- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
Bundás22
őstag
jó én elhiszem h ti jobban értettek hozzá
azért nem kell leszólni a 8800ast, mert elég erős
végülis nekem az ezekkel a karikkal a véleményem lehet hogy a 9-es nvidia széria sokkal jobb lesz DX10-ben még a közép is, tapasztalatok után könnyebb egy jó DX10es karit megalkotni mint ad hoc, ezek csak az első fecskék, még a HD 2900as lehet az se lesz olyan jó mint a következő középkari DX10ben mégha erősebb is
a 8600GT-t se szabad leszólni mert pl. 7600GTről érdemes váltani de nagyon, pláne h a váltás nem több mint 10-15K -
Bundás22
őstag
1.sajna engem ezek nem hatnak meg, csakis a játékokban mért FPS értékek...ott meg Nvidia, úgyios arra programozzák semmi esély
pl. a FLOAT MAD serial-ben többet kap a GTXés több rajta a memória is
2. azért elfogadnék egy 8800GTX-et hadd legyek őszinte, gondolom te is
3. a Radeon kábé fél évvel később jött ki attól még erős azt mondani a 8800asra hogy trágya, és nem olyan zajos
inkább mond azt h nem olyan jó, de hogy trágya azért az erős -
TomBoy1986
veterán
''Ugyanis lehet, hogy csak én vagyok vak de nem láttam különbséget az 1024x768-as és az 1280x1024-es felbontás között''
Valószínűsítem, hogy CRT-d van. Azon nem olyan szembetűnő a különbség, mint pl. az én LCD-en, mert ha az LCD-t nem a natív felbontásában használod, akkor elmosott képet kapsz, míg CRT-re ez nem igaz. Úgyhogy nekem pl. nagyon fontos az 1280*1024- meg azoknak akiknek ez a natívja (vagy nagyobb) az LCD-jüknek.
VaniliásRönk:
Nevethetsz rajta, de az ATI-nál ez jelenti valóban a felsőkategória végét.
Amúgy az X1650XT tényleg a középnek a közepe.
[Szerkesztve] -
dragonfx
veterán
köszke.
vagyis a pro xt csak órajelben fog eltérni semmi másban???
Azért 800as gpu vicces, nagyon magas, szerintme irtóra melegednie kéne meg ennie a kraftot, d emégsem...érdekes.
Remélem jobb lez mint a 8600gt, de lassan tán lesznek tesztek.
Amugy 30e alatt már előrendelhető.
2.2ghzes memo most kapcsolók
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem feltétlenül, ha totális kudarc a termék (lásd FX), akkor az nVidia generációt vált foltozás helyett, egyébként csak update-el ahogy szokott.
Az egyetlen kérdés hogy mennyire fogja falhozcsapni a Crysis és az Ep2 a G80-at... a többiek biztos nem mernek beinteni a nagy neonzöldnek. (rádioaktív fika?)
-
GuMipOkE
senior tag
Hát ezeken a teszteken sem sziporkázott a 2600XT. Viszont a CoH teszteredmények azt mutatják, hogy a többinél valószínűleg driver optimalizálatlanságról van szó, mert elég szépen lenyomta a 8600GTS-t. Gyanús, hogy szoftveres oldalon kell az ATInak most vírítani, mert a vas tud ha ''akar''. Kezd érthetővé válni az AMD júli 1-ig tartó tiltása...
-
rocket
nagyúr
-
gfefe
őstag
NA az gyönyörü lesz
Hát mit csinálok én addig
Na nem baj legalább tudom, hogy príma driverrel fog érkezni... (legalább is nagyon ajánlom nekik)
A durva az, hogy olyan mennyiségben árasztják el vele a piacot, hogy az Nvidijjjja csak lesni fog(Meg lehetne kérdőjelezni az AMD stratégiáját, de szerintem jól csinálják
)
-
GuMipOkE
senior tag
Hát nekem úgy tűnik hogy ez alapján [link] a fearben hozott szint magasabb, mint általában a GTS-eknél. Persze nem tudom milyen beállítások mellett, de valószínűleg nem a minimumon tesztelték. A 3DMarkra (06) már nem is merek hivatkozni, de az ott hozott 6100 pötty is a GTS fölé emeli. Itt persze nem elkerülendő tény, hogy egy majd 3Ghz-en járó X6800-assal hajtották meg az XT-t.
Minden esetre, hogy ha már itt az elején a GTS szintjét hozza az XT (tuning nélkül) a korábban látott árakon, akkor jó vásár lehet. Főleg ha tényleg igaz, hogy a ''kapacitásai'' még közel sincsenek kihasználva. No és ha tényleg nem igényel majd + tápcsatlakozót (fogyasztás kisebb mint 75W), akkor meg nincs is több kérdésem... -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem kötelező semmi sem, csak normális esetben a fejlesztők a látványosabb megoldásokat használnák fel, pl. az arcmozgás, egy autó kerekének deformálódása az útviszonyok függvényében, stb. vertex számításokat igényelnek, viszont az nVidia kártyái leszerepelnének.
Az AMD-nek akaratán kívül viszont lehet hogy megint a M$ nyújt segítő kezet, mivel az XBoxban ATi GPU van, a M$ játékok valószínűleg nem fognak spórolni a vertex effektekkel. -
VaniliásRönk
nagyúr
Az egész DX10/Unified Shader történetnek az lett volna a lényege, hogy nem kell spórolni a vertex kóddal, erre az nVidia az arcunkba tolt egy US-es kártyát, ami királyság, épp csak ugyanolyan alkalmatlan vertex kód futtatására mint a korábbi GPU-ik, az ATi meg direkt erre lett kihegyezve.
A G90 valszeg csak tűzoltás lesz 65nm-rel, nem egy új GPU.
venember83: Az hogy a saját szemetét erőszakolja rá az egész iparágra az nVidia, az neked diplomácia? -
Bundás22
őstag
bocsi olvasd el a #249-et
sztem nem lesz nagy +/- különbség max 5-10%, 3dmark pontok alapján
ha sokkal többet nem képes elérni 3dmarkban akkor valszeg nem számol annyit
persze csak találgatok dehát erről szól a topic, ne legyen igazam!
egyébként ez is lehet:
2600XT>8600GTS
2600pro=8600GTS(bár inkább a #249 es hszben értek egyet magammal)
akkor az nvidia durva árcsökkentéssel válaszol, és sokan akkor is nvidiát vesznek majd
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Papiron a gddr4 memoriak kevesebbet fogyasztanak joval mint hasonlo gddr3 tarsai, nem olyan egetrengetoen magasak a gddr4 memoriak orajelei (''leglasabb'' tomegyartasban levo 0.9ns ramokkal szerelik), hogy ez indokolna a komplexebb nyakot, szoval valami oka biztos van, az biztos nem azert raktak ilyen nyakra, hogy dragabb legyen a kartyakat gyartani
-
Komplikato
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- 90-es években voltam gyerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest