- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Júliusi techmontázs (2025)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hibavissza #6612 üzenetére
Nem hiszem. De csekkold biosban,én sosem néztem utána.
-
válasz
hibavissza #6609 üzenetére
Nem lehet.A memóriákat a procivezérlő fogja irányítani,és az Ivy-k csak 1600-ig engedik.Ha vezérelni akarod,akkor Z77-es lapra lenne szükséged.
**Pontosítás: Egyedül a 3770K-val fogod tudni 1600 fölé juttatni a B75-ös chipsettel.
-
Volt hasonló. Ramhiba okozta nálam. Először havi szinten,majd heti szinten,végül naponta,és egyszercsak el se akart indulni. Mindent elküldtem garikba(még a hibás 1GB ramot is) ,és mindent vissza is kaptam,hogy jól műkszik. Míg végül kínomba egy egész napot arra áldoztam,hogy mindent tövétöl hegyéig cserélgetek,próbálgatok(usb,kapcsolók,ledek,minden sz*rt beleértve) ,míg végül az egyik 1gb-os kingmax ramom lett a ludas a kettő ugyanolyanból.
És itthon hiába futtattam rajta memtestet,dualban vagy csak azt bennehagyva,sose jött elő a hiba. Slussz poén,hogy jelenleg hugom gépébe ketyeg az a rampáros,és ott a mai napig hibátlanul. Ki érti ezt?
A lényeg,nézegesd meg a ramot(okat),egyesével,cserélgetve,stb.
Kékhalál kódra:
Bluescreenview nevű programmal nézd meg,melyik file-al lett hibája. Ebből lehet neten következtetni,ha esetleg valmilyen driver a gubancos.(#6514) Mans20 :
-
Te eddig mire használtad?
Én 1,5 évet "használtam" ,de amióta adsl-ről váltottam optikára,állandóan eldobta a hálózatot. 80 megából csak 35-36 jött át,többet nem engedett(és nem volt korlátozá beállítva). Miután kitöröltem,minden flottul megy.(#6349) castiels
Nem értem az összefüggést,hogy miért ne menne rá? -
válasz
bluobluo75 #6345 üzenetére
Úgy,hogy letelepíted. XFastLan-nak nevezik,vezérlőpultnál ki tudod törölni.Gyakorlati haszna nincs,sőt.
-
válasz
cskamacska #6163 üzenetére
Kiváncsi vagyok,ha valaki ki tudja próbálni,hogy jobb -e?
-
Ha rá van dugva,akkor asztalon jobb klikk, képernyőfelontás,észlelés? Akkor sincs semmi?(s-video-n nálam akkor érzékeli csak a TV-t).
Ha win alól ezek nem műkszenek,akkor külföldi fórumon érdemes nézelődni,és szinte 100%hogy a bios-ban kell valamit beállítani.
Esetleg nézd végig az alaplap frisseb biosait,hogy valahol javítottak-e valamit a hdmi-vel kapcsolatban egy frisseb biosban. -
válasz
LamaCube #5986 üzenetére
Nincs valami bizalomgerjesztő neve.
Nekem Abitom volt,és már 775-ös. Ez az első alaplap,amit megismertem,megtanultam róla az alapokat,majd jól el is adtam.Az Asrockkal nincs semmi bajom.Tetszik a cég hozzáállása,a kategóriákba sorolt alkatrészeik,és az áraikkal is ki vagyok békülve.
-
-
válasz
MasterHUn #5973 üzenetére
A gyártászám nem lényeg(soha 2 ugynolyat nem fogsz találni),a típusszám a fontos!
pl Kingmax FSFE85F
DDR3 at rossz slotba nem lehet rakni.
Dehogynem lehet,ha a dual channel a lényeg.Mindjárt linkelem alapod leírását,hogy mikor kapsz dual channelt.
A lényeg:
For dual channel configuration,
you always need to install identical (the same brand, speed, size and
chip-type) DDR3 DIMM pair in the slots: You have to install identical DDR3
DIMMs in Dual Channel A (DDR3_A1 and DDR3_B1; Black slots; see p.13
No. 5) or identical DDR3 DIMMs in Dual Channel B (DDR3_A2 and DDR3_
B2; Black slots; see p.13 No. 6), so that Dual Channel Memory Technology can
be activated.link:manual
-
Igen,menni fog.
-
válasz
RetepNyaraB #5652 üzenetére
Nekem az is fura,hogy egyántalán működik. Elméletben,ha van dedikált gpu a gépben,akkor az IGP nem szabadna műköjön...se indításkor,se indítás után.
-
válasz
RetepNyaraB #5639 üzenetére
Magyarul te azt írtad le,hogy miközben újraindítod a gépet,akkor a d-sub/DVI kábelt átdugod a dedikált videókártyából az integrált videókártyába?
-
-
válasz
#59070464 #5341 üzenetére
Az egyedül árválkodó Sata3 csatlakozót használd,mert az Intel vezérlős,a másik kettő ASMedia vezérlős. Utóbbiak a lassabbak,emiatt nem ajánlott.
A memóriáid azért mennek 1333mhz-en,mert a proceszorod memóriavezérlője ennyit támogat. Ha Z77-es alaplapod lenne,vagy K-s végződésű (Sandy Bridge) processzorod,vagy bármelyik Pentiumnál jobb Ivy Bridge processzorod,akkor tudnád a memóriáidat 1600Mhz-n használni.
-
A videókari vagy kap elég áramot,és működik,vagy nem kap,és el se indul a gép. Nincs köztes állapot.
Inkább az idő melegedett,bár ez se kéne ekkora hőmérsékletemelkedést okozzon.Bishoop: Rakj a házad oldalába ventiket,ha jól láttam a Vaya-ba kettőt is lehet. Az pont arra van,hogy a videókarit hűtse.
-
válasz
recusar #5103 üzenetére
Mind a két ram azonos típusú? Melyik Slotokba raktad a ramokat?(Ha egymás mellé,az nem jó,a kettő között egy slotot üresen kell hagynod)
Bios-ban(elvileg) nincs mit tenned,a G620-es 1333mhz-et vezérel,és a ramjaid ennyit tudnak.Ha a fentiek teljesítve vannak,akkor nem kéne problémád legyen.
-
válasz
adam432 #4880 üzenetére
Én régen jártam hasonlóképpen,a gépem el se akart indulni,vagy 10 perc után újraindult. Akkor a problémát egy Asus P5B-be rakott 8600GT okozta.A venti miatt rezgett a videókártya,és "kimozgott" a helyéről állandóan.A P5B PCI-e csatiján nem volt ilyen rögzítő pöcök,így a kártya sose szorult bele a slotba rendesen.
Nézegesd meg a ramslotot,lehet látni benne a kis csatlakozó tüskéket,ha elhajoltak volna észreveszed. Valamint vedd ki-rakd be a ramokat és figyelj,hogy a slotok két szélén bepattanjon a rögzítőpöcök,ne lötyögjenek a ramok. Ha így se oldódik meg,vedd ki a videókártyát(vagy rakj be ideiglenesen másikat). Ha ez se válik be,elképzelhető,hogy a lap hibás.
-
i5-2400 procid van,ez gyárilag 1333mhz-et bír(ezért állt be automatikusan arra)
XMP profil ilyenkor nem tud segíteni. Viszont amiatt,hogy Z77-es alaplapod van,tudtál emelni a memóriáid órajelén az UEFI-ben,így a rendszered tuningnak hiszi,a memóriáid viszont csak alapórajelen működnek. -
válasz
pisti19831 #4578 üzenetére
-
-
válasz
Bishoop #3603 üzenetére
Az alaplapra dugod,de ez a kábel a processzor áramellátását biztosítja.Még a P4-es korszakban jelent meg,mert a procik TDP je nőtt,és az alaplapi 20 pines már nem volt elegendő.Az,hogy 4+4 pin,vagy 8 pin,nem számít(Azért szokás 4+4-pinnek írni,mert a régebbi alaplapokon csak 4pin csati van,és a tápnak kompatibilisnek kell lennie vele,ezért gyárilag szétszedik.)
akasa-8-pin-eps12v-t ne vedd meg,mert lehet,hogy nem annyira stabil a feszültség,ez problémát okozhat.
-
válasz
kircsi28 #3600 üzenetére
Ebből is látszik,hogy ennyit ér az élményindex.Ha az 1600-as ram 7,9-et kap,akkor a 2400, 2800Mhz-re mit ír ki? Error? Én annyit tudok mondani,hogy z én 2*1GB CSX 1333mhz ramom 5,5-öt kap,ezzel én megelégszem.Esetleg még annyi,hogy nézd meg újra az élményindexedet azon a laptopon.
Többet nem tudok segíteni a témában,mert nem értek az élményindexhez.
Bishoop:Jó lesz az,ha CPU-hoz veszed. De mérd meg a házadban is,hogy biztosan elég hosszú lesz-e,elér-e odáig.
-
válasz
kircsi28 #3597 üzenetére
Úgy értettem,hogy a HyperX ramokat hová raktad.Az alaplap melyik slotjaiba? Ahogy látom,az élményindex 7,9-ig osztályoz,te pedig az 1333Mhz-es ramjaidra 7,7-et kaptál. Gondolom te is érzed,hogy itt valami nem stimmelt az akkori mérésen.(Esetleg a win frissítette azóta az élményindex mérést).
Bishoop: Hogy érted,hogy a videókártya alatt vezetted el? Nem volt elég hosszú a CPU 12V kábel,hogy hátsó elvezetéssel juttasd a CPU tápellátásához? Van erről egy képed,mert erre kiváncsi vagyok,hogy oldottad meg...
-
válasz
LamaCube #3578 üzenetére
Én nem meglassulási küszöbről beszélek,hanem károsodásról. Ha az ember nap mint nap használja 80-100-120 fok körül a gpu-t,ne csodálkozzon,ha fél éven belül tönkremegy a VGA. Akit érdekel a további VGA-s téma,inkább az azonnali VGA-s topikban folytassuk,mert túl sok az off.
-
válasz
Bishoop #3572 üzenetére
Neked kellett volna utánanézni...
Itt van a PH tesztje jó sok 4870-ről,összehasonlítás és viszonyításképpen megteszi.[link]Olvasd át,tanulj belőle. És attól még,hogy a videókártya egy oldal szerint meleg,az nem azt jelenti,hogy jót is tesz neki. Egy ilyen tényből arra lehet következtetni,hogy a kártya referenciahűtése nem épp a legjobb(sőt...),többre nem.
Egy videókártyának idle 30,max 40 fok körül kell lennie,játék közben 60 fok fölé nem mehet. Ha mégis,akkor ott a hűtés rossz,vagy újra kell pasztázni.
-
válasz
Bishoop #3568 üzenetére
Sztem jóval többet eladott már. Valamint nézz körbe,rajta kívül még sokan árulják,van,aki sokkal többet eladott már. Az ő hirdetése viszonylag új.
A videókarid is vészesen meleg,gyorsan tönkre fog menni. A videókarik kevésbé bírják a meleget,főleg ez a széria ,és az Nvidia 8XXX szériája. Ezeknél már szerencse,ha még mindig működnek.És ugyan sokat kerülgettük,de érdekelne,hogy pontosan milyen házad van?
Nem értem,hogy miért vagy ilyen pesszimista ,amikor mondjuk,hogy mit kéne tenned,a kifogásokat keresed,nem pedig elkondolkozol rajta...esetleg megköszönöd
-
válasz
Bishoop #3534 üzenetére
Egyre jobban elképedek a logikádon.
Előszöris ,a gyári hűtőt cseréld le egy jobb típusú hűtőre,ami hőcsöves,és 12cm-es ventije van.Ezek ugyan nagyok(nézd meg,hogy elfér-e a házadba!) ,de a procidat 50 fok fölé nem fogják engedni,és a hangjuk 0.
Minél nagyobb egy ventillátor átmérője,annál alacsonyabb a fordulatszámuk,ebből kifolyólag egyre csendesebbek.A légszállításuk viszont jó.A másik,hogy minek veszel K-s procit,ha nem húzod,sőt,ha nem is tervezted húzni?
-
válasz
Bishoop #3518 üzenetére
Gyári hűtővel használni K-s procit? Én nem értem a logikádat. Szerintem a biosban van egy target temperature,amit be tudsz lőni. De ha feljebb is veszed,és nem fog 70 fok körül jobban hűteni,akkor annyit érsz el vele,hogy a proci tovább melegszik 80 fokig,és akkor viszont megint ugyanott leszel,ahol elindultál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest