- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Gondolom ő is azért amiért én... és amiért pl. tuningolnak: mert lehet.
Gyíkac, alapvetően Intel 6-7 lapoknál (pl. Asrock P67 Pro3-nál is) 3-féle feszállítással találkoztam:
- auto (tuningnál emeli a gyári feszt automatikusan): Használhatatlan, mert az égbe emeli tök feleslegesen.
- fix mód: Fix feszt lehet beállítani, idle sem veszi vissza a feszt. Ez rosszul hangzik, de valójában szinte nem is növeli az idle fogyasztást, mert a felesleges részek kikapcsolnak a procin belül. Cserébe stabilabb szokott lenni, mert elég a max terhelésre belőni. Jellemzően kisebb feszt lehet megadni, mint offsettel.
- offset mód: +-X V-ot lehet beállítani, amit a gyári feszhez képest hozzáad. Az idle és a load feszhez is. Itt több a rizikó, mert hiába megy pl. -0.15V-tal full terhelésen egy tesztprogi, lehet, hogy kisebb órajeleken (és feszeken) elhasal. Volt már ilyenhez szerencsém. -
and1ao
őstag
"BIOS-t még nem látott ami nélkül elég nehéz bármit is kezdeni" Jellenleg másik proci nincs ami belemenne a deszkába tehát oké a bios vrisités 2.10-re de ugyan tanaíts mester hogy ezt ilyne fomrába hogyan lehet kivitelezni
és a kérdés ezért is merült fel hogy vajon milyen bios verzióval érkezik meg a gyártósorról.
-
Flashget
félisten
amire te gondolsz az ez a tipus KHX1600C9D3B1K2/8GX ha megnézed amit linkeltem annak más a tipus jelölése.
-
-
-
Ronny3
aktív tag
Csak annyi, hogy az Intel az ASROCK Z77 alaplapban NEM támogatja XP alatt egyik USB 3 controllert sem.. XP alatt nem kezeli az USB 3-ast!
de elég részletesen leírtam fentebb, hogy mi miért van.. gyakorlati tapasztalatból írtam le mindent... sajnos..
Ám ha ennyire mindent tudsz akkor megköszönném, ha írnál egy XP-t tmámogató driver
Neked biztos se perc alatt megvan
-
Ronny3
aktív tag
Hú hát ez nagyon jó ötlet, csak egy a baj vele, hogy az ASROCK Z77-es Fatality Prof. alaplapnál az ETRON USB 3-as controlleren sem USB 3-as sebességgel megy az adat, pedig ahhoz ÍRTAK XP drivert!!!!
Mivel az ALAPLAP Intel chipsetes és a bele integrált Intel USB 3-as csatlakozókra nem írtak XP drivert ami az USB 3-as dogokért felel, ezért egyik idegen gyártó USB 3 -as csatlakozóval sem érnék célt..Vagyis hiába tennék be másik USB 3 -as akármit, akkor is csak USB 2-esen menne az adat rajta, ha van XP támogatása annak ha nincs, mert az Intel nem írt drivert XP alá se így se úgy
Jónapot!
-
Ronny3
aktív tag
Jó hát köszönöm a hasznos választ
De mint az AHCI módban működő XP-t ezt is megfogom oldani valahogy, ha nem segít senki érdemben akkor ezt is magam megcsinálom, mint az AHCI mód XP-n lévő működését is egyedül jöttem rá a megoldásra...
Már kérték, hogy publikáljam, csak még nem volt rá időm..viszont jó lenne, ha valaki úgy is írna, hogy LEGYEN megoldás fenti (#4464) problémámra az INTEL USB 3 -as XP-s driver támogatásra, mert nem statisztikát készítek, hogy miért nincs XP-re driver, hanem megoldást keresekKöszönöm
#4472: Jó ezek azért nem teljesen így vannak! Majd egy éve NORMÁLISAN megy az SSD meghajtó soha semmi baja, stabil stb.. és a VIDEÓ kártyámra is 100% -os támodgatás van.. de nincs kedvem ehhez, alapvetően nem az SSD meghajtó miatt írtam, de nem gond!
-
-
Kosax1
csendes tag
Már ez a felállás is megvolt a Win újra rakás nélkül, de a winyót és a DVD írót is lehúztam az alaplapról. Akkor sem hajlandó képet adni. Én már a biosra gyanakszom, hogy abban szált el valami. Szét is szedtem mindent megnéztem a proci lábait is nagyító alatt, de szépen érintkezik mindenhol és mint említettem működik is rendesen. Le teszteltem az IPDT64 - rev 1.24.0.0 intel oldaláról letöltött progival, néztem CPU-z-vel is stressz teszt alatt is max 57 fok, de a teszt alapján le van tiltva a IGPU. Ami igaz is mivel a biosban nem tudom engedélyezni a működését, mert ott fel sem kínálja.
A teszt szerint:
Querying for Intel(R) Integrated Graphics Device (IGD) ---
..Did not detect Intel(R) Integrated Graphics Device (IGD).
..This could be that the test platform is using a discrete graphics card.
..To test IGD, verify that there is an onboard video connector,
..shutdown the test platform, remove the graphics card, and
..move video cable from graphics card to onboard video connector
..Skipping Intel(R) Integrated Graphics Device Presence TestA következő fotón láthatod a videó kártyára felkínált lehetőséget
-
Kosax1
csendes tag
Ha lenne mit engedélyezni a biosban akkor megtenném, de mivel nincs választási lehetőség felkínálva ami meglepően fura mivel eredetileg így működött, ugyan is még nem telik normális videó kártyára addig így akartam használni. Ment is olyan 2,5 hétig míg nem elment alvó állapotba mert közben más elfoglaltságom volt és miután nyomtam egy entert a billentyűn, hogy ébredjen el is indult minden látszott, hogy wincsi dolgozik, de viszont onnantól már nem adott képet. Ekkor kezdtem el keresgetni és kértem egy PCIe kártyát amivel most is működik, viszont a biosban sehogyan sem tudom vissza állítani az eredeti beállítási menűt.
-
Kosax1
csendes tag
Igen átolvastam minden ide vonatkozó témát és a changelogot is Európa van és volt alapból be állítva, de már próbáltam netről, USB-ről is biost frissíteni, semmi eredménye. Továbbra is hiányoznak a beállítási lehetőségek a bios-ban. Mármint az alaplapi videó kiválasztása (fel sem hozza ezt a lehetőséget), valamint a memória állítási lehetőséget 1600 Mhz felett. Ha korábbi hozzászólásomat megnézed akkor láthatod az előzményeket.
Kész rejtély az egész. -
Bacusuz
őstag
Köszi.Én a megoldást kerestem volna,pont az efféle vélaszokat nem.Ezzel bejön a win 4mp alatt,a normál módban meg 40 alatt.Az meg hogy én mennyit bírok ki ,és akarok azt én tudom.Amúgy kb 1 éve használom és semmi baj nem volt vele.Ha neked nem számít hogy hétvégén 20x bekapcsolod és gubbasztasz előtte ,az a te dolgod.A windows 8-at tettem előtte fel,de nem sikerült valami jól,nem tudtam mindent úgy megcsinálnom ahogy a srácok leírták.Ez az én bénaságom.Amúgy köszi a választ.
-
Yogi Bear
aktív tag
Annyi a lényeg, hogy most csak akkor hajlandó szólni erősítőn keresztül, ha a videokártya hdmi video kimenetét aktiválom (vagyis extended vagy clone desktop-ot állítok be). én azt szeretném, hogy e nélkül szóljon az erősítő, vagyis csak a hangot akarom kiküldeni. részletek az #4058
A "Vezérlőpult/Hang"-nál a HDMI audio out csak akkor látszik, ha a fenti video módok egyikét állítom be.
-
mimic1979
aktív tag
Akkor viszont nem értem , ha az a megfelelőbb , miért van minden alapértelemezként D-módba!? Nah akkor most mi legyen ezzel a virtuval, azért csak jó lenne kihasználni az Ivy képességeit,ha már fizettünk érte.Más:
Olvastam ezt az ismeretlen eszközt, hogy sokaknak ott maradt az eszközkelőben , többek között nekem is. Mi lehet vajon?
A virtuban mit takar a "H"? Használatban? -
Bishoop
tag
Azt olvastam, hogy RADEON 5-ös sorozattól felfele működik a lucid,tehát akkor ezeknek a fogyasztását is be tudja korlátozni? Nekem az lenne a fontos, hogy ha éppen tanulok,akkor ne menjen, vagy lassú legyen a videokártya ventilátora, játék közben nem számít, mert a lövések hangja elnyomja a ventik zaját
Játékoknál akkor okoz furcsaságokat ha kombinálod a két kártyát(összedolgozik az integrált GPU a dedikálttal), vagy egyébként is? -
ravasz21
csendes tag
Mint ahogy az előzőekben írtam, az alaplapon lévő másik pci express x16 2.0 slotba tettem, itt a kártya kifogástalanul működik! Írtam az asrock tecnek és felvázoltam nekik a hibát remélem válaszolnak is rá! Egyébként azért kínlódok vele, mert ez a 2. ilyen típusú alaplapom és az elsővel az volt a baj, hogy kb. 1 órát ment és utána "se kép se hang" a lap nem indult! Most garanciába ezt kaptam ennek meg ez a baja! Sajnos! Pedig sok jót olvastam a lapról de úgy látszik nekem selejteset adtak eddig!
-
vlevi
nagyúr
Igen, megnéztem a gyártó oldalát, és ott nem volt egyértelműen kiírva. A B75 Pro3M-re írták, hogy 1 intel, 2asmedia, de a B75 GL lapra csak azt írták, hogy 1db. Azt, hogy milyen, azt nem.
De ha másnak megy gond nélkül az asmedia porton is, akkor végülis mindegy.
Köszi a gyors segítséget! -
-
-
melan
senior tag
Megvolt a BIOS clear... van tapasztalatom a biosok terén, nem szoktam elakadni, de most sajna sikerült. Azért ide írok, mivel az én alaplapom topikja "+áll" nekem meg ma 2-ig meg kell oldanom a problémát. Tekintve, hogy az asrok jelentős mértékben hasonlít az asusra, azért jöttem ide.
A gondom csak az, hogy amit írtál már próbáltam, és van is tippem miért nem megy_ a win7 aktiválása miatt. Csaképp akkor a biosba legalább be kellene tudnom lépni. Ha hazaérek a munkából kipróbálom még az ötleteimet, de sajnos már nem maradt sok.
Visszatérve evidens számomra, hogyha nincs dgpu benne, akkor az igp indul el, még akkor is, ha a primary display pcie-re van állítva akkor is. Pláne auton.
Ha van vga a gépben, akkor az asrock biosában lehet állítani az igp memóriahasználat méretét? -
melan
senior tag
Igen, tudom, hogy nem az én alaplapom topikja, de elég sűrgős a kérdés, és mint tudjuk, az Asrock nem áll messze az Asustól
Természetesen tudom, hogy van iGPU a prociban, mivel egyrészt i5-3450, másrészt mert kipróbáltam korábban, és ment...
A gyanús az, hogy ha kiveszem a vga-t akkor is bootol, mivel az egy csippanás megvan, és a háttérben feláll a win, ugyanis, ha kikapcsolom a gépet, a következő alkalommal (visszahelyezett vga-val) bejön az indítási választó parancssor, mármint, hogy csökkentett mód vagy stb stb...
De olyanról eddig nem hallottam, hogy az oprendszer miatt sípoljon az alaplap. Márpedig eddigi meglátásom alapján így van :S -
andrasko
senior tag
Pontosan! (egyébként tudom, utána néztem és írtam is az intelnek)
Csak azért nem értem...
- Az Intel 1.50V-ot támogat. (jedec)
- Az Intel XMP (EXtreme Memory Profile) viszont 1.65V-ig felmegy.
Ez ellentmondás! Sőt!Na mind1... (#2851) Savanya szószerinti idézete:
"Sandy és Ivy procik 1,57v-ig kezelnének elvileg ramokat , de nincs baj az 1,65v-ossal se"
Ez nekem azt mondja: nyugodtan használd 1.65V-on.... (amíg tudod!) Ez a rendszert építő fórumozót félrevezeti.
De akkor az alábbi kikötéssel jó a Sandy és Ivy procikhoz az 1.65V-os ram:
- A RAM JEDEC 1.5V-os sebességi tartományban használva (1333/1600)
- A RAM XMP 1.5V-os sebességi tartományban használva -
vigh
csendes tag
Igen egybe nyomtató scanner SX415, probáltam fordítva is csak úgy is de úgy nem engedi feltelepíteni, ja meg az is baj utána nem engedi a nyomtató driver letörölni a win 7-ről, azt hogy lehet?
Még csak annyi az alaplap biosába nem lehet valamit állítani, mert nem igazán értek ehhez az új laphoz Asrock z77 extreme 4 lehet hogy ot van a gond nem? Csak azért mert a régi lapommal az is Asrock P67 Pro3 volt azzal simán ment. Win 7-től se füghet szerintem mert azon is az volt. Megpróbálok írni az epsonak -
andrasko
senior tag
-
fanti
addikt
Szekvenciális olvasás az miért mérvadó?
-
fanti
addikt
A Sata3 határait randomban nincs az az überbrutál SSD, ami feszegetné.
Még szekvenciálisan is csak súrolgatják a leggyorsabbak. -
pcsabat
őstag
nálam nem volt baj eddig az IRST driverekkel. Nálam pont anélkül csinált furcsaságokat, pl. a HDD sentinel szerint már működnie sem szabadott volna stb.
. De persze ez is olyan dolog, hogy alkatrésze válogatja. Minden esetre egy firmware frissítés az SSD-n és egy UEFI frissítés a lapon mindenképpen járja enélkül is!
Az meg a másik, hogy lényeg gyorsulást egyébként sem fog tapasztalni sata2 és 3 között az agility-vel. Nálam a Vertex 3 sata2 és 3 közötti tempó különbsége napi használat során egyáltalán nem érezhető, viszont a teszt programok szerint már majdnem kétszeres a tempó különbség átlagosan.
-
andrasko
senior tag
OK, gondoltam, hogy nem kell hozzá 3 diploma... de akár lehetne benne csavar...
Még egy kérdés, illetve dilemma:
Az egész Virtu-hoz engedélyezni kell BIOS-ban az igpu-t.
Akkor viszont i-mód-ban (monitor az igpu-ra dugva) tudom csak használni, mert a discret vga-n nincs kép.
Akkor hogy tudom d-mód-ban használni? (monitor a pci-e vga-ra dugva) -
Dönc
tag
Kipróbáltam én is, nem sok reményt fűztem hozzá, de pozitív csalódásnak tűnik..
Usb2-es pendrive-val nem sokat hozott a cucc (22Mb/s olvasás, ebből kapott egy teljesen üres épp elfekvőben levő 4Gb-os darabot). Boot időben volt némi gyorsulás de nem számottevő.
Ellenben mikor usb3-as pendrive-ra (~90MB/s olvasás, 3Gb szabad hely) került a ReadyBoost akkor 1 perc alá csökkent a bekapcsolási idő az eddigi másfél-2 perccel szemben (az alaplap lógójának megjelenésétől számítva, addig, amíg az összes automatikusan induló program be nem töltődik).
Azért erre kijelenteni h sz*r szerintem túlzás lenne, bár profitálni tényleg csak akkor lehet belőle, ha megfelelő olvasási sebességgel rendelkezik a pendrive. -
Kernel
nagyúr
Szerintem, az az angol cikk, a bizonytalan fogalmazásaival (valószínűleg haszontalan, valószínűleg nem javít), kalap akármit sem ér.
Ezzel szemben, én láttam már jobb magyar cikkeket is a témában:
-
Manitou
veterán
Tegnap visszahoztam a ramjaimat. Tegnap nem is volt gond a géppel, ma viszont indítás uttán 15 perc múlva hang kiakadt, le nem fagyott, inkább nyomtam egy resetet.
Most elvileg áttettem SATA 2- re.
Ilyen eredményt produkál:
[link]Nézegetve mások éredményeit, SATA 2 módban nem olyan rossz ez. De nyílván nem azért vettem SATA3-at hogy "csak" SATA 2 módban használjam az SSD-t.
Most még tesztelem így SATA 2 módban, hogy mit művel.
Igen egy fw frissítés is lehet jót tenne neki. Most a 2.22 van rajta, úgy látom 2.25 a legújabb.
Na de lehet ezzel átmegyek inkább majd az SSD-s topicba.Persze ettől függetlenül majd újra akarom tenni a wint, csak a legszükségesebb driverekkel.
-
Manitou
veterán
Na úgy néz ki a ramoknak nincsen baja. Benti gépben mentek szépen egész nap sőt még rá volt eresztve a prime95 is a biztonság kedvéért úgy 4-5 órára. Nekem amúgy a magasbordás Vengeance van, ez, nem az lp
Elhoztam 2x4GB kingmax 1333MHz-es ramot. Most az van a gépben. Egy ideig ment aztán ezzel is lehalt a gép, igaz nem fagyott le , de semmire nem reagált, csak úgymond homokórázott , az egeret lehetett mozgatni, de ennyi. Resetelnem kellett.
Aztán elkezdtem babrálni az SSD bekötésével, átpakoltam másik SATA portra az alaplapon, és elkezdett vicceskedni. Most kicseréltem a sata kábelt is, eddig még megy rendesen, de több mint valószínű, hogy tényleg az SSD - vezérlés környékén lesz a gond.
Most mennem kell, majd késő este még tesztelgetem. -
Manitou
veterán
Az egész gép kompletten új. Kivéve a vinyókat, azt a régi gépből tettem át.
Most memtestet futtatok 2 rammal, eddig nem dobott hibát.
Még olyat szokott csinálni, hogy pl totalcommanderben pl rákattintok az egyik meghajtó ikonjára, ami jelen esetben az egyik vinyó egyik particiója, ilyenkor van amikor egész sokáig gondolkodik, mire kapcsolódik hozzá. SZóval lehet kábel sem teljesen ok. Egy régi sata kábelem van. Viszont az a gond, hogy a winyókat leszedve is előjött a gond, csak SSD-t használva.
Holna beviszem a ramokat melóba, és berakom az ottani gépembe , az egy i3-as konfig. Aztán kiváncsi leszek meló közben lesz e ond vele. Illetve lehet hozok onnan el 2 ramot tesztelni, az én gépembe.
-
Manitou
veterán
Hááát, most már kezd az agyamra menni ez a gép. Komolyan ennyit én még életemben nem szívtam géppel, pedig volt már pár azért.
Szóval ott tartok, hogy legújabb bios van az alaplapon. Leszedtem minden szar drivert , csak az usb3 és az intel chupset van fent, biosban le van tiltva az IGP . Elvileg a ram nem hibázik. Memtest86-al 7-8 órán át tesztelve.
Ennek ellenére ma háromszor dobott eddig kékhalált.Most vagy az alaplap szar, vagy az ATi kártyát nem szereti, vagy a memóriát nem szereti, vagy a proci rossz
Tesztelgetni meg se kedvem se időm igazán. Mindenesetre ez így ebben a formában elég röhejes.
-
Ernest.
tag
Nekem a Freezer 13 Pro 1000-re ugrik vissza (alapjáraton 1300 ami közepesen hangos, de 1 fokkal lesz kevesebb tőle, szóval nem éri meg), így nappal nem is hallatszik, de este már nem tudnék mellette aludni
Egyik haver bekötött még egy ellenállást a körbe, így 500-on megy a procicoolerje, ami már csendben is éppen hallatszik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- CNC topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Villanyszerelés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest