- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
GuMipOkE
senior tag
Nekem 19''-es CRT-m van, és DVI-Dsub átalakítóval használom. Tűéles kép, ugyanolyan, mint a korábbi X800XL-es VGA-m natív Dsubos kimenete.
Amúgy az átalakító nem a digitális jelből csinál analógot a Dsub esetében, hanem a DVI csatin keresztül szabvány szerint a digitális mellett kijön az RGB analóg jel is. Az átalakító csak egy egyszerű átkábelezés a másik csatira. Szóval fatális minőségbeli különbségnek elvileg nem szabadna lennie...
Más: Előszedtem a Mafia c. őskövületet, ami nem ment a ''városban autókázok részeknél'' szaggatás nélkül az X800XL-emen. A 2600XT-n meg nagyon szépen megy. -
GuMipOkE
senior tag
Nekem meg azt mondja meg valaki, hogy a HD sorozat mikor kap linuxos drivert...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
asadasad22 #4304 üzenetére
Jönnek.
A 7.9-es béta, ami terjeng a neten, az AGP verziók támogatását hozza elvileg. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
horvathkrisz #4033 üzenetére
A Sapphire 2600XT Full Retail-ben van Black Box, de boltban nem vásárolható meg. Boltban az Orange Box kapható.
Az FR meg alig egy ezressel volt drágább a Lite Retailnél. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
horvathkrisz #4020 üzenetére
Onnan, hogy ha előveszem a kártya dobozát, akkor benne találom a Black Boxot...
Még mondjuk nem regisztráltam, de ha kijön az Episode Two, akkor beizzítom. -
GuMipOkE
senior tag
Nem mondom hogy nincsenek bugok a 7.8-as driverben, de azért ha a következő verziókban jönne +10%, azon kicsit meglepődnék.
Egy esetben tudom ezt elképzelni, hogy ha ezekhez az egyesített árnyalókhoz jóval nehezebb optimális drivert írni, mint a korábbi felálláshoz. Ezen felül egyedi játékokhoz tudnak még optimalizálni.
Ennek ellenére elégedett vagyok a 2600XT-vel, mind a tudásával, mind teljesítményével is. Főleg ha az árát nézem.
Azért az elég kellemes, hogy egy közép kategóriának is alig mondható kártyán a HDR bekapcsolása nem okoz különösebb teljesítmény esést. Ok, az AA nem az erőssége, de ez elviselhető tény... -
GuMipOkE
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3734 üzenetére
Remélem megnyugodott Gbors kolléga...
-
GuMipOkE
senior tag
Hümm, ez a 7.8-as driver igéretes lehet. Feltettem a bétát, és a GTA SA drasztikusan javult. De példul a FarCry is javult egy picit. A többit még nem néztem. Szóval most már nincs game, ami miatt visszasírnám az X800XL-t...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
kleinguru #2858 üzenetére
Ezt biztos azért írtad, hogy felidegesíts...
Mutass halkabb ventis hűtőt, mint a Zalman megoldása. Anno néztem a Silencereket, és azok sokkal (!) nagyobb zajt csapnak, mint a zalman op1-es ventivel 5V-on. A VF sorozatnak is hasonló hangja van (már amennyire hallható). -
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
marcias #2843 üzenetére
Hja, nem volt gond vele, könnyen felment. Már amennyire könnyen szerelhető ez a fajta hűtő. De nem volt komplikáció. Eleinte paráztam, hogy a GPU magja alig emelkedik ki a síkból, és hogy a rajta lévő pici ellenállásokat rövidre zárja a rászorított blokk. De rátettem, jól felfexik a magon, és nem zárlatosított le semmit. Minden ellenállástól megfelelő távolságra van.
Hatásfoka?Hát nézzük csak: Bemenő: max 50W, a kimenő: Oblivionban zsír fps értékek. Ez elég jó hatásfokot jelent, nem?!?...
A zalmanra visszatérve jól bírja. OP ventivel (5V) néztem csak (passzívan nem), és soha sem volt forró a borda. Terhelve melegszik, de nem vészes. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
sosperecek18 #2804 üzenetére
Nem éri meg GDDR4-es kártyát venni, mert olyan kicsi a teljesítménykülönbség a GDDR3-assal szemben. Alig egypár %, és pénzben meg sok %. A memória tuning nem hoz jelentős javulást, mert a gpu a szűk keresztmetszet. 2600XT-t bruttó 25-27e Ft között kell venni...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Komplikato #2768 üzenetére
A Zalman hűtő miatt drágább nettó 2e Ft-al a sima ventis HIS-hez képest. Nem annyival drágább, mint amennyibe kerülne egy olyan hűtő. Ráadásul így nem kell bütykölni, és garanciális is marad. ;)
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
kill_bill1 #2699 üzenetére
Az az 500% azért kicsit túlzás lehet.
Ötödére nem esik a teljesítmény AA miatt. Nagyon meg kellene ugrania a kártya nyers teljesítőképességének, hogy AA-val 500%-ot hozzon az új driver.
-
GuMipOkE
senior tag
Hümm, kíváncsi leszek erre a 7.8-as driverre...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
BenceShearer #2662 üzenetére
Az mkv-vel én sem tudok mit kezdeni. Lehet hogy csak a konvertálás segít?
Viszont a mov-okat is frankón gyorsítja a kártya (1080p). [link]
A .hdmov kiterjesztést csak át kell nevezni .mov-ra, és a fel patchelt PowerDVD 7-es lejátsza.
Az X800XL-emen anno ezek a legszámításigényesebb részeknél akadtak. A 2600XT-vel meg kemény 2-4%-os terhelést okoznak...
Viszont vannak olyan HD wmv-k, amiket valami oknál fogva nem tud teljesen gyorsítani. Pl: alexander trailer [link]
Jobban megy ezzel a kártyával, mint a korábbival, de azért van terhelés a cpu-n rendesen (kb 50%). -
GuMipOkE
senior tag
Ejj be kár, hogy nincs Linux driver a HD 2xxx sorozathoz...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
VaniliásRönk #2623 üzenetére
Simán lehet...
Tegnap óta lehet hogy mostanra igazodott el a trutyi. Meg most tényleg hűvösebb is van.
De az is lehet, hogy egyszerűen szar a catalyst, vagy a hőérzékelő dióda nincs a helyzet magaslatán... -
GuMipOkE
senior tag
Hja, AA nélkül drasztikusan javul a teljesítmény. A HDR nem különösebben veszi vissza a teljesítményt, ha valakinek tetszik az effekt, az nyugodtan bekapcsolhatja (én használom).
Mindjárt lehozok valami hőmérőt.De rövid gatyában, és pólóban vagyok. Kb 24-25C fokra tippelek.
A gyári hűtővel nem tudom mennyi volt. De a hang miatt amúgy is lecseréltem volna. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
marcias #2613 üzenetére
Zsírul...
Jól hűt, semmi negatív tapasztalat vele.Catalyst szerint terhelés alatt felmegy 54-55 fok körülire. De a borda nem annyira meleg, és a kártya frankón szuperál (hála Istennek).
Az XL-hez képest a SW: Jedi Academy, és a The Sims 2 is sokkal jobban megy. Eddig csak a GTA: SA volt jobb az előzőn.
Bocs hogy mindig az X800XL-hez viszonyítok, de az volt az előző kártyám (vagy 2 évig). -
GuMipOkE
senior tag
válasz
risingtide #2606 üzenetére
Hát nemtom mennyivel lett hűvösebb, de határozottan halkabb lett.
A catalystben ugrál össze-vissza a hőmérsékletmérő. Tapintásra a zalmi kézmeleg, talán inkább langyos (terheletlenül). Terhelés alatt melegebb, de nem forró.
OP ventivel megy, 5 volton. -
GuMipOkE
senior tag
Jelentem, a Zalman ZM80D-HP felmegy rá...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
BenceShearer #2598 üzenetére
Tényleg nem értem hogy mi a gond a FarCry-al, nekem szépen megy, ahogy fentebb is írtam...
-
GuMipOkE
senior tag
Érdekes, a GTA SA egyáltalán nem megy jobban 2600XT-vel, mint X800XL-el. Sőt, mondhatni gyengusabb az XT.
Viszont az Oblivion 1280x960-ban minden maxon (kivéve: AA és Grass distans: 0, viszont a HDR be) nagyon frankón megy.
Ezt közel sem tudta hozni az X800XL.
[Szerkesztve] -
GuMipOkE
senior tag
válasz
BenceShearer #2576 üzenetére
Hát nemtom, hogy milyen beállításokkal nézted a FarCry-t, de nekem 1280x960-ban minden very high-on, de AA kikapcsolva egészen szépen megy... Jól játszható.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #2462 üzenetére
Nem tudtam.
Anno arról cikkeztek, hogy a CF-hez csak driver kell, meg 2db PCI-E csatoló...
Mind1, azért megpróbáltam a lehetetlent... -
GuMipOkE
senior tag
válasz
Komplikato #2457 üzenetére
Sajna a CF tesztből részemről nem lesz semmi.
Az alaplapomon ASUS EZ Selector van, és amint kivettem a nyákot, már nem tudtam semelyik üzemmódban működőképessé tenni. Fél óra szkanderozás után végre sikerült single módban elindítani. A frász kirázott, mert épp nincs pénzem új gépre. -
GuMipOkE
senior tag
No, van nálam 2 db Sapphire HD 2600XT 256MB GDDR3 Full retail.
Az iPonnál vettem, bruttó 25600Ft körül. (darabját persze)
Dobozban van:
1 db 2600XT kártya
1 db driverlemez
1 db 3DMark06
1 db PowerDVD 6
1 db valami elavult user manual
1 db crossfire átkötő híd
1 db DVI->HDMI átalakíó
1 db DVI->Dsub átalakító
1 db s-video->composit átalakító
1 db HDTV (?) kábel (s-video csatlakozóra köthető, 3 ágra (színre) oszlik
1 db ''The Black Box'' ''képeslap'', amiben 'product key' van az ajándék játékokhoz:
- Half-Life 2: Episode Two
- Portal
- Team Fortress 2
Asszem nem maradt ki semmi.
A kártya úgy néz ki, mint a képeken lehet látni, a hűtése eléggé halk, bár a zalmi szendvics hűtőm halkabb nála OP ventivel.
A driverlemezt nem tettem be, rögtön a letöltött 7.7-es catalyst ment fel, minden állítgatás nélkül.
Első szubjektív élmény (1db kártyával), hogy TDU-ban amit az X800XL-em hozott 1024-ben mediumon, azt ez hozza 1280-ban high beállításokkal (AA nélkül). Half-Life 2 Lost Coast volt még fent a gépemen, ez 1280-ban AA nélkül HDR-el elég szépen megy, sztem játszható.
Ha feltétlenül kellenek FPS értékek, akkor esetleg azt is mérhetek (ha nagyon muszáj), de kb azt fogja mutatni, mint az igényesebb tesztek a neten.
Az UVD-re most jobban kíváncsi vagyok. Vadászok valami újabb PowerDVD-t... -
GuMipOkE
senior tag
Hjaj emberek! Nem feleséget választotok...
Akinek a magasabb fps eredmények számítanak, és nem vonzza a dx10, annak a 1950pro a nyerő választás. Akinek kell a HD gyorsítás, fontos neki a 20W-al alacsonyabb fogyasztás, de elég az AA nélküli elfogadható teljesítmény, annak a 2600XT a jobb választás. -
GuMipOkE
senior tag
Az iPonos teszt sztem jó lett. Az eredményekből, illetve a cumók árából mindenki le tudja vonni a következtetést. De legalább a leginkább lassító tényező (AA) ki-be kapcsolása közötti különbség is jól látszik.
Nem rossz ez a 2600XT, bár anno én is valamivel többet vártam tőle. Viszont az alacsony ára/fogyasztása és időtállósága (reméljük) miatt jó boltnak találom. Az X800XL-nél nem lesz lassabb, + HD dekódolás, és elvileg a 2heatpipe-os szendvics zalman hűtőm is rámegy majd. (az 1950 Pro-val lehet hogy gondok lettek volna) Nekem ennyi elég is. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
CPT.Pirk #2107 üzenetére
A Microsoftos HD-k nagy része nekem is lefut, de komolyabb HD-k (h.264) már szaggatnak. Kb 3Ghz-re kellene tuningolnom a procit, hogy elég legyen, de ekkora tuningot nem bír a cpu.
Volt egy 300 (film) HD trailer, ami szintén szaggatott a részletesebb részeknél. Tehát nem mindig elegendő a procim. Arra számítok, hogy a 2600XT megoldja a problémát, és AA nélkül elegendő lesz játékokra is 1280-ban...
Ebben a topikban tárgyalják a témát:
[link] -
GuMipOkE
senior tag
Hja, még nem nagyon kapható, általában csak rendelésre hoznak.
Dilemmáztam én is, hogy most tényleg áldozzak egy 1950Próra, vagy legyen az olcsóbb 2600XT. De az XT mellett döntöttem, mert 3200+ A64-emet 2.5Ghz-en hajtva is kevés az izmosabb HD műsorok dekódolásához. Az XT meg tehermentesíti a cpu-t. Ha C2D lapulna a gépemben, akkor a prót választottam volna, mert akkor az izmosabb kártya HD dekódolás nélkül is frankó. De most olcsóbb nekem az olcsóbb 2600XT-t venni (), mert megúszok egy új gép vásárlást. Az XT teljesítménye meg sztem elég lesz nekem, és remélem időtállóbb mint a 8600GT...
-
-
GuMipOkE
senior tag
Azon gondolkodtam, hogy per pillanat én örülök annak hogy az Ati ilyen kártyát dobott ki. Mert ha igazi középkategóriát adott volna ki mondjuk 40-50e környékén (amit a tesztelők vártak volna), akkor most 8600GT-t lennék kénytelen venni...
-
GuMipOkE
senior tag
Hát az általad belinkelt tesztek között is volt mérés, és azok alapján a GDDR3-as jelentősen kevesebbet fogyaszt a 4-eshez képest. Full loadon valahol 40-50w között...
[link]
A terhelt állapotnál azt is figyelembe kell venni, hogy a CPU, és minden alkatrész több naftát eszik. Tehát a fogyasztásnövekedés nem csak a vga számlájára írható...
Mod: most látom, hogy elvileg a linkelt tesztben elvileg a GDDR4-es szerepelt. Mind1, a 3-asnál a 40-50w klappol...
[Szerkesztve] -
GuMipOkE
senior tag
Ki mondta, hogy a 8800gts-t meg kell vernie?!? Amúgy meg natív dx10 alatt meg meg is fogja. (GI tesztnél látszik.) Aki most 2600XT-t vesz, az olcsón akar az árához képest elfogadható sebességet/minőséget/tudást. A 8800gts meg még eléggé sokáig nem lesz elérhető azoknak, akik max 30-at költenének VGA-ra... Mindent az árához képest nézz.
Az ára pedig a 8600GT-nél is olcsóbb, ezért jobb ha azzal hasonlítgatod. Ha meg nem 2 hónapra vesz vki vga-t, akkor most a 2 közül a 2600XT-vel jár jobban.
Nekem is a BMW-k tetszenek, de ha egyszer nincs 7-8 misim rá, akkor nem az én buxámhoz igazított termék. Veszem az olcsóbbat, ami még elfogadható számomra. A 8800gts-nek meg sztem nem elfogadható az ára. Pár éve többször is költöttem nettó 60eFt körüli kártyára, de most nincs rá lehetőségem. De ha lenne is della rá, akkor sem vga-ra költeném... -
GuMipOkE
senior tag
A neten található tesztek többségét elolvastam. Csak gondoltam, hogy egy PH! nem akkor tesztel, amikor már az újabb generáció kopogtat. De lehet hogy tévedtem...
Végülis mind1, Alvin tesztje és véleménye nekem elég...
A teszt most már annyira nem sűrgős, csak a kártya, mert már kezd irritálni az S3Virge... -
GuMipOkE
senior tag
Van egy olyan érzésem, hogy a PH! majd akkor fogja tesztelni ezeket a kártyákat, mikor már mindenkinek lapul 1 a gépében...
-
GuMipOkE
senior tag
[link]
Ha ilyen áron lehetne kapni itthon a bótba, és egyáltalán lenne is, akkor nem enyhén elbújhatna a 8600GT... -
GuMipOkE
senior tag
válasz
TomBoy1986 #1917 üzenetére
Jaja, AF és HDR jöhet (nekem ez sem hiányzik
), az AA meg ezeknél a kártyáknál felejtős.
Alig van olyan teszt, ami a kártya előnyeit is megmutatná a gyengéi mellett. Nah, majd Alvin... -
GuMipOkE
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #1906 üzenetére
Épp mondani akartam, de megelőztél...
-
GuMipOkE
senior tag
A számítógépet vásárlók 90%-a úgysem költ 40-50e Ft ($200-$250)-nál többet videokártyára. A felső kategória soha nem lehet alapja egy sikeres játéknak. Ott volt például a GTA SanAndreas. Nem volt túl kicsi hardware igénye, de nem is volt túl magas. Pont ideális volt, és mivel minden közepes konfigon élvezhető volt, + jó játékmenete, hangulata volt, ezért rengeteget eladtak belőle.
Egyelőre csak halovány sejtésünk van, hogy a dx10 mit fog hozni. De az a halovány sejtés is azt mondja, hogy mondjuk egy 2600XT alatt valószínűleg elfogadható teljesítményt hoznak majd a natív dx10-es játékok. Nem tudom, hogy ftc által belinkelt GI alatt mit teljesít az XT, de ha 20-30fps kicsikarható belőle, akkor azt hozza, amit neki kell... szvsz persze... -
GuMipOkE
senior tag
Hjáááj, emberek! 2 db HD 2600XT-t be kell szereznem, ha tud valaki egy helyet, ahol kapható, vagy 2-3 napra rendelhető, az kérem dobjon meg egy ilyen infóval...
Előre is köszi! -
GuMipOkE
senior tag
Szegény Alvin! Én már nem is kérdezek...
-
GuMipOkE
senior tag
Voltak páran, akik 1950Prót emlegettek, és bizonygatták, hogy bruttó 30-32k körül van. Nemtom hol látták ennyiért, mert a 1950GT is 28+tréfa körül van. A Pro meg majdnem 50%-os felárral kaptható a 2600XT-hez képest, és annyival nem jobb.
-
GuMipOkE
senior tag
Hát ilyen nincs. Sehol nem kapni HD2600XT-t...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #1574 üzenetére
Várjuk!...
-
-
GuMipOkE
senior tag
Kicsomagolta már valaki a 2600XT-jét?
Van egy olyan érzésem, hogy ők most nem nagyon fórumoznak... -
GuMipOkE
senior tag
Kicsi a mozgás a főoldalon, biztos a 2600XT tesztjén dolgoznak a háttérben a PH!-s fiúk...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Bundás22 #1484 üzenetére
Hja, a 8600GT-t is mindenki temette az első tesztek után, aztán dx9-re végülis annyira nem rossz vétel. Persze most a 2600XT valamivel jobb lett, bár lehet hogy az AA-t jobban viseli a GT. Technológiailag elméletileg időtállóbb a 2600XT, ezért be is vállalom, de az idő majd eldönti. Végül is nem 100 évre veszünk VGA-t...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Bundás22 #1454 üzenetére
Sztem a mostani nV kártyáknak közel sem biztos, hogy rosszabb a képminősége. A régebbi nV kártyák esetében egyértelmű volt, hogy az ATI 2D-ben sokkal szebb. 2 éve a Gf-6800-asom és a X800XL kareszem esetében már nem volt akkora különbség, de még mindig az Atinak volt jobb képe, mégha csak kicsivel is. (nekem azért szembetűnő volt még mindig)
A mostani generációknál meg a fene sem tudja, mert ugye ezek már teljesen átdolgozott architektúrával/technikával készülnek. A képminőségbeli különbséget (2D-ben) sztem már csak a kártyára ültetett alkatrészek minősége fogja meghatározni.
Persze én továbbra is az Atit favorizálom, mert az nV-vel nem volt annyi pozitív tapasztalatom, mint az Atival. Viszont ha árban és minőségben jobb az nV, akkor majd azt veszem. De most valszeg bevállalom ezt a HD 2600XT-t... -
GuMipOkE
senior tag
válasz
Armando_19 #1406 üzenetére
Már várom!
De AA legyen kikapcsolva, mert én amúgy sem szoktam használni, meg az hazavágja a kártya teljesítményét... Egy bizonyos felbontás fölött meg nincs is jelentősége már, sztem...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Armando_19 #1390 üzenetére
Meg szabad tudni, hogy melyik nagykerről van szó?
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Armando_19 #1385 üzenetére
A 2600Pro is gyorsabb a 6800GS-nél, meg az az 1600Ft nem is nagy tétel. Rosszul nem jársz, de én az XT-t nézném ki.
-
GuMipOkE
senior tag
El se hiszem, hogy másodika van, és még nincs teszt itt a PH!-n...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
MZsoltee #1234 üzenetére
Hát nemtom. Azért aki 2600XT-t akarna venni, azt nem biztos, hogy megvenné az x1950prot.
2600XT - 22e + tréfa
1950pro - 30e + tréfa
Ez ~40%-al drágább, és nincs benne UVD, +legalább 20w-at több a fogyasztása. Persze valamivel izmosabb, de összességében nem biztos hogy alternatívát jelent. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
TomBoy1986 #1028 üzenetére
Csodát nem kell tőle várni. Ha arra számítasz, hogy a 8600GT teljesítményét fogja hozni az XT, akkor különösebb csalódás nem fog érni. Esetleg pozitív csalódás...
Aktív témák
Hirdetés
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest