- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Boldog Extreme 4 tulajként írok, azonban tegnap, vagy tegnap előtt óta egy furcsa dolgot tapasztalok. Nem tudok, csak 2 USB portot használni. Úgy értem, nem csak kettőt egyszerre, hanem csak a két legfelsőt, hátul. BIOS-ban minden tökéletesen működik, többi USB port is működik, még az előlapi portokból is tudok telót tölteni, azonban amint betölt a Windows, meghalnak. Semmi életjelet nem adnak. Szerintetek mi a fenét kéne csinálnom? Próbáltam USB drivert letölteni, de nincs is az oldalon jelenleg
(Windows 8.1, naprakészen)
Valaki találkozott már hasonlóval? Vagy valakinek lenne valami ötlete?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Voltage control: Offset
A +0.000V, amilyen beállításod egyébként nem lesz, de az az alapfesz. Alapfeszt ugye auto beállítással tudod elérni. -0.004V az 4mV-al kisebb, mint az alapfesz. Ennyi, mehetsz egyre lejjebb. Szerintem 2 lépésenként menj le. Ha jól emlékszem 8mV-onként lehet állítani a feszt, tehát 16mV-os lépésekben mész egyre lejjebb. Közben tesztelsz játékokkal, esetleg LinX-el hőfokot, és ha stabil, mehetsz egyre lejjebb. Nem egy nagy ördöngösség. -
-
válasz
adam432 #5297 üzenetére
Minél újabb, annál jobb. Mondjuk én is megvétel után 1 héttel már ráraktam a 2.80-as UEFI-t, de így is rossz volt a hálókártya. Jelenleg a lap utazik a Dunántúlon. Majd 1-2 hét múlva meglátjuk mi lesz.
Amúgy 4.2Ghz-en az az 1.16V nem egy alacsony fesz. Lejjebb nem tudtad már rakni? Vagy ott már hibázik? -
-
Hát ezzel a hibával meg még neccesebb szerintem, mint az enyém. Viszont ezt a jelenséget igen alaposan körüljártam, és szinte biztos vagyok a hiba forrásában. Reménykedek, hogy reprodukálják. Egyébként egy ilyen teszt hogy szokott zajlani? Visszaküldik a gyárba, rádugják valami gépre aztán megnézi működik-e? Ha igen, akkor jó, ha nem nem? Vagy rendesen összeszerelik asztali gépbe és úgy tesztelgetik?
-
válasz
Flashget #5252 üzenetére
Azt nem tudom, hogy linkeltem-e, de más topicban már írtam róla, és le lett tesztelve telenor hipernettel. USB-s kis cumó, alaplapi hálókártyát ki is lőttem addig, és bizony működött rendesen. 20 perc játék alatt 1 lag se volt.
Nagyon-nagyon remélem, hogy észreveszik a hibát, és nem küldik vissza nekem így. Nem értem amúgy mi lehet a baja. Ha valami nagy gebasz lenne ott, akkor nem is lenne netem, viszont nekem van minden, csak éppen nem stabilan.
-
válasz
Süni 1985 F #5242 üzenetére
Nem volt fent. Pont ma raktam fel próbaként, hogy hátha attól jobb lesz, de akkor még netem se volt.
-
Sziasztok!
Valakinek volt már baja integrált hálókártyával? Lapom: ASRock Z77 Extreme 4.
1-1.5 hónapja elkezdett játékokban lagolni. A net egyszerűen megszakad 1-2 másodpercig.
Probléma bővebben itt.
Mára már eljutottam odáig, hogy szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy az integrált hálókártya a ludas, ugyanis egy telenor hipernettel tökéletesen működik (amikor nincs használatban az integrált hálókártya).
A fő kérdés egyébként az, hogy érdemes ezzel garanciáztatni (így nem hagyhatom, akkor valami másik megoldás kéne), illetve, hogy garanciába kiszűrik-e ezt a problémát, vagy túl macerás, és csak az olyan dolgokat tudják kiszűrni, mint például nem működő USB port vagy ilyesmi?
Mert tulajdonképpen működik, csak nem jól. Pontosabban használhatatlan így az egész.Valaki garanciáztatott már lapot?
-
válasz
nexus1026 #4498 üzenetére
Lenne értelme, ha tuningolnál, amit nem említettél. Egyébként a gyártó oldalán (ahol külön kiemelik, hogy ne frissítsd, ha nem muszáj) fel van tüntetve, hogy mik változnak az egyes verziókban. Nálam frissítés után egy század voltnyi feszültséggel kevesebbel is beéri már a proci. Persze keringenek olyan esetek az interneten, ahol ez pont fordított irányban változik. Ezen kívül, ha frissítesz, egy-két opciót kapsz még pluszban, ami hasznos is lehet bizonyos esetekben. Ilyen például az ultra fast boot. (ezt nem tudom, hogy a te alaplapodban támogatott-e) Olvass utána, és el tudod dönteni, hogy kell-e vagy sem.
-
-
Szia!
Miután elolvastam a hsz-od, elővettem a kézikönyvet, átbogarásztam háromszor is, majd a csatlakozókat is átnéztem legalább háromszor, és tényleg, legutóbb figyelmetlenségből egy pinnel balra kötöttem be a bekapcsológombot. Gyors átdugtam a másik pinre, és most működik, biosból kikapcs után is.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!Jack@l kollégától meg elnézést kérek, de ez a ,,Biosból nem szokás gépet kinyomni'' mondat egyáltalán nem volt válasz a kérdésemre.
-
-
válasz
Flashget #4443 üzenetére
Nem! Kérlek értsétek meg, hogy nem random csinálja. Ez szabályszerűen. 100%-osan elő tudom hozni a jelenséget, ha BIOS-ból egyszerűen kinyomom a gépet. Ez után nem reagál másra, csak az alaplapi bekapcs gombra. Fújdogálhatom én, semmi értelme. Különben is, egy hónapos gépet nem hiszem, hogy a por nagyon zargatna. Értelmes tanács nem nagyon hangzott még el.
Kipróbáltam másik bekapcsológombbal, ugyan úgy előjön a jelenség. Tehát egyáltalán nem véletlenszerű!ASRock supportot ha tud valaki, ahol lehetőleg magyarul le tudnám írni a bajomat, azt megköszönném. Másrészt meg az alaplapon lévő debug kijelző. Kikapcsolásnál (windowsos, rendes kikapcsolásnál) kiír egy A4-es kódot, ami ezt takarja: South bridge initialization before microcode is loading. Ezzel kapcsolatban csak annyit nem értek, hogy mégis mit akarna betölteni, mikor leállítom?
Biosból való kikapcsolás alkalmával nincs ideje ilyet kiírni. -
válasz
zserbox #4440 üzenetére
Ezt is kizárnám, mert nem teljesen random csinálja.
CSAK, ha BIOS-ból kinyomom, vagy, ahogy itt leírtam.
CM 912plus a házam. Hát nem tudom... Amikor windowsból kikapcsolom, akkor 100%-ban mindig jó!
Viszont most lehet, hogy kipróbálom egy másik bekapcsológombbal, mert egy másik házból még maradt. Ha azzal sem jó, akkor ezt is kizárhatjuk. Szerintem valami szoftveres a gond, csak tudnám mi. -
-
Sziasztok!
Régebben már írtam ide a problémámmal, hogy néha nem tudom a ház kapcsolóján bekapcsolni a gépet. Na azt hiszem, kezd egyre jobban idegesíteni a dolog. Windowsban rámentem, hogy frissítés majd leállítás, aztán úgy hagytam a gépet. Mire hazajöttem nem tudtam megint bekapcsolni. Valaki segítsen mi lehet a baja? Ház, lap típusa az adatlapomon vannak, ha számít. Ha nem tudom bekapcsolni a gépet, akkor az alaplapi gomb segítségével keltem életre. Arra mindig hallgat, viszont baromira idegesítő szétszedni mindig a gépet. Bios a legújabb van fennt, 2.80-as. Segítsetek!
-
Itt vagyok, 2.8-as biossal. (Lett pár új beállításom, meg más lett a logó) Ami egy picit rossz hír, hogy ez az érdekesség még mindig fennáll nálam
Így jártam. Nem fogok vele szenvedni, mert soha nem kapcsolom ki bios-ból a gépet, eszembe se jutott volna, ha nem akartam volna gyorsan áramtalanítani a gépet, mielőtt visszapakolom az oldalát. Mondhatni sajátos feature-öm van
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
Ja és még valami: Nekem volt ilyen beállításmentő dolgom, de bios frissítés során letörölte. Még jó, hogy lefotóztam a beállításokat, viszont most lehet, hogy megint megturkálom, hátha picit többet lehet kihozni belőle.Még egy dolog: Szerintem is egyszerűbb volt a windowsos frissítés. Csak elindítottam, újraindult, majd megint újraindult, majd megint, és már ment is. Pofon egyszerű volt
-
Mentettem bios profilt. Az lenne a kérdésem, mert olvastam 1-2 helyen, meg te is írtad most, hogy többet ki tudnék hozni belőle. Ezt meg lehet jósolni, hogy pozitív irányba változik a dolog, vagy negatívba is változhat? (mondjuk több feszt kér a proci, mint eddig) Vagy ez annyira nem mérvadó, hogy foglalkozni kelljen vele?
Illetve még egy kérdés: Ha felteszem az újat, (hoppá, még egy kérdés: hogyan érdemes feltenni, mert asrock oldalán több módszert is ajánl?) vissza tudom tenni a régit? -
Sziasztok!
2-3 hete vettem új gépet. A lapom: ASRock Z77 Extreme 4
Egy elég érdekes dolgot vettem észre a minap. (2 windows volt a gépen, egyiket elkezdtem letörölni, kiírta, hogy lemezkarbantartás miatt indítsam majd újra, újraindítottam, de nem indult. Nyomtam a gombot, de semmi.) Levettem az oldallapot, hogy majd megpróbálom alaplapi bekapcsológombbal elindítani. Remegő kézzel megnyomtam a gombot, és elindult. Ez után szórakoztam vele fél órát, hogy mikor működik, mikor nem, és arra jöttem rá, hogy ha UEFI-ben vagyok, és kinyomom a gépet, a ház bekapcsológombjával, akkor nem reagál rá többet, csak az alaplapira, majd utána minden jó. Ha windowst kapcsolom ki a ház bekapcs gombjával, akkor újra tudom vele indítani. Ha rendesen leállítom, akkor is be tudom kapcsolni. Egyedül akkor nem, ha UEFI-ből bekapcs gombbal lépek ki, vagyis leállítom. Ez másnál is így van, vagy esetleg ez valami ,,bug'', netán direkt így van valamiért, vagy az UEFI-t kell frissíteni, és az megoldja?
Kinél fordult elő ez a probléma? Ha valakinek ilyen lapja van, azt megkérhetném rá, hogy próbálja ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Eladó MSI MAG B650 Tomahawk WIFI alaplap
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest