- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcsabat
őstag
válasz
tomturkey #2895 üzenetére
egyébként én is letiltottam régebben a page file-t. Csak több olyan programba is beleszaladtam aminek aztán kellett (sajna már nem nagyon tudok rá példát mondani), de még abban az időszakban volt mikor XP volt az úr és 2 Gb ramnál lazán le lehetett tiltani a lapozófájlt.
-
pcsabat
őstag
Akkor ezek szerint nem találkoztál még olyan programmal ami letiltott lapozófájl esetén nem indul el. Nincs ezzel baj, csak létezik ilyen is.
De sorolhatnánk most olyan telepítős alkalmazásokat amik először magukat a temp könyvtárba tömörítik ki. Ha pl. 16 giga ram-od van, állítasz egy 4 Gb-os Ramdisk-et, ahol van a system és a user temp mappa is, nem jobb és sokkal gyorsabb az ha oda tömöríti ki magát a telepítő (2-3 Gb-t kevesebb mint 1 másodperc alatt), majd onnan fut le a telepítés? Ez sztem az SSD-t is kíméli a kevesebb írás/olvasás miatt. Mindegy, ez van én így használom, Ti másként. Ezen felesleges összeveszni.
-
pcsabat
őstag
válasz
szeva000 #2880 üzenetére
kerül valamibe átrakni? És ha még gyorsabb is akkor miért ne lenne értelme? Minek van az emberek gépébe 8 meg 16 giga ram? RAMdisk-el legalább ki tudják használni valamelyest. Az, hogy Te úgy használod ahogy leírtad még garancia arra, hogy nem árt az SSD-nek? Nem kell megválaszolni ezeket a kérdéseket, megválaszolja számtalan írás az interneten.
-
-
pcsabat
őstag
nálam nem volt baj eddig az IRST driverekkel. Nálam pont anélkül csinált furcsaságokat, pl. a HDD sentinel szerint már működnie sem szabadott volna stb.
. De persze ez is olyan dolog, hogy alkatrésze válogatja. Minden esetre egy firmware frissítés az SSD-n és egy UEFI frissítés a lapon mindenképpen járja enélkül is!
Az meg a másik, hogy lényeg gyorsulást egyébként sem fog tapasztalni sata2 és 3 között az agility-vel. Nálam a Vertex 3 sata2 és 3 közötti tempó különbsége napi használat során egyáltalán nem érezhető, viszont a teszt programok szerint már majdnem kétszeres a tempó különbség átlagosan.
-
pcsabat
őstag
-
pcsabat
őstag
válasz
luckyboi82 #2592 üzenetére
én erről még nem is hallottam! Muszáj lesz kipróbálni. Esetleg némi tapasztalat arról, hogy sandy procik esetén is jelent némi gyorsulást a dolog?
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha tuningolnék (nem K-s 2600 és egy ASrock Z75 Pro3 összeállítás)) és emelem a BCLK órajelet, akkor ez lehet káros hatással a rendszerre hosszú távon? Nem extrém emelésről lenne szó, csak max 103-105 Mhz-ig mennék el. 24/7 használatra szeretném belőni így a rendszert. Előre is köszi!
-
pcsabat
őstag
apropó SSD téma, ami ide is tartozik!
Tegnap raktam be a gépembe az új deszkám Asrock Z75 Pro3. A korábbi lapommal a HDD sentinel (régebbi verzió) tökéletesnek látta az OCZ Vertex 3 120gb-at. Az új alaplapot berakva, a win7-t feltelepítve az SSD-ra gondoltam felrakom a HDD sentinel-t és lecsekkolom, hogy állunk. No az említett program azt jelezte h az SSD-m ami egy órával ezelőtt a másik lappal még 100/100-as volt most már 100/0 lett. Megijedtem és körbekérdezősködtem, aztán egy firmware frissítés és egy újabb HDD sentinelre váltás orvosolta a problémát és most már "megint" tökéletes az SSD.
Gondoltam leírom ezt a tapasztalatot, hátha valaki jár hasonlóan ezzel a lappal. Ne ijedjen meg, csak a HDD sentinel régebbi verziói, a Vertex 3 és ez a lap együtt dobja ezt a hibát, ami javítható.
-
pcsabat
őstag
mindenre elég volt! Igazából megszabadultam a félkonfigomtól (lap+proci+ram) és 25K-t kellett rá költenem az újra. Ennyit azt hiszem a több ram és a modernebb, alacsonyabb fogyasztású proci, no meg a 2-3 év garancia megér
. A régiről már a gari is lejárt, bár tökéletesen és hiba nélkül működött (alulfeszelve ment mindig 3.7 ghz-n a kicsike, persze volt benne tartalék bőven még
)
Ivy-nél láttam 4 ghz-n futó 3570K-t 78 fokos maghőmérsékletekkel jónak számító hűtők alatt is(ez több mint a 920-é volt nálam prime95 alatt Brocken-el!!! ). Meg írták az Ivy-sok, hogy akik nagyon "hőmérséklet érzékenyek" inkább ne azt válasszák, be lehet húzni jóba és nagyon rosszba is... Jó lesz nekem a 2600, az Ivy sztem nálam ki fog maradni. Reméljük a köv. processzor generációját már összerakja úgy az intel, hogy ne forrósodjon jobban az előző, fejletlenebb gyártástechnológiájúnál
-
pcsabat
őstag
igen én is így gondolom, csak érdeklődtem. Ez lesz az első Sandy-m és még csak most ismerkedem velük, eddig egy i7 920 dübörgött nálam évekig, de ezek az újabbak lényegesen eltérnek ahogy nézegetem. Ivy-t akartam először (3570K-t) csak a melegedésük nem tetszett, hazárdírozni meg nem akartam, hogy egy rosszabb példányt fogjak ki amit még tuningolni sem tudok, így maradt a sima i7 2600 ami meg tuning nélkül is elég jól megy
-
pcsabat
őstag
sziasztok!
Lehet hülyeséget kérdezek, de ha a lapom tudja a pci-e 3.0-t, a VGA-m is pci-e 3.0-t viszont a procim csak egy Sandy (i7 2600) akkor nem fog menni a VGA csak pci-e 2.0-n ugye? Nem mintha érezhető különbség lenne a kettő között, csak érdeklődés képen kérdezem.
-
pcsabat
őstag
válasz
Geresics #2455 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Még egy dolgot kifelejtettem! Ram-ból elegendő ehhez a felálláshoz (ha húzom a procit 4-4.2 köré) egy 1600 Mhz kit, vagy nézzek magasabb órajelűt esetleg? Sajnos sandy tuning terén nem vagyok nagy spíler, a jelenlegi 920-hoz pedig elég 4 ghz-n is egy 1600 Mhz-s ram trió.
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen alaplapot néztem ki magamnak: ASRock Z75 Pro-3
Ránézésre sem egy csúcs a lap, de amit nyújt (sata2 és sata 3, USB-k szám, PCI slot stb.) nekem elegendő lenne. Rá lenne kötve 1 db OCZ Vertex 3, 4 db Sata2 vinyó és 1 db Sata 2 ODD.
Egy Sandy proci menne bele vagy i5 2500K vagy egy sima i7 2600. Minimálisan tuningolnék (alapfeszes tuning lenne, nem rekord döntögetés), úgy hogy arra lenne szükségem, hogy 4-4.2 ghz körül menjenek benne a procik. A kérdésem az lenne, hogy ez az alaplap képes erre? Esetleg keresgéljek még tovább? Egyéb ajánlható lapok 20k körüli árban vannak? Az sem baj, ha nem 7-es sorozat, mert ivy-t nem tervezek.
Segítségetek előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest