- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
Nem, ez nem így van.
A QPI/VTT feszültség és a memória feszültsége között nem célszerű 0.5v-nál többet hagyni, azaz az Asrock lapok esetében az 1.65voltos memóriák használatakor a VTT feszültséget meg kell emelni kissé.
Ha megnézed a kínálatot, rengeteg gyártó készít 1.5 voltos memóriákat SPD alapján 1333MHz-re belőve alapon, de ott van mellette az XMP profil is, ami 1.6, vagy 1.65 voltos beállítással megy pl. 1866-ot, vagy jóval többet is akár (2400MHz).Amúgy meg SPD alapon mindent belőtt az Asrock H77 Pro4/MVP lapom, a memóriafeszültséget is alapban 1.65 voltra tette, amit én most 1.5 voltra visszacsökkentettem az 1600MHz-es működés miatt.
"Z"-s lapoknál lehetne az XMP-ben beállított 2133MHz-es sebességet használni. A "H"-s lapok sajna csak 1600MHz-ig engedik, bár ez -én úgy érzem- semmiben sem limitál.
-
fanti
addikt
Gondoltam, hogy a H77 a ludas. Mondjuk ezért nem veszek másik lapot.
Nem mintha így lassú lenne 1600-on.....tökéletes így is.Elégedett voltam én a régi Kingston KVR1333D3N9K2/8G kitemmel is teljesen, csak a 8GB picit kevésnek bizonyult, és értékkülönbözettel vettem a TeamGroupot.
Ezt vettem : TeamGroup Xtreem Vulcan 16GB [2x8GB] 2133MHz DDR3 KIT
-
havri1
félisten
+ (#6245) Kiki18 :
Nem csak böngészőben, az asztalon is az ikonoknál előfordul.
Firefoxot használok. Tegnap előtt még nem csinálta, akkor más VGA volt benne, tehát VGA miatt van az 100%.
Ha előjön, akkor frissíteni kell az oldalt, vagy kattintani valahova, és akkor rendbejön.
Pl rendszerint akkor csinálja, ha feléled a kijelző.
Ja meg olyat is csinál, hogy asztalon jobbklik (hogy előjöjjön a beállítás stb) befagy az egér , csak pörög, pörög... -
lipi67
nagyúr
Már végigzongoráztam, nem érzékel másik megjelenítőt, ha felrobbanok, akkor sem.
A bios a legfrissebb, P2.9-es, s biosban nem sok állítási lehetőség van . Konkrétan 3
IGPU fesz, IGPU LLC, és elsődleges megjelenítő : Onboard, PCI Expr. és PCI. Ja.. meg a IGPU Multimonitor.. -
törölt tag
Hy!
Ha ö ZS kategoriás ház akkor el is adom...
thermaltake
kb 10éve vettem és ragaszkodom hozzá.Reset gombhoz annyira már nem. -
MasterHUn
senior tag
DDR3 at rossz slotba nem lehet rakni. igen ez egy pár azonos típus. és a 2 memó között a gyártási számba (sorozatszám)csak 5 külömbség van nagyságrendileg
példát mondok 8765788 a másik 8765783
HP ddr3 1333mhz 2x2gb
A1-B1 nem indul 3 rövid sípszó
A2-B2 nem indul 3 rövid sípszó
A1-B1 indul és semmi gondja
B1-B2 indul és semmi gondjamemtesten 5 órát futott és semmi hibát nem talált....
-
X Factor
addikt
-
Kernel
nagyúr
Ezzel szemben gyakorlatilag direkt úgy van kitalálva, hogy ha például az alaplap és iGPU támogat két monitort, a kártya is kettőt, akkor négy monitort is működtethet a számítógép egyszerre, ezt nevezik Surround Display Feature-nek. De lehet többet is.
Az Asrocknál ehhez csak annyit kell tenni, hogy a kártya hatására automatikusan letiltódó megosztott RAM-ot manuálisan visszaadni neki.
Van még egy beállítás, az "iGPU multimonitor", ami viszont csak a Lucid Virtu használata esetén szükséges, ez oda is van írva mellé a helpszövegben, de azért sokan azt hiszik, hogy az egyszerű multimonitorhoz is engedélyezni kell, pedig ilyenkor ez egy közömbös opció.
-
Hidegindításra nem ad képet igpu-val, csak a dedikálttal. Ha már fut a windows és átdugom egyszerűen a DVI-t az egyik bemenetről a másikra, akkor minden oké. Shared memory be van állítva.
Sőt, ha igpuval indítom (sötét képernyő)és később dugom át dedikáltra, akkor sem ad képet, csak restart után. Ez lehet normális is, nem értek hozzá.
Bios a 2.80-as, a legfrissebb 2.90-es számomra lényegtelen változtatást tartalmaz ezért nem tettem fel.
-
X Factor
addikt
Rendben, végül én is erre jutottam, csak érdekes.
Egyrészt a gyártók szeretik kihagyni, illetve sokszor nehezen fellelhető h. 1.65 v. 1.5.
Másfelől úgy véltem h. xmp alapján intel-nél belövi ő majd 1.5-re és most több órányi találgatás és hardver csere-bere után jutott ez eszembe.
köszönöm
-
zoltan6
addikt
holnap kapok egy procit kiprobalom vele,az tuti jo.a kovetkezo a helzet,volt egy procim amihez vettem egy alaplapot,majd osszerakva a konfifit meg sem nyekken a lap.kiprobaltam egy regebbi gepbol keszerelt mukodokepes gigabyte superb tapegyseggel,aminek nincs bekotbe a tapcsatlakozon a feher vezeteke.kerdes kell-e meg a mistani alaplapokhoz a feher vezetek-5 volt, mert azt olvastam mar nem kell.ez az elso inteles gepem amit osszerakok,eddig rengeteg amd-s gepet osszeraktam mar,de ennyit nem szivtam meg efy geppel sem,mint ezzel.az idiota hutes felfogato muanyag pockokrol mar nem is beszelve.aki azt kitalalta a fejet vernem bele.bocs az ekezet hianyrol.mobilrol vagyok.
-
törölt tag
először mindkét foglalatban, miután felment az nvidia driver, bedobta a fekete képet butulás közben 32 biten és 64 biten is, két különböző vinyára.
próbaképp az atit beraktam alulra, bebutult, feltettem a drivert, újraindult, majd így letiltódott az inteles cucc, egyszerre látszott mindkettő, míg nvidia mellett nem, aztán kivettem az atit, beraktam a helyére az nvidiát, és szépen bebutult a gép, rinyált és hiányolta az ati kártyát, telepítette automatikusan a drivert az nvidiához. kapott az ati egy uninstallt, aztán újraindult szépen, fekete képernyő nélkül
igaz, most miután felraktam az asus hangkártya driverét és újraindítottam, kb. 2 mp-re kikapcsolta a monitort, be is csúszott a sportszelet és felrémlett előttem egy levél xanax. de aztán bedobta a bejelentkező képernyőt-
most már nem merek rálehelni sem, így kizárt, h megpróbáljam a felső pcie slotot -
Bishoop
tag
MQM kolléga privátban javasolta a kábelrendezés fontosságát, melynek eredménye:
"Némi kábelrendezés után Furmarkkal beállt 76 fokra, ami elég jó ahhoz képest hogy előtte volt 82 is. Szerintem ez a hőmérséklet maximális terhelésnél már elfogadható. Ha kánikula lesz, akkor kénytelen leszek levenni az oldalát és talán a hátsó fedlapokat kitördelni, ez utóbbi szerinted segítene valamit a melegedés ellen?"
Csak 1 db ház ventilátort lehet beszerelni(1 meg alapból van) tudtommal, vagy tévedek? A ház oldalán nincsenek szellőzőnyílások !
-
L4CI2
aktív tag
-
Flashget
félisten
én akartam venni, mert tudtam platform váltás lesz, de akkor még azt se tudtam milyen lapot veszek..így meg nehéz előre memoriát venni.
ez sajnos a gyártók részéről bejelentett áremelés következménye...nem kell árvíz hozzá, hogy valamire ráfogják. igaz a HDD piac kezd normalizálódni az árakkal.
-
Joco175
tag
Bocsi 2 van és a rosszal néztem
! Most már ok
! Itt látható
-
-
adam432
tag
Hatalmas Kingston Predator ramjaim vannak, 5,3cm. Eddig így nem volt gond vele, csak kb. 1 hete jött elő, amikor egy rezonáló spéci hűtésű 6950-et raktam bele. Ezzel jelentkezett elöször a probléma, de utána 1 hétig ment simán... majd kékhalál, kifagyás és el se indult utána (4síp, code55).
Bár korábban is volt már olyan, hogy ha véletlenül hirtelen mozdítottam meg a gépet, akkor újraindult... -
mimic1979
aktív tag
Minek cifrázni ha működik...? Állítgassak mindent össze - vissza aztán meg jönnek a kék halálok, rossz esetben még ki is száll a füst is lelkéből
Szerintem ez az UEFI Bios abszolut felhasználó barát, ebbe bele értve a tunningot is. Szóval szerintem felesleges...Előtte egy X58-I7 950-et nyúztam nah ott el lehetett szórakozni mindennel (BLCK stb.) Nagy nehezen belőttem 4 gigára amire azt mondom hogy a határait súroltam. Itt mi történt! Up to 4Ghz , aztán Go, és happy game
Szóval szerintem nem kell ezt túl spirázni ennél a lapnál, mert lehet hogy soha nem tudja meg az ember hogy mit is tud a gépe... -
Bishoop
tag
CPU-hoz? Tudtommal az alaplapnak kell a 12V-os tápellátáshoz. Az FSP HEXA tápomnak a EPS 12V 4+4 pin Connector -át kell meghosszabítani. 4+4-est nem láttam, a BITFENIX 8-pin EPS 12V(1700 Ft) hosszabbító 45cm-es tuti elég hosszú, szerinte 30cm elég, viszont volt akasa-8-pin-eps12v-hosszabbito-30-cm, ami 720 Ft,viszont ez 4 pinből csinál 8-at, ami nem tudom hogy mennyire jó?
-
LamaCube
addikt
",játék közben 60 fok fölé nem mehet"
Ezt honnan vetted? A gpu-nak 80C°-nál semmi gondja nincs jobban elviseli, mint egy cpu. Volt olyan vga-m, aminek 120C°-nál volt a maglassulási küszöb. Persze én se szeretem , ha 60-nál melegebb a 7870-em, de simán menni kell 80-nal is és nem degradálódik.
Bishop
Hűvösnek nem mondanám. Ha teheted és van hely a házban ventikkel támogasd meg. Úgy látom, hogy oldalt a vga mellett nincs lehetőség ventinek, pedig az sokat jelentene. -
Bishoop
tag
Ami a videókarit illeti itt a porhardveren vettem kgt3-tól, ő modta nekem hogy a refkari tesztek 4870-nél ennél magasabb hőfokot is kihoztak, remélem igazat mondott, meg egy linkkel is megdobott. De ha biztos vagy benne, hogy túl magas ez a hőmérséklet neki akkor elgondolkozok azon hogy eladom, aztán max egy ideig integráltat fogok használni.
Nekem ez a házam van SHARKOON Vaya Value -
K.Tamas89
aktív tag
Ugyanilyen hűtőt használok én is, tökéletesen megvagyok vele elégedve. Mondjuk én 2000-es fordulaton használom (nem bízom a véletlenre, meg nem is zajos + még 2hátsó venti és 1első venti társaságában), egy I5-2300as procin. 45-50 fok fölé még sose ment a hőmérséklet ha jól láttam. Terhelés nélkül 28-32fokos a procim. Annyi hogy nekem lekelett vennem az aljáról azt a műanyag keretet, meg a kábellel is megszenvedtem, mert eléggé rövid, épphogy elért a 4pines CPU csatihoz.
-
Bishoop
tag
Tényleg jó ára van a cuccnak, bár lehet hogy a posta többe kerül mint a hűtés. Lehet hogy én is veszek, de azt előtte megkérdezném hogy egyszerű lecserélni a hűtést? Tehát pl alaplapot ki kell e venni hozzá. Ha jól látom ez komlett hűtés, tehát úrja kell pasztázni a dolgokat, és akkor kéne ezüst pasztát is venni, vagy sima is jó?
-
Bishoop
tag
Kicsit túlméreteztem a hardvert a vásárláskor, mert pillanatnyilag gyakorlatilag minden játék elfut raja maxon, és pillanatnyilag úgy néz ki, hogy ez egy ideig így is marad. Kicsit izmosat vásároltam, nem kellett volna !
De majd ha eljön az ideje, akkor fogom húzni, de pill nincs rá szükség.
Pillanatnyilag nem vagyok anyagilag túl jól eleresztve, de majd ha lesz pénzem veszek egy jobb hűtőt, de lehet hogy csak akkor ha húzni akarom. -
andrasko
senior tag
Jó amit mondasz, de kis kiigazítással:
Az Intel Core procikban van a memóriavezérlő, ez az alapja mindennek, ez határozza meg az alapokat. (sebességet, feszültséget, stb...)
Sandy Bridge DDR3-1333-at kezel hivatalosan, ami az Ivy Bridge esetén DDR3-1600.
Természetesen ennél gyorsabb RAM-okat is kezelnek (XMP, vagy adott sebesség érték fix beállításával), de ez már alaplapi chipset függő.1) Vannak deszkák, amik gyárilag "anti tuning"-osak chipset-esek.[H67,B75]
Így a ram-ot maximum a mem.vezérlő gyári sebességen futtatja. (pl: Sandy:1333, Ivy:1600)
Ettől eltérő RAM sebesség beállítására nincs mód. (fix érték, vagy XMP)2) Vannak a gyárilag "tuningos" chipset-es deszkák. [X58 ... H61,P67,Z68,Z75,H77,Q77,Z77 ... X79]
a) Ahol AUTO RAM beállítás mellett a fenti sebességeken fog működni. (pl: Sandy:1333, Ivy:1600)
b) Ellenben ezeknél XMP, vagy adott sebesség érték fix beállításával; a mem.vezérlő gyári értékétől magasabb sebességgel üzemelteti a ram-ot. (pl: 1866/2133/stb...)A beállítható XMP, vagy fix értéknek is van határa... ezt az alaplapi chipset határozza meg.
(alaplapi leírás tartalmazza) -
andrasko
senior tag
Tehát, akkor vannak deszkák, amik gyárilag "anti tuning"-osak chipset-esek.
Így a ram-ot maximum a mem.vezérlő gyári sebességen futtatja. (pl: Sandy:1333, Ivy:1600)
[H67,B75]A gyárilag "tuningos" chipset-es deszkánál ugyanez megfigyelhető AUTO beállításon.
Ellenben ezeknél XMP, vagy adott sebesség érték fix beállításával; a mem.vezérlő gyári értékétől magasabb sebességgel üzemelteti a ram-ot. (pl: 1866/2133/stb...)
[X58 ... H61,P67,Z68,Z75,H77,Q77,Z77 ... X79] -
andrasko
senior tag
Hogy működik ez pontosan? (pl: Z77 + i5-3550 + DDR3-1866 esetén)
1) BIOS AUTO beállításon a proci vezérli a ramot 1600-on indul. (azon ketyeg minden)
2) XMP, vagy DDR3-1866 beállításon mi történik? A Z77 chipset utasítja a cpu mem.kelőjét a gyorsabb ram kezelésre, vagy átveszi a ram.kezelést?Lehet tudni, hogy az Intel Core gen1/2/3 szériákhoz melyik chipszet-ek amik nem "vezérli felül" a cpu mem.kezelőjét?
-
zsole84
senior tag
A mai világot inkább hagyjuk... Ahol pl. 8800 gt/9800 gt, 57xx/67xx ugyanaz, akkor miért lenne különbség alaplapoknál? Egyébként annyiban egyetértek veled, hogy ha tuningolunk, akkor kisebb léptekben kellene haladni, de ettől még nem kellene tönkremennie a lapnak. Főleg, hogy a tuning, mint lehetőség gyárilag adott...
-
zserbox
őstag
már bocs de kicsit el vagy tévedve a z77 pro3 és z75 pro3 hardveresen egy és ugyan az mind tápellátásban mind a fázisok számában egyedül abban tér el hogy a z75-ös chipset nem támogatja az Intel Smart Response technológiát ami az ssd és a hdd között dinamikusan pakolássza a cuccokat attól függően hogy mit használsz.
amihez nem értesz abba ne szólj bele.
az hogy neked nem éri 4Ghz felett az a te egyéni szoc problémád ennek a lapnak a 4.4-4.5-öt tudnia kéne és a 4.7től se kéne meghallnia max nem indulna a windowsal és cső.
nem tegnap kezdtem tuningolni és nem csak összevissza húzogatom a csúszkákat.és utánaolvastam több helyen is.
ha tudsz segíts ha nem akkor meg tartsd meg magadnak és inkább nézz utána a dolgoknak.
tény hogy 4+0 fázisu a lap és nem egy über fasza tuningos cucc, de többet nem áldozok a dologra.
gigabyte lapommal is volt ilyen de azzal kivettem az alaplapból az elemet vissza cmos törölve és mehetett tovább a móka és tudtam hogy mi a lap határa. -
andris811
tag
Adata S102 Pro 32Gb
Alant pedig a mért értékek. Mint mondtam, van, hogy tökéletesen megy.
(L:/dl/upc/2013-01/28/357881_biuivfbol7hnursk_pendrive.png)(/L)
-
Mans20
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest