- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Nekem ezeket mutatja az AIDA64 2.70.
-
Pubszon
veterán
Mi az a PCH?
Nekem az AIDA nem mutat olyat. -
Pubszon
veterán
válasz
misionline #2597 üzenetére
BF3 alatt nekem is hibás a grafika, ráadásul több FPS-t sem vettem észre.
-
Pubszon
veterán
válasz
luckyboi82 #2590 üzenetére
Igen, ez ami bekavar a 3DMark-nak is, ezért nem hiteles a Virtu-s teszt.
Nem tudom pontosan mit csinál, de valami olyasmit, hogy a képkockát ki sem számolja, hanem megduplázza az előzőt, ezért mérsz többet, de valójában minimálissal van több. Pár % csak.
Abu85 jobban el tudná magyarázni. -
-
Pubszon
veterán
Igen, a PWM-es ventit nem tudod a megadott alapfordulat alá vinni PWM vezérléssel, csak feszültség alapúval.
Én azt írtam, hogy a CPU2-re a CPU1-re beállított dolgok érvényesek, csak ezt feszültség szabályozással vezérli a lap , ezért ha nagyon alacsonyra veszed a CPU ventit akkor a CPU2 képes leállni.
Nem tudom, hogy van e fesz alapú szabályozás a CPU1 csatlakozón, de a 2-n van. -
Pubszon
veterán
Na, megnéztem a 22, 38, 39-eset, de tudok nyilatkozni a 3-as és az 5-ösről is.
Egy 8cm-es 3PIN-es 2400RPM-es ventivel tudtam csak megnézni.22: Ugye ez PWM-es aljzat. Ezzel nem ment a venti vezérlése sehogy sem, még a fordulatra is hülyeségeket írt (4.000-50.000RPM). PWM-es ventivel szerintem nem lenne gond, de az sajnos nincs kéznél.
38: Ennél 4 szintet lehet beállítani (Level 1-4), a teszt ventilátor 1-es szinten 1700-at, 4-es szintem maxon, azaz 2400-on pörgött.
39: Itt 9 szint van (Level 1-9). Nem néztem meg minden szintet, de 1-esen 1000, 6-oson 1900, 9-esen 2400RPM, azaz maxon ment.
Ugye van még a 3-as meg az 5-ös. Mind a 2 a CPU fan, de a PWM-es beállítása érvényes a 3PIN-esre is.
Nekem a 3 PIN-es CPU csatiba van dugva a ház első és hátsó ventije egy elosztóval, így szinkronba megy a CPU fannal.
A többit én nem használom.Remélem segíthettem.
-
Pubszon
veterán
-
Pubszon
veterán
válasz
Bacusuz #2385 üzenetére
Megoldható, de körülményes, sok a kritérium és bonyolult (legalábbis nekem).
-
Pubszon
veterán
válasz
Gulyopapa #2271 üzenetére
Ha 1-re állítod, akkor a PWM-es venti minimum fordulatán fog pörögni ami nálam 800, de akkor a többi el sem indul.
Nekem 3 egyforma Xigmatek venti van a következőképp:
1 PWM-es 800-1500 55-ös értéken 900-at megy, 65 fok a target és BF3 alatt max 1100-ra megy fel.
2 nem PWM-es de ugyan ilyen venti a CPU_2-be, nem mutatja a fordulatát, de minimumon kb 7-800-at pörög és szinkronba gyorsul a prociéval.A 2 felső USB3-as port az ASMedia, ahhoz fel kell rakni a drivert és menni fog.
-
Pubszon
veterán
válasz
Gulyopapa #2258 üzenetére
Én is 775-ről jöttem és nekem is ezek a tapasztalataim.
Mondjuk nekem az FPS nem duplázódott, hanem négyszereződött, de ez inkább a VGA miatt.Miért nem vettél a hűtőhöz inkább egy s1155-ös lefogatót?
Ugye a hűtőd Xigmatek RedDragonScorpion?
Mert ha igen, akkor ez jó lett volna hozzá és szerintem jobban is jártál volna vele. -
Pubszon
veterán
válasz
Gulyopapa #2252 üzenetére
Vagy frissíts BIOS-t, lehet te is azon egyike vagy akinek gondja van az USB-s BIll-el meg egérrel, ezt csak a BIOS leírásából gondolom.
Improve USB keyboard and mouse compatibility.
Másnak tapasztalat esetleg a 2.50-ös BIOS-al Extreme4 lap esetén?
(#2255) Hellboy2387: Erre tényleg az ASRock topikba akarsz választ kapni?
Egyébként az a kis sz@r tuti hangos lesz max pár hét múlva... nem láttam még olyat ilyen méretbe ami nem lett volna az. -
Pubszon
veterán
válasz
Gulyopapa #2164 üzenetére
Én is rátettem a Xigmatek Achilles hűtőm 775-ös lefogatóval, de nem megy rá, a foglalat egy része kitartja a hűtőt, viszont érdemes venni hozzá egy 1155-ös lefogatót ahogy én is tettem, elég rá ez a hűtő.
Neked milyen a Xigmatek hűtőd?
A HDD-t AHCI módra állítsd telepítés előtt. -
Pubszon
veterán
válasz
Hellboy2387 #2159 üzenetére
És végül mire jutottál?
-
Pubszon
veterán
válasz
Hellboy2387 #2156 üzenetére
Hali.
Ezekkel a lapokkal nem sok tapasztalat van itt a fórumon, ellenben az Extreme4-el, ami sokunknak van itt.
Nézd meg, hogy megéri e neked a sok felárat az Extreme6 vagy a Professional.
Felesleges a 16+4 fázis ezekhez a procikhoz, esetleg ha nem akarsz nitrózni.
A többi különbség pedig apróbb dolgok, feltéve ha pont egy olyanra van szükséged.
Ár/értékben szerintem a 4-es jobb ezektől, az is elmondható, hogy nagyon stabil, nekem soha semmi fagyás, újraindulás nem volt a lap hibája miatt, csak a VGA vagy CPU nem megfelelő OC-ja miatt.
A tuning megint csak jól megy ebbe a lapba, az összes prociból ki lehet vele hozni a maxot vízzel és levegővel. Van itt 5GHz feletti eredmény is vele.
Tehát én ezt tudom ajánlani. -
Pubszon
veterán
válasz
Gulyopapa #2131 üzenetére
Mivel nem K-s, így sok mindenre nem kell, a szorzót belövöd a legnagyobbra ami lesz (42 ha jól tudom), a CPU feszültséget pedig offset-el állítod fokozatosan lefelé, hogy megnézd, mennyi a legkisebb fesz amin stabil.
Célszerű mondjuk offset +0.005V-ról indulni.
Illetve pár MHz-et még a BLCK emelésével tudsz elérni, de az a PCI-e órajelét is állítja, így ahhoz nem ajánlatos hozzányúlni, max 101-102MHz-ig. -
Pubszon
veterán
Megnézném a HDD bootot egy belakott Windowsal, hogy meg lenne ennyi idő alatt, főleg hogy ha fel is áll a Win még akkor sem tudod használni csak kemény másodpercek után.
Maga a Win7 programokkal együtt feláll 20-22s alatt, az szerintem nagyon is jó.
Nekem is van 3 HDD az SSD mellett, az tuti megfogja a POST-nál. -
-
-
Pubszon
veterán
válasz
Esteban30 #1861 üzenetére
Nem sok különbség van köztük, döntsd el magad, de az Extreme4-el több a tapasztalat, nekem is az van.
Játéknál kb. 0.001% Differencia lenne köztük, de az is a mérési hibahatáron belül.
De inkább vegyél jobb VGA-t!
Ezt nem tudtam kihagyni. -
-
Pubszon
veterán
válasz
LamaCube #1807 üzenetére
-Az UEFI-ben tudod letiltani a hangkártyát, ez lényegében egy grafikus BIOS felület.
-Az integrált VGA a CPU-ban van, de ha nem akarod használni, akkor sem célszerű kikapcsolni, így a drivert is rakd fel hozzá. Semmilyen hátrányod nem lesz belőle ha aktív. Nekem is aktív és üzemel, GTX670 mellett és jó ha van.
-Igen, a DEL gombbal jutsz be az UEFI-be, de van Quick Boot is ha jól tudom az F8-al.
-
Pubszon
veterán
válasz
Bacusuz #1728 üzenetére
Elfelejtetted írni, hogy IBT-vel terhelted.
Itt már válaszoltam. -
Pubszon
veterán
Igen AHCI módban van minden.
A 2 SATA3-ra 2 SSD van kötve, a többi 4 SATA2-re pedig 3 HDD és egy ODD.
Mind a 6 Intel SATA portnál ki van kapcsolva a Hot Swap, a 2 ASMedia pedig 2 eSATA (ugye mint írtad az egyik a hátsó a másikat előre vezettem ki).
Egyébként a Win7 képes kezelni a Hot Swapot az IRS nélkül is.
A SATA2_4 huncutkodik, de tegnap felcseréltem a kábeleket a SATA2_5-el, ezekbe ugyan olyan 750GB-os HDD van, ezzel egy időben töröltem az IRS programot is, lekopogjam eddig jó. Nem tudom, hogy kontakt hiba volt vagy az IRS csinálta, esetleg még mindig fenn áll a hiba és csak később fog kijönni.Az ASMedia portoknál nem tudok Hot Swapot állítani. Ez amiatt van, hogy jelenleg nincs rákötve semmi?
(#1599) Jack@l: Hibernálás ki van kapcsolva, alvó mádnál csinálta.
(#1598) fanti: Vagy az vagy kontakt hiba, nem tudom, majd lehet kiderül.
(#1601) FaTHI: Ennél a karinál semmit nem hoz a PCI-e 3.0, tudom, nekem is GTX670 van.
-
Pubszon
veterán
Hali.
Az Intel Rapid Start funkciót használja valamelyikőtök?
Ez csak hibernáláshoz való vagy alvó módhoz is?Azt produkálja a gépem, hogy ha alvó módból felébresztem, eltűnik egy meghajtóm, de mindig ugyan az. Most töröltem az Intel Rapid Storage drivert meg a Start-ot is kikapcsoltam, illetve az eltűnő merevlemezem portját átcseréltem egy másikkal, ami mellesleg ugyan olyan HDD. Ezzel megtudom, hogy a lemez vagy a port miatt van.
Pár napig tesztelem, remélem így megjavul.
Ez a hiba egyébként azóta jelentkezik, hogy átvariáltam az alaplapi csatlakozást (kb egy hete) és ezzel egy időben feltettem az IRST 11.6-os verzióját. Ha még fogja csinálni, a tápkábelt megmozgatom, meg a kábelt kicserélem az érintett lemezét/portét.
Mi csinálhatta ezt szerintetek? -
Pubszon
veterán
Igen, ezt már megnéztem, ide nem is dugok semmit mert ezt feltartom az eSATA portnak.
(#1581) Coolmat: Azt már tegnap felraktam, a 11.6-os az.
(#1582) Jack@l: Persze, megnézem neked, csak nem tudom mi az a CM3.
Más teszteket én is akarok csinálni.Na de a kérdésem az, hogy ha a SATA3_0 és 1-re beállítom a RAID vezérlést, akkor a SATA2-es portokra is azt állít? Mert oda jobb lenne nekem az AHCI.
Gondolom a SATA3_A0 és A1 marad AHCI. -
Pubszon
veterán
Srácok.
Szeretnék egy SSD RAID 0 tömböt ASRock Z77 Extreme4 lapon, de előtt tisztába kellene magam rakni a SATA portokkal kapcsolatban.Az alábbi képen vannak a SATA portok, de nem tudom melyik melyik vezérlős, és így azt sem, hogy melyik tudja a RAID-et.
Arra már rájöttem, hogy a SATA3_A1 az a eSATA is egyben, tehát annak használatát mellőzöm, sosem tudni mikor jön jól az eSATA.
Én úgy gondoltam, hogy a SATA3_0 és SATA3_1-re kötném a két SSD-t RAID módban, a SATA2-esekbe meg a 3 HDD-t meg az optikát AHCI módban.
Az UEFI-ben ugye két vezérlő van, az Intel és az ASMedia, de nem tudom melyik melyik.
Jól gondolom, vagy jól félrenéztem valamit? -
Pubszon
veterán
Z77 Extreme4 lapban hogyan lehet bekapcsolni, hogy a hálókártya felébresztheti a számítógépet?
A Wake On Lan funkció, de nem találom. -
Pubszon
veterán
BIOS frissítésekor milyen beállítások vesznek el egy Extreme4 lapon?
A tuningos órajel/feszültség oldal beállításai elmennek azt tudom, de más valami?
Sok idő minden beállítást lementeni majd visszaállítani. -
Pubszon
veterán
Na ezt fel is fogom rakni, mert így nem állapot ez a LLC 1 kényszerítés.
(#1535) maestro87: Adnék szívesen, de nekem is csak egy van.
Egyébként egy 64GB-os is sokat lódítana a rendszereden, csak akkor nem arra kellene rakni a rendszert, hanem azt beállítani HDD gyorsítóként, és akkor a rendszer tényleg csak azokat az adatokat rakná rá, amik igénylik a gyorsaságot. -
Pubszon
veterán
válasz
maestro87 #1523 üzenetére
Persze a boot idő kevésbé számít, de az alkalmazások indulása és folyamatos futása már lényegesen fontosabb.
Ebben a videóban demonstrálva van, láthatod, hogy az üdvözlő lépernyő után szinte azonnal használható a rendszer és ezt én is igazolom. Nekem pedig felesleges gyorsabb proci meg VGA, ez is bőven elég ami van most. Ha egyszer kipróbálnád, te sem váltanál vissza HDD-re. -
Pubszon
veterán
válasz
planbmokus #1513 üzenetére
Honnan számoljátok a boot időt?
A POST képernyő eltűnésétől az összes ikon betöltéséig?
Én is lemérném, bár eléggé belakott a rendszerem már. -
Pubszon
veterán
válasz
J.J. András #1468 üzenetére
Nem tudom, de én ki szoktam próbálni, nem telik sok időbe, neked is ezt ajánlom.
-
Pubszon
veterán
válasz
dangerzone #1460 üzenetére
Tudja, de készülj fel, hogy nem minden hűtőt lehet rárakni ami 775-ös.
Én is megszívtam, nem tudott felfeküdni a processzoron mert felült a CPU lefogatóra.
De ez nem asrock hiba. -
Pubszon
veterán
Nem tudtam, hogy ez a PWR fan micsoda, sosem láttam ilyet egy lapon sem.
Ez a costume speed a CPU1 és 2-re egyaránt vonatkozik.
Nekem az 1-be van kötve a PWM-es proci venti, a 2-esbe meg a gépház első és hátsó ventije egy elosztóval, ami mellesleg ugyan olyan mint ami a CPU-n van, csak nem PWM-esek.
Viszont szerintem a ház 2 ventijét valamivel lassabban járatja.
Ezzel a megoldással a CPU venti minimumát 5-10 RPM-es lépésekben lehet állítani.Nekem így az összes venti hőmérsékelt vezérelt, ezért a gép elég halk terheletlenül.
Játék alatt meg jön a hangja, de akkor sem vészes. -
Pubszon
veterán
Nekem a proci PWM-es hűtője a CPU_FAN1-be van dugva, a két ház 12cm-es venti meg a CPU_FAN2-be van egy elosztóval, hogy mind a 2 venti a proci hőmérséklete alapján a procihűtővel szinkronba mennyen.
Nálam a CPU_FAN1-be dugott PWM-es venti alapfordulatszámát 1-255-ig lehet állítani és meg kell adni egy CPU Temperature target értéket.
A PWR_FAN1-et meg hagyjátok a fenébe, azt se tudom mi az, nálam sehogy sem ment a szabályzása.
J.J. András ez nálad is kell hogy működjön.
ha kell képet is tudok berakni az én beállításaimról. -
Pubszon
veterán
válasz
J.J. András #1413 üzenetére
Gondolom ez a CPU Fan konnektorba van dugva.
Próbáld úgy, hogy a CPU target értéket beállítod 60-ra, a venti fordulatot meg megint 60-ra.
Kezdetnek ez jó lesz, ha pedig működik, akkor módosíthatod ezeket az értékeket. -
Pubszon
veterán
Hali.
Letöltöd ezt a ZIP filet, ebben van a 2.20-as BIOS.
Majd az ebben lévőt felrakod egy FAT32 fájlrendszerű pendrivera.
Belépsz a UEFI-be, vissza állítod gyári beállításra (Load UEFI default), majd meg keresed az Instant Flash menüt (de ne az Internet Flash, bár lehet azzal egyszerübb lenne de én nem úgy csináltam) és megnyitod, majd kiválasztod a pendriveon lévő filet amit felraktál rá.
Lassan végig fog menni egy csík, azt megvárod, majd magától újraindul a gép de ne nyúlj semmihez, a végén kiírja, hogy készen van.De ha minden rendbe van vele, akkor felesleges frissítened, nekem is kár volt.
A boot sorrendbe meg nekem mindig az SSD az első, ha meg telepítek akkor az F11-es quick boot-ot használom.Ha pedig nem tuningolsz, elcserélhetnénk a CPU hűtőnket.
-
Pubszon
veterán
Z77 Extreme4-re felraktam a legújabb BIOS-t, a 2.20-ast és észrevettem, hogy 0.04V-al többet ad a procinak.
1.20-as volt fent, a gondom az volt vele, hogy ha a CHA_FAN1-be dugtam egy 3Pin-es ventilátort, nem vezérelte akár hogy is állítottam, csak fullon járatta.
Ez másnál is jelentkezik?
Az új BIOS-al még nem próbáltam. -
Pubszon
veterán
Hali.
Z77 Extreme4 lapom van és szeretném a BIOS-t frissíteni, mert még a gyári 1.2 van rajta, mondjuk minden jól műtődik.
Cseréljem le vagy hagyjam ha jó?
Ha cseréljem akkor melyik módon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest