- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
-
F.B.I.
veterán
Nem. Lefixáltam 100-ra de auón ill. 98, 102 stb. is ezt csinálja. Ez nem a lap hibája volna? Az a baj, hogy annak a tpicjában sem tudnak értelmes választ adni. NV karival hibátlnul megy és én még azt hittem a régi 1600xt-re, hogy ő a xar de a lap a hibás. Ez így egy vicc. Tunningolhatok de csak NV-vel. Utálom az NV-t ATI-t akarok!
Eladó egy Gecube 1 napos HD2600XT ddr3 23K. -
Komplikato
veterán
A dupla magos 2600XT-t Gemini-nek hívják, a sima XT-vel együtt az ATI jelentette be, és gyárilag támogatva lesz.
Helyreigazítás: A dupla magos HD2600XT neve Gemini 2, mivel a Gemini a dupla magos X1650XT kártya neve volt. Ez utóbbit is X2 néven árulta anno a GeCube. (Anno, lol. Pár hónapja.)
Ha az is annyira drága lesz, akkor megint nem lesz érdemes megvenni. Azért megnéznék 4db-ot ebből egy RD790 deszkában -
horvathkrisz
addikt
''Sapphire-hez full retail esetén Black Box.''
Ez tényleg igaz??!!Full Retail mennyibe kerül? Ehhez gondolom csak kupont kapsz, namár most nekem fontos hogy meglegyen a DVD lemez is, ha arról van szó inkább direkt nem választanám a Sapphire-t, csakhogy meglegyen az eredeti DVD...
Tolnál be valami linket azért erről a BlackBox-os dologról? -
wwhy
veterán
Tényleg, és még reagáltam is az AC<--->Sonic hangkülönbségre
nekem AC Freezer 7 Pro-m halkítva van, szóval max.20db összesen, amit elviselek
(napi szinte 12 óra meló gép előtt, nem is csoda) Ezért első körben nagyon a passzívra hajtottam, de - mint írtam - a keletkező hő lehet, h megpörgetná a PWM-es ventijeimet, így azok 1200-1500 helyett akár 1800-2000-t is foroghatnának, így amit nyernék a passzív kártyán, elveszíteném a hő miatt
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
-
Kicsimix
őstag
Érdekes probléma...Esetleg majd nézd meg friss install után akkor...
Gugyunál viszont érdekes ,hogy valahol csinálja valahol nem (3d mark 06 -ban nem)...
De mem szokott lenni a tettes...
Láttam ilyet gyári overclocked editionnál is...meg tuningnális ez volt...a mem volt a tettes általában..
Milyen videokari? -
Kicsimix
őstag
Na várj ha eddig nem esett volna le : ) nálam fut a ccc egyfolytában (éppen most magyaráztam el ,hogy nemkell leszedni a ccc-t mert semmi baj nincs vele)... Nemtom mi lehet a gond nálad ..
Szóval nálam fut a ccc és ha nemcsinálok semmit akkor alapból 40 fok (de gyanítom ,hogy nálad bevolt kapcsolva az auto sebességnövelés és azért lett 55 fok 15 perc múlva csak nem vetted észre....
Lehet újra kikellene próbálnod ...nálam tényleg tuti.. akár fotózom is ha kell vagy videó... -
horvathkrisz
addikt
mennyi pontot dob neked 3dmark 05ben?
csinálnál egy olyan 05 tesztet, ahol alap procival, ill. húzott procival mennyit csinál?
ha leszel olyan kedves és megcsinálod, vga-t plz végig hagyd alapon.
köcce!
csak azért vagyok erre kíváncsi, hogy az X2 3800+ -od kihajtja-e alapon, vagy nem. -
TomBoy1986
veterán
Mázli, én is ott szoktam mérni
Egyébként én nem csatázok, hanem ahogy kilépek az Imperial Prisonból ott szépen nem csinálok mást, csak körbeforgok 180°-ban, hogy végig a tájat lássam. De csak HDR-es eredményeim vannak:
Csináltam egy kis táblázatot: [link]
Amúgy ha van kedved, akkor csatlakozhatnál a 2600XT-vel ehhez a teszthez: [link]
Érdekelne, hogy muzsikál az RV570-hez képest ezeknél a beállításoknál. Nézd meg, ha érdekel szólj!
Eddigi eredmények: [link] -
TomBoy1986
veterán
Hohó... és mindezt hol futtattad a játékon belül?
Mert pl. nálam HDR mellett és mindent manuálisan jobbra (legjobb minőségre) húzva van ahol 20 FPS csak az átlag. Van ahol meg 80... szóval nem mindegy, hogy ez hol lett mérve.
Egyébként a HDR az, ami széppé teszi az Obliviont, szóval ott ne bíbelődj élsimítással - mert itt felesleges tényleg. A HDR sokkal szebb - e játék esetében. -
Komplikato
veterán
Élsimítva?
Basszus enyivel jobb mint gondoltam? Azt hiteem 800x600-ban menne el csak élsimítás nélkül. Ha jól sejtem neked valami jobb procid van, igaz?
Szívesen megnézném ugyanezen beállítás mellett a 8600GT-t.
Ahogy a kolléga írta a GF6 és 7 nem tudtak egyszerre HDR-t és élsimítást, ezért régen nem volt elérhető az Oblivionban sem. Aztán volt hozzá elöbb buherált patch, majd (lehet tévedek) késöbb hivatalos is, ami lehetővé tette. A GF8 már tudja egyszerre, meg persze az X1000 és GD2000 széria is.
(Ebben az a furi, hogy a HDR szvsz atomronda élsimítás nélkül, de hát a gyártók tudják mit miért csinálnak.) -
wwhy
veterán
Koszi! A jol szellozo hazzal nincs gond (egy Antec-be kerulne), a leheto lekisebb hang, azonban igencsak fontos. Jelenleg egy Galaxy 7300GT gyari Zalman-os VGA van Arctic Cooling hazban, es ... hat epp elfogadhato, de ennel halkabb kell
ezert majd vegignezem a passziv 2600XT-ket illetve legrosszabb esetben a Zalman-ost.
[Szerkesztve] -
-zaki-
tag
Ehhez a képhez [link] még annyit, hogy a 4 szélső lyuk egymástól 44mm-re van, a 2 középső 55mm-re. (lemértem, még mielőtt beraktam a karit a gépbe, mert én is rá akarom tenni a régi blokkomat, ha majd ráérek). Érdekes, hogy a linkelt kártyán gyorsabb RAM van, mint amit nálunk lehet kapni.
A 100°C elég soknak tűnik tuningolva is, nem lehet, hogy elmozdult a hűtés? Meleg a borda? Nálam kb. 45°C üresjáratban, 65°C körül van terhelve, tuning esetén is. -
Nekem a Sapphire alap órajelen néha felmegy 75 és 80 fok közé (mondjuk a házam szellőzése nincs éppen a spiccen), szerintem ne aggódj miatta, ezek a hőmérsékletek egy GPU-nál nem vészesek. Ráadásul a hőszenzor sem tűnik valami acélosnak ezeken a kártyákon.
Tuningot a 7.8-as Catalyst overdrive miafenével próbáltad már? -
belaazallat
addikt
Hali!
Nem azért akarom vizesíteni a kártyát, mert tuningolni szeretnem, hanem mert vízzel halkabb. Egyébként jelenlegi konfigommal marha sok értelme lenne a vidkari tuningnak!
Még mindig várom a lefogatási pontok adatait. Tudna vki képet küldeni egy Xpertvison 2600XT ről? Lehetőleg hűtő nélkül! Köszönöm!
Üdv! -
Welllllllll... Azért ez nem egy bolt, ez egyfajta community, szolgáltatást nem nyújt, max. önkéntesen segít. Ráadásul ez egy olyan community, ahol a tagok többsége nem kifejezetten 3DMark barát, ezért nem várható el, hogy ontsák az emberek a score-okat - tőlünk ez telik
Egyébként elvi síkon egyetértek a ''segítsünk'' kérdésben, ezért is írtam én is egy középhosszú novellát. -
VaniliásRönk
nagyúr
Pl. nemrég volt teszt itt PH-n is, átnézi azt. Használja gugli barátunkat, a net is tele van tesztekkel.
Akármi alapján is dönt valaki, legalább próbáljon valami kézzelfogható szempontot találni, 3DMark alapján semmit sem lehet eldönteni, egy pontszám ma már nem mond semmit.
Manapság, pár évvel ezelőtt még nem ez volt a jellemző, akkoriban még a játékfejlesztők optimalizáltak. -
FireKeeper
nagyúr
de a dx10.1 ugyanúgy használni fogja a GS-eket nem? ott az AMD jó GS teljesítménye jó lehet, még ha nem is támogat minden effektet. meg lehet hogy a GPU szintű tesszeláció is működni fog az új dx10.1 alatt. szerintem a hd2900 xt tulajokat nem fog túlzottan meghatni, ha hiányzik pár füst vagy árnyék, de jól fognak menni a játékok a kártyáikon... bár azt nem tudom, hogy akkor most lesznek-e dx10-es játékok, vagy a fejlesztők ezt látva, rögtön már dx10.1-re fognak írni...
-
Gyuri27
félisten
Nem. Legalább tanulnak belőle mikor a sok csalódott user inkább vesz atit.
Halványan emlékszem rájuk még az induláskor és amilyen szerény, kis cég volt, úgy lettek mára nagyképű tröszt. Az idő mindent megold.
Kétlem, hogy jó szemmel fogják nézni azok a dolgot akik súlyos pénzért vettek 8800-t. Föleg abban a tudatban, hogy sokáig elég lesz. -
-zaki-
tag
Nekem is Xpertvision Sonic-om van a HWTBoltból, 7.8béta driverrel. Megpróbáltam tuningolni, CCC GPU-t 850-ig engedi, megy is 850-en. A memóriát először úgy kezdtem el húzni, hogy a GPU 850-en volt, így 825-ig ment, 830-nál kikapcsolta a monitort. Ha a GPU-t visszavettem 800-ra, akkor a CCC szerint a memória még 850-en is jó volt. Ebből arra következtettem, hogy ha mindkettő húzva van, kevés a PCI-E által adott áram, külső tápcsati kellene.
De: ha a memória húzva van akár 5MHz-et is (GPU 800-on) a 3DMark06 az első tesztnél kifagy. Nemtom mi okozhatja, gyanús, hogy valahogy tiltva van a memóriatuning
3DMark06 eredmények: GPU/MEM 800/800 majd 850/800
3DMark06 Score: 4558 4707
SM2.0 Score: 1688 1752
HDR/SM3.0 Score: 2083 2151
(minden default, 1280x1024)
Amúgy nem rossz a kártya, a ventije halk (bár úgyis ráteszem a régi vizesblokkom), Stalker 1280x800, NoAA, high, full dinamic lighting beállításokkal jól játszható (30-40FPS), NFS Carbon is jól megy 1280x960-ban, minden fullon, csak 1440x900-at nem tudok beállítani
-
WindyJoe
aktív tag
Ez elég hihetetlenül hangzik, hogy 1,1 ns-os memók vannak rajta és 820-nál szétakad... ):
De még mindig nem mondtad, hogy xpertesed van? tehát alapból 800-on megy a memód?
És 820-nál már szétakad???
Nekem HIS van, alapból 700 és 900-on még megy az új driverrel még a 3d mark is.
Vagy csak mázlim van? (: -
Emosz
tag
Énis néztem a teszteket de mivel crtm van még otthon és 1024x768ban használom így nem tudnám annyira kihasználni a komolyabb dx9es erejét az x1950nek plusz ha karácsonyra meg akarom majd lepni magam esetleg egy új kártyával akkor szvsz könnyebb lesz eladni egy dx10 kompatibilis kártyát mint egy régebbi dx9est...
Másrészt már énis szivesen megnéznék pár dx10es patchel elátott játékot is az otthonomban -
-
Emosz
tag
Nálunk azért elviselhetőbb a hőmérséklet,tégla és földszint...De jövö évi beruházások egyike egy légkondi lesz
A ramokat csak nem akarod megnézni nekem és a többieknek
Na jó nem akarlak tornáztatni,örülj csak az új kártyádnak....Atitool tehát felismeri,látja a hőmérsékletét az órajeleit de nem lehet rajta állítgatni?
Nálam is nyitott a ház oldala ezekben a meleg időkben.....
Azért elgondolkodtam valamin.....Nem érné meg egy kicsit várni szerintetek míg megjelenik a geforce új 9xxx szériája?(szeptemberre igérik,addig talán ki tudom húzni ezzel az alaplapi csodával)Szerintetek mérséklődni fog a 8800gts és a 2900xt ára az új széria hatására -
Emosz
tag
Köszönöm a válaszaid,egyébként végigolvastam már a topicot,ezért tudom, hogy gyárilag overclockolva van a kártya csak a hardverre voltam kiváncsi(''valóban 1.0ások a ramok? '')
X600am sajna még nem volt,a gépemben a leghangosabb jelenleg a vinyó,a házventim is 2000rpmes,szeretem a csendet...Ezért fontos a hang...
Nekem amúgy egy core2duo e4300am van,néztem a mark eredményeket is,egy x1950el 4600 körüli értéket kaptam(szerk: természetesen 3dmark06ban),remélem kihajtaná ez a proci ezt a kártyát is.....
A másik srác gépében egy 3,2es prescott lesz egy ideig,gondolom ott már játszani fog a procilimit...
[Szerkesztve] -
attiLANte
tag
Jól hangzik... De ha GPU hőmérsékletet írsz, tedd mellé a környezeti hőmérsékletet is légyszi, mert a hűtés hatékonysága e kettő különbségével arányos.
A venti megy folyamatosan max-on, vagy a kártya? Esetleg mindkettő?
Mi volt a dobozban a kártyán kívül? Elnézést a kukacoskodásért... -
Emosz
tag
Visszaolvastam egy kicsit és azt láttam,hogy azon a kártyán amit megvettél 1.0n-os ramok vannak....Ez valóban igaz?Kártyavásárlás előtt állok,nem is egyet kellene vennem mivel a munkatársam öccsének a gépébe is kellene egy karit venni és a 8600gt és ez között vacilálok...
Mondjuk annyira nem lényeges a ramos dolog mert nem lennének tuningolva csak szeretem tudni,hogy van még benne egy kis tartalék
Még egy kérdést engedj meg:mennyire melegszik ez a kártya?Érdekel terhelten és idleben is....
Köszönöm
ps:majdnem elfelejtettem a második legfontosabbat:mennyire hangos?
[Szerkesztve] -
vladibence
csendes tag
Nem tudom én a Sapphire HD2600 pro OC változat és max veszek hozzá egy VGA zalman hütőtt és olcsobb mint a HIS megoldássa szerintem ez megéri
meg talán ha ez túl lövi az árrát inkább egy ddr3as xt-t és hozzá a zalman hűtőt mert azt egy nap alatt össze kunyizom a szülöktől
Aktív témák
Hirdetés
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest