- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
malossidas #7598 üzenetére
3770-ből két fajta létezik, a 3770 és a 3770K.
Foglalatot néztétek, láb nem hajlott meg?
-
fanti
addikt
válasz
castiels #7569 üzenetére
Még annyit tennék hozzá, hogy a 2x4GB-os RAM felállásnak az az előnye, hogy ha egyformák a modulok, akkor dual channelben működnek, ami gyorsulást eredményez.
Az 1x8GB-os felállásnál ez nincsen meg, de azt meg bármikor kiegészítheted még később egy 8GB-os mudullal, és úgy meg 16GB-od lesz dual channelben. Persze itt is azonos modulok esetében!
Gondold át!
-
fanti
addikt
válasz
XP NINJA #7562 üzenetére
Már mint a PCH-ra gondolsz.
Az biztos, hogy nem sípol a PCH, a CPU tápellátó áramkörei cicereghetnek meg sípolhatnak magas hangon, mert ott elég komoly terhelések lehetnek.
HDD van a gépben?
Húzz le mindent az alaplapról és a tápegységről is, és csak a rendszertöltő SSD-t hagyd bedugva, hallgasd meg úgy.
-
fanti
addikt
válasz
XP NINJA #7560 üzenetére
Te, figyu már!
Meg kéne hallgatnod, hogy a tápegység sípol, vagy az alaplap.
Mert ugye ha az alaplap, akkor az a CPU foglalat környéki több részre/fázisra bontott tápellátó áramkörből jöhet, de ugyanígy a számítógép tápegységében is sípolhat egy tekercs terhelésingadozáskor, vagy csak egy adott terhelési szakaszban.
Én elsőre kipróbálnék egy kölcsön tápegységet is, hátha az a hangforrás.
A kérdésedre reflektálva, igen, megemelt frekin üresben is eszik a gép rendesen, bár nem annyit mint ha ténylegesen terhelnéd, mert a processzorokban van olyan funkció is, hogy ugyan maximális frekin jár, de az éppen nem használt egységeket, pl.: FPU, vagy nem használt mag(ok) lekapcsolja készenléti állapotba, és csak terhelésre kelti fel őket.
Úgyhogy elég összetett egy korszerű processzor energiagazdálkodása, és annak csak egy része a frekvencia változtatása.
-
fanti
addikt
Ja, értem, bocsi, nem vágtam azonnal ezt a HGW-t.
És vajon a koaxon jött be a túláram? Ezek szerint a HGW meg továbbengedte?
Vagy az UTP kábel volt extrém hosszú, és az szedte föl villámláskor a nagy feszkót?Igaz is, a HGW az milyen eszköz, mert nálunk egy Cisco router van, amibe megy a koax, és jön ki belőle az UTP, meg a vonalas teló. És Ha Cisco, akkor a nagy, legendás Cisco nem véd túláramtól......?
-
fanti
addikt
Nem tudod "bekapcsolni".
Ha két egyforma memória van az alaplap megfelelő foglalataiban, akkor automata módon bekapcsolja az alaplap UEFI-je, és úgy használja őket. Így gyorsabb a rendszer.Javaslom letölteni a CPU-Z nevű kis progit, azzal megnézhetsz sok mindent!
Íme :Látod, amit mondtam. Nekem 1866-os DDR3-as memóriák vannak a gépben, 4x8GB-os kiépítésben.
Még is "csak" 933Mhz-et ír rá sebességnek.
És ott a Channel után a "Dual", a dual channel működés miatt.Remélem, hogy tudtam segíteni!
-
fanti
addikt
válasz
elfelejtette #7532 üzenetére
Szívesen!
Az aláírásomban lévő két Tamron mellé most vettem egy Helios-81H MC 50/2 NIKON-t ami ugye full manuál.
Most majd azzal fogok próbálgatni, de ahhoz idő és nyugalom szükségeltetik
-
fanti
addikt
válasz
elfelejtette #7530 üzenetére
Alulfeszelni minden lapban lehet.
A Z-s lap csak ahhoz kell, hogy szorzózár nélküli procikat húzhass, de feszeket állítani minden lapban lehet.
-
fanti
addikt
Az xfastlan csak pszihésen gyorsít. Elemzi a netforgalmadat és statisztikázza, és az alapján rendezi prioritásilag sorrendbe a csomagokat. Próbáltam már, de nem nagyon vettem észre a hatását.
Az axtu-val tuningolni is lehetne, de nem kell, fordulatszám szabályzásra meg a speedfan az igazi.
Windows update volt már, mert az általában megtalálja az ilyen hiányzó eszközillesztőket.
Biosban letiltottad a nem kellő dolgokat, smart connect, lpt, com, stb....?
Beteheted a gyári alaplapi lemezt, és keress rá azon az ismeretlen eszközre. Klikk az imeretlen eszközre, tulajdonságok, eszközillesztő frissítése, és a forráshely nem a net, hanem a gyári cd.
-
fanti
addikt
Szerintem csak a fast boot-nál kell a leggyorsabbra tenni az opciót és kész, bár még nem kinlódtam uefis bootolással eddig, mert nekem három ssd is van a gépben, mindegyiken külön win, és gépindításkor választom ki f11-el, hogy honnan töltsön oprendszert, viszont ha a fast boot engedélyezve van, akkor nem tudom elkapni a booteszköz kiválasztását az f11-el.
A VGA-nak is tudnia kell az uefit!
-
fanti
addikt
Én nekem ezzel a chipset driverrel megy jól a lapom, az újabbakkal már nem akar barátkozni Winsows 10 x64 alatt.
-
fanti
addikt
Én a lap memória támogatási listáját javaslom!
Amúgy minek a nagyon gyors memória?
Mert én a helyedben nem mennék 2133Mhz fölé.....fölötte már úgy sem lesz gyorsulás, csak memóriateszteknél valamicske, de ott sem sok.Nekem volt TeanGroup 2133-as kittem, 2x8GB. Szépen benyalta az XMP-t az Extreme 3 lapom, de utána vettem egy 4x8GB-os HyperX Savage 1866-os kittet, de ott jócskán trükköznöm kellett, mire összejött a dolog. Most már szépen megy 1866-on, de az 1866-os XMP-t kiválasztva három reboot után vissza is állt a default 1600-ra....
Nem éreztem különbséget semmiféle programmal a két memóriakitt sebessége között. 2133 vs. 1866
-
fanti
addikt
válasz
janosigb #7463 üzenetére
Hát, az is jobb mint az 1333Mhz......
Igaz az is, hogy nem éri el a 2133Mhz szintjét, de picuri a különbség.
Ha csak nem törsz Winrar bencsmark csúcs babérokra, bőven elég az 1866Mhz.Még arra gondoltam, hogy próbáld meg a következőt, hátha....
DRAM reference clock 133Mhz helyett 100Mhz
DRAM frequency meg legyen első körben 1800Mhz, ha ott stabil és jó, akkor második körben meg mehet 2000Mhz-re.
-
fanti
addikt
válasz
superecneB #7460 üzenetére
Ha megnézed a konfigomat az adataimnál, láthatod, hogy mivel hűtök én. Nem is kell több ennél, pedig a Non K OC-t bekapcsolva hagytam, azaz a gyári 3900Mhz helyett 4300Mhz-ig skálázódik fel az i7-3770 egy vagy két magos terhelés során. Vehettem volna rá egy 25k-s Noctuát is, de minek?
-
fanti
addikt
válasz
MikaVejneGI #7459 üzenetére
A BIOS-ban ahol a meghajtókat sorolja föl, hogy melyik porton mi van, ott a meghajtóra rámenve a Hot Plug-ot tedd disabledre.
-
fanti
addikt
válasz
superecneB #7456 üzenetére
Szívesen!
Proci hűtőre túl sokat ne költs. Úgy is a mag és a kupak közti hőátadás limitálja a hűtést erősen......
-
fanti
addikt
válasz
superecneB #7448 üzenetére
Én mindenképp javaslok egy öt perces jumperes clear cmost!
Utána vissza alapállásba a jumper, és bekapcs VGA nélkül.
Utána kikapcs, VGA be a x16 slotba, és bekapcs.
Hátha.....De ott van még a BIOS downgrade, vagy a VGA BIOS update is (már ha van újabb).
Ha mégsem, akkor meg havertól, vagy ismerős számtek boltból elhozhatnál egy VGA-t próbára, hogy a slotok tuti jók-e.
Esetleg PCI-E csatik kilégsprézése.
Esetleg alaplap kiszerelése, összerakás egy asztalon, és ott próba, az esetleges zárlat/kontakthiba kizárása végett.
-
fanti
addikt
válasz
janosigb #7446 üzenetére
A lapod és a procid támogatja az új ramokat!
Csak be kell állítani. Mehet az XMP profil, de gondolom 1.65 voltos memóriák, azt állítsd be fixen kézzel 1.65-re.
Nekem is volt egy TeamGroup 2133-as kittem (2x8GB), és ott is kézzel kellett 1.65v-ra tenni a memófeszt, a load xmp profil ezt nem csinálta meg.
-
fanti
addikt
-
fanti
addikt
Nekem Extreme 3-as lapom van, benne 4x8GB 1866Mhz-es DDR3 HyperX Savage memória.
Tökéletesen mennek 1866-on.Előtte egy 2x8GB-os 2133Mhz-es kitem volt, az is szépen muzsikált.
Nem mondanám finnyásnak az Asrock lapokat RAM terén, nyilván lehetnek ritka kivételek, de általában 1600-on, vagy 1333-on indul mindegyik memória.
Ja, nekem ezidáig egyik memóriakitem sem volt a támogatási listában, még is ment rendesen.
Vegyél ki mindent a lapból, még a procit is, és úgy CMOS clear 30mp, majd vissza a jumpert normál állásba, és bekapcs. Így sípol, hogy nincs proci? Ha sípol, oké, mehet be a proci, megint bekapcs, ha sípol, mehet be egy memória.
Viszont ha üresen sem sípol, az már baj lehet.
Próbálgasd még.
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Ebben tudtok tanácsot adni?
Köszi előre is!
Ja, már annyi változás van, hogy ha még is csak betöltöm az 1866Mhz-es XMP profilt, de a sebességet manuálisan 1866-ról 1800-ra csökkentem, úgy szépen működik.
( 9-10-11-26-2T 1.5v) -
fanti
addikt
Örülök, hogy megy a géped jól!
Próbálgasd a win frissítéseket többször, hátha egyszer felmennek jól.
Amúgy a legújabb bétás Catalystal nekem nincsenek jó tapasztalataim.
A 15.7.1, vagy a 15.8 béta amik jól működnek, meg amit a winupdate feltesz ( a 15.7.1 picit megváltoztatva ). -
fanti
addikt
válasz
Darko_addict #7326 üzenetére
Jó vásárlást!
-
fanti
addikt
válasz
Darko_addict #7324 üzenetére
A 2x8-ra szavazok, az mindig simább ügy mint a 4x4......
Én ha most kéne, ilyen memóriát vennék.
-
fanti
addikt
válasz
Darko_addict #7322 üzenetére
Szerintem sima ügy, jó lesz hozzá.
-
fanti
addikt
válasz
Easyl0ver #7272 üzenetére
Néz meg egy nagyítón át a memória foglalatokat, hogy nincs-e valamiféle sérülésük
CMOS clear jumper, utána vissza normál állásba, ramokat be, és start
Próbáld a ramokat 1333-on, cl9-el, vagy 1066-on is
Manuális időzítésbeállítás SPD helyett
Csak úgy próbálgasd belőni a ramokat, hogy kiszereled a lapot, dugsz rá tápot, meg monitort, nem kell semmi mást rátenni, ja meg billentyűzetet természetesen, hátha valami rövidzár, vagy esetleg videokari okozza
Esetleg a memória feszültségének emelése a normál 1.5v-ról pl. 1.6-ra (de tovább ne!)
Adhatsz végső esetben az IMC-nek is egy kis plusz feszkót, de csak picit.
Én már jártam úgy, hogy a legújabb BIOS nem támogatta a memóriákat, az előzők meg igen, ilyen is lehetséges, bár ennek pici esélye van
-
fanti
addikt
válasz
Darko_addict #6986 üzenetére
Szolid OC-hoz jó a 4+2!
Tedd 40x-re a szorzót és kész. Szerintem annál több nem is kell.
És elég is lesz a Pro4! -
fanti
addikt
válasz
Sziszifeca #6757 üzenetére
Ha K-s a procid, Z-s a lapod, legalább a szorzókon állíts. 4 GHz-ig lazán megy a procid csak szorzóállítással, afölött meg a procid topikjában rengeteg példát látsz majd a tuningra, hogy mit hova állíts.
-
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6664 üzenetére
Ha brutális memóriasávszélességet akarsz, akkor ne a késleltetésre menj rá, hanem a frekvenciára!
Egy CL10-es 2133MHz-es memókit sokkal nagyobb sávszélességet produkál majd mint egy 1600MHz-es CL7-es!Persze ennek az égedtaegyvilágon semmi hasznát sem veszed, mert a processzorok DDR3 1333MHz-et igényelnek mondjuk CL9-en, és fölé menni semmi értelme, mert az alkalmazások (néhány) 2-3%-ot gyorsulnak csak, vagy még annyit sem.....
Nekem egy TeamGroup Vulcan 2133 CL10-es 2x8GB kitem van, eszméletlen sávszélességet írnak a benchmarkok a memóriára ez tény, de nem érzem semmivel sem gyorsabbnak egy 1600-as ramkitnél.
Túl okosak a mai processzorok, három szintű gyorsítótáruk van, és amíg dolgozik egy program végrehajtásán, addig a háttérben egy különleges algoritmus megbecsüli igen nagy pontossággal, hogy milyen memóriacímekről kell beolvasni a következőleg végrehajtandó utasítást, vagy adatot, és előtölti azt a gyorsítótárba. Így nagyon kevés az a helyzet amikor a gyors proci a "lassú" memóriára várakozik.....
Ha maradsz az 1600MHz-es memóriánál, akkor szerintem a CL7-es és a CL9-es verziók között semmiféle különbséget nem fogsz érzékelni. De még a CL10 is teljesen jó lesz!
Nem a memória lesz a szűk keresztmetszet sehol se!Ezzel is jól jársz, gyors és elég sok is (16GB), árban meg nincs elszállva.
-
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6656 üzenetére
-
fanti
addikt
válasz
Vicodinx #6633 üzenetére
Van egy ATX power csati, az 24 pines.
Van egy CPU power csati, az meg 8 pines, de abba mehet a tápegység 4 pines csatija is.Nehogy a PCI-E power csatit (6 vagy 8 pin) dugd bele!
A HDD led, Power led, Power sw, és Reset sw, Speaker bekötése meg a lap kézikönyvében ott van.
-
fanti
addikt
Smart Connect : "A Smart Connect nevű megoldás alvó üzemmódban figyeli azokat az alkalmazásokat és webes szolgáltatásokat, melyekbe be vagyunk jelentkezve (például egy e-mail kliens, vagy egy böngészőben megnyitott Facebook/Twitter oldalt). Az ilyen állapotban letöltött információkat akkor is meg tudjuk tekinteni, ha távollétünkkor az internetkapcsolat megszakadt."
A funkciót az UEFI-ben lehet tiltani/engedélyezni a Rapid Start-al együtt.
Nálam tiltva van mindkettő és így értelemszerűen driver sincsen hozzájuk telepítve, mert nincs szükségem ilyesmire, de az USB portokra ez nincs hatással. -
fanti
addikt
Én emre fórumtárshoz csatlakoznék.
Semmi baj nincsen az Asrock lapokkal!Vegyél egy Asrock Z77 Extreme3-at, és abban addig húzhatod a procidat, amíg az nem fog limitálni, a lap bírni fogja! És pl. LeC kolléga 23.500.- Ft.-ért adja 2 év garival a vadi új, bontatlan Extreme3-at.
-
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6580 üzenetére
Szia!
Az első képen a GT overclockingot kapcsold ki, az az IGP-t tuningolja, nem kell.
A második képen az ott levő VTT feszültség (1.141) és a memóriák feszültsége (1.595) között ne legyen nagyobb difi 0.5 voltnál, de az esetedben nincs is, ügyesen beszabályoztad a memfeszt, ez így jó.
A CPU Load line calibration (LLC) Auto-n Level 1-es, azaz a legerősebb értéket kapta. Asrockéknál az 1-es a legerősebb, az 5-ös a legenyhébb LLC szint. Ez a CPU feszültségének droppoéását hívatott kiegyenlíteni, enyhíteni, de az Intel valami régi cikkében arról írt, hogy az LLC nem tökéletes, mert ha erős szintű, akkor ugye azt csinálja, hogy drop esetén visszakompenzálja a feszültséget, ez eddig jó is, de egy pillanatra túlkompenzál, és ezek a pillanatok jelentősen igénybe veszik a procit. Bár az is igaz, hogy ha tuningolsz, és túl enyhe LLC-t használsz, akkor meg instabil rendszert kapsz......
Úgyhogy ebben a kérdésben nem igazán tudok állást foglalni, ha sz alaplap auton Level 1-es CPU LLC-t lőtt be, hát akkor azt, biztosan oka is volt rá.De az Ivy topikban sokkal okosabb emberek vannak mint én, ők az igazi profik.
-
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6554 üzenetére
Próbálgatással lehet feltérképezni a tuningot!
BIOS-t belövöd, és tesztelsz....LinX, Prime95, Intel Burn test, stb......
No meg mondjuk Crysis 3-al, BF4-el játszol pár órát, és ha nem fagy akkor oké a dolog, bár az inkább a teljes rendszert teszteli VGA-stól, mindenestől.Én egy Intel Pentium 4-hez gyárilag mellékelt hűtőt használok, ami ráadásul Socket-775-re van kitalálva, de ugye Asrockéknál ez is megoldott.
Nem tuningolok, csak a Non K OC-t használom. Így böngészés alatt olyan 35 fokosak a magok, játékok alatt meg kb. 70 fokig kúsznak fel. Egy hátránya van ennek a hűtőnek, a hangja. Ha nem terhelem a processzort akkor csak 1000-et teker percenként, ez így hangtalan, de a 70 fok tartásához 2500-as fordulatszám kell, és ott már megjön a hangja. Persze ez nem érdekel, mert ez akkor van leginkább ha játszok, akkor meg nem is hallom a szélzajt. Másra figyelek
Amúgy meg az Ivy prociknál annyira nem is számít a hűtő, tehát egy méregdrága toronyhűtőt nem igazán érdemes venni rá, mert a processzormag és a fémkupak között hőközlő paszta van és nem pediglen forrasztás, ahogyan korábban volt. Így a hőátadás már ott is csorbát szenved, és csak a kupakra átkerült hőmennyiséget lehet kezelni. Mindazonáltal ha extrém tuningolsz, akkor nem árt venni rá egy 8-10 ezres jobb hűtést, de kis tuning mellet nem, vagy alapon (ha a hang nem zavaró) a gyári hüsi is elegendő lehet amennyiben a ház szellőzése meg van oldva jól.
És ige, naná, hogy túlfeszeléssel tönkre lehet vágni bármit, erröl az Ivy topikban olvasgass!
A memóriáknak (ha igénylik) mehet az 1.65 volt, de a memóriavezérlő (IMC) feszültségét is emelned kell úgy, hogy a kettő között nem legyen 0.5 voltnál nagyobb különbség! Azt ugyanis nem szeretik a processzorok.
-
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6550 üzenetére
A CM hyper 212 evo mért nem jó?
Teljesen jó!
Csak a felszereléséhez ki kell szedni a lapot, ha olyan a házad, ahol az alaplapi tálca a proci mögött zárt.
A Kabuto 2-höz meg nem kell kiszedni a lapot, ennyi, olyan benyomkodós mint az Intel gyári megoldása.
Mindkét hűtő jó! Még tuninghoz is.A Non K OC hogy működik?
Nagyon egyszerűen. Emel picikét a proci feszültségén, és a szorzókat emeli.
Hogy konkrét példát írjak, nálam az i7-3770 maximum 3900MHz-ig kúszik fel a TurboBoost segítségével. Ha bekapcsolom a Non K OC-t, akkor ez az érték 4300MHz lesz, azaz a 39-es szorzómaximum 43-ra emelkedik, tehát kapok ajándékba 400MHz-et.
Nagy vonalakban ennyi.A gyári hűtő mellett nem javaslom a használatát, illetve csak jól szellőző ház esetén, és kissé behangosodik a gyári hüsi ha így terhelgeted komolyabban a processzorodat.
-
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6548 üzenetére
2133MHz-ig kezeli a lapod a memóriák többségét, -az a szabvány maximuma- afölött instabilan megy, vagy sehogy sem.
A processzorod 1600-ig támogatja tényleg, de "Z"-s csipkészlet esetén az alaplap tovább is támogatja.
Nem árt a legújabb BIOS-t befrissíteni.
A Cmos reset alapállapotba teszi a lapot, azaz gyári alapértékekre visszaállítja a BIOS-t, ha elkonfigolnád véletlenül.
Tedd az i7-re ezt a hűtőt, és elférnek a ramok bárhol.
-
fanti
addikt
válasz
szacsee #6530 üzenetére
Egyetértek!
De ha 2133-on működik a kollégának, márpedig azt írta hogy igen, akkor meg azon használva is bőven elég memsávszél keletkezik egy adatéhes i7 számára is, untig elég lesz mindenre, még sok is.
Találtam egy külföldi topikot, ahol a 2400-as TeamGroup memókit működött szépen egy Asus Maximus lapban, de ott azzal indokolták (mert Asrockban nem ment csak 2133-on), hogy az Asus a belőtt 1.65 volt helyett jócskán mellélőtt és 1.68-1.70 között adott a memóriának......így ott stabil is lett 2400-on.
De ténylegesen szerintem inkább az van, hogy 2133 fölött már próba cseresznye alapon működnek az ilyen extrém gyors ramok a különféle alaplapokban.
És ugyebár 1600MHz vs. 2133MHz vs. 2400MHz......minimális különbségek az alkalmazások sebességénél, minimális vagy épp semmilyen.
-
fanti
addikt
válasz
adatfalo #6524 üzenetére
Annyit mindenesetre le tudok szűrni, hogy a szabványt viszi a konfigod.
Ha pontosak az értesüléseim, akkor ezek a hivatalos DDR3 RAM szabványok:
PC3-6400 (DDR3-800): 400 MHz / 800 MT/s / CL5, CL6
PC3-8500 (DDR3-1066): 533 MHz / 1066 MT/s / CL6, CL7, CL8
PC3-10600 (DDR3-1333): 667 MHz / 1333 MT/s / CL7, CL8, CL9, CL10
PC3-12800 (DDR3-1600): 800 MHz / 1600 MT/s / CL8, CL9, CL10, CL11
PC3-14900 (DDR3-1866): 933 MHz / 1866 MT/s / CL10, CL11, CL12, CL13
PC3-17000 (DDR3-2133): 1066 MHz / 2133 MT/s / CL11, CL12, CL13, CL14És ha pontos ez a felsorolás, akkor ugyebár az Intel a DDR3-1600-at -mint maximális sebességet- szabványosította az IMC-ben.
Ezt az alaplapgyártók továbbgondolva elmentek a DDR3-2133-ig, mint a RAM szabvány maximumáig.
De persze készülnek ettől még gyorsabb memóriák is, amik már semmiféle szabványba nem tartoznak bele, és lutri az, hogy melyik lappal fognak jól működni, melyikkel instabilan, és melyikkel meg sehogy sem.Javaslatom:
1. próbáld ki, amit a kolléga úr is írt, azaz egyesével tesztelni a modulokat
2. ha 2133MHz-en stabilan megy a rendszered, akkor használd azon, semmi sem fog múlni rajta hogy nem 2400MHz, hanem "csak" 2133MHz
3. ott ahol vetted a kitet, próbálj meg egyezkedni, hogy más kitre cseréljék ki, de előtte járj utána fórumokban, hogy a lapoddal kinek milyen memóriája működik 2400MHz-en stabilan, és ha találsz ilyet (tuti hogy van) akkor cseréld ki a kitedet egy pontosan olyanra.
-
fanti
addikt
válasz
SoulReaver #6521 üzenetére
Személyes tapasztalatom ugyan egyik általad megnevezett lappal sincsen.
Nyilván az Asrockot favorizálom, de az Extreme6 fölösleges szerintem. Tuningban semmivel sem nyújt többet mint egy Extreme4, vagy akár egy Extreme3. -
fanti
addikt
válasz
adatfalo #6519 üzenetére
Hát én nem nyugodnék bele a helyedben még!
Nekem Asrock Extreme3, benne i7-3770, TeamGroup DDR3-2133 16GB kit, és XMP-vel gyönyörűen működik 2133-on, azaz a gyári specifikáción. Ráadásként az alap 1.65 voltot is 1.575-re csökkentettem, hogy ne kelljen VTT-t emeljek, és így is szépen dolgozik a konfig!
Próbáld ki a 2400MHz helyett a 2133-at az én időzítéseimmel, hátha.....
-
fanti
addikt
Igen, anno tényleg volt az Asrock márkának egy kissé szerényen csengő neve, afféle "alsószegmensbepontjóleszmertolcsó" kategória volt.
Az általad említett VIA csipszetre épülő megoldásokat én is használtam, illetve pont a P4-hez kiadottat nem, de pl. ABIT KV8-PRO lapom volt Athlon64 alá, VIA 4in1 drivercsomaggal.....még itt él az emlékezetemben.
Persze sok lapot kipróbáltam, PC-partner, Tomato, Gigabyte, Abit, Asus...... (ugyanis én 71-es születésű vagyok) úgyhogy rengeteg mindent próbáltam 1989-töl napjainkig.Minden gyártónál megvoltak a gyengébb sorozatok, és az ütős sikerszériák is.
Asrockot elsőként a H77-es sorozatból használtam i5-3550 társaságában, és kellemes meglepetés ért minden szempontból. Minden hardverem kezelte szépen (3db SSD, 2db HDD, 1 ODD, 6950, majd 7950).
Ezért is döntöttem amellett, hogy maradva az Asrocknál és a 77-es sorozatnál, veszek egy Extreme3-at és bele egy i7-3770 procit, meg a TeamGroup kitet (Kingstont váltott föl). Ugyan a TeamGroup már a H77-ben is szépen muzsikált, de ott ugyebár 1600MHz-en.Az Extreme3 meg ugyanúgy kezel minden egyéb hardverelememet, mint az elődje.
A TeamGroup kit az XMP profillal tökéletesen hozza azt amit hoznia kell, a Non K OC meg egy baromi jó dolog.
Pláne, hogy csak annyi, hogy "Enabled"-re állítom és kész!Egyszóval teljes az örömöm és az elégedettségem, és a favoritom az alaplapok között az Asrock!
-
fanti
addikt
Kedves vagy, köszönöm szépen! Imádom a kislányomat!
Igen, használom a Non K Oc-t, naná!
4.3GHz-en jár a proci így, és az égadta világon semmit sem csináltam, csak a Non K Oc-t engedélyeztem.
A TeamGroup 2133-as 16GB-os Kitnél is XMP profilt betöltöttem, és azzal használom.
Annyi csak, hogy a gyári 1.65voltos RAM feszültséget csökkentettem 1.575-re, hogy a VTT-nek ne kelljen feszt adjak, ATOMSTABIL! -
fanti
addikt
Tudod, volt anno nekem egy i7-870 procim, meg hozzá egy P55-ös Gigabyte lapom.
Ugyebár ez Socket-1156. Az az i7 máig is kiszolgálna, de egyszerűen már vagy két éve nem lehet lapot venni 1156-os procik alá újonnan.Pont ezért döntöttem úgy, hogy 1155-ből megveszem a plafon procit (i7-3770) és hozzá egy középkategóriás lapot (Extreme3), és tartalék lapnak meg meghagyom a H77 Pro4/MVP-t.
-
fanti
addikt
Én majdnem két évig használtam H77 Pro4/MVP lapot, teljesen stabilan ment, semmi gondom nem volt vele.
Azután vettem egy TeamGroup 16GB-os DDR3-2133 kitet és egy i7-3770 procit, hozzá egy új lapot is.
Most Z77 Extreme3 van, szintén teljesen problémamentes, tuti alaplap.A H77 Pro4/MVP visszakerült a dobozába és be a szekrénybe tartalék alaplapnak, mert én nem akarok platformot váltani legalább öt évig, maradok a 1155-ös foglalatnál. Ezért is vettem meg az i7-est, hogy nagyon sokáig tudjam használni.
Szóval teljesen elégedett vagyok az Asrock alaplapjaimmal!
-
fanti
addikt
Nekem nagyon bejönnek az Asrock lapok!
-
fanti
addikt
Csak akkor vegyél 16GB memót, ha ki is használod.
Amúgy könnyű kihasználni, pl. kreálsz egy 4GB-os ramdiszket, és oda tempelsz, meg böngészőtempelsz, és oda csomagolsz ki tömörített fájlokat.
Hasznos tud lenni nagyon.
SSD-ről csomagolsz ki ramdiszkre......elég gyors móka!Ja, és LeC kollégánál működik a beszámítás, nekem is beszámította a 2x4GB-os Kingston Value kitemet!
Persze nem rábeszélni akarlak
-
fanti
addikt
Igen, igen, LeC kollégánál vásároltam a memóriakittet.
Nagyon elégedett vagyok vele, mármint a memóriával és az eladóval is egyaránt!És tényleg egyetértek azzal a kijelentéssel, hogy marhára nem a memória sebessége fog bármit is limitálni, tök mindegy, hogy 1333MHz, vagy éppen 1866MHz, Inteles rendszernél semmi előny nem származik a gyors memóriából. A mennyiség már sokkal inkább dominál, a több a jobb elve szépen érvényesül, bár a 8GB vs 16GB közti különbség csak bizonyos programok alatt mutatkozik meg, SSD használata esetén kevésbé.
Viszont a kétcsatornás működést fontosnak tartom, éppen ezért azt mondom, hogy egy kétcsatornás DDR3-1333 memóriasebesség mindenre elég Inteléknél.
-
fanti
addikt
válasz
RetepNyaraB #6444 üzenetére
A TeamGroup memóriák a csúcskategória!
Csak kérdezz rá a ramos topikban, ott is megmondják a frankót, csak kissé nehéz beszerezni.
Én is most tudtam csak venni egy 2133-as 2x8GB dual channel kitet, a ramostopikosok tanácsára. -
fanti
addikt
1. Szerintem vegyél egy Asrock Z77 Extreme 3 lapot, a 4-est gariztasd le, majd add el.
Az Extreme 3-as annyival kevesebb, hogy nincsen e-sata, meg asmedias plusz két sata-3 port, ja meg a kondik nincsenek arany színűre fújva.
Olcsón meg is kapod a 3-ast, teljesen fölösleges lenne valami überbrutál drága lapot venni, minek? -
fanti
addikt
Intel IGP driver feltéve? Működik?
Ki kellene próbálni az alaplap DVI vagy D-sub portjain is (amilyen csatid van még a monitoron). Én a DVI-t ajánlanám.
Hátha ott jön jel.....És ha igen, akkor az intel IGP driverén állítgatni.Vagy egy jó öreg cmos clear után lesz jel a HDMI-n is!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Villanyszerelés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest