- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
válasz
pcsabat #2896 üzenetére
Az a baju, hogy 4-500 mega körül még mindig muszáj a windowsnak lapozófile, mert oda dolgozik sok belső programja, az alkalmazások közül is sok van aminek elengedhetetlen, akármennyi memóriád is van. Pl: chkdsk felületellenörzésnél ugy megmakkan, hogy öröm nézni lapozófile nélkül... (siralmas emiatt(is) a windows)
-
Kernel
nagyúr
válasz
pcsabat #2881 üzenetére
Nem egyszerűbb letiltani a lapozófájlt? Nálam már Firefox cache sincs, mert minek tároljam lemezre a szemetet, ha nem muszáj.
Tisztában vagyok a hibakeresési memory.dump megszűnésével, letiltott lapozófájl esetén, de ez kit érdekel... nem szokott kékhalálozni a gépem, vagy majd amikor mégis, ráérek visszakapcsolni, hibát keresni, amit esetleg úgyse találok meg, ezzel a módszerrel.
A Windows (lapozófájl nélkül) simán elkezdi felhasználni a RAM-ot, amíg elfér benne. Hol itt a gond? 32 bites Windows ugyan csak 4 GB-ig címez, de én még abból sem bírtam eddig kifutni. Vagy lehet használni 64 bites Windowst is, ha ez valakinek kevés.
Amikor már nem fér el a RAM-ban (és le van tiltva a lapozófájl), feldob egy üzenetet, hogy kevés a virtuális memória, zárjak be programot stb. De én ezt főleg a régebbi, elavult gépemből ismerem, ahol tényleg kevés volt a RAM.
Ez egy elég fura állapot, hogy leveszünk egy darabot a RAM-ból, a lapozófájl részére. Emiatt azután a Windowsnak kevesebb RAM jut, így hamarabb kénytelen kilapozni a kevésbé használt adatokat a lapozófájlba, amit mi viszont "ügyesen" átirányítunk a RAM-ba.
Nem egyszerűbb, ha simán engedjük a Windowst elterpeszkedni a RAM-ban, és akkor nem kell kilapozni semmit?
A Firefox a másik hasonló téma, itt az egyszerűség kedvéért másolom egyik korábbi hozzászólásomat:
Vannak ugyan, akik a FF cache-t átirányítják RAM-diskre, bár nem tudom, minek gyűjteni a szemetet. Amíg a böngészőablak nyitva van, addig úgyis tárolja a RAM-ban az oldalakat, teljesen felesleges azt még külön átirányítani RAM-diskre is, vagyis duplán foglalni a memóriában helyet. Sőt, egyesek képesek külön lementetni a RAM-disk tartalmát (a szemetet!), a gép leállásakor.
Szerintem meg pont úgy jó, hogy amikor bezárom a böngészőablakot, szálljon el minden hulladék. Úgyis letöltődik később pillanatok alatt, amikor ismét elkezdek böngészni, ez még 5 megás ADSL-en sem okoz semmi gondot. Én már 10+ évvel ezelőtt is úgy állítottam be az IE-t, hogy a böngésző bezárásakor ürüljön a Temp mappa, mert így működött minden a leggyorsabban. Legalábbis, mióta szélessávú Internet létezik.
-
szeva000
addikt
válasz
pcsabat #2881 üzenetére
én nem vitatkozok hülyeségeken,ennyi...
...Nem babusgatni veszünk egy gépet,hanem azért,hogy hajtsuk.Főleg nem azért van a gépembe 8 és 16GB ram,mert ilyen marhaságra kell,hanem azért mert van olyan alkalmazás aminek szüksége van rá....(ha nem használnám ki szerkesztéseknél,nem is vettem volna bele csak 2GBot
...)
Az írásokat pedig nagy ívben *****om...van már bőven annyi ideje ssd-m,hogy látom mi árt neki és mi nem...A sok értelmetlen fikció talán többet.... -
andrasko
senior tag
válasz
pcsabat #2726 üzenetére
Biztos, hogy hoz, mivel plusz számolási teljesítményt ad hozzá.
Az már más kérdés, hogy:
- egy-egy játékhoz mennyit?
- a valós fsp többlet mennyi lesz?Különböző programoknak más a támogatottsága a Virtu-val.
Vannak olyan gémek, ahogy jelentős a sebesség növekedés.
De lehetnek olyanok, ahol kicsi, vagy épp semmi.(#2725) Jack@l:
A min fsp-k megadják, hogy a hozzáadott teljesítmény mennyit jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen videókártyát?
- Kompakt vízhűtés
- Kuponkunyeráló
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Renault, Dacia topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- Reklámblokkolók topikja
- A Teslákba költözik a Grok AI
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- GIGABYTE Z490M Alaplap
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest