl. a FLOAT MAD serial-ben többet kap a GTXés több rajta a memória is
2. azért elfogadnék egy 8800GTX-et hadd legyek őszinte, gondolom te is
3. a Radeon kábé fél évvel később jött ki attól még erős azt mondani a 8800asra hogy trágya, és nem olyan zajos
inkább mond azt h nem olyan jó, de hogy trágya azért az erős -
Bundás22
őstag
komolyan mondom
a Geforce szériában az első számjegy jelöli a generációt(7es vagy 8as) a másod számjegy a kategóriát, így:
3mas alsó/belépő
6os közép
8,9 felsőkategória
tehát a 7900 a 7es generáció felsőkategóriás kártyája
a 7600 a 7es generáció közepes kártyája, a 8600 a 8as gen. középkártyája stb..
1,5-2X olyan gyors a 8600GT mint 7600GT, némely játékban még több is, féláron
mit nem lehet ezen érteni
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
vittuka #1252 üzenetére
árban van középkategória, teljesítményben az mind alsó szvsz.miket beszélsz? Pont fordítva.
a 26-28 ezer forint pont hogy fele amit elkértek egy középkariért(50-60K voltz 6600GT/7600GT)
teljesítménynövekedés márpedig van csak nem a 8800GTX-hez kell hasonlítani hanem az előző középkategóriához amelynél 1,5-2X jobb(tartva a trendet)
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
szerintem is hátékjonyabb csak annyit szerettem volna mondani hogy nem fog 4X annyit számolni semmilyen driverral, 1,5Xös lesz a különbség sztem egyes játékokban a 8600Gthez amik atit preferálják, bár ma azt mondom h inkább X1950prót vennék(az tényleg jó, a németek szerint annak a legjobb az ár/teljesítménye, és veszek egy DX10es karit egy évvel később. akár egy ilyet addigra filléres lesz +lesz hozá rendes driver és kiderül mit is tud valójában
TOMBOY: és Atitool-lal?
Atitool-lal a 8600GT-t fölbítrák húzni 600 ról 1 Ghz-re egyból a megjelenés napján
nehogymár ennek 1,2 ghz legyen a végeinkább 850
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
jó de az Nvidia féle streamproci többet számol mint az ati féle, raadsásul 32 erős streamprocinek lehet könnyebb kiadni a feladatort mint 120 gyengének. nem ilyen egyszerű.
pl a 8600GTS 1 streamprocija 2X annyit számol mint egy 8800GTXnek(tovább fejlesztették)
tehát 32 vs 128 helyett inkább 64 vs 128ról beszélhetünk -
Bundás22
őstag
válasz
Zé_Mester #1191 üzenetére
ja nem olyan rossz, lehet hogy ahol gyengus ott a driverkészítők csiszolnak rajta(ez a 8600GT esetében is áll)
de sztem az is igaz h nem sok tunningpotenciál van benne
szal sokkal nem lesz jobb egy 8600GTnél, a kettő közé saccolom, így az ár dönt, ott meg az Nvidia megfojta az Atit
de azért vegyétek nehogymár monopólium legyen sok kicsi sokra megy
The day will come, when we can buy a 8600Gt for 17000HUF![Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
3 more days to sleep[link]
-
Bundás22
őstag
akkor csak pár hónap hát így is lehet mondani de úgy is hogy jó fél év
ne bagatellizáljuk a dolgokat. fél év meg nagyon sok
és mégse gyorsabb a 2900XT mint a 8800GTX ha megnézed...akkor se és pont.(nem is beszélve a fogyasztásról, hőtermelésről...
)
a közép kategóriában negyed évet késtek ''csak'' már ez is sok...
Szal az nvidia sokkal jobban csinálja, ha mégis kihoznak az atisok valami csoda-drivert-t és 10%kal gyorsabbak lesznek akkor lejjeb viszi a 8800ultra árát és kész
persze én is szerettem az atit főleg a 9600XTmet de ezek..
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
VaniliásRönk #487 üzenetére
én azt hittem egy komoly emberrel állok szemben, de csak viccelünk ejha ezt bebuktam
-
Bundás22
őstag
válasz
VaniliásRönk #484 üzenetére
biztos, a 8asok azért jobban eltérnek a 7esektől mint a 7esek a 6osoktól
szal a 8asok újak
ezek alapján a 9esek hasonlóak lesznek mint a 8asok csak fölturbózva?
nem hiszem hogy pánikolnának azért elég elvakult ati-fannel állok szembe
jókora hátrányuk van az atisoknak bár nekem is ők a szimpik meg az AMD
sztem az nvidia csinaálja jelenleg akkor is a jobb karikat(ár/érték)
szal az nvidia mindíg egy lépéssel előrébb áll és remekül kihasználják mégha a konkurrens ati jobb is lásd (7600GT vs 1650XT; 8600GT vs 2600XT; 8800GTS vs 2900XT.. és a sort még lehetne folytatni...)
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
VaniliásRönk #482 üzenetére
hülyegyerekek csak nem célozgatsz?
a gef 8-asoknak mindenképp lőttek az idő múlásával, de akkor jönnek a 9-esek és az ati megint veszít
a 6osoknak már, a 7esek pedig mostanság ''lőttek'' -
Bundás22
őstag
A durva az, hogy olyan mennyiségben árasztják el vele a piacot, hogy az Nvidijjjja csak lesni fog (Meg lehetne kérdőjelezni az AMD stratégiáját, de szerintem jól csinálják
sztem gagyi a stratégiája , nagy mennyiségben elárasztani a piacottúltermelés , árcsökkentés, veszteség, ráadásul 3 hónappal elkésni, sajna sokan lecsaptak már a 8600osra, ez neked ''jól''
-
Bundás22
őstag
-
Bundás22
őstag
válasz
VaniliásRönk #448 üzenetére
[link]azért a Galaxy 8500GE feleülmúlja a7600GT teljesítményét legalábbis 3dmarkban
21 ropiért nem rossz
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
Komplikato #395 üzenetére
Hát nem tudom, de valaki írta, hogy 7900GTX-en sok helyen leesett neki 20FP körülire 1024-benhát akkor szegénykém elég ugyetlen
Biztos tele volt spyware-rel a gépe
mindegy eén 4AA 8AF 1280X1024 maxon ezt mértem fraps szerint(szűz sp2 XP ohne spyware ohne net)
2007-06-09 13:29:36 - cod2sp_s
Frames: 2365 - Time: 60000ms - Avg: 39.417 - Min: 27 - Max: 52
illetve minden maxon ezt 1024ben 4AA 8AF:
2007-06-09 13:23:33 - cod2sp_s
Frames: 3064 - Time: 60000ms - Avg: 51.067 - Min: 33 - Max: 78
2. brit pálya az első orosznál lassab volt avg35 kábénekem ez elég lehet multiba sz@r
bocsi én a single playerre gondoltam
[Szerkesztve] -
-
Bundás22
őstag
inkább 17k+áfa azt hiszed ez a abszolút minimum ár? 2 év múlva 5K-ért utánad vágják egy 8800GTXet meg 30ért, de majd meglátod úgyis
és hallottam a 4X4ről stb nagy ügy az Intel is kihoz újat a C2D árát leviszi közbe és akkoris mindenki intelt fog venni és nem X2est
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
Zé_Mester #311 üzenetére
az hogy más generáció lesz@rja mindenki, végülis lassabb és kész a konkurenciánál, és jobbat nem tud felmutatni ennyi.jelenleg 1 éve más volt(pont fordítva). Szal kijöhetne valami ütőssel ami 40%kaljobb a c2dnál azonos órajelen akkor talán azt veszik majd meg ha nem túl drága...bár akkor az E4300 lesz 10 ropi akkor én lehet azt veszem
-
Bundás22
őstag
pár napja nem te montad hogy az A64-ed bealáz egy c2d-t is
hagyjál már a múltal és nem lealáz csak gyorsabb lehet nála magasabb órajelen és ez így is van[link]
én most is azt mondom hogy pölö egy 3800+ (2,4Ghz) egymagos alkalmazásoknál gyorsabb mint a ''félkarú óriás'' E6300(1,86 ghz) de én csak ezt mondtam
oly nehéz ezt megérteni
és miért kell félreértelmezni
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
sztem az AMD csődbe fog menni ilyen termékekkel
vagy túl drága vagy lassabb
1-2 évig intel/nvidia regnálás lesz aztán talán beszáll az IBM a harcba
Az IBM know-how-jával komoly fenyegetés az intelnek ők nem ilyen kis komolytalan AMDs csipet-csapat(hadiipar, severek, NASA.. stb)
akik AMDnél--atinál dolgoztak tehetséges mérnököket pedig felszívja a IT ipar(hatalmas szellemi tőkéjük ígyse-úgyse megy veszendőbe), vagy esetleg a csőd után alapítanak vmi sufni céget hogy bosszúból odapörköljenek a nagyoknak -
Bundás22
őstag
válasz
Zé_Mester #267 üzenetére
hát nincs benne nagy nyers erő annyi szent 5000 löttyedt petty?!
Elég satnyus teljesítmény egy 2007 Q3 ban megjelenő karitól, ráadásul ez a csúcs a családjában(GDDR4 2600XT), akkor milyen lehet a többi
valszeg ha ilyen harmatgyenge 3dmarkban, játékokban megtáltosodik majd...
sztem meg ez az álmodozás
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
bocsi olvasd el a #249-et
sztem nem lesz nagy +/- különbség max 5-10%, 3dmark pontok alapján
ha sokkal többet nem képes elérni 3dmarkban akkor valszeg nem számol annyit
persze csak találgatok dehát erről szól a topic, ne legyen igazam!
egyébként ez is lehet:
2600XT>8600GTS
2600pro=8600GTS(bár inkább a #249 es hszben értek egyet magammal)
akkor az nvidia durva árcsökkentéssel válaszol, és sokan akkor is nvidiát vesznek majd
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
Telefunen #255 üzenetére
Élelmosással sehol sincs a 8600GTS nekem GT*m van és simán rádobok gémekre 4-8Xos élsimítást és tényleg észre sem veszem(mármint hogy szaggatna v ilyesmi szal nekem van ilyenem én tudom..
)
ez kérem szépen driverügy miért az Nvidiának nem lehetenek gyagyi drájverjei??
A 3dmarkban lekörözi teljesítményben a 1950XT-t mint ahogy a 8800 is lenyomja a 8600GTS-t teljesítményben. 3dmarkra meg minden driver fel van készítve...
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
Komplikato #247 üzenetére
nagyjából én is errre tippelnék
8600GTS=2600XT
8600GT=2600pro
8500GT=2400pro
sztem nagyon hasonló lesz a teljesítmény fogyasztás képminőség stb,, valszeg kikémlelték időben egymást
itt már csak az ár lehet döntő sztem az Nvidia itt jobb lesz sokkal(megengedheti magának hogy ugyanazt 5-8 ezer Ft-tal olcsóbban adja..te akkor melyiket vennéd?) -
Bundás22
őstag
-
Bundás22
őstag
nézd a drivert mindíg a 3dmarkra optimalizálják még a béta verziót is
különben nem jelentik be meg az eredményeket
ne várj csodát mert csalódni fogsz talán a 2600XT eléri a 8600GTS-t
a pro pedig a GT-t
valszeg tunningban se lesznek jobbak, mégha tudnak is 1GHz-et azonos órajelen még így is gyengébbek a 8600osoknálszvsz ez sem egy nagy durranás nem a 8600asok és 8800asok között lesz a teljesítménye szvsz
-
Bundás22
őstag
válasz
Bundás22 #235 üzenetére
ez a GDDR4-es verzió 3d mark alapján pont a 8600GT és 8600GTS közé ékelődik
8600GT kb 4683
8600GTS 5418[link]
2600XT 5027
Hiába kedves ATI-fan-ek ez sem lesz a megváltó
viszont valszeg akkor a DX10-es játékoknak a 8600/2600 teljesítménye elég lesz, különben nem ilyen teljesítményű karikat dobtak volna piacra, és a játékgyártók se írhatnak a felső tízezernek játékot csupán szal az első DX10 játékoknak elegendő lesz, szvsz még a crysisnak is bizonyára
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
hozzászólok én bár állítólag csak haszontalan dolgokat mondok:
[link] nem tudom láttátok e már a 3dmark eredményeket, ha nem itt van -
Bundás22
őstag
ez nem tud olvasni
Test Drive-ban az előbb látott erőviszonyok maradtak, azaz látványjavítók nélkül a 8600-ak az X1950XT mögött sorakoznak fel, ellenkező esetben viszont az X1950Pro mögé esnek vissza. A Geforce 7900GS architektúrája miatt nem tud egyszerre élsimítást és HDR Lightning-ot, így ő a második tesztben nem szerepelt. A 8500GT életében először megverte a 7300GT-t, méghozzá alaposan, de sajnos így sem tudott élvezhető sebességet produkálni 1024x768-ban.
Aktív témák
Hirdetés
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest