- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
vadmajomka #7375 üzenetére
Ezer hála! Ez volt a megoldás. -
Flashget
félisten
Sziasztok.
Felraktam a win10 prot, pontosabban engedtem frissülni rá van egy kis gondom. Ami az asrock oldalán van win10 64 bit driver letöltöttem és frissítettem. Viszont BIOS-hoz nincs win10-es és gondolom már nem is lesz, ha eddig nem adtak ki.
Mikor szabályosan kikapcsolom a gépet és leállnak a ventik a bill és egér még mindig világít 1 perc elteltével is ami eddig nem így volt. Csak akkor szűnik meg a jelenség ha áramtalanítom a gépet.
Ötlet mi okozza ezt? -
Flashget
félisten
Sziasztok.
Z77 E4 lapom van.
Újra raktam a win7-t és 2 eszközre a szokásos "hardver biztonságos eltávolítása" opció van. 1 HDD és 1 DVD író. Minden SATA aljzat használva van. Ezek már az Asmedia-ba kerültek.
Na most a gond az, hogy minden drivert felraktam mégis ott van ez a szöveg. BIOS-ban nincs ezeknél az eszközöknél a Storage fül alatt Hot Plugin amit kikapcsolnék. Van még valamilyen lehetőség vagy barátkozzak meg vele ez ilyen lesz. -
Flashget
félisten
Asrock Z77 E4 lapban az integrált hálókártya 10/100-as vagy 10/100/1000-es? Vagy vehetek kártyát?
- PCIE x1 Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s
- Broadcom BCM57781digilan miatt lenne érdekes.
-
Flashget
félisten
válasz
Steve198310 #6296 üzenetére
B75-ös lap nem arról híres, hogy tunninglap.
Ilyen hibát vga memória hibánál és ha túl húzzák szokott megjelenni.
Ez a lap szerintem nem alkalmas ehhez a vga-hoz vagy a PCI-E foglalat lett hibás és vagy a vezérlő. -
Flashget
félisten
válasz
RetepNyaraB #6289 üzenetére
pont usb-ről nem akarta...
-
Flashget
félisten
Sziasztok.
Régebbi BIOS-t visszalehet rakni Z77 extreme 4 esetében? 2.90 helyett a 2.80-t? -
Flashget
félisten
x akta minden márkánál van. többen vagyunk akik egy bizonyos márkát soha a büdös életbe nem vesznek, mert valamibe belefutottak. én speciel így vagyok a gigabyte-al.
szerencsére az asrock napjainkban nem olyan mint 7-8 évvel ezelőtt volt, már valahol olvastam olyan pletykát az asus szeretné visszavásárolni a céget (gondolom így akarja a konkurenciát eltüntetni)...nekem eddig semmi bajom a Z77 E4-el. -
Flashget
félisten
Üdv.
Egy régebbi 70GB-os HDD-re és Asrock z77 E4 lapra felraktam kipróbálni a win 8.1 64 bit rendszert.
Minden jó, kivéve a "hardver biztonságos eltávolítása" ikont a tálcán és az eszközkezelőben az ismeretlen eszközt. Asus hangkártya driver is fenn van.
Minden win 8 64 bit drivert leszedtem a gyártó honlapjáról, telepítettem de semmi eredménye. Az ismeretlen eszközre az Aida ezt írta:
Hardver azonosító ACPI\VEN_INT&DEV_33A0
igaz, hogy van SSD is de az most háttértár csak a tesztidő alatt, különben rendszer vinyó a win7-nek (biosban állítom melyik vinyóról bootoljon)
szóval mit kellene még felraknom, hogy ezek a jelzések eltűnjenek?
(INF,ME,RST,iata_enu_11.7.0.1013) ezeket raktam fel. -
Flashget
félisten
válasz
dragon1993 #5727 üzenetére
+1
-
Flashget
félisten
Az én Kingston memóriáim 1333Mhz-esek, 4x4GB teljesen egyforma modul van a gépben, 1.5 voltosak és 9-9-9-24 időzítéssel mennek.
Azaz teljesen szabvány memóriák.
De 1600Mhz-en is tudnak járni 1.55 volton ha kell.javítsatok ki ha rosszul tudom...a gyártók 1333Mhz memóriákat gyártanak csak tesztelésnél a jól sikerült darabok mennek 1600-on így azokat 1600-as memóriáknak adják el. Ezért van az, hogy az 1600-nak vett memória a gépbe kerülve 1333 de némi bios állítás után lesz 1600MHz.
-
Flashget
félisten
válasz
Richie8412 #5343 üzenetére
H77-be én ezt venném.
-
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
lehet win alól is biost frissíteni főleg egy friss telepítés után..csak én nem bízok a netes letöltésben ami egyből biost frissit, mert ha valamiért megszakad a net közben akkor fejvakarás?
a pen a legbiztonságosabb megoldás a bios frissítésre a 3 közül szerintem.
összeraktam a gépet biosba beléptem, beállítottam a memoriát, megnéztem melyik vga az elsődleges és ennyi.
majd a következő indításnál letíltottam az IGPU-t belőttem a ventiket, mert az elfelejtettem az első indításkor (van 5 db) -
Flashget
félisten
válasz
juve600 #5211 üzenetére
milyen ram megy bele? ha 1600-as ne pánikolj ha 1333-nak látja..BIOS-ban állísd be.
van e külön VGA-d? ha van tílsd le az IGPU-t is a bios-ban.
esetleg szükség lehet bios frissítésre akkor már most szed le a megfelelő biost hozzá és egy penre csomagold ki.
szerintem másra nem kell első blikkre. -
Flashget
félisten
én akartam venni, mert tudtam platform váltás lesz, de akkor még azt se tudtam milyen lapot veszek..így meg nehéz előre memoriát venni.
ez sajnos a gyártók részéről bejelentett áremelés következménye...nem kell árvíz hozzá, hogy valamire ráfogják. igaz a HDD piac kezd normalizálódni az árakkal.
-
Flashget
félisten
válasz
Kapszaicin #5069 üzenetére
1 hete vettem lapot, procit és egy ilyen kitet
-
Flashget
félisten
Nem az kellett
Átdugtam a sata aljzatban a csatikat.
WD rendszer vinyó a SATA2_2-ben van (amíg nem lesz egy SSD beszerelve utána háttértár lesz) és a progi csak azt hajlandó látni ami a SATA2_3-ban van. És már ott látja a LiteOn írót a többit nem.
De így már jó mert ez elég nekem. Csak magát az elvét nem értem miért csak az abba dugottat fogadja el a progi, miközben maga az író progik látják mind3-at. Nekem ez x aktás kategória -
Flashget
félisten
mert van egy olyan problémám, hogy DVD lemezeket írástesztelek.
Win7, nero, imgburn látja mind 3 írómat, de a nero cd-dvd speed progi csak az egyiket, ráadásul pont azt amelyik nem tesztelő író. és nem tudok már rájönni mi a hiba..erre gondoltam de akkor nem.
driverek fenn vannak valami bios beállítási hiba lehet lehet csak. nincs húzva semmi minden alapon megy. -
Flashget
félisten
Lenne egy olyan kérdésem, hogy sata II-es hardvernek nem maradt sata II aljzat a lapon. viszont (még) nincs sata III-as hardverem, melyik kábellel célszerű a lapra kötni? sata III vagy sata II-vel?
pl. egy 70GB-os sata II-es HDD-t vagy egy szintén sata II-es DVD írónak kellene csatlakozó. -
Flashget
félisten
Z77 E4 lapban hol tudom megnézni melyik bios verzió van? Már lefrissítettem a legújabbra, de egyszerűen nem találom hol írja ki a lap. Nem hiszem el, hogy ehhez az Aida jelenti az egyetlen megoldást inkább én vagyok a rendszerben a hiba.
-
Flashget
félisten
Korábban kérdeztem, hogy a Z77 E4 lapban a PCI-E 3.0 aljzat milyen messze van a PCI aljzattól, úgy hogy közöttük van az elem is.
Nos az Asus 6870 vga simán elvette a PCI aljzatot a nagy hűtő miatt, így csak 1 db használható nekem már a xonar hangkártya a tuner kikerült a gépből -
Flashget
félisten
Hali.
mai nappal csatlakoztam én is az első Asrock lapommal a topichoz.
3570K+Asrock Z77 E4+2x4GB Corsair memóriák.
Köszönet LeslieG Jr-nak a segítségért. -
Flashget
félisten
válasz
RetepNyaraB #4985 üzenetére
-
Flashget
félisten
válasz
msgt.fubar #4870 üzenetére
alaplap cserénél erősen ajánlott egy újra húzott op.rendszer.
-
Flashget
félisten
Kérésem lenne Z77 E4 laptulajokhoz.
Aki ráér megmérné a PCI-E 3.0 és a PCI foglalt között mekkora a távolság cm-ben? -
Flashget
félisten
amire te gondolsz az ez a tipus KHX1600C9D3B1K2/8GX ha megnézed amit linkeltem annak más a tipus jelölése.
-
Flashget
félisten
Az Z77 E4 lapba az ilyen ram vagy inkább az ilyen tipusokban gondolkodjak ha a hűtő egy CM Hyper 212 Plus (Evo elődje szerintem a méretében megegyeznek) tehát elférne?
azért kérdem mert a memória piac akár a hó végére hasonló helyzetbe juthat, mint a HDD 2011 őszén és azt nem várnám meg. Lapot csak később tudom megvenni. -
Flashget
félisten
Melyiket érdemesebb venni ha nem lesz 3570K kupaktalanítás és extreme tunning? Nem csak a tápellátás miatti különbség érdekelne, hanem stabili működés és tapasztalatok alapján, mert nekem fura, hogy egy árban van mindkettő.
Asrock Z77 Extreme 3 (8+3)
vagy
Asrock Z77 Pro4 (4+2)
árban mindkettő 28K -
Flashget
félisten
válasz
the dealer #4517 üzenetére
Hát igen, az külön sok pénz.
-
Flashget
félisten
Ez a ház van nekem is és néha nagyon ritkán nálam is rájön, hogy nem kapcsol be.
Ilyenkor leszedem az előlapot pár fújás tűdőból, vissza az előlep és müxik. De lehet ugyanezt érném el ha egy 5 kilós samuval fenyegetném vagy az Armageddon c. filmből az ismert jelenet.
Valszeg por miatt csinálja. -
Flashget
félisten
csak azért kérdeztem, mert jelenleg a Fatal1ty 2-4K-val olcsóbban vehető mint az extreme 4.
-
Flashget
félisten
Sziasztok.
melyik a jobb lap 3570K esetében? vagy úgy általánosságban?
Z77 Performance Fatal1ty vagy Z77 Extreme 4 -
Flashget
félisten
válasz
medvezsolt #4341 üzenetére
Topic 1.hsz!
-
Flashget
félisten
És ez sajnos így tart már nagyon régóta (még az abit IS7-en is sz*r volt az integrált hang kifagyott a játék tőle) azóta használok hangkártyát (SB Live majd win7-re váltás miatt xonar) inkább pedig az ember elvárná, hogy ennyi év elteltével ne kellene pl. xonart használni.
-
Flashget
félisten
válasz
TechArtist #4120 üzenetére
ez alá a proci alá felesleges extreme 4 lap..H77 vagy Z75 is megfelelő.
ha viszont csak lemaradt a K jelzés és 3570K a proci akkor nem kérdés..Z77 extreme4 -
Flashget
félisten
válasz
robekri #4061 üzenetére
Asus P5Q-ban simán működik a PCI és integrált is (egyiken a tuner szól a másikat használom minden másra)..és már nagyon régóta van így.
Sőt van amikor a xonaron hallgatom a játékot és az integrált van kivezetve a ház ra és ott a mikrofont használom. Az elég gáz lenne, ha nem működne ez így egy újabb fejlesztésen, mert akkor 10 évet lépne vissza a számítástechnika. -
Flashget
félisten
akkor inkább KHX1600C9D3B1K2/8GX?
-
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
válasz
LeslieG Jr. #3928 üzenetére
Valahol olvastam hogy Z77 asrockot vettek (talán pro 4-t) és ez volt a gond. új proci a bios meg régebbi..
aztán találtam egy videót youtubon ahol a tag usb-n a pent rárakta és matatott valamit még vele csak nem találom. -
Flashget
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HP notebook topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós kamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest