- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Az i5 alá ugyanaz elég mint i3 alá, ha nem húzod. Ha sima i5 az a +400MHz úgysem számít. Ha K-s proci és sokat húzol rajta akkor kell jó lap. (De az meg kb. felesleges ha nem vmi extrém célra használod vagy ez a hobbid.
)
Az általad leírtakra, sima i5-tel úgy fogalmaznék inkább, hogy max 20k elég, de egy 15k-s lap is bőven megteszi. Igazából 20-22k-ból már Z77 lap is van ami még a +400-as tuningra (vagy többre) is bőven jó és fullos más szempontból is. Túlteljesíti a célod.Én a H67-est kb. 2 éve használtan vettem 15k-ért.
-
sb
veterán
Nekem egy Intel H67-es lapom van jelenleg és egy i5-2500 (sima).
Szerintem ezekre amiket leírtál, ha nem kell tuning és semmi extra, akkor drágább lap sem kell.
Eleve felesleges a Z széria, ha nem tuningolsz. Onnantól pedig már csak a SATA és USB portok számát kell nézni... H67, H77, esetleg B75...Ha szigorúan nézem akkor egy B75-ön is van 1db SATA 6Gb-os port, ami 1db SSD-re elég, a HDD-knek meg úgyis elég (sok) a SATA 3Gb is. USB 3.0 pedig lapfüggően van szintén 2+2 általában. (Bár azt nem írtad milyen kell 3.0 vagy 2.0)
Most én is Z77-re váltanék, de csak mert gondoltam némi tuningra (+400MHz, mivel nem K-s a proci) vagy némi alulfeszelésre (vagy mindkettőre
). Ennek sincs sok értelme, kb. +10% teljesítmény vagy -15-20W.
De pár ezrest (4-5) nekem most ez megér.Szerintem K-s proci mellé, nagyobb tuningnál érdemes jobban válogatni a lapok közül. Minden másra tök felesleges ennyire bonyolítani. Anno én is K-s procit akartam és Z-s lapot, de rájöttem, hogy ha nincs szükségem pont erre (vagyis 4-5GHz-es procira nagy extra fogyasztással, mert minden amit használok ugyanolyan jó 3-3.5GHz között is) akkor felesleges. A K-s is (nekem speciel... másnak lehet, hogy kell.), és akkor már a Z-s, azokon belül is drágább lapok is.
-
sb
veterán
válasz
dragon1993 #5501 üzenetére
Köszi, ott épp nem néztem, csak 3-4 másik boltnál, de mindenhol 2 évvel találtam csak.
Végül is ATX is jöhet, csak az utóbbi 2-3 évben mATX lapjaim voltak. Felesleges a full méret, valamivel kevesebbet esznek a kisebb lapok (már amelyik) és úgysem használok csak PCI-E-t a vga-hoz. -
sb
veterán
Sziasztok!
Z77M és Z77 Pro4-M között van valami lényegi különbség?
Árban egyeznek kb. a Pro4-M gondolom valamivel jobb papíron, de csak 2 év garival látok, míg sima M-et 3 évvel. Ezért a dilemma.Nem kell semmi extra, lightos, nem K-s proci tuning (+400MHz) és/vagy feszcsökkentés van csak tervben.
-
sb
veterán
Gondolom ő is azért amiért én... és amiért pl. tuningolnak: mert lehet.
Gyíkac, alapvetően Intel 6-7 lapoknál (pl. Asrock P67 Pro3-nál is) 3-féle feszállítással találkoztam:
- auto (tuningnál emeli a gyári feszt automatikusan): Használhatatlan, mert az égbe emeli tök feleslegesen.
- fix mód: Fix feszt lehet beállítani, idle sem veszi vissza a feszt. Ez rosszul hangzik, de valójában szinte nem is növeli az idle fogyasztást, mert a felesleges részek kikapcsolnak a procin belül. Cserébe stabilabb szokott lenni, mert elég a max terhelésre belőni. Jellemzően kisebb feszt lehet megadni, mint offsettel.
- offset mód: +-X V-ot lehet beállítani, amit a gyári feszhez képest hozzáad. Az idle és a load feszhez is. Itt több a rizikó, mert hiába megy pl. -0.15V-tal full terhelésen egy tesztprogi, lehet, hogy kisebb órajeleken (és feszeken) elhasal. Volt már ilyenhez szerencsém. -
sb
veterán
Sziasztok!
Sima Z77M lapban megy a feszállítás (le-fel, offset, fix módon is)? Mostanában elég sok lapba belefutottam, ahol nem állítható a fesz.
Csökkenteni szeretném... esetleg sima, nem K-s proci tuninggal együtt, ha belefér, de elsődleges a feszcsökkentés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Metal topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI B650 Tomahawk Wifi
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest