- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
-
radírfej
senior tag
válasz
marcias #2851 üzenetére
igen, 80mm slim kialakítású, azaz vékonyabb, mint egy normál 80-as. sima háromtűs csatlakozója van, de egy ellenállással lehet szabályozni, hogy mennyi kraftot kapjon, így két állása van. vezérelni külön nem lehet, hacsak nem alaplapra kötöd, ami szabályozza a ventiket, bár ennek nem sok értelme van, mert nem a gpu-terhelés függvényében szabályoz.
mod: ugyanazt a hűtőt amit gumipók, csak egyel korábbit, a C verzót, ez még csak egy heatpipe, de többi ugyanaz.
[Szerkesztve] -
GuMipOkE
senior tag
válasz
marcias #2843 üzenetére
Hja, nem volt gond vele, könnyen felment. Már amennyire könnyen szerelhető ez a fajta hűtő. De nem volt komplikáció. Eleinte paráztam, hogy a GPU magja alig emelkedik ki a síkból, és hogy a rajta lévő pici ellenállásokat rövidre zárja a rászorított blokk. De rátettem, jól felfexik a magon, és nem zárlatosított le semmit. Minden ellenállástól megfelelő távolságra van.
Hatásfoka?Hát nézzük csak: Bemenő: max 50W, a kimenő: Oblivionban zsír fps értékek. Ez elég jó hatásfokot jelent, nem?!?...
A zalmanra visszatérve jól bírja. OP ventivel (5V) néztem csak (passzívan nem), és soha sem volt forró a borda. Terhelve melegszik, de nem vészes. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
marcias #2839 üzenetére
Erre egy példát tudok mondani. Van idehaza egy 12cm-es hazai gyártású papst ventim, 12V-on bántó hangja van (öreg, zörög, stb...), de 5V-on használva minden bántó zaj eltűnik, és csak a szélzaj marad, szóval érdemes ventike halkítani, mert tapasztalatom szerint amíg nincs feszültség emelve az adott alkatrésznek, addig nincs is szükség maximális hűtésteljesítményre, egy procinak pl. mindegy, hogy 35 v. 55 fokon megy...
Azt a cooler master cuccot meg nem igazán értem, számomra nem derül ki, hogy valami halk ventilátor hűt, esetleg egy kis teljesítményfelvételü thermoelektromos hűtőlap csinálja benne a hideget, bár úggy alapból nemlátom az értelmét a konstrukciónak, ha vinyók nincsennek beszorítva szűk helyre, akkor vígan elvannak 45-50 fok körül...
nah de ez a topic nem erre van, inkább mindenki kezdjen el pénzt átutalni nekem, hogy vehessem már az XT-t. (ez esetben nem kellene melóznom, és annyi tesztet kapnátok, amennyit csak akartok)
sosperecek18: THX! Azóta árnyékolás gyanánt a belső teret körberagasztottam alufóliával, leföldeltem, majd az egészet leborítottam habszivacs jellegű fehér plafonburkoló cuccal. Vízhűtésre sosem lesz pénzem, meg igazából nemis van rá szükségem, minimális zajszintel elmegy a gép egész nap...
Egyébként hátul kábelek bedugdosásakor kissé szúk a hely.
Plusz a képen látott venti melett kilett vágva a szekrény, és papír légcső megy onnan a porcesszorra, ami egyenessen a külső hideg levegőt szívja be.
Majd lehet h. frissítem a képeket holnap.
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
marcias #2832 üzenetére
Ha csak simán lejebb szeretnéd venni a fordulatszámát a ventinek, arra van nagyon egyszerű, garivesztés nélkül odaépíthető áramkör, ami autómatán szabályoz. (nem PWM) Részletek a logoutos blogomon. - nekem a gép összes ventijét ilyen áramkör szabályozza, azóta alig van hang.
Egyébként mintha sapphiros képeken láttam volna 3 tűs ventivel szerelt karit. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
marcias #2613 üzenetére
Zsírul...
Jól hűt, semmi negatív tapasztalat vele.Catalyst szerint terhelés alatt felmegy 54-55 fok körülire. De a borda nem annyira meleg, és a kártya frankón szuperál (hála Istennek).
Az XL-hez képest a SW: Jedi Academy, és a The Sims 2 is sokkal jobban megy. Eddig csak a GTA: SA volt jobb az előzőn.
Bocs hogy mindig az X800XL-hez viszonyítok, de az volt az előző kártyám (vagy 2 évig). -
rocket
nagyúr
válasz
marcias #2117 üzenetére
Sikerult olyan beallitasok mellett tesztelni jatekokat ahol a leggyorsabb kartya a 15 fele kartyabol 10.7 frame/s atlagot produkalt, ezen kivul van tobb is ahol szinten a leggyorsabb kartya is jatszhatatlan frameket produkalt, ezzel el is veszett a teszt lenyege, hogy megmutassa mire kepesek a kartyak a legkulonfelebb jatekokkal jatszhatosag mellett.
Egyre tobb ilyen oldal van de a szakertelem leragadt a sarkon, keptelenek felfogni nem azt kell megmutatni HQ bealitasokkal az egyik kartya 8 frame a masik meg 3, es erre epitik a konkluziot
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
marcias #2117 üzenetére
''A HD2600XT-k DDR3-as változatait már haza lehet vinni 25-30 között''
''a 2600XT pár ezer forinttal felette helyezkedik el, és mint látható, a különbségeik kimerülnek az órajelekben. Azért „majdnem”, mert létezik egy DDR4-es memóriákkal szerelt változat is.''
Ha még tesztekben is ezt irogatják, a nép sosem fogja megtanulni, hogy az nem DDR3 meg nem DDR4 ram a kártyákon...
[Szerkesztve] -
Mákos7észta
aktív tag
válasz
marcias #1859 üzenetére
illene egy ilyen kaliberű oldalnál
kár, hogy Magyarországon csak a PH! a HWSW, HWT, és HOC, melyek hellyel közzel hozzák egy hardveroldal szintjét, és ezekből magasan a PH a tuti. HWT is jó, csak ritkán frissítenek, és hát Alvin sincs már ott, így
mod: ez is OFF
[Szerkesztve] -
-
-
válasz
marcias #1171 üzenetére
Én egy kicsit szkeptikus vagyok.
Több lehetőség van:
1. Szélsőségesen optimalizálatlanok a DX10-es driverek. Tegyük fel, hogy az új driverek tényleg 100%-ot fognak dobni a teljesítményen, de ez még mindig a játszhatósági szint alatt lesz a mostani játékoknál, a jövőben megjelenőknél - a nagyobb komplexitás miatt - meg még inkább.
2. Még meg kell tanulniuk a fejlesztőknek DX10-es kódot írni, ezért a jövőben jelentősen gyorsulhatnak a DX10-es játékok. Ez esetben sem vagyunk kint a vízből, hiszen nem 1-2 hét alatt tanulják meg az új architektúra programozását, és senki sem fog sietni már megjelent játékokat optimalizálni (a kiadók még egy sima hibajavítást sem akarnak finanszírozni). És persze a közeljövőben megjelenő játékok komplexebbek lesznek, ezért hiába optimalizált a kód, már kevés lesz a kártya.
3. Mindkét eset igaz, amivel a legjobban járhatnánk, hiszen mind a drivert, mind a játékokban levő DX10 kódot lehet optimalizálni. Viszont az első két pontban felsorolt okok miatt szintén semmit sem érünk vele.
Következtetés: a mostani DX10-es középkategória csak a kirakatba jó, hiszen DX9-ben lassabbak az előző generációnál, DX10-ben meg játszhatatlanok a játékok velük.
[Szerkesztve] -
Bagira01
veterán
Valószínű az árcsökkenés de azért 8k elég sok és ha nem is lesznek jobbak mint az x1950pro akkor feleslehges csökkenteni annak az árát. Lehet én is eladom a pro-mat és várok egy kicsit. De azért az áraktól én nem várok csodát. Az ember úgy van hogy vár amíg még csak új gépet akar de mikor megvan és valami más kéne akkor már bukik is azzal ha vár
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest