- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
Olasza
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #3322 üzenetére
Most kezdtem a játékot. Ott mértem, ahogy kijutottam a barlangból, és szemközt van 2 valaki, azokkal harcoltam is. (Ezért mértem 5 percet, fraps-ban beállítva) 4xAA azért volt, mert mindenki azzal van oda, így a tesztet aszerint csináltam. HDR-rel még nem próbálkoztam, de majd azzal is csinálok egyet ugyanott.
Kösz a tanácsot, eddigi kártyáimmal ilyesmikre nem volt lehetőségem, ezért nem is konyítok hozzá. Ezt a kártyát sem az élsimítás és társai miatt vettem, hanem ennyi volt a max keret, és ár/érték arányban ez tűnik a legjobbnak. Az, hogy tud ilyeneket is, az számomra csak extra, eddig is megvoltam nélkülük.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
TomBoy1986 #3293 üzenetére
Jó, ez relatív, függően attól, kinek hol ér véget a középkategória az árcédulán, számomra ez a határ jelenleg 35k. GT-t kapni mostanság 30K körül vagy alatt, ahoz képest nem annyira gyenge. (csak én nem adnék érte pénzt, pedig anno sokat vártam tőle)
Aztán több embernél láttam, hogy 50k a középkategória határa, oda tényleg gyenge kifejezés illene. Szóval ez full relatív szerintem.
horvathkrisz elképzelhető, hogy tényleg sehol sem lesznek, addigra már várhatók a D3D10.1 -es karik, azaz az új radeonok, de addig igen jó vétel lesz egy 2600XT, nálam pl. majd 1208*720 ban fog max menni (HD-s LCD TV miatt), és vígan elleszek vele. Ha meg esetleg szükségét érzem, akkorra már lesznek új radeonok, minimális ráköltéssel lehet cserléni...
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #2634 üzenetére
''másrészt a kétszeres ár mellé eléggé nem hozza sztem a kétszeres teljesítményt''
Ez nemhinném hogy félreérthető, de neked sikerült -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
TomBoy1986 #1917 üzenetére
A HD-k nem a 128 bites memvezérlő miatt fekszenek meg, hanem a kevés raszterező és textúrázó miatt.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
TomBoy1986 #1917 üzenetére
Jaja, AF és HDR jöhet (nekem ez sem hiányzik
), az AA meg ezeknél a kártyáknál felejtős.
Alig van olyan teszt, ami a kártya előnyeit is megmutatná a gyengéi mellett. Nah, majd Alvin... -
Olasza
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #1915 üzenetére
Így van!
Miért úgy tesztelnek, hogy hogyan nem működik, mintha ez egy kegyetlen hadjárat lenne a kártya ellen.
Mennyivel máskép hangzana az, hogy ''1024x768-ban szépen mennek a játékok, sőt néha még akár 2x szűrést és élsimítást is minden gond nélkül teljesít.'' ehelyett ''szuper gépünk ellenére is csak 5 fps-t tud kicsikarni, persze a mi elvárásaink a maximálisat (értsd:felesleges élsimítások tömkelege, és olyan magas szűrés, amit már senki sem lát) tükrözik, amit mire bármi is tudná teljesíteni, ezeket a játékokat már rég elfelejtették, de azért jól lehordjuk''-ot kapunk.
Őszintén ezekből a tesztekből valaki tudott valaha is arra következtetni, hogy otthon milyen beállításokkal fog menni neki a játék? Sorry, de ezekből a tesztekből, én nem vagyok képes erre. -
Olasza
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #1650 üzenetére
Sorry! Jelenlegi konfigom: se k610i + opera mini böngésző 176x220-as felbontással és T9 segítővel.
Hozzászoktam az idézéshez, de ezzel sajnos nem megy.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #1642 üzenetére
sorry de nekem fontos...fogyasztás mániákus vagyok
-
ftc
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #1524 üzenetére
lehet elég a 6 is...de 4-el eddig csak a Sapphire-t láttam...
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #1246 üzenetére
Ok az x700 még mindíg itt lesz amíg beszereznék egy tápot
OFF: 1ébként előző tápom besült és az csinált olyat h. kikapcsolt a gép de aztán szétszedtem és cska csavarhúzóval tudtam forgatni a ventilátort... de ezt csak akkor vettem észre miután leégett
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #1244 üzenetére
Nekem 400as van de márkába az jobb?
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #1240 üzenetére
Szar kis Noname 5-6k lehetett
-
MZsoltee
veterán
válasz
TomBoy1986 #1233 üzenetére
Szerintem még mindig az x1950pro a legjobb ár/teljesítmény arányú kari a középkategóriában!
-
válasz
TomBoy1986 #1229 üzenetére
Ez igaz, ellenben jött az X1650XT - ami lényegesen jobb volt az X1600XT-nél. Ha megnézed a teszteket, jelenleg a 2600XT-k sem nyújtanak többet annál.
Egyébként félreértés ne essék, nem csodát várok. Ha ezen kártyák teljesítménye nem fog jelentősen növekedni új driverekkel, a tervezőknek muszáj lesz valamivel előrukkolni a hézag betömésére, különben sokat veszíthetnek. Úgy tűnik egyébként hogy ezt már pl. nV-nél belátták, mert ott a hír, miszerint ősszel jön vmilyen termék a ''hézagba''. Ha viszont vki elindít egy ilyen hírt, akkor tényleg muszáj is vmit alkotnia, mert sokan ilyenkor várakozó álláspontra helyezkednek és nem veszik meg a mostani ''kínálatot''.
[Szerkesztve] -
Silenzio
addikt
válasz
TomBoy1986 #1218 üzenetére
Az enyém nem
30 Mhz emelésnél már behal. Bár lehet nem jó ATT-t használok...? Melyiket kell?
Mert ugye hol van ez a connect3d (béke poraira) csodás 9600-asához képest (325/400@500/500igaz hogy kellett rá vagy 2 kiló hűtés de veszett jól ment
Aztán egyszer rácsaptam az asztalra dühömben és véget ért a pályafutása
...)
-
Alvinka
tag
válasz
TomBoy1986 #1202 üzenetére
Én csak azokat vettem figyelembe amelyikeket 7.6 vag 7.7 betaval tesztelték.
Demár látom ilyen karit se lesz érdemes venni, ahogy vártam már most zuhatnak 2 3 kt a 1950es modellek árai nagykerben, szvsz a sapphire gt mondjuk már 26k körül lesz 2-3 héten belül, és melyik a jobb 2600 xt 256 vagy 1950 gt 256 lehet választani... -
Zé_Mester
őstag
válasz
TomBoy1986 #1192 üzenetére
nekem is tetszett, maga a teszt is korrektnek tűnt, a sok közül sztem a leghihetőbb.
korábban volt valahol belinkelve egy teszt ahol 3DMark06 eredményeket grafikonoztak.
ott nagyon jól látszott hogy a viszonylag új teszt sokkal jobban fekszenek ennek a karinak,mint a régebbiek. ez a játékokra is igaz (FEAR,Far Cry....).
jó kis kari lesz az 2600XT, csak megfelelő driver kérdése az egész, ami pedig idő függő.
ha lesz egy normális driver akkor sztem a 8600GTS-t vígan verni fogja, és a később megjelenő játékokban sokkal jobb teljesítményt fog hozni mint jelenleg.
a jelenlegi DX10es teszteknek nem nagyon hiszek, hiszen hol futnak, hol nem.
majd amikor kijön egy olyan játék ami tutira állat lesz (Crysys, UT2007) na majd akkor derül csak ki igazán hogy ki mit alkotott. -
válasz
TomBoy1986 #1169 üzenetére
9500 nonPRO nem is létezett hivatalosan, a hibás GPU-s 9700-eket és 9500 PRO-kat kezdték el 9500 nonPRO-ónak árulni (4 pipeline-al és 256 vagy 128 bites busszal).
de ez off -
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #1158 üzenetére
Hang nekem annyira számít h. ha töltök aludni lehessen mellette mivel úgyis fülessel játszok álltalában
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #1160 üzenetére
Egyébként egy hónap múlva kerüs sorra a vásárlása addig valamellyest megy még le az ára v. marad e körül? Ja és Sapphire hangján kívül nem jobb?
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #1158 üzenetére
Akkor véleményed szerint jobban megérné az x1950pro 256 mb-os mint a 2600XT?
Vagy most a GT jobb lenne mint a pro?
[Szerkesztve] -
válasz
TomBoy1986 #1146 üzenetére
Az 1440*900 felbontáshoz picivel kevesebb kraft kell, mint az 1280*1024 felbontáshoz (1,296 Mpixel vs. 1,311 Mpixel). Már ha a fillrate alapján kijelenthetek ilyesmit.
Ekkor viszont meg kell nézni, hogy 1280*1024-ben mit produkál a kártya. És azt mondom, ezek a kártyák AA és AF nélkül jól mennek ebben a felbontásban (így tehát 1440*900-ban is), de sajnos a látványjavítók használatával nagyon csínyján kell bánni. -
ftc
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #1141 üzenetére
szted miért vagyok bajban?
de arra,hogy havonta 1 gameval szorakozz arra meg sok az x1950Pro -
Drizzt
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #1106 üzenetére
Catalyst 7.7 beta, hmmm...
-
válasz
TomBoy1986 #1104 üzenetére
Nem hiszem, hogy a 7.6-os Cat annyira megsegíti a 2600XT-t, hogy látványosan jobb legyen a teljesítménye, esetleg csak egy-két programban. A 2900XT-nek jót tett az új driver, néhol szépen gyorsult, de AA+AF bekapcsolással eltűnik a javulás. Legalábbis a teszt ezt mutatja.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #1104 üzenetére
Ja és itt van még egy teszt, amiben összemérik az X1950Proval is: [link]
pl.
FEAR-ben két X2600XT már majdnem beéri az 1 db X1950Pro-t
Quake IV dettó
[Szerkesztve] -
eXodus
őstag
válasz
TomBoy1986 #1035 üzenetére
-
Drizzt
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #1030 üzenetére
Érdekes, de Hl2 7.4-gyel a leggyorsabb.
-
GezaR
tag
válasz
TomBoy1986 #1030 üzenetére
Sztem 2600XTX helyett 2650XT lesz, végülis miért is lett annak iedjén az X1650XT?
H verje vmi a 7600GT-t, hát remélem h ebben az esetben az 50 a GTS ellenfele lesz. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
TomBoy1986 #1028 üzenetére
Csodát nem kell tőle várni. Ha arra számítasz, hogy a 8600GT teljesítményét fogja hozni az XT, akkor különösebb csalódás nem fog érni. Esetleg pozitív csalódás...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
TomBoy1986 #1000 üzenetére
Szerintem fölösleges dolog ezt tovább ragoznod. Hogy a 2600XT-nek miért alacsonyabb az ára a 8600GT(S)-hez képest, annak számtalan oka lehet.
Ha ugyanolyan teljesítményű, minőségű és árú terméket ugyanolyan áron adná mint a konkurencia, akkor azzal nagyon nem lehet piaci részesedést szerezni, max hosszútávon (egy év...). Mi van, ha az AMD-nek van valami komolyabb terve idénre nézve is, és ahhoz ütősebb terméket kell kihoznia versenyképes áron?
Persze előfordulhat, hogy a GT-nél nem lesz erősebb az XT, de akkor is még mindig jobb választás lehet. Meg azért pár hozzáértő emberke már kifejtette, hogy ha valaki nem havonta cserél VGA-t, akkor az ATI középkategóriás kártyái technológiai okok, és a fejlődési irány miatt jobb választás lehet, mint az nV középkategóriája. Persze GS/VS kódot favorizáló gamék nem sűrűn vannak még, de ami késik, az nem múlik. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #997 üzenetére
Ő panaszkodott hogy szaggat a Dirt, mondtam várja meg a 2600-at, hátha azon nem fog, ennyi. Nem mondtam ellent magamnak.
Te meg azt javasoltad, hogy egy DX9-es VGA-t cseréljen egy még erősebb DX9-esre, miért nem rögtön X1950Pro Dual-t vagy 7950GX2-t ajánlasz neki? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #994 üzenetére
''Nos ezek gyönyörű eredmények. Rögtön megyek és lecserélem az elvault kártyámat erre
''
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #992 üzenetére
Neked meg illene azután tanácsokat osztogatni hogy picit utánanéztél a dolgoknak.
Nekem is max. elképzeléseim lehetnek a 2600XT erejéről, de én nem is mondtam hogy vegyen 2600-at, csak hogy várja meg mit tudnak, te meg úgy buzdítottad X1950XTX vásárlására hogy halány fogalmad sincs a 2600XT teljesítményéről... kibicnek semmi sem dárga, szokták mondani nagyon találóan. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #990 üzenetére
Lássuk csak, ez az a teszt, amit már 2-3 hete kiveséztünk, és kiderült hogy 2600Pro szerepel benne? IGEN!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #987 üzenetére
A hülye translate miatt az összes link ugyanazt a kezdőoldalt hozza be, de biztos elboldogultok vele.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #979 üzenetére
Feladom, meguntam, ezután engedéllyel adhatsz rossz tanácsokat bárkinek, én nem szólok bele, ezt magadban kell elrendezned.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #962 üzenetére
Akkor te meg hagyd abba pl. az MSI alaplapok promótálását az X2 topikban, ott is rajtad kívül mindenki azt írja hogy tuningra 0-k, te meg állandóan azzal hozakodsz elő hogy bezzeg neked 270-et is megy... Kit érdekel hogy nálad mennyit megy? Aki szerencsejátékot akar játszani az inkább elmegy lottózni minthogy alaplapokat vásárolgasson.
Boltok árlistáján 1-2 helyen marad majd horror áron, a többi helyen pár hónap alatt eltűnnek, aztán mikor ősszel jönnek a DX10-es és ''DX10''-es játékok (2-3 nap), akkor 30k környékén fogják árulni őket tömegesen a PH!-n meg más aprókon. VGA-t nem 1-2 hónapra vesz az ember (legalábbis ilyet), hanem min. egy évre.
Mellesleg ugyanúgy ahogy ált. DX8.1/DX9b/DX9c között látványos eltérések voltak, ugyanúgy vagy fokozottabban jelentkezik majd ez DX10-nél, nem elsősorban azért mert a DX10 vagy a DX10-es GPU-k ennyivel jobbak, hanem azért mert a gyártók nyomására erre direkt törekedni fognak a fejlesztők.
A 8500-at meg nem kell reklámozni nekem, decemberig az volt az otthoni gépben. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #960 üzenetére
Pl. CoH-ban elég jól megy a 2600, lehet hogy a Dirt is feküdni fog a felépítésének.
Az X1950XTX meg egy elavult kártya, csak pár hónap kérdése hogy 30k alatt szórják ki őket.
Jó volna ha legalább akkor használnád a fejed mikor másoknak tanácsot adsz hogyan költsenek el a fizetésükkel összemérhető összegeket.
Tudom apuci pénzéből gazdálkodva ted ezt annyira még nem érzed át, de csak próbálkozz. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #956 üzenetére
Azért mielőtt ilyen tanácsokat osztogatsz várjuk meg a teszteket, egy hét belefér.
-
Bagira01
veterán
válasz
TomBoy1986 #956 üzenetére
Az biztos de ahhoz kéne 15k-t szereznem és sztem nem kerülhet annyiba. Azt várom hátha valakinek sikerül vennie és akkor én is rástartolok. De kíváncsi vagyok azért az x2600-as szériára bár csodát nem várok. És ha lehetne használtan venni 8800GTS 320Mb-os változatot45k-ért az még jobb lenne. Csak sok jövője akárhogy nézem nincs a mostani kártyámnak(lemegy az ára aztán 15k-nál többet sehogy sem tudok összekaparni
)
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
TomBoy1986 #945 üzenetére
Hát nemtom, ''19-es CRT-m van, és szerintem az 1024 és a 1280 között eléggé szép különbség van. Persze lehet hogy azért, mert nem romlott el még eléggé a szemem, és még nem vagyok szemüveges.
(Hála Istennek)
Ha már nem lesz ilyen jó szemem, akkor majd a természet adta blur effekt miatt majd én sem látom majd a különbséget... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #941 üzenetére
Az X1650XT lowend, az X1300XT GPU-kat meg kulcstartónak adják el.
7600GT: Ha TFT-d lenne akkor látnál különbséget.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #939 üzenetére
Tudod ő a GDDR4 2800MHz-es órajele mellett is kevésnek ítélte a 128 bitet.
Az X1950 nem középkategória, nem annak tervezték, csak lecsúszott mikor kifutú termék lett, nem az ára alapján kell megitélni. Mellesleg DX10-es játékok még szaggatni sem fognak rajta, nemhogy élsimítson bennük.
A 2600 ehte középkategória, ha eyecandy kell 1600x1200-ban akkor most megmondom neked hogy felejtős, nekem viszont 1280x1024-ben a 2xAA sem létszükséglet.
Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Diablo IV
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest