- Mobil flották
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Magisk
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bacusuz
őstag
válasz
mimic1979 #4096 üzenetére
nekem sem adta be az 1866ot alapból,de ez a legkevesebb.viszont az 1866mhz 8-9-9-24 igazán nem rossz 1,5v on
a legjobb,hogy sokáig kérdezgettem a ram topicban ,hogy mi a vélemény erről.a válasz minden esetben egy felső kategóriás választásról szólt,mindenki elégedett volt vele.most meg hogy megvettem fikázás van sajna
na mindegy
töröltem az inteles cuccokat amiket nem tudom miért tettem fel/rapid start,rapid storage/azóta jónak tűnik ,de nem kiabálom el -
zsinor008
tag
válasz
mimic1979 #3981 üzenetére
Hát még odáig el sem jutottam mert épen hogy össze rakás előtt vetem észre hogy valami gond van a foglalattal.Februárban lett meg rendelve alap csak addig volt ki nyitva a doboza hogy meg nézem nem-e tőrt el szállításközben de a fene sem gondolta volna hogy pont a foglalat lesz majd a selejtes.
-
andrasko
senior tag
válasz
mimic1979 #3969 üzenetére
Nálam is csinált ilyen furcsaságot, modulcsere után:
1600-os modult cseréletem 1333-asra, amitt csak 1600-ként tudtam indítani.
Hiába nyomtam "default bios"-t vagy/és állítottam fix 1333.
CMOS clear helyre tette a dolgokat.
(#39729) andrasko -
Jack@l
veterán
-
balpis
őstag
válasz
mimic1979 #3941 üzenetére
aha.
De itt nem 3770K van, hanem csak 3770....
Legalábbis az eredeti írás és a kérdező adatlapja szerint. Azt meg nem is lesz annyira egyszerű az egekbe húzni.
Nem vagyok biztos, hogy az a 4GHz menni fog egyáltalán és nem csak 3.9... (nem próbáltam nem K-s procit húzni még, de valami 4-5 szorzó rémlik a korábbiakból, mint maximum.) -
Bishoop
tag
válasz
mimic1979 #3909 üzenetére
Csináltam még 1-2 tesztet,és úgy tűnik múltok valamit rosszul mértem, ha DGPU-ba van dugva, akkor egy picit jobbak az eredmények,de minimális a különbség. A másik fontos dolog,hogy a v-sincet nem árt kikapcsolni,mert jelentősen csökkenti a teljesítményt. Itt van egy átfogó teszt a virtu MVP-ről, amiből kiderül hogy bizonyos játékoknál(pl. mafia 2) csökkenti a teljesítményt, szóval ekkor nem árt tiltani a hiperformance-t. De szerencsére a legtöbb játéknál jobb lesz tőle a teljesítmény, és a teszekből úgy tűnik hogy izmosabb DGPU-nál is érdemes használni. Képminőség javulást én csak akkor észleltem, amikor DGPU-ba volt dugva a monitor, és IGPU-n toltam a játékot(panzer general 2
)
-
-
zolisx4
őstag
válasz
mimic1979 #3901 üzenetére
Igazából én nem nagyon szoktam tesztelni mindig gyenge eredmények jönnek
Csak meglepődtem mikor felraktam a Crysis 3 és hát ugye elég gyengén ment .A te kártyádon jobbnak kell lennie az biztos ,nekem kell egy másikat vennem ez gyenge .
Azért lepődtem meg hogy a kolléga 20-30 fps ről beszélt,azért kérdeztem csak . -
Bishoop
tag
válasz
mimic1979 #3876 üzenetére
Tök mindegy hova dugod, max ha a DGPU-ra van dugva a monitor, és a BIOS-ban Az integrált vezérlő az alapbeállítás, akkor addig nem lesz kép amíg a win7 el nem indul,és fordítva. Éppenséggel lehet húzni BIOS-ból ha nagyon akarod, ATITOOLS-sal. Ha 200 Mz-cel nagyobb órajelen megy a kártyád az 10-12 FPS?
Nekem a Mafia 2 megy 25-30 FPS-sel, szóval kicsit soknak tűnik ! -
Bishoop
tag
válasz
mimic1979 #3862 üzenetére
Én azt hogy I-mode-ban van úgy értettem, hogy az alaplapi videokártya kimenetbe van bedugva a monitor.
A lucid virtu contol panelen ha I-mode van beállítva,akkor a discrete VGA nem működik,tehát a 2D játékról,vagy régi 3D játékról van szó, tehát olyan mint ha a virtu ki lenne kapcsolva.
Ha D-mode- van beállítva a conrol panelen, akkor az integrált és a discrete GPU is működik, bár veszteség itt is van gondolom mint a ha két discret VGA lenne crosswired-be kötve.
A "H" a HyperFormance ami elvileg még eredményez némi bonus FPS-t.
Én ismeretlen eszközt nem láttam az eszközkezelőben csk ismerőstJack@l: Igazad van, a 3DMARK ellentmond nálam ennek. Szóval ha esetleg tudsz valami alternatív tesztprogramot, amivel korrekt teszteredményeket kapnék,így kiderülne hogy a 3Dmarknak igaza van-e abban hogy az alaplapi kimenetre kötve nálam gyorsabb. Ez nem elképzelhetetlen,hiszen az én videokártyám elég pite, nem kell olyan sokat átpufferelnie a DGPU-nak !
-
Jack@l
veterán
válasz
mimic1979 #3859 üzenetére
A kérdésre válasz nagyon egyszerű, az igpu "framebufferként" működik, magyarul ha d módban vagy, akkor bufferel az igpu-ba + visszaküldi ujra a külsőbe a megjelenítéshez. Ezért lesz lassabb d-módban a virtu. (ezek nem tények csak erős sejtés, kéretik fenntartással kezelni
)
-
Bishoop
tag
válasz
mimic1979 #3859 üzenetére
Most én hardveresen gondoltam az I-GPU és a D-GPU módot, aszerint hogy az alaplapi, vagy a discrete VGA csatiban van dugva. Ugye van szoftveresen is I-GPU illetve D-GPU mód.
Én eddig két különbséget láttam:
Ha a discrete-be van dugva akkor vagy csak a discrete megy,vagy az integrált és a discrete egyszerre működik
Ha az alaplapiba van dugva, akkor vagy csak a integrált működik vagy integrált és a discrete egyszerre
Én úgy vettem észre,hogy ha az alaplapiba van dugva,jobb a képminőség.Egyébként Gigabyte GV-R567OC-1GI videokártyám van, ami azért jobb mint az alaplapi.
Neked ugye HD7970-ed van ami olyan mértékben erősebb az alaplapinál, hogy gyakorlatilag teljesítmény növekedés nem várható.Most akkor ha a 3dmark nagyobb értéket mutatott nekem I-modeban, akkor azért valószínű hogy célszerű ebben használnom,nem?
Ha esetleg tudsz valami 3dmark alternatívát, amivel pontosabb adatokat kapok,akkor kérlek írd meg !
Mellékeltem a képeket a lucid-ról ! -
mimic1979
aktív tag
válasz
mimic1979 #3838 üzenetére
Elméletileg a válasz meg van! Ha haza érek meg nézem hogy melyik porton van az SSD...Viszont a Memória érdekelne, mivel nagyon szépen rá van írva az alaplapra hogy DDR3-2800+ ,de ez hol van még attól..A memória X.M.P profilját látja a bios is!
Vissza olvasás közben bele futottam ebbe a Virtu ficsőrbe is... Jó ez? Kell nekem? Segít , vagy csak parasztvakítás? Ha kell akkor mit állítsak be a biosba, mert ha jól értem monitort sem a discret VGA kell kötnöm majd ...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Goddess of Victory: Nikke
- Bluetooth hangszórók
- Bittorrent topik
- Tesla topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- YouTube
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest