- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Netfone
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Realme GT 2 - aláírjuk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kosax1
csendes tag
Ne keresd a választ, én sem találtam meg, nekem is csinált ilyeneket, sőt volt hogy csak akkor indult el mikor a tápok 2-3-szor kikapcsoltam és már vissza küldtem gariztatni, igaz nekem más problémám is volt vele. Első jelenség az volt mikor egy alvó állapot után nem adott képet az IGP mivel azt tudom használni mert még nem telik normális videó kártyára, azután a memóriát sem tudtam már beállítani az XMP szerint holott 2400 Mhz ramok és azok is működtek az XMP beállítással.
-
Kosax1
csendes tag
Üdv. Azért annyira nem durva mivel nekem a Z77 extreme4 alaplapomon szállt el a VGA kimenet és most küldöm vissza garanciába. Simám elment alvó állapotba és utána már nem is indult vissza az IGP-vel, csak a PCIe csatiba rakott videó kártyával. Le teszteltettem a haverokkal számtek üzletben oda-vissza, keresztbe mindent és úgy néz ki az alaplap adta meg magát. Mivel még nem tudtam venni normális videó kártyát, így csak a i5 3570K prociban levő HD4000-est akartam használni addig, de csak 3 hétig tudtam, most majd várhatok az alaplapomra, hogy mikor fog vissza kerülni.
-
Kosax1
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Van aki tiszaújvárosi és Asrock Z77 Extreme4 alaplapja van I5, vagy i7 2-3 generációs procival?
Egy teszt erejéig jó lenne összefutni, mivel nekem is ez az összeállítás van, mint korábban már itt a fórumon kitárgyaltuk a kollégákkal nekem nem akar működni az IGP és alaplapról nem hajtja meg a VGA kimenetet.
PCIe videó karival működik. Szeretném kiszűrni melyik része a problémás proci, vagy alaplap, mert annak függvénye mit küldjek vissza garba. Ha van valaki akkor priviben írjon. Köszi előre is a segítséget. -
Kosax1
csendes tag
Még egy észrevétel. Attól hogy elszáll a GPU a prociban azt nem hinném hogy nem jelenne meg a megfelelő opció a biosban, attól még ott kellene leni csak nem lehetne a beállítást elvégezni. A másik ilyen érdekes dolog, hogy system ellenőrzésnél ha a memóriára megyek ott felismeri rendese és az XMP lehetőslgeket is mutatja, viszont a beállítási opcióban már nem enged 1600 Mhz felett, holott a ramok 2400 Mhz is tudnának.
-
Kosax1
csendes tag
Meglehet igazad van, de én azért még maradnék a szoftveres hibánál mivel korábban is tapasztaltam és javítottam olyan alaplapokat amire a számtek boltokban már kukás lett volna és egy teljesen új bios megoldotta a problémát. Olyan lehetséges lenne, hogy csak a GPU szált volna el a prociban és a többi rendesen működik?
Nem lenne semmilyen kihatással a proci működésére? Hacsak nem az északi híd a ludas az egészben? -
Kosax1
csendes tag
Egy valami még azért érdekelne, hogy hogyan lehetne teljesen újra íni az UEFI-f egy vadi új gyári szoftverrel, mivel nagyon gyanús, hogy fel sem kínálja a beállítási lehetőségeket , olyan mintha hiányozna belőle néhány opció ami eredetileg benne volt.
-
Kosax1
csendes tag
Már ez a felállás is megvolt a Win újra rakás nélkül, de a winyót és a DVD írót is lehúztam az alaplapról. Akkor sem hajlandó képet adni. Én már a biosra gyanakszom, hogy abban szált el valami. Szét is szedtem mindent megnéztem a proci lábait is nagyító alatt, de szépen érintkezik mindenhol és mint említettem működik is rendesen. Le teszteltem az IPDT64 - rev 1.24.0.0 intel oldaláról letöltött progival, néztem CPU-z-vel is stressz teszt alatt is max 57 fok, de a teszt alapján le van tiltva a IGPU. Ami igaz is mivel a biosban nem tudom engedélyezni a működését, mert ott fel sem kínálja.
A teszt szerint:
Querying for Intel(R) Integrated Graphics Device (IGD) ---
..Did not detect Intel(R) Integrated Graphics Device (IGD).
..This could be that the test platform is using a discrete graphics card.
..To test IGD, verify that there is an onboard video connector,
..shutdown the test platform, remove the graphics card, and
..move video cable from graphics card to onboard video connector
..Skipping Intel(R) Integrated Graphics Device Presence TestA következő fotón láthatod a videó kártyára felkínált lehetőséget
-
Kosax1
csendes tag
Ha lenne mit engedélyezni a biosban akkor megtenném, de mivel nincs választási lehetőség felkínálva ami meglepően fura mivel eredetileg így működött, ugyan is még nem telik normális videó kártyára addig így akartam használni. Ment is olyan 2,5 hétig míg nem elment alvó állapotba mert közben más elfoglaltságom volt és miután nyomtam egy entert a billentyűn, hogy ébredjen el is indult minden látszott, hogy wincsi dolgozik, de viszont onnantól már nem adott képet. Ekkor kezdtem el keresgetni és kértem egy PCIe kártyát amivel most is működik, viszont a biosban sehogyan sem tudom vissza állítani az eredeti beállítási menűt.
-
Kosax1
csendes tag
Már kiszedtem mindent és végig játszottam amit leírtál. Én sem ma raktam össze az első gépemet, mert már közel 20 év alatt jó pár gépet építettem és ilyen problémát még soha sem tapasztaltam. Ami még maradt, hogy kipróbálom más gépben a procit és az alaplapomban egy másik procit ezáltal kiszűrhetem a hiba forrását.
-
Kosax1
csendes tag
-
Kosax1
csendes tag
-
Kosax1
csendes tag
-
Kosax1
csendes tag
Igen átolvastam minden ide vonatkozó témát és a changelogot is Európa van és volt alapból be állítva, de már próbáltam netről, USB-ről is biost frissíteni, semmi eredménye. Továbbra is hiányoznak a beállítási lehetőségek a bios-ban. Mármint az alaplapi videó kiválasztása (fel sem hozza ezt a lehetőséget), valamint a memória állítási lehetőséget 1600 Mhz felett. Ha korábbi hozzászólásomat megnézed akkor láthatod az előzményeket.
Kész rejtély az egész. -
Kosax1
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Nem tud senki sem valami megoldást a jelzett problémámra. Kíváncsian várom mi lehet a gond?
Én még az UEFI problémára gondolok, mivel a beállításokban fel sem ajánlja az alaplapi videót, csak PCI és PCIe lehetőség közül lehet választan. -
Kosax1
csendes tag
Hali mindenkinek!
Aki tud az segítsen nekem, kb. 2,5 hete vettem egy Asrock Z77 exrém4 alaplapot, i5 3570K procit hozzá Scythe Ninja 3 Rev. B hűtő, 1 Tb Western digitál SATA, LG DVD író és KINGSTON Memória HYPERX DDR3 8GB 2400MHz CL11 DIMM (Kit 2X4 Gb) XMP Predator Series KNG KHX24C11T2K2/8X, WIN7 X64 oprendszer amit eddig rendesen kezelt és látott az alaplap, de miután 2 nappal ezelőtt elment alvó állapotba és vissza akartam indítani, már nem indult el a Dr Debug különböző kódokat írt ki(A2, A6, D9, A9, D6). Videó kártya nincs így a prociban lévőt használtam, de most semmi életjelet nem ad. Beraktam egy HD 4500-as PCIe videókártyát azzal működik és betudtam menni a biosba, akkor tapasztaltam hogy a ramokat csak 1600 Mhz-en tudja kezelni max. holott előtte ki is írta és látta 2400 Mhz, valamint felkínálta az XMP beállításban. Biost is frissítettem már de semmi változás értelmetlenül állok a jelenség előtt, mivel még csak húzva sem volt a cucc, bios alap beállításokkal ment.
Ha valakinek van ötlete mi lehet a probléma az segítsen, mert én már mindent elkövettem szerény tudásom szerint de nem tudom életre kelteni a prociban levő HD Graphics 4000 videókártyát, valamint a ramokat miért nem látja rendesen a biosz.
Várom az ötleteket és a segítséget!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest