- One mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
válasz
Bundás22 #3440 üzenetére
Mostanra lett elegem belőled!! 1 nap ban!
Többet ne gyere flamelni az ATI-s topicokba, mert végleg elbúcsúzunk.
Az egész topicot kitakarítottam, de most szólok mindenkinek, ha nem bírjátok elviselni amit művel, minek válaszoltok neki folyamatosan? Komolyan mondom, mint az oviban...
Akiknek pedig most eltűntek a durva hozzászólásai örüljenek, mert legközelebb azért is banok lesznek. Senkit, semmi nem jogosít fel arra, hogy ''anyázzon''. -
parandroid
félisten
válasz
Bundás22 #3427 üzenetére
A továbbiakban a személyeskedést és a flame-et lesz szíves mindenki befejezni.
Amennyiben valaki úgy érzi, hogy személyes sérelem érte, az privátban rendezze le az érintett(ekk)el.
Az Ati vs Nvidia flém nem vezet sehova, az érveit már mindkét oldal leírta (többször is), láthatóan nem sikerült egymás meggyőzése, így azt kérném, hogy a továbbiakban maradjunk a topikcímben szereplő videókártyánál, és ne 'mi lenne ha' alapú fejtegetéseket közöljünk gyökeresen más kártyák tuningpotenciáljáról.
p -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bundás22 #2221 üzenetére
Szemorvos megondta nekem (születésem óta szemüveges vagyok...), hogy igazából a monitor nézése nem árt a szemnek, hanem az ember elfelejet pislogni, ettől kiszáras a szeme, majd ez hosszabb távon ártalmas... Egyébként 486 óta bámultam crt-t, TFT-m kb. 3 éve van.
Most 68-cm -es LCD TV-n gépezek, ezt végre 1 méter távolságból is eltudom olvasni. Már csak azért is megéri majd nekem egy 2600XT, mert végre hangis megy fel a HDMI csatlakozón keresztűl...
Az meg hogy a 8600GT játékok egy részében gyorsab, az egy dolog, megjelenésekor az drágább volt, mint a 2600XT... -
Daffit
tag
válasz
Bundás22 #2244 üzenetére
A 8600GT és a 2600XT nagyon fej-fej mellett halad. Van ahol az egyik, van ahol a másik győz. Itt szimplán ár kérdése az egész, ami egyelőre az Atinak jobban kedvez. Lehet, hogy a GT-ben több a tuningpot., de amiket láttam teszteket, ott hiába tudták húzni a GT-t 30%-al, míg az Atit 10-el, mindekttő 5FPS-t hozott. Direkt csináltam egy táblázatot erre és ezen nagyon meglepődtem.
-
Bundás22
őstag
válasz
Bundás22 #2240 üzenetére
most látom az atit 24 ezerért bocs
igaz Gddr3-masat
akkor is a 8600GT a nyerő mert azt legalább tunningolhatod ezerrel
és az számít hogy a mai gémekben melyik dob több fps-t, a jövő játékaiban tökmindegy hogy 8fps-t vagy 11et dob nem?(szal ez a GS alapú gémekben jobb lesz majd az ati üres duma) -
Bundás22
őstag
-
Bundás22
őstag
válasz
Bundás22 #2221 üzenetére
ja ez olyan mint amikor a ásványvízgyártók azt sugallták a népnek hogy ne csapvizet igyanak, mert egészségtelen mindíg ásványvizet igyanak
lol még egy ember se lett rosszul miután egész nap csak csapvizet ivott, viszont volt aki csak ásványvizet ivott és rosszul lett(mert túl sok ásvány került a szervezetébe)
ugyanúgy nem árt a szemnek a CRT, ciki lenne ha kiderülne még a TFT jobban árt mert ugye az ásványvízről is kiderültbocs az offért
[Szerkesztve] -
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Bundás22 #1484 üzenetére
Hja, a 8600GT-t is mindenki temette az első tesztek után, aztán dx9-re végülis annyira nem rossz vétel. Persze most a 2600XT valamivel jobb lett, bár lehet hogy az AA-t jobban viseli a GT. Technológiailag elméletileg időtállóbb a 2600XT, ezért be is vállalom, de az idő majd eldönti. Végül is nem 100 évre veszünk VGA-t...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Bundás22 #1454 üzenetére
Sztem a mostani nV kártyáknak közel sem biztos, hogy rosszabb a képminősége. A régebbi nV kártyák esetében egyértelmű volt, hogy az ATI 2D-ben sokkal szebb. 2 éve a Gf-6800-asom és a X800XL kareszem esetében már nem volt akkora különbség, de még mindig az Atinak volt jobb képe, mégha csak kicsivel is. (nekem azért szembetűnő volt még mindig)
A mostani generációknál meg a fene sem tudja, mert ugye ezek már teljesen átdolgozott architektúrával/technikával készülnek. A képminőségbeli különbséget (2D-ben) sztem már csak a kártyára ültetett alkatrészek minősége fogja meghatározni.
Persze én továbbra is az Atit favorizálom, mert az nV-vel nem volt annyi pozitív tapasztalatom, mint az Atival. Viszont ha árban és minőségben jobb az nV, akkor majd azt veszem. De most valszeg bevállalom ezt a HD 2600XT-t... -
7600GT
senior tag
válasz
Bundás22 #1421 üzenetére
1. Lehet, hogy a jelenlegi játékokban gyorsabb, de már ott sem minden esetben lsd.:TDU
Ráadásul a jövő játékaiban nagyon soka lesz a Vertex/Geometry Shader alapu kód, amikben csúnyán elvérzik a G80. A FLOAT MAD serial pedig a legegyszerűbb Pixel Shader kód.
2.Én is elfogadnék egy 8800GTX-et.
3.A jelenlegi játékokban tényleg nagyon erős, de be kell ismerned, hogy a jövő a Radeonoké.
Ha esetleg nekem nem sikerült meggyőznöm téged, akkor forduljál szerintem Abu85-höz, Dezzhez, vagy GBors-hoz.
[Szerkesztve] -
Rolcsi20
senior tag
-
munky
őstag
válasz
Bundás22 #1271 üzenetére
azért ez nem ilyen egyszerű.
mert pl a 7900 GS középkategóriás VGA-nak kézszült. pontosabban annak a tetejére.
ATI nál meg az,, X1950 GT , X1900 GT , X1950pro ezek szintén a középkategória tetején helyezkednek el.
de már értem, hogy Te a 7600 GT-re gondoltál.
szerintem sokan azt várták (én is) , hogy egy 8600 GTS hozza majd ezeknek a kártyáknak a teljesítményét. nem így lett... de ha a 6600 GT-hez és a 7600 GT-hez méred a 8600-ak teljesítményét akkor persze mindjárt más kép alakul ki.
[Szerkesztve] -
-
válasz
Bundás22 #1271 üzenetére
1,5-2X olyan gyors a 8600GT mint 7600GT, némely játékban még több is, féláron
Mivel néhányan itt már a hajukat teszik le tőled, ezért megnéztem, a PH-s tesztben hogyan viszonyul a 8600GT a 7600GT-hez. A százalékos eredmények azt mutatják, hogyha 100% a 7600GT, akkor a 8600GT ahhoz képest mennyi:
Prey: 133%
Far Cry: 115%
SCA: 120%
R6V: 147%
STALKER: 150%
Oblivion: 170%
COJ: 148%
NFSC: 150%
TDU: 135%
COH: 105%
SupC: 93%
A fentiek alapján azt állítani, hogy a 8600GT 1,5-2x gyorsabb, mint a 7600GT, nem teljesen állja meg a helyét. A másfélszeres gyorsulás azonban sok esetben megvan, viszont én úgy emléxem, a 7600GT mindenhol jelentősen gyorsabb volt a 6600GT-nél. De majd utánanézek. -
Zé_Mester
őstag
válasz
Bundás22 #1219 üzenetére
hát 1 év múlva az a kártya semmit nem fog érni mert sztem addigra kijön majd egy teljesnen új, és ez meg szépen eltűnik.
lehet hogy sikerült rögtön a megjelenés után felcibálniuk a 8600GT-t, de ennél úgy látszik kicsit más a helyzet.tesztben is írták hogy ha új Bios és új ATT lesz akkor azzal valszeg jobban fog hasítani a cucc a tuningban. -
válasz
Bundás22 #1194 üzenetére
Ezzel a megállapítással én azért nem értek egyet, mert a 8600GT-ben 32 streamproci van, a 2600XT-ben meg 120. Ebből én úgy gondolom, hogy utóbbi kártyát még lehet javítani driverszinten, mivel van, ami számoljon, a másik oldalon a 32 streamprocit nem helyettesítheti semmiféle driver. Aztán persze lehet, hogy az architekturális különbségek miatt nem jön ki a 120 streamproci ereje... Mert az azért tény, hogy ennyi számolóegységtől sokkal nagyobb teljesítmény várható.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Bundás22 #1194 üzenetére
ha visszaolvastál volna akkor ott volt egy teszt linkelve, és ki is másoltam egy részletet a cikkből.
de pill, meg is keresem neked : #1099 és #1100 hsz.
namost ebben a tesztben próbálták a tuningot, igaz hogy halvány gyenge lett (+7%, +4%), de az utolsó sorba hozzáfűzték hogy valószínűleg nem a kari és a rajta lévő ramok a ludasok, hanem maga a kártya BIOS és a jelenleg használható tuningprogramok.
elvileg a ramnak bőven lehetne adni,de valami miatt ez még nem jött össze.d
de majd kialakul ez is.csak IDŐ kérdése -
Zé_Mester
őstag
válasz
Bundás22 #496 üzenetére
miből gondolod hogy annyira meg kéne vernie a GTX-et?????
1: - ha jól tom lesz XTX is
2: - ha szétnéznél az áraknál akkor valszeg feltűnne hogy a 2900XT 85-90k között van, a 8800GTX meg 115k körül. --->>> 25e ft különbség van a 2 kari között min, és érdekes módon van ahol megeszi a GTX-et. akkor most miről is beszélünk???
ár/teljesítményben lényegesen jobb a HD2900XT
...és pont -
gfefe
őstag
válasz
Bundás22 #496 üzenetére
Az x2000 es széria a jövőbe néz... ez tiszta sor, de szerinted hova is tekintsen....
Lehet, hogy lassabbak a mai játékok, de nem annyira, hogy játszhatatlanok lennének...(az 2900xt re meg ez pláne igaz... minden pöpecül fut rajta)
Amúgy persze, hogy a jövőbe néz... a dx10 nem az?
Az igazi csata szerintem kb 3-4 hónap mulva lesz amikor már a driverek stabilak és kint lesz jópár dx10 es game... Na majd akkor meglátjuk , hogy a 8000 es széria , hogy áll a dolgokhoz... -
Zé_Mester
őstag
válasz
Bundás22 #485 üzenetére
jókora hátrányuk van az atisoknak - ezt ugye most nem mondod komolyan???
igaz hogy később jött ki a 8800-as szériánál a 2900XT, de minden tesztben oda lett írva hogy a gyengélkedés csupán driver kérdése,amin folyamatosan javítanak.
az R600 és társai sokkal újabb és jövőtállóbb technológiát kaptak mint a 8*** széria.
namost akkor kérdem én : ki csinálta jobban?
az aki kihozott egy olyan karit, ami igaz hogy gyors (NVIDIA) ,de 1 év múlva sehol se lesz teljesítményben, vagy az aki kihozott egy olyan cuccost, amit az alapoktól kezdtek megtervezni, felépítettek, a legújabb külyükkel és technikával felruházták , és amibe még rendetek potenciál van(ATI)
namost akkor ki is járt jobban?????
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Bundás22 #480 üzenetére
A hülyegyerekek csaptak le a kis 8-asokra miután minden teszter húzta a száját hogy gyengék, ha ennyiért adják akkor meg mindenki ezt fogja venni, és a fejlesztők is elgondolkoznak azon hogy esetleg ATi képességeit ki kéne használni, ha ez bekövetkezik akkor a GeForce 8-asoknak löttek, a 8800 Ultrának is.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Bundás22 #463 üzenetére
Hát nemtom, a feltételezések engem annyira nem érdekelnek.
Kicsit bizonytalan vagyok, de egyelőre úgy tűnik, hogy a 2600XT gyorsabb a 8600GTS-nél a jelenlegi gamék mellett is. A kínai cikkel kapcsolatban meg mintha az eredmények ''hasraütésre'' születtek volna. Az XT ára viszont a GT árában van, ami miatt a legjobb választás lehet a piacon, ha időben kijön.
Viszont ha 2 hónapot kell a kártyára várni, akkor nekem az nem ér meg annyit, mert 2 hónapig nem akarok S3Trióval netezni -
athomi
veterán
válasz
Bundás22 #463 üzenetére
Semmilyen tesztet nem láthattunk eddig ami vmit is ér, úgyhogy azt sem tudjuk a mostani játékokban hogyan szerepel az x2600xt a 8600-hoz képest. Okosabbak leírták, hogy miért sokkal jobb egy x2600 egy 8600-ashoz képest, de kérdés mikor lesznek olyan játékok amikor ez ki is jön. Ha a mostanában megjelenő játékokban csak hasonlóan teljesít az x2600-as a 8600-hoz képest, akkor jobb vételnek fog bizonyulni és az ára sem lesz sok.
[Szerkesztve] -
GezaR
tag
-
Komplikato
veterán
válasz
Bundás22 #391 üzenetére
''cod2nek sztem nincs brutálisan magas gépigénye''
Hát nem tudom, de valaki írta, hogy 7900GTX-en sok helyen leesett neki 20FP körülire 1024-ben, pedig ha jól emlékszem a proci se volt gyenge éppen alatta.
Az más kérdés, hogy DX7-re butítva atomrondán tényleg mindenen elmegy, de akkor is benne van a top 10-ben a leggagyibban optimalizált játékok között. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bundás22 #391 üzenetére
1024 nekem kicsi, mindenképpen csak 1280*720 -ban mehet, lcdTV miatt... Emelett ami nekem még kell: DX9 mód, és legalább 2XAA, valamint extra textúra beállítások. Shadows meg a többi is jó lenne.
Mosta 7300GT-m vmoddolva DX9-ben shadows nélkül 2xAA melett és medium texytúrákkal, olyan 40-50 fps, ami netre nem elég. DX7-ben minden maxon, 4xAA melett 100-150fps...
Aktív témák
Hirdetés
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest