- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kernel
nagyúr
Elvileg simán elképzelhető szerintem, az alaplap ilyenkor "azt hiszi", hogy ez egy GPU nélküli processzor.
De én tényleg nem agyalnék ilyenen (pedig egyébként tőlem sem áll távol a fejtörő, áramköri hibák esetében), de ebben az esetben csere-bere, keresztpróba, aztán majd elválik.
-
Kernel
nagyúr
Csak az a gond, ha elszáll a GPU, attól is eltűnhetnek ezek az opciók, sőt nekem úgy rémlik, ebben a topikban is volt már ilyen eset, több hónapja. Szintén a hiányzó opciókat kereste az illető. Csak már nem emlékszem tisztán, hogy CPU vagy lapcserétől javult meg, így nem tudom garantálni a CPU-t, ami felé inkább hajlanék.
Nálad nem tudom, de a B75-ös lapomon egy 8 lábú EEPROM tartalmazza szoftvert, foglalattal van ellátva, így cserélhető, újraírható. Egy kis papírcímke van ráragasztva egyébként. Vagy olyat is olvastam már, hogy valakinek újat küldött a gyártó.
De ezt csak az érdekesség kedvéért, amúgy én nem hiszek ilyenkor a szoftveres hibákban, a leírásod alapján. Ez nálam részben szakmai "betegség" is, miután régóta a forrasztópáka a fő javító eszközöm. Meg egyáltalán a hibajelenség, amit közöltél, nem erre utal.
-
Jack@l
veterán
Ha jól tudom extreme 4 automatán választ az onboard és külső vga közt. Magyarul, ha nem forceolod és nyomod be az igpu-t enabled-re, a multi monitort szintén, akkor le fogja tiltani külső vga-s gépben. Szerintem nálad is ez a helyzet, ezért kérdeztem hogy utána olvastál-e, benne van a kiskünyvében elvileg.
B válasz: bios frissítés után cmos clear, kihúzott táppal
-
L4CI2
aktív tag
hi
próbáltad mit írtak lehúzni tápot meg minden alkatrészt
vedd ki az alaplapi elemet várj vagy 15/20 (kondik kisüljenek stb) percet
és nézd meg az érintkezőket a CPU foglalaton
meg a CPU érintkezőket lezsírtalanítani bar gondolom csak nem taperoltad össze
amúgy 1600mhz után már tuningnak számít csak azért írom mert azt mondtad nem húztál semmit- Supports DDR3 2800+(OC)/2400(OC)/2133(OC)/1866(OC)/1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory
ott az OC jelzö lehet behalt memoria vezérlö -
Kernel
nagyúr
Szerintem kár piszkálni a gépet szoftveresen, mert nem attól romlott el, mit magad is leírtad.
Először is be kellene határolni, hogy a processzor vagy az alaplap hibásodott meg, ennek pedig az a módja (ha nincs cserealkatrészed), hogy sajnos vissza kellene vinni az üzletbe. Talán a processzor gyanúsabb, illetve az is érdekes, hogy a topikot követve időnként akadnak ilyen panaszok, hogy a GPU megszűnik működni.
Ami a gond, hogy nálad nem csak a Windows, hanem az UEFI-boot sem látszik. Ha eltávolítasz minden nélkülözhető kártyát és amit lehet, illetve nyomsz egy CMOS-cleart, az alaplapi videónak működni kellene. Méghozzá bármelyik kimeneten, vagy ha egyszerre két csatlakozóra dugsz monitort, akkor azokon párhuzamosan jelenik meg az UEFI.
Annyit tehetsz még talán, hogy kiveszed a processzort és alaposan megfigyeled a foglalat érintkezőit, hogy nem sérült, vagy hiányos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest