- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Fotók, videók mobillal
- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
adalbert1
veterán
válasz
Zé_Mester #1651 üzenetére
Őööö, legutóbb olyan 2004 körül került kezembe, akkor már elég gáz volt, meg nagyon ritkán itt-ott belebotlok 1-1 számba.
Olyan 96-tól voltam igazán lelkes olvasó kb. 2002-2003-ig, mikor is más kiadóhoz került a lap, így a cikkírók nagyrészétől is megváltak (vagy ők az újságtól)... Az onnan eltelt 1-2 évig amig még vettem a lapot, azt vettem észre, hogy nem produkálták az előző gárda színvonalát, de ettől még lehet, hogy azóta felnőttek a feladathoz (vagy én nőttem fel, és már nem érdekel annyira az egész).
Ugyanez az 576 kbyte, azt is élmény volt olvasni, néha fetrengtem a röhögéstől, valahogy volt egy feelingje a dolognak... Csak az meg asszem megszünt, a konzol-t meg sose olvastam, mert egyszerűen akkor abszolute nem érdekeltek a konzolok...
Hogy on is legyek: megnéztem én is az anandtech-es tesztet, hát dx10 alatt tényleg nem egy nagy durranás a kártya (persze a 8600 sem), nem tudom hogy mit akarnak ezekkel a kártyákkal... Max régi játékok+hd video gyorsítás amire értelmesen lehet használni őket. -
Olasza
aktív tag
válasz
Zé_Mester #1653 üzenetére
Aki vett magának egy 10e Forintos 350 W-os tápot, annak nem mindegy, hogy 20-30 Wattal többet fogyaszt. És biztos nincs kedve kidobni, hogy most vegyen magának 15e-ért 450 Wattos tápot, majd 1 év múlva 600, és rá egy fél évre pedig új szabvány, és azt is dobhatja ki új szavány miatt. Tápot pedig nem lehet eladni értelmes áron, mert ki bízik egy használtban? Én inkább spórolok 20W-ot, és használom a márkás tápomat.
-
vittuka
aktív tag
-
vittuka
aktív tag
válasz
Zé_Mester #1328 üzenetére
Más az egy összeg és más a havi kiadás... Többi cuccot beleszámolva meg az 5 kila felé közelít de nem ez a lényeg.. Onnan indult a dolog, hogy a 320-as gts és a 2900xt között fogyasztásban is van különbség, kb. 50W. A lényeg, hogy nehéz ezt okosan számolni, de mindenképpen plusz költséget jelent ami többet is fogyaszt. Senki nem nyavajgott ezen, csak leírtam hogy mi a tapasztalat mert szóba került ez a fogyasztás dolog, szerintem valamit félreértettél.
Reálisan számolva ennek a cuccnak nem kéne 3k-val többet termelnie mint a réginek, ez volt a lényeg.
Ez nem a nagy magyar torrent oldal, ahol ha leírod a cfg-d rögtön kövekkel dobálnak, hogy te mit melózol, másnak ez az álma...Szaladgálnak itt a durva cfg-k, azért van odaírva mert sokaknak lehetnek kérdései egy-egy cuccal kapcsolatban, vagy éppen ilyesmit akar venni és érdekli pár eredmény.
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
válasz
Zé_Mester #1311 üzenetére
Nah, végre vki észrevette
Azt még senki nem nézte, hogy elég valószínűtlen, hogy ennyivel nagyobb lenne a dx10 gépigénye mint a dx9-nek? Szvsz semmi értelme nem lenne így! Mert azonos játéknál kb 4-6x alacsonyabb az fps dx10-ben mint dx9-ben. Sztem a végleges dx10-es játékoknak max 1,5-2x lesz nagyobb gépigénye mint a dx9nek (persze, nőhet a gépigény, ha közben nő a részletgazdagság stb.). Így tekintve a 2600xt és 8600GT viszonyára, ez a kétszeres teljesítmény nagyon jól fog állni az atinak, amikor mondjuk 20 vs 40 fps -
Bundás22
őstag
válasz
Zé_Mester #1191 üzenetére
ja nem olyan rossz, lehet hogy ahol gyengus ott a driverkészítők csiszolnak rajta(ez a 8600GT esetében is áll)
de sztem az is igaz h nem sok tunningpotenciál van benne
szal sokkal nem lesz jobb egy 8600GTnél, a kettő közé saccolom, így az ár dönt, ott meg az Nvidia megfojta az Atit
de azért vegyétek nehogymár monopólium legyen sok kicsi sokra megy
The day will come, when we can buy a 8600Gt for 17000HUF![Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
Zé_Mester #1191 üzenetére
Azt nem gondoltam, hogy a 8800GTS is egy ekkora shit DX10-ben 1280*1024-ben.
Hmm...így már annyira nem is rossz a 2600XT teljesítménye. Fele ár, fele teljesítmény.
Ebből a tesztből, mit linkeltél az világlik ki, hogy egy X1950PRO kb. 20-30%-kal erősebb egy 2600XT-nél 1280*1024-ben.
Ja és tök jó ez a változtatható táblázat.
[Szerkesztve] -
válasz
Zé_Mester #1078 üzenetére
Azért ezt a megjegyzést ne hagyjátok figyelmen kívül a Hexus előzetesében:
HEXUS was sampled with reference Radeon HD 2600 XT GDDR4 and Radeon HD 2400 XT boards. You cannot buy these cards and both serve as nothing more than a working proof of technology.
Ezen teszt alapján a 2600XT nagyon gáz, viszont a 64 bites 2400XT teljesítménye igazán figyelemre méltó: a három tesztelt programban a sebessége maximum 14%-kal kisebb, mint a 8500GT kártyáé, és a SCT-ben meg is előzi.
-
Silenzio
addikt
válasz
Zé_Mester #845 üzenetére
Persze mindent meg lehet magyarázni, valószínű ennek a tendenciának is megvannak az okai: érdemes megnézni plö a jelen nagyobb gépigényű játékait (amikkel én játszottam) A tavaly kijött R6: VEGAS plö elég kemény gépigénnyel bírt, sztem a skálázhatósága sem a legjobb, nálam jó néhányszor azért lement 25 alá. A Stalker szép, de elavult engine-nel rendelkező játék, igazából csak a ramigénye magas, nem is volt vele gondom. A Spiderman 3 30 fps-re limitált játék, de a Central Parkban 13 fps-re is lement, noha általában tartotta a 30-at a játékban. A Call of Juarez gyakran 16 fps-sel süvített a fél giga rammal szerelt 1950 prómon. Persze a grafikát nem vettem lejjebb, mert annyira jól néz ki hogy vétek lenne változtatni rajta. A Dirt, illetve a még csak demó formában létező Lost Planet már 1 más technikai színvonalat képvisel, még riasztóbb gépigénnyel. Namármost, a fenti nevek esetében, és más játékok közül is soknál elhangzik, hogy optimalizálatlan a motor. Igazából nem tudom el lehet-e ezt dönteni nyugodt szívvel. A Spiderman 3-ban a Central Parknál több ezer fát kell kirajzolnia egyszerre. A Call of Juarez árnyékkezelése, HDR-használata stb messze túlmutat az addigi fps-ek megvalósításainál. Ha már itt tartunk, a Dirt állati jól néz ki. Azt mondják elszálltak a fejlesztők, de lehet csak arról van szó, hogy a legújabb feature-ökre, a legjobb kártyákra apellálnak.
Egy átmeneti korszakot élünk. Itt a 64 bit, már ''szinte'' mindenkinek ilyen utasításkészletre épülő gépe van, de ilyet akar venni az tuti. Itt vannak a dupla magos processzorok, és mégsincs olyan rendszerszintű háttér, ami ezeket kihasználná. Jó, megjelent a Vista, de 1 giga rammal szaggat rajta az az engine (Halo 2-ről van szó), ami az első részben 256 megával tökéletesen futott. Ráadásul (nálam) elég instabil. Szóval sztem a vga-gyártók igyekeznek belőni a piaci igényeket, szeretnék új fícsöreiket minél gördülékenyebben bevezetni, ehhez azonban kéne egy biztos és populáris rendszer, ami jelenleg nem biztosított. Ezért van tehát szerintem ez a rosszul szegmentált vga-piac, az átmenetiség miatt.
Komolytalanra váltva: legjobb, leginkább időtálló kártyám 1 sima Radeon 9600 volt, az xt teljesítményére húzva. Passzív hűtését elég durván módosítottuk haverommal, meg ''aktivizáltuk'', így 500/500-on ment. 19 ezerért vettem ahogy a Half-Life 2 megjelent, azonnal. És 1 éve ezen a kártyán toltam végig a Prey-t. High/medium detailen. Ennyit az alsó kategóriás vga-król. Ja meg a Prey-ről, ami állítólag nagyobb gépigényű a Doom 3-nál/ Quake 4-nél, mégis: ezzel a gyenge kártyával sokkal jobban futott mint a másik kettő.
-
GezaR
tag
válasz
Zé_Mester #614 üzenetére
Egyébként azon gondolkozok h 2600XT-t kéne CrossFire-be venni, mivel ez még az 1. generációs DX10-es széria és úgy meglennék 60-ba, nem enne annyit se mint a 2900XT, remélhetőleg teljesít úgy mint egy 1650XT CF-ben, mert az egyik prohardver teszt alapján ha ez is menne úgy csúcskat. eleje.
Csak vízhűtéses nem tom h lesz-e, mert abba gondolkozok.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Zé_Mester #586 üzenetére
Bakker, most nem mindegy hogy 1400MHz 256bit vagy 2800MHz 128 bit? Ha 256-os lenne 1400-as RAM-okkal akkor senki se sírna, pedig ugyanott lennénk, sőt, a 2800MHz 128 biten még jobb is, a sávszél ugyanaz, az órajel meg nagyobb, az mindig előny.
(elméletileg persze, gyakorlatilag szerintem tökmindegy egy GPU-nak)
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
-
Komplikato
veterán
válasz
Zé_Mester #561 üzenetére
Egyre több embernek van TFT monitorja, és általában nem natív felbontásban elég ronda a képük, natív felbontások meg egyre többször (főleg wide esetén) 1440x900, 1680x1050, ha meg valaki direkt nagyfelbontásút vesz, akkor meg 1920-től 2520-ig van. Persze utóbbi az ritka, de amiket elötte írtam nem.
Másrsézt nekem is jobban bejön egy 1280-as felbontás élsimítva, mint nagyfelbontás annélkül, de mindkettőhöz hasonló lóerő kell VGA-ból ugye. -
gfefe
őstag
válasz
Zé_Mester #559 üzenetére
hát lehet benne vmi, de ha mondjuk nem 1x e akarod megvenni a két karit akkor jobban megéri majd a 2600....
Én most pont ezen gondolkodom. 1 re még lesz pénzem.. később amikor lement az ára veszem még 1 et...
Amúgy meg nem értem minek a népnek 1600xmittom én milyen nagy felébontás...
1024x768 max szűrőkkel és szevaszgyönyörű és jól is fut...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Zé_Mester #494 üzenetére
A skalár streamprocik nem fogják elérni az R600 VS/GS teljesítményét, de még a töredékét sem, így is bőven 1000MHz felett üzemelnek, az nVidia GPU-ja meg ezekre alapoz.
Szerk.: Szerintem azért olyan szánalmas ilyen tesztekben a GeForce 8-ak eredménye, mert a vektorszámításokhoz tömbökbe kell szervezni a SP-okat (a vektorjellemzők összetartoznak), ehhez viszont egy bazinagy regiszter kéne, az R600-nak nincs ilyen gondja, eleve tömbökbe vannak szervezve a SP-ok.
[Szerkesztve] -
geree@bl
senior tag
válasz
Zé_Mester #490 üzenetére
Lehet, hogy az nVidia ezekkel a kártyákkal nem lesz sehol 1 év múlva, de addigra már kihozza rég az új kártyáit.....
Az amd nagyon lemaradt ezzel, hiába dolgoznak a driverekkel, az is plusz idő. Megkérdezhetnénk tehát, hogy mennyit kell még várni, hogy ne csak az ígérgetések legyenek meg az amd nagy teljesítményéből?
Szvsz még egyik se járt jobban, de az amd sokat csökkent a szememben pl... -
Komplikato
veterán
válasz
Zé_Mester #316 üzenetére
Na mert én meg sokat tudok angolul!
Annyi a alényeg, hogy az OEM piac 60%-át elmarta az ATI hirtelen az RV610/RV630 kártyákkal, mert ...
- Marha jó benne az UVD
- Keveset fogyasztanak, kkevésbé melegszenek
A hír rövid lényege, hogy ATI nem fog éhenhalni (finoman szólva), amit eladtak OEM-be cuccot, annak felét nem fogják produkálni a sima dobozos terrmékeknél. -
Bundás22
őstag
válasz
Zé_Mester #311 üzenetére
az hogy más generáció lesz@rja mindenki, végülis lassabb és kész a konkurenciánál, és jobbat nem tud felmutatni ennyi.jelenleg 1 éve más volt(pont fordítva). Szal kijöhetne valami ütőssel ami 40%kaljobb a c2dnál azonos órajelen akkor talán azt veszik majd meg ha nem túl drága...bár akkor az E4300 lesz 10 ropi akkor én lehet azt veszem
-
Bundás22
őstag
válasz
Zé_Mester #267 üzenetére
hát nincs benne nagy nyers erő annyi szent 5000 löttyedt petty?!
Elég satnyus teljesítmény egy 2007 Q3 ban megjelenő karitól, ráadásul ez a csúcs a családjában(GDDR4 2600XT), akkor milyen lehet a többi
valszeg ha ilyen harmatgyenge 3dmarkban, játékokban megtáltosodik majd...
sztem meg ez az álmodozás
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Google Pixel topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Linux kezdőknek
- Óvodások homokozója
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest