- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Új hozzászólás Aktív témák
-
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7160 üzenetére
Driver booster megoldja a gondod.
Zsoika:
Én nem hagynám az ssd-t későbbre -
Raidon
őstag
válasz
RetepNyaraB #7160 üzenetére
Bocsi igazad van akkor Intel official site
-
Raidon
őstag
válasz
RetepNyaraB #7156 üzenetére
USB3-as driver van fent Extreme 4 hez az Asrock oldalan
es a tobbibol is van
-
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7156 üzenetére
Jók hozzá, nálam ok.
-
Keraa
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6570 üzenetére
Nem semmi frissítés nem volt. Abszolúte uo. a rendszer mint volt..Már a gombelemre is gondoltam, hogy veszek egyet hátha az merült le...
-
Keraa
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6567 üzenetére
Köszönöm szépen RetepNyaraB!
Kipróbálom! A 2.80 -as volt rajta azt raktam át 2.90-esre de semmi sem változott..
Az érdekes az, hogy eddig ( egy év Kb. ) semmi baja sem volt és most kezdte vagy 2 hónapja... -
adatfalo
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6509 üzenetére
Köszi a választ!
Tisztában vagyok az Ivy - ram órajel támogatottságával, és azzal is, hogy mekkora teljesítménykülönbségek vannak 1600 és 2400 MHz-es órajel között. 24/7-ben én is csak 1800-on járatom a ramokat. Viszont egyetlen oka volt, hogy lecseréltem a Kingston Hyperx Red ramjaimat, az, hogy tuningban (benchmarkban) még hoz pár száz pontot. Ez amolyan hobbi, meg lelki megnyugvás, ha már van egy erős konfigom akkor egyszer kihozom belőle a maximumot, sikerült is a 98%-át kihoznom , csak szúrja a szemem, hogy nem akar beindulni 2400 MHz-en a gép...
És igen, nem dísznek van a konfig, grafikai munkákat(is) végzek, azon belül pedig van, hogy 3d modellezés (nem csak cad, hanem többszázezer polygonos organikus scane-ek) is becsúsznak. Oda meg jól jön mind a ram mind a proci túlhajtás (főleg rendernél, modellezésnél pedig a vga tuning).Visszatérve
, akkor ha nincs senkinek semmi más ötlete, belenyugszom, hogy ennyit bír a socket - memória páros.
-
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6482 üzenetére
A virtu meg benchmarkokban sem mindig mukodik, jatekok alatt meg sokszor hibat okoz ha az adott gamet hozzaadod a hybrid listahoz.
Lenyomtam a legtobb grafikus tesztet virtuval es nelkule is, egy db fps pluszt nem hozott sehol sem. Azota uninstall lett a sorsa mint a tobbi asrock "tuning" programnak is. A jo penzert reklamozott virtu hybrid mod nem er kutyakakit sem!Lehet, hogy azert nem huzza fel az igp orajelet mert a discret vga-t hasznalja a futtatott program..
-
Racer77
tag
válasz
RetepNyaraB #6479 üzenetére
Axtu nincs fent a Virtu meg kell, pont azért szeretném hogy segítsen a diszkrét vgámnak, de úgy rémlik hogy teljesen alapon meg auton minden, úgy ment rendesen és több pontott is hozott a 3dmarkban mint most tuningolva
-
Racer77
tag
válasz
RetepNyaraB #6477 üzenetére
A windows maximális energia beállításoknál is marad 350mhz en játékok közben. Biosban minden energia takarékos funkció kivan kapcsolva, tdp meg minden energia felhasználás maximálisra van téve /500w -ig mehet el
/
-
Joke7773
tag
válasz
RetepNyaraB #6461 üzenetére
Csak kíváncsi voltam rá hogy van-e . Én már 2.90-verzióval vettem meg a lapot
-
dunc
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #6450 üzenetére
A ram tuningolással maximális elérhető eredmény :instabil,melegedő rendszer, nincs gyakorlati haszna! (max teszteredmények publikálása.)
-
fanti
addikt
válasz
RetepNyaraB #6444 üzenetére
A TeamGroup memóriák a csúcskategória!
Csak kérdezz rá a ramos topikban, ott is megmondják a frankót, csak kissé nehéz beszerezni.
Én is most tudtam csak venni egy 2133-as 2x8GB dual channel kitet, a ramostopikosok tanácsára. -
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #6444 üzenetére
Nem én fogtam ki, mindíg is a legtuningosabb ramokat gyártották a celshock-kal együtt. Majd keresek Neked eredményt a hwbot-omról, hogy ddr2 -ben is ,. hogy mentek.
Ami a konkorenciát jelenti..érthető. No meg..A cell majdnem tropára is ment mivel eléggé magason árazta a ramjait, s a célközönség is eléggé "réteggözönség " volt. -
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #6441 üzenetére
Időzítés 10-11-10-33
Vtt : 1,066
Fesz 1,55Vkép:
Ez se olyan nagy durranás, a Team ramok (no meg a CellShock) verik a mezőnyt, csak nem sokan ismerik, ill. használják őket.
Én ddr2-ben is ezt használtam, 1400MHz-et tudnak, 1200-at meg a CellShock 4-4-4-10-en. -
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #6419 üzenetére
De nekem semmi jel nincs rajta. Bug-ja meg az anyukáját!
-
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #6416 üzenetére
Beszarás. Szóval "félig" okés Nálad.
Megy vissza! Még több mint 1 év gari van rajta, addig csak megoldják.
Köszi a választ, sokat segítettél. -
Tarill
őstag
válasz
RetepNyaraB #6389 üzenetére
most komoly?
egy hónapig vga nélkül igp-ről használtam a gépet semmi baja nem volt, azt tegnap beraktam a vga-t azt hirtelen nem látta az ssd-t a gépben, átdugtam egy másik sata portba azt ott ment, ma viszadugtam eredeti helyére már itt is megy
-
Tarill
őstag
válasz
RetepNyaraB #6387 üzenetére
az komoly...
egy ideig az A1-ben volt az ssd mert valamiért nem ment a 0-ás sta3 port
de most vissza raktam már jó, lehet a vga csere kavart be neki v nemtudom...
-
Flashget
félisten
válasz
RetepNyaraB #6289 üzenetére
pont usb-ről nem akarta...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #6275 üzenetére
Itt nem az a baj, hogy regi lenne a lap, hanem egyszeruen nem megy benne a vga. Talakoztam mar ilyennel.
-
scream
veterán
válasz
RetepNyaraB #6267 üzenetére
Egyelőre azt mondták, hogy lehet nem tudja leadni a táp a megfelelő mennyiségű ampert és ez okozhatja a gondot.
-
havri1
félisten
válasz
RetepNyaraB #6261 üzenetére
Ezt sose értettem.
Jelenleg :
És az intel oldalán meg :
A verziók még köszönőviszonyban sincsenek egymással..ennyit változik a verzió? Jó, hogy másfél év van köztük, na de..
Tudok csinálni teljes backupot a jelenlegi állapotról? Vagy elég, ha nem válik be az új, akkor a drivereknél visszaállok az előző verzióra?
-
havri1
félisten
válasz
RetepNyaraB #6255 üzenetére
Hát az intel oldalán lévő driverekre, ebben HD 2500 van ugye? (i3)
A FF-ben a hardveres gyorsítást hol találom? -
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6257 üzenetére
Az van fent nekem is, 5x lehet aktivalni ingyenesen. Amivel jatszom ahhoz nem hasznalja a gep az igp-t mert letiltottam jatekban, de 2d-ben gondolom aktiv. Egyszer kiprobaltam a borderlands 2-vel hybrid modban de tiszta bug volt az egesz. Csak a dedikaltal mukodik rendesen.
Xfast usb szinten kutyasz@rt sem er, semmi teljesitmeny novekedest nem hoz. Xfast lan (cfosspeed) az egy ami er valamit, ha valakinek szamit a ping. -
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6255 üzenetére
A virtu mvp fel van telepítve nálad? Vagy az is fölösleges sallang?
Tyűha! jó cucc ez a progi!
-
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6249 üzenetére
Köszi a segítséget! megjavult..
Legyalultam a fos axtu-t, az energia profilt teljesítményre raktam és lőn nem veszi le a maximumot. Jó párszor megnéztem biosban és minden fasza! -
havri1
félisten
válasz
RetepNyaraB #6252 üzenetére
Fél éve már szenvedtem a driverekkel, de akkor meg az volt a bajom, hogy restart után a hdmi kimenetre nem adott képet. Ilyenkor eszkozkezelo, vga letilt, engedélyez, es működik, de csak restartig..
Na ez most jó, ad képet mindig, viszont a villogas bug megmaradt:-(
Most azzal a driverrel megy, amit a Windows szed össze magának. Meglesve, Intel adta ki.
Merjen szerintetek leszedni az Intel oldaláról?
Amúgy driver cserénél ujrahuzom a
Windowst, szerencsére 10 perc az egész.Kiprobalom ie 11-el,mert gyanús, hogy tényleg csak ff alatt villog, és az asztalon meg egyéb helyeken jó.
-
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6246 üzenetére
Az asrock profilja van betoltve a windows energiagazdalkodasnal. Tegyem at a teljesitmenycentrikusra?
-
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6242 üzenetére
De ha a wint max teljesitmenyre allitod akkor az energiagazdalkodas sem lesz aktiv nem? Mindig maxon fogja hajtani a cpu-t?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #6238 üzenetére
Mind a 2 corsair xms3 (egyik szürke bordás 2gb-s másik fekete bordás 4gb-s 1600cl9-esek) ugyan az az xmp-jük is lazítottam de valamiért nem engedi.
-
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6223 üzenetére
Alapon van. Tetű asrock...
Nem lehet valami driver?
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6199 üzenetére
Köszi. Megpróbálom. Amúgy igen ez egy z77 pro 3. Csak szerettem volna kipróbálni ha nem veszi vissza. I7 860 volt előtte, de most 4200 on is lassabb ez mint az volt alapon. 3d markban physix pont 7000. I7 860 3,5 ön 7500 vilt. Játékok alatt sem lett gyorsabb. Azt hittem ez azért picit gyorsabb cpu de most vagy a beállítás vagy valami más miatt van így. Netán szarul állítgattam be a a biost
-
Larry303
addikt
válasz
RetepNyaraB #6166 üzenetére
én felraktam, ment minden gond nélkül
-
Glynch
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #6116 üzenetére
Én csak filmezés alatt tervezném használni, bár a 7790 nem egy watt-temető, de ha már van igp-m (deszkám meg támogatja), adnék neki való munkát.
Köszönöm a válaszokat!
-
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #6112 üzenetére
Egy srác 3x kapott új lapot s 1 se ment csak rgb-n, se DVI se HDMI nem működött. Milyen fasza...
Pl. van egy kölköd aki gépmániás, s "kinövi" a vga-t. Mivel úgy is van IGP-d, eladod, hogy 1-2 hét mulva bikábbat tudj venni. Erre szembeszülsz a ténnyel, hogy nincs géped amíg nem veszel...
Ha most nem lenne itt ez a régi CRT, a guta ütne.. -
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #6108 üzenetére
Kábel ok, házimozival, Blu ray-el és egy dedikált 4830-cal is szépen ment kép és hang is..
Most olvastam, hogy többeknek nem ment s azt mondták, hogy az UEFI-ben a system browser -ben ha rákattintok a foglalatokra (a képre) jelzi, egy piros nyíl féle bizbasszal, hogy van-e az adott csatlakozóba dugva valami.
Na..meg is néztem és2 USB-n csücsül a bill és az egér, fejhallgatón egy füles, lan, rgb és..HDMI-n nem érzékel semmit. Már ott buki. Nem érzékeli, hogy van benne kábel.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #6072 üzenetére
Hát volt a tápom egy teszteren de csak 3-4percig de állandó jeleggel csak sípolgatott,hogy ez+az nem jó...
-
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6035 üzenetére
Hat ja. Mondjuk nalam a pro 3 nem volt egy meggyozo valami, ezert is csereltem le. Mar mikor kibontottam a dobozabol elfogott a rohoges a meretet meg a felszereltseget latva. Persze ettol meg jo lap csak nekem volt keves.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #6015 üzenetére
Egyelőre belöttem alapfesz alatt 0,1v-al 4gigára szerintem elég lesz, de a gyári hűtője elég vicc kategória.
az asgardiak-os részt nem értettem amit írtál hogy mire céloztál ? -
varosib
újonc
válasz
RetepNyaraB #6005 üzenetére
Ezalatt pontosan mit értesz?
ha lekapcsolgatom az alaplapban a nekem nem kellő dolgokat az jó?egyébként linux alatt mértem az előző alaplappal a 3800 mhz értékeket és ezt is most.
win xpm van fent de csak játszani használom. -
Larry303
addikt
válasz
RetepNyaraB #5942 üzenetére
kössz a segítséget!
ha megvannak a cuccok jövök a tapasztalatokkal -
Larry303
addikt
válasz
RetepNyaraB #5940 üzenetére
I7 3770 lesz vszeg
mostani gépem is alapfesz alatti tuninggal megyegy válogatott e 8200es
ha belenyúlok a feszelésbe akkor tud majd a lap visszaállni vele ha nem terhelem?
ez nem csak auto beállítások mellett működik?
kicsit kijöttem a gyakorlatból -
hadde
tag
válasz
RetepNyaraB #5916 üzenetére
felraktam az 1.8 után az 1.7et, szintén ugyan az, nem hiszem el h az igpu halna ki mikor húzva sem volt a proc mert gyári hűtőm van......
-
válasz
RetepNyaraB #5818 üzenetére
Elbeszelgetek magamban
Egy Bios reset ugy tünik megoldotta, miutan mar kiszedtem minden mozdithatot a gepböl es ugy is szar volt. Most epp vigan fut 4.3-on, -0,130V offset LLC 1 mellett. 114 gflops körül. Megnyugodtam -
LamaCube
addikt
válasz
RetepNyaraB #5764 üzenetére
Én a custom értéknél 1-255 közt 1-re tettem és látom játék közben, hogyan alakul az rpm. pl. 50-51C°-nál megy fel 1000-1100-ra, majd ha eléri az 55-öt, akkor szépen felmegy 1450-re, 50 alatt meg 930 körül van.. Engem nem zavarna a hangja /nagyon halk/, mert fülesben játszom. Amikor meg csak netezek vagy filmet nézek van a gép, akkor 800-on megy. A ház ventiket meg letekerem vagy kikapcsolom.
-
ThodEE
őstag
válasz
RetepNyaraB #5764 üzenetére
Mindenre van megoldás
-
válasz
RetepNyaraB #5652 üzenetére
Nekem az is fura,hogy egyántalán működik. Elméletben,ha van dedikált gpu a gépben,akkor az IGP nem szabadna műköjön...se indításkor,se indítás után.
-
Jack@l
veterán
válasz
RetepNyaraB #5652 üzenetére
Primary graphics adapter: Onboard
Multi monitor IGPU: Enabled -
válasz
RetepNyaraB #5639 üzenetére
Magyarul te azt írtad le,hogy miközben újraindítod a gépet,akkor a d-sub/DVI kábelt átdugod a dedikált videókártyából az integrált videókártyába?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Hogy melyik az elsődleges, az annyit befolyásol, hogy a Windowsban melyik lesz az elsődleges képernyő, amikor egyszerre üzemelnek.
Viszont az alaplap a videokártyát érzékelve elveszi a megosztott RAM-ot az iGPU-tól, ezáltal letiltva azt, de akkor elvileg nem működne később sem (bár én nem próbáltam még kártyát betenni).
Egyébként ilyen esetben az iGPU engedélyezésének módja, hogy manuálisan Shared RAM-ot adni neki, amint az szerepel a PDF-manuálban is.
Hasonló problémákat okozhat olyan inkompatibilitás a videokártya-alaplap-CPU között, ami BIOS-frissítést igényelne az elhárításhoz. Legalábbis én régebben olvastam valahol ilyet is.
-
válasz
Erre senki..?
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5373 üzenetére
igen, sehogysenemjó az egész...
mondjuk legalább elindul az nv cím, de itt meg az oprencer sem.
esetleg tapasztalat valami jobb nvidia vga-val ebben a lapban? csak a 5 és 6-os szériával láttam eddig a gúgléban szopássot.
asszem beesek megint a milyen vga-t vegyek topikba, szokás szerint le vagyok maradva legalább 2 évvel.
egyébként a nap eredménye, h a tartalék gépem (abit ab9 pro meg egy 6300-as intel) szépen elsistergett, mikor visszaraktam bele az atit. kárfelmérés szerintem a méh telepen.
egy ritka szar este méltó megkoronázása volt. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5361 üzenetére
Egy B75-ös lap alant szerényen számolgató Sandy processzor és a mellett lévő 1333 MHz-en futkosó RAM-oknak szerintem nem lesz szüksége Xfast és hasonló extra fícsörökre.
Ezeket valószínűleg hagyni fogom.
A nem jó minőségű SATA és USB3 vezérlő alatt mit értesz?
-
olbaidhun
őstag
válasz
RetepNyaraB #5024 üzenetére
(#5024) RetepNyaraB
(#5023) L4CI2
(#5018) Mans20Köszönöm, ma meglépem a bios frissítést és visszajelzek!
-
andrasko
senior tag
válasz
RetepNyaraB #5000 üzenetére
Ha 4 ventis, akkor csökkents tovább a fordulatot.
~ Felezett fordulaton is ugyanannyi levegőt fog szállítani "némán". (a kettő ventihez képest) -
andrasko
senior tag
válasz
RetepNyaraB #4996 üzenetére
Zalman ZM-FM2 Fan-Mate2 a 3pin-esnek a neve.
Létezik 4pin-es is, de hirtelen most nem tudom a típusszámát..... -
L4CI2
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4996 üzenetére
tessék német
2
de szerintem télleg az lenne legjobb ha vennél pár ellenállást és kipróbálnád neked melyik legjobbvagy a tekerős móka
sz ellenállás az olcsóbb a tekerős drágább
-
válasz
RetepNyaraB #4993 üzenetére
-
Gabás
addikt
válasz
RetepNyaraB #4987 üzenetére
természetesen, a tápfeszültség több ventilátorra is elég
-
L4CI2
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4989 üzenetére
nem igazan értetem mit írtál
kábel nevet kérded hogy rátudjál keresni hol árulnak ilyet ?
szerintem ne szarakodjál ezzel bemész veszel ellenállást ráforrasztod azt zsanérnevet így is láttam Noiseless Resistor Cable vagy Fan speed reduction cable
jaa németül nemtom mindjárt nézem
-
andrasko
senior tag
válasz
Nekem egy Asrock Z77 PRO4-M deszkám van.
Nekem teljesen jó, a BIOS-ban a CPU1/2 venti fordulatszámát Level3/4-re csökkentem. (1-9 skálán)... viszontA cpu hűtőm: Thermaltake CL-P0600 Contact 21
Ezt egészítettem ki egy 92mm-es szívó ventivel. Most így néz ki:Mivel nem a drága TT ventit vettem, hanem egy halk Spire-t, ezért kellett közös fordulatszámra hozni a két ventit. (a borda előtt és után is ugyanannyi legyen)
A megoldást egy Zalman venti fordulatszám szabályzó jelentette.
(volt más ötlet is, de ez villámgyorsan finomhangolható volt)
Így a BIOS-ban a CPU1/2 venti fordulatszámát Level4-re csökkentettem. (1-9 skálán) -
L4CI2
aktív tag
válasz
vagy raksz egy ellenállást vezetékre link 2
-
Flashget
félisten
válasz
RetepNyaraB #4985 üzenetére
-
Gabás
addikt
válasz
RetepNyaraB #4983 üzenetére
végy egy ventielosztó kábelt
-
Gabás
addikt
válasz
RetepNyaraB #4981 üzenetére
Milyen Fractal? Az enyémben van beépített, én is azt használom.
-
Morph76
senior tag
válasz
RetepNyaraB #4977 üzenetére
Nekem extreme 11 van és azon sem lehet elég szar a dolog ,nem is értem miért.Egy rohadt ventilátor vezérlőről gondolkodok.
-
válasz
RetepNyaraB #4977 üzenetére
Sajnos nem.
mobal,
-
andrasko
senior tag
válasz
RetepNyaraB #4974 üzenetére
Ez a ram tuning egyik fajtása:
A gyári sebességet, késleltetést, kevesebb feszültséggel elérni.
Grat a jó a ram-odhoz!A Corsair XMS3-ról van szó?
Nekem is volt még az első generációs i7-920 + Asus P6T-hez.
egyébként még onnan jött ez a max. +0,5V. -
Jack@l
veterán
válasz
RetepNyaraB #4789 üzenetére
Sztem az a sata2 hub-os csak az e-sata lesz, mert az asmedia-sok egyik belső dugója maga az e-sata. (vagy belül vagy kívül használod)
A vrm viszont gáz, ha lesz időm rácsekkolok én is az enyémre... -
ThodEE
őstag
válasz
RetepNyaraB #4791 üzenetére
Nem figyelgettem mennyire melegszik a lap, igaz én csak 4GHz en hajtom a procit benne de legközelebb ha gépem közelébe leszek, meglesem mit melegszik
-
ThodEE
őstag
válasz
RetepNyaraB #4789 üzenetére
Na ezt el kell olvasnom, nem kizárt hogy akkor mindenhol megvoltunk vezetve
-
válasz
RetepNyaraB #4787 üzenetére
Megtaláltam a linket, feketén-fehéren
itt ni
Nemcsak a fázismennyiségen és az analóg poweren hazudnak, hanem a Sata3-on is, ugyanis a Sata3 csatlakozók egy Sata2-es Switchen keresztül vannak szétosztva, csak ezt nem reklámozzák, vajjon méér
ettől függetlenül nem kell beszarni, az Intel portra dugott SSD-m hozza a gyári sebességét; valszeg a hátoldali csatlakozókkal lehet gond, illletve, ha elöl-hátul szereted -
ThodEE
őstag
válasz
RetepNyaraB #4787 üzenetére
Nem tudom milyen extr 4 et néztél de amiket mi veszünk az nem 4+1
"Digi Power Design, 8 + 4 Power Phase Design"
overclockersclub.com
"ASRock is using an 8+4 phase digital power design on this board" -
N.Ferry
senior tag
válasz
RetepNyaraB #4782 üzenetére
Sokszor azért ne állítsd akkor a bios-t.
Azt hittem egyébként,hogy kicsit egyszerűbb lesz beállítani,de ahány ember annyi beállítás
A softveres tuning meg csak nem olyam mint a bios-os nem? -
Gulyopapa
addikt
válasz
RetepNyaraB #4782 üzenetére
de azért hátra is szoktam köpni hétszer a bal vállam felett és háromszor sarkon fordulok, mielőtt beindítom a gépet
-
N.Ferry
senior tag
válasz
RetepNyaraB #4758 üzenetére
Tehát ha jól értem a legjobb beállítás az lenne,ha a spread spcetrumot dis.-re állítanám,hisz nem használok alap órajeleket,viszont a speedstep-et érdemes enable-re állítani?
Remélem jól gondolom. -
N.Ferry
senior tag
válasz
RetepNyaraB #4744 üzenetére
Köszi!
Jöv. héten megnézem így!
a sperad spec. és a speedstep-nek mi a jelentősége? -
Gabás
addikt
válasz
RetepNyaraB #4720 üzenetére
az is egy ideiglenes helyi tárhelyről történik, szóval nem kevésbé biztonságos
-
Gabás
addikt
válasz
RetepNyaraB #4718 üzenetére
sőt, közvetlenül a netről is lehet
-
Dönc
tag
válasz
RetepNyaraB #4656 üzenetére
Ha nekem az arctic freezer 13-al nem fűti túl magát a stuff a sz@r ventivezérlés miatt manual 42-n (
) (~ezret pörög alapon) és 65 fokos küszöb mellett, akkor a macho-val szerintem nem lehetnek ilyen gondok.
-
athomi
veterán
válasz
RetepNyaraB #4656 üzenetére
Beállítottam 1-re, így viszonylag csenben van 650 rpm-en
-
athomi
veterán
válasz
RetepNyaraB #4617 üzenetére
Annyira azért nem vagyok bamba... de ahhoz igen, hogy miután összeszereltem vártam a csodát a géptől, mígnem rájöttem, elfelejtettem a ramokat beletenni
Am. 20 perc alatt sikerült rágyógyítanom a 24 pin-est, tulajdonképp izomból lehetett csak belenyomni szép apránként...
-
Hoorus
őstag
válasz
RetepNyaraB #4591 üzenetére
-
Hoorus
őstag
válasz
RetepNyaraB #4593 üzenetére
Este átnézek mindent és leírom.. Egyébként a Vcore-on kívül nem nyúltam semmihez, Auto-n hagytam mindent.
-
Hoorus
őstag
válasz
RetepNyaraB #4591 üzenetére
Ezt hogy érted pontosan? Több nem kell neki, ennyivel stabil. Kevesebbel viszont kifagy..
-
zserbox
őstag
válasz
RetepNyaraB #4568 üzenetére
úgy úgy
35% felett?
akkor azén i5 2500k-m 4.3-on járatva nem is tuning szerinted? -
zserbox
őstag
válasz
RetepNyaraB #4566 üzenetére
hát lényegesen több érhető el vele mint a BCLK-val ráadásul nem rongál semmit.
nálad hol kezdődik a tuning ha pár száz Mhz semmi? -
zserbox
őstag
válasz
RetepNyaraB #4564 üzenetére
ez nem igaz, mert a non K-s prociknál is lehet a turbó órajelet érvényesíteni mindegyik magra.
-
Jack@l
veterán
válasz
RetepNyaraB #4560 üzenetére
Igen, ha nem tudja az összes adatot ramból használni, akkor vinyóról/swapből lassabb lesz az elérés.
-
Mans20
addikt
válasz
RetepNyaraB #4518 üzenetére
Tuningnál nincs turbo mod,gondolom hiába van bekapcsolva,a tuning miatt nem emeli az órajelet +100MHz-el,ha disabledet akarsz ott látni,akkor rakd alapra az órajelet,akkor már kikapcsolhatod,azt megint felrakod 40-re.
-
zserbox
őstag
válasz
RetepNyaraB #4493 üzenetére
tudsz alul feszelni a feszültségeknél keresd
-
Jack@l
veterán
válasz
RetepNyaraB #2138 üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy addig engedje, addig szoktak melegedni mondjuk gyári hűtővel meg egy Lynx-el.
Persze hogy én se járatnám 7/24 90 fokon... -
válasz
RetepNyaraB #2122 üzenetére
Hi! Nekem bevált a lap, 3 hónapja megvan igazából gondom nem volt még vele. kopp-kopp
-
slayer006
addikt
válasz
RetepNyaraB #2124 üzenetére
Boldog leszel.
Azoknál az üzleteknél, ahol Z77 -es lap esetén feltüntetik, hogy a PCIe 2.0 -s ott a hozzáértés legalábbis megkérdőjelezhető. -
slayer006
addikt
válasz
RetepNyaraB #2122 üzenetére
a PCIe 3.0 vezérlő a processzorban van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest