- A HMD visszalép az USA piacáról
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zsoca85 #4961 üzenetére
Mit ír pontossan, miért ne köss rá pc-t?
Egyébként csak egy sima hdmi-hdmi kábel kell (vedd a legolcsóbbat, itt nem számít a gyártó, mert digitális a jel), amit bedugsz a kapott átalakítóba, azt a kariba, másik végét meg a TV-be, és ha drivert is felraksz hozzá, akkor a hang is átmehet hdmi-n. Ha bolti DVI-HDMI kábelt használsz, akkor hang nem lesz, csak kép. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4950 üzenetére
A kábelek átvariálása, ami nála megoldotta a dolgot, nem olvastad amit írt? Ugyan az volt a problémája mint neked... #4945
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4948 üzenetére
nem próbálod ki, amit nortol mondott?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4937 üzenetére
Egyrészt szerintem vegyél kicsit vissza, mert ha így mész oda, akkor téged is ''leszarnak'' majd...
Másrészt mivel hogy lcdTV-n nem ad képet bootoláskor, nyugodtan vidd be, mindenképpen cserélni fogják. Egyébként ha van LCD TV, akkor minek crt-t használsz?
Amelett akár összeférhetetlenség is lehet, pár napja fordult meg a gépemben két X600 -as hulladék, az egyik a jelenlegi alaplapomban elindúlt, de zsizsi volt a kép, más alaplapban meg bipbipelt a bios, aztán most volt mégegy, az egy gigabyte lapban adott képet egészen a win település első részéig, utánna lekapcsolt, aztán a másik lapom meg nem indúlt el vel... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4894 üzenetére
Ha 3 napon bellül vagy, akkor igen. Ha túllépted, akkor ggariban átveszik. (lehet a monitorodat is bekellene vinni, hogy azzal problémázik, mert külömben tuti azlesz, hogy bent megnézik, és ott meg szép képet ad. Nincs valaki haverod, akinek a moncsijával megnézhetnéd?
Jah: telepícsd fel a monitorod driverét! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4888 üzenetére
Megveszem tőled 20k-ért.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
'tft megvilágítása meg zavar. sokan vannak ezzel így' -vov, na ezt még nem halottam soha senkitől...
Egyébként meg a francokat lassú, sokáig toltam 10 miliseces TFT-vel, és vígan lőttem mindenkit. Mostani LCD TV-m frissítési idejéről meg fogalmam sincs, ellenben vígan megy a hent ezzeli s... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4867 üzenetére
Ha lenne, már írtam volna. Azaz pontosabban van, elkell végre felejteni a crt monitorokat...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4865 üzenetére
Egy ideje már erről irkálnak, olvass vissza...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akinek baja van a venti állítással, nézze meg a blogomat...
AtHoS: Na ja. Egyébként nekemis volt ilyet tudó monitorom...
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4747 üzenetére
Mivel ugyanazt a jelet kapja VGA analog csatlakozón, mint a te külön rgb bemeneteden, ezért nem lehet jobb a képe.
Az a ''chinc'' dolog meg kvázi a szinkronjelek bemenete kell hogy legyen, mert a monitor maga nemtud mit kezdeni a 3 színjellel, ha nem kap hozzá vízszintes és függőleges eltérítő jelet.
A DVI csatlakozóban ezek vannak az analog részen:
8 Analog vertical sync 16 Hot Plug Detect 24 TMDS Clock -
C1 Analog Red -- -- -- --
C2 Analog Green -- -- -- --
C3 Analog Blue -- -- -- --
C4 Analog Horizontal Sync -- -- -- --
C5 Analog GND Return: (analog R, G, B) -- -- -- --
Szóval a mutatott kábeled nemtudom mit csinál a csupasz 3 színjellel, mert azok szinkron nélkül nem jók semmire...
''VD; COWR HD'' -ezek meg nemtudom milyen elnevezések...
Ha meg jó képet akarsz, akkor vegyél digitális bemenettel rendelkező monitort, és a szemed sem fog majd szétmenni... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4739 üzenetére
Nemtudom min vitatkoztok, a D-SUB azaz VGA ugyanúgy RGB és H,V szinkron jelekket visz át...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tölcsd ki a konfigod az adataidnál, hogy legalább kitudjunk indúlni valamiből...
1. Kérdés: Milyen tápod van?
2. kérdés: Milyen videokártyád van?
3. kérdés: Milyen verziójú drivereket tettél fel?
4. kérdés: Alaplapi chipset driver telepítve van?
5. kérdés: Hőmérsékletek?
6. kérdés: Windóz újrarakás nem segített?
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egy átalakítót mellékelnek a kártyához, ami a karin lévő DVI-ből csinál HDMI aljzatot, oda bedughatod a sima hdmi kábeled, és megy a hang is. Sapphire ad ilyet a karikhoz, meg asszem az összesnek a része, de nem esküszöm meg rá, mintha csak az XT-khez járna ilyen átalakító, és asszem ottis gyártófüggő.
Ha nem full HD-s a TV-d (akkor nem ilyen olcsó vidkariról akarnád hajtani) -mint nekem- akkor az ajánlott felbontás 1280*720 v. 1366*768 (pip módhoz), ezek közül a működőre fog beállni a a catalyst telepítés után.
Nálam 1280*720 melett még 800*600 -ban van nézhető kép, de ott 2*2 centi keret van a kép körül, a többi felbontást elég rondán és bajosan alakítja át a TV-m... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Komplikato #4578 üzenetére
Theater mode képes ugyanazt a video streamet két monitorra kitenni? (nem tudom, kicsit lemaradtam ezen a téren)
Amúgy ha a TV nem tud 1920x1080-at, akkor nem ''csak'' 1080i módban tud jelet fogadni? -ezt a kérdést egyenlőre passzolom, utánna kell néznem. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4570 üzenetére
Kicsit furcsa a kérdésed, ha van monitor, meg LCD TV, akkor egyértelműen az lcdTV-t használnám, b ár amit írtál, az szerintem lehetséges. Annyi hozzá, hogy a videó csak az egyik képernyőn lenne, a másikon üres maradna a player ablaka...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hacsak nem milliós LCD TV-d van, akkor ne küldj rá 1080p -s jelet, mert a TV csak leskálázná. Egyébként a felbontások kiválasztásakor a nemtudomhányszor 1080 jelenti a 1080p-t. LCD TV-n érdemes az 1280*720 -as beállítást (720p) használni, mediapalyer classic meg tökéletessen viszi így a 1080p-s filmeket is. Én így használom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sebestyen #4483 üzenetére
Nah, hútőt tudsz későbbis cserélni ha kell, viszont ilyen ár melett mindenképpen az 512-est venném.
Egyébként Xpertvisionnál is van 512-es, annak 800- on megy a magja, de még boltban elég harmatos jelenség...
Kicsimix: hozd a karikat, én fotózok meg kalapálok!
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sebestyen #4476 üzenetére
Turbó? Ez melyik gyártónál van? Dobj valami linket róla. 512 rammal úgy vagyok, hogy többek véleménye szerint DX10 növekvő textúraméreteket eredményez, meg ottvan még, hogy ramból sosem elég, meg ittvan az a magyarázat, hogy a karin nem a ram a szűk keresztmetszet, hanem a ram, ezért áll. felesleges az 512 ram, na erre szoktam mondani, hogy ne legyen még egyel több szűk keresztmetszet...
Nah, ez az egész 512-es dolog csak akkor érvényes, ha nem drágább jelentősen a kártya ettől...
Kicsimix: ha halgatok rád, veszel nekem egyet?
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
belaazallat #4449 üzenetére
Sajna a feliratok nehezen olvashatók, meg nincs a hátoldalró sem kép. Igazából csak arra várok, hogy valameik tulaj fényképezze már le a kariját. Mondjuk sapphire lenne jó, mert az ref. nyákos, plusz abból már van pár...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nahát, senkitől nem kapok szép éles nagyfelbontású képet a karikról?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4434 üzenetére
Mit értesz mozgolódás alatt? És mit állítasz minimumra? Nálam most virker meg minden fentva, semmienmű lassulást nem tapasztaltam egy friss XP SP2-höz képest, a boot meg kicsit még gyorsabb is lett.
Valszeg azért megy jobban a vista, mert a gépem AMD-s! Oh YEAH!!!
Viszont ezt valahol máshol kellene folytatni, mert nem ide való. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4420 üzenetére
1,5 giga single channel rammal sem swappol nálam, játék alatt sem. jah és cseppet sem lasabb maga a vista, mint az XP. (Ultimate 64 bit)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megnéznél nekem valamit? A karidon van 2 tekercs, amik műanyag kockába vannak rakva, egyik a hűtő tetején van 3 kondenzátor között, a másik meg a végefelé 1 kondi melett, kellene keresned 2 darab egyforma IC-t, kb. 14 lábuk van, és csak az a kettő van a karin, ilyen dolgok szoktak lenni rajtuk hogy ISL vagy RTL, stb... Megnéznéd ezeket nekem?
Ezen a képen jól ltászik amit mondtam: [link]
Tippem szerint a hátoldalon fogod megtalálni amit keresek. (ha azvan, amit gondolok)
Jah és szép eredmény!
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4380 üzenetére
Pécsett a boltokban 25-27k a kisker ár...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
2008 első negyedévében kijön a vistához az SP1, benne javított videokártya kezelés, rakás sebesség optimalizálás, éééééééssss DX 10.1 [link]
Érdekes, hogy pre béta változatokat már most lehet szedni torrentről... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Széthekölöm #4326 üzenetére
Hmmm, az ígyis remek shader teljesítmény még tovább nő, dupla TMU egységek, hardveres crossfire, elég faja dolog lehet belőle. Remélem hamar tesztelik, meg árais kiderül. Aszthittük ezeket DUAL néven fogják árúlni, nem X2-nek...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A linkeden a fölső kép baromság, meg a szövegek is. Az S-Video jelátviteli ''eljárás'' sosem használt 12V-ot, csak a világosság és a chrominance jelet, ezekenek a földelését, és egy árnyékolást.
Ez a kiírász szerint tudja amit akarsz: [link]
Asus Extreme Radeon HD 2600XT, 256MB DDR3, (PCX)
Bruttó: 31.720 Ft
F.B.I.: szerintem igen. Miért nem vártál egy picit?
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Armando_19 #4284 üzenetére
Speciel nemtudom, de ha már van béta, akkor valszeg hamar lesz végleges verió is. addig meg ati.amd.com...
Kgergely: valszeg ígyis jólesz... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
vazz emberek, egy új ember v. új hsz. ön a topicba, 5-en vetjük rá magunkat...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Liberator #4268 üzenetére
Ha a DX10 érdekel, akkor mindenképpen a 2600XT (+komolyabb videolejátszás támogatás, hdmi és hang), mert még a GTS-t is lenyomja. A DX9-ben meg a GT-nek van előnye a több TMU egység miatt. De ezt a vitát már számtalanszor végigjátszották itt a fórumban, olvass vissza. Vagy inkább vegyél egy 2600XT-t, nem fogsz rosszúl járni vele.
mod: ha meg csak DX9 érdekel, akkor vegyél 1950pro-t...
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezért kell CoD -ot tolni...
Ilyen vsync nem jelent megoldást? -jah hogy crt, akkor nemtudom van e ilyen, szerencsére már nemkell crt-t néznem. (azóta nem fája a szemem a géptől)
Tényleg 800*600-ban tolod takonygraffal? Engem nemvinne rá a lélek csak az fps hajszolás miatt...
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Komplikato #4256 üzenetére
Ahogy nézem, HL2 kuponra gondol, nem BB kuponra...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4247 üzenetére
nemte, hanem az előtted írók a 3dmark témában, csak te hsz-ed odacsúszott...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
miéprt írjátok le 3x ugyanazt?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
közelebbről nézés realtív. 1280*720 -as képet nézek 68cm-es képátlón, ennek köszönhetően pl. az nvidiás béta driverek (158.xy) képe nálam láthatóan csúnyább volt a rendes whql-es driverekénél, holott sima átlag monitorokon nem vették észre a minőség romlását. Szóval nekem eztis figyelembe kell venni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez igaz. max amit akarok, az 1280*720, aa-t kihagyom ha kell, viszont ha veszek egy 512-es karit, akkor 1-el kevesebb szűk keresztmetszetem lesz. Nézd meg gépem, igazán nem mondható komoly ''gémer pc''-nek, de fontosnak tartom h. minnél kevesebb szűk kersztmetszet legyen a lehetőségekhez képset, és ha kis felárért megkapom a +256 ramot, aztmondom üsse kő...
Aztán ottvan amit valakik mondtak, hogy pl. CoH elég dúrván megérezte a plusz ramot...
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4158 üzenetére
Véleményem szerint kb. így rangsorolódnak a dolgok:
DX7- 128mb ram elég.
DX9- 256mb ram már szükséges
DX10- várhatóan már kevés lehet a 256mb ram.
Már előre látom azokat a hsz-eket, hogy mikor kijön valami új komolyabb DX10-es game, akkor majd bánják a tulajok a 256mb-t... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4154 üzenetére
A gyári tuning azt jelenti, hogy a karit 800/800 -as órajelen adják! Hogy erre ki mit húz még rá, az az ő dolga.
Igen, 512-est tervezek venni, azt takarja a SUPER jelölés, asszem 800/700-as órajeleken. (csak ha nem lesz túl drága) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4149 üzenetére
ahoz is van játék, valami toca v. nemtommi autós, meg a sonic ugye a gyári tuning, és a halk hűtést takarja, szal kinek mi a fontos. Black box vs. tuning, és jó hűtő...
Csak nehogy én meg a Super változatot vegyem... (800MHz GPU, 512 GDDR3 -ne mondjátok, hogy nem érdemes) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
''hdmi kimenetet svideo kimenetre alakító kábelt hol tudok szerezni?'' -ilyen nem létezik, hdmi lényege pont a digitális átvitel, az s-video pedig nem az. Neked az a kis DIN dugó kell, amit a köralakú lukba lehet dugni, és 3-4 RCA, valamint 1 S-video jön ki belőle. Kb. talán számtekboltokban kapsz...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4086 üzenetére
Vazz, téged miért idegesít, hogy keressük a lehetőségeket?
Egyenlőre ott tartok, hogy nincs szükség a vmodra, mert bőven van kraft a kártyában...
Az a satírozás meg a létező leg amatőrebb módszer, ha csak az lenne a lehetőség, akkor meg sem próbálnám, több embernél láttam mennyit szenvedett vele...
FTC: szerintem figyelnek rájuk, mert nem kerül szinte semmibe kicsit nagyobb tűrésű alkatrészt odatenni, ellenben pl. a garis cserével... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hamár vmoddolod a magot, vagy a ramot, akkor szerintem már nem kell külön aggódni az alkatrészek miatt. Max feltesz az ember egy olyan ventit, ami az egész nyákot szellőzteti, és reméli h. az esetleges tönkremenetel még a gari lejárta elött következik be. (vagy mielött eladja
)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4076 üzenetére
Azon a karin is egy 6549-es IC csinálja a ramoknak a feszt... A GPU részt nem látom, meg úgy egyébként is eléggé homályosak a képek.
Aki kicsit jobban járatos az elektróban, az egyből megmondja h. ezeken az IC-ken hogyan kell variálni, vagy legalábbis más karikon tapasztaltak szerint lehet ittis eljárni... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na azt énis szeretném tudni. Egy kihagyhatatlan árú laptopvásárlás miatt elment a lóvém jó része, de jön szülinap, meg még melózok szeptember elején is, szóval szerintem szeptember környékére már lesz valami. Legalább addig elterjednek az xpertvision cuccai a boltokba...
horvatkirsz: kari nélkül nemtud mire rábeszélni. Ha kapnék KÉPEKET, akkor lehetne tovább agyalni, hogy egyáltalán hogyan vannak a dolgok...
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4069 üzenetére
Ha azt a felépítést követik, amit az ISL IC-kkel, akkor kettő van, mindegyiknek a kimenetén van egy pár menetes szűrőtekercs, annak bármely lába, és a föld között lehet mérni feszültséget, az értékekből meg látszik h. melyik fesz mihez tartozik. Jellemzően a GPU fesz. az alacsonyabb. Nade míg nem látok valami szép nagy képet lehetőleg a kari mindkét oldaláról, nemtudok töbet mondani.
A kapcsirajzról meg tegyél le, külömben sem tudnál sokat kezdeni egy 8 v. több rétegű nyák áramköri és beültetési rajzával... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4067 üzenetére
Na ez az... Neten még utalást sem találtam, a karit meg még nemtudtam megvenni, ezért kellene nekem pár kép, hogy nézelődhessek. Az IC-k adatlapjai sokmindent elárúlnak... Persze lehet h. pl. x1950pro jellegű a feszszab., ahoz nemigazán értek.
Több karin találkoztam pl. ezzel az áramkörrel: [link] ISL6549 -csak egy poti beforrasztás, és mehet a vmod. Valami hasonlóban reménykedek...
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valaki küldene nekem nagyfelbontású képeket? Kíváncsi vagyok az IC-k feliratára...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem akarnátok megkeresni a feszszabályzó IC-ket? Olyat keressetek, amiből csak kettő van, és kb. 2*8 lába van neki... Meg mondjuk ISl, RTL, stb. felirattal kezdődik...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4033 üzenetére
Ha azt írták, hogy benne volt a dobozban, akkor szerinted?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valaki írta pár napja, hogy kicsit lejebb fog menni a karik ára. Ez mikor, és mennyivel várható?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #3977 üzenetére
3dmark 05 mire kell neked?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
7.9 bétákat próbálta már valaki? [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AMD Power #3833 üzenetére
az utóirat érdekes, beis másolom ide:
''Utóirat:
Balszerencsénkre pont a cikk elkészültét követően tudtuk csak megkaparintani a héten megjelent két várva-várt játékdemót, így most csak egy kis röpke elemzést szeretnénk megosztani Olvasóinkkal, avagy ''Hogyan teljesít a HD 2600 XT GDDR4 a BioShock és a legújabb Medal of Honor demó alatt?''.
Kezdjük rögtön a BioShock-kal. Nos akármennyire is próbálkoztunk a DX10-es verzióval, Hotfix ide vagy oda, a liftnél tovább nem sikerült jutnunk. Pedig addig egészen jól teljesített a gyorsabb memóriákkal szerelt XT. Sajnáljuk, majd a végleges játékkal újra próbálkozunk.
A Medal of Honor: Airborne már jóval szelídebb programnak bizonyult. A játék indítását követően automatikusan 1280×1024-es beállítást kaptunk, magas részletességgel, mondanunk sem kell, picit mosolyogtunk a program optimista hozzáállásán. Azonban a mosoly hamar szájtátásba ment át, és nem csak a grafika miatt. A küldetés előtti eligazítás 40 képkocka/s sebességgel futott, aztán csak a repülőből való kiugrást követően zuhant 25 alá a bűvös számadat. A városban újra megtáltosodott a kártya, és 35 képkocka/s körüli számokat produkált. Minden maxon, 1280×1024-ben egy HD 2600 XT-vel. Ez igen!'' -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szacsee #3796 üzenetére
''Lenne érezhető külömbség ha digitális csatin keresztül hajtanám meg?
A composite annak számít? (viszont ott csak 1280x1024-et tud ha jól emléxem)
Kösz a választ előre is! ''
Mint LCD-TV tulaj mondom neked, baromira sokkal szebb a kép HDMI-n keresztűl. A fekete csík azért kerül a szélére a képednek, mert a képernyő natív felbontása 1366*768, bár ezt még énsem tudtam használni, hiába írták rá a TV-re mindenhol, hogy tudja, emiatt én 1280*720 -ban hajtom (720p), így tökéletes a képe. Digit kábelről annyit, hogy a VGA digitális jelet dolgoz fel, ha te analog kábelt használsz, akkor a digit jelet analoggá kell alakítani, itt már keletkezik veszteség, hiba, utánna a TV ebből a jelből meg újra digitálisat csinál, ami megint egy adag konverziós hibát és veszteséget okoz. Eredményeképpen fakóbb színeket kapsz, és életlenebb képet.
Ezt kivéddeni nem nehéz, kb. 3k pénz a hama DVI-HDMI kábel, vagy ugyanennyi egy sima HDMI-HDMI kábel, ha hangot is akarsz átvinni... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #3648 üzenetére
Erősen gondolkodok rajta. (ismerem azt a mondtaot, hogy itt nem a memória a kevés, de nem értek vele teljessen egyet) Az ára fogja eldönteni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Merre lehet kapni Xpertvision Sonic, és 512MB-os Super kártyáit?
FTC: tul.képpen mit kelene ott keresni? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmmm, letöltöttem bioshockot, hát sokkhatás az lett. Megpróbáltam az integrált vga-mmal, első megrökönyödésem az nvidia logó volt, meg hogy már menüben nincs egérmutató, és hibás képpontok voltak a menüben... Ezek után beállítottam mindent offra, és megpróbáltam játszani. Valami tűzből nagynehezen kimentem, nézzétek meg milyen képet kaptam: [link]
Ez egyszerűen vicc... Bár legalább nem fagyott ki.
Jah hozzászólásírásra meg picit várni kell, csütörtökig nemleszek idehaza...
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezt írtam énis, de a lényeg, hogy ebből a programok 2 gigát látnak, és abban a 2ben benne van-e a video ram?
Konkrétabban:
''Sajnos ennyivel nem fogjuk tudni megúszni. Az eddig ecsetelt problémánkon felül ha eddig nem is, de előbb-utóbb találkozni fogunk még egyel. Nevezetesen, hogy a Windows XP egyszerre maximum 2GB memóriát biztosít a felhasználói alkalmazásoknak. Tehát hiába van több mint 2GB fizikai memóriánk, alkalmazásunk csak 2GB-t használhat belőle. Ez egyelőre még nem különösebben nagy gond, de minek 3GB-t helyezni a gépünkbe, mikor a kedvenc játékunk amúgy is csak 2GB-t lát belőle? Nos, szerencsére erre van megoldás, bár csak a Professional verzióban működik. Létezik egy ún. /3GB kapcsoló, mellyel megmondhatjuk a rendszernek, hogy az alkalmazásoknak akár 3GB memóriát is engedélyezzen.''
részletei itt: [link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Erősen azon vagyok, hogy majdan egy 512-es XT-t fogok venni...
Videomemória kapcsán egy kérdés: Az XP ugye 2 giga ramot ad oda a programoknak, hiába van több a gépben. Maximum 4 gigát tud kezelni fizikai címzéssel, ami az alapértelmezett. Namármost a 4 gigába beleszámít a videokártya memóriája is, ezt tudom. A kérdés az, hogy az odaadható 2 gigába is beleszámít-e ez? Azt még olvastam, hogy egy regedit kulcsal átlehet tenni, hogy 3 gigát adjon a programoknak. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hiába csak 1 maradhat.. -szerencsére nem kelett lecsapni egy fejet sem. (nem abban volt az erő)
Tudtommal a ram mennyísége a használt textúrák mennyíségétől és tulajdonságaitól függ, azok meg a felbontástól. Ezeket a karikat itt többnyire 1024*768, 1280*1024 -es felbontásra veszik, ott még elég szokott lenni a 256Mb, persze lehetnek ezalól kivételek, állítólag CoH nagyon megérezte a plusz ramot, de ezt még nem igazolta vissza tudtommal senki.
A szűk keresztmetszet szöveg meg nagy felbontásra érthető, ahol már a kari semennyi rammal nemtud játszható sebességet elérni.
FTC: holnap megnézem mire jutok, majd betolom ide az első vázlatot. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
belaazallat #3446 üzenetére
Kb. mindenki leírhatná, mit tud a kariról, aztán egybeszerkesztjük.
pl.
-Valaki részletezze a shader orientált felépítést, meg ennek a D3D10-hez kapcsolódását, én csak nagy vonalakban tudom.
-Fogyasztás/melegedés/zajszint kérdése, tulajok írjanak hőmérséklet és hűtés dolgokról
-Passzív hűtés dolgai
-GDDR3/GDDR4, 256/512Mb ram kérdése
-Pontos felépítése a magnak, 65nm előnyei
-kari tervezésének filozófiája
-különleges karik mint pl. Sonic változatok
-kül. dobozok tartalma (pl. játékok, csatlakozók, kiegészítők)
-tuningdolgok
-HD képességek, video gyorsítás mikéntje
Egyenlőre ennyi jutott eszembe, ezeket kellene kirészletezni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kellene írni a topicba egy friss és bő 1. hsz-t, letisztázni sok dolgot. Benne vagytok?
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TP-LINK routerek
- A HMD visszalép az USA piacáról
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- Filmvilág
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest