- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
naksys
senior tag
válasz
Anfänger #6233 üzenetére
Nalam sokszor leveszi a beallitott szorzot biosbol is. Be van love 42x-re es latom, hogy inditas utan pl. 16-ra visszaveszi a maximumot. Random csinalja. Ha fent van az axtu ott legalabb egyszeruen ellenorizheto, hogy mennyin van. Sot mostanaban egy gomhoz rendeltem egy profilt es azt tolti be gep inditaskor.
Szoval nem az igazi. Most 8.1-el megy, de win 7-en is ezt csinalta. Nem tudom,hogy a bios hibaja vagy a lapon szar valami? -
ADAM1337
nagyúr
-
drombi
csendes tag
-
melan
senior tag
válasz
Anfänger #2969 üzenetére
Köszi a választ!
Ami a második részét illeti a hsz.-nek: nem kell a rosszat feltételezni (kalózverzió), és ez még nem hangoztatás, mivel nem kijelentés volt, csak a Te feltételezésed. Mint írtam korábban (feljebb 2 hsz-el) korábban ment az iGPU, most meg nem. Korábban volt aktiválva, most meg az új rendszer meg még nem.A Biosom azt írja, hogy lehet állítani az iGPU paramétereit (pl. a primary display módnál lennie kellene iGPU altrnatívának, de nincs), az asusnál viszont nem lehet, míg úgy emlékszem, hogy korábban lehetett. Egyszerűen "eltűntek" a beállítási lehetőségek. Mintha nem lenne iGPU a prociban. Ezen vagyok fenn akadva...
-
andrasko
senior tag
válasz
Anfänger #2794 üzenetére
Nem csak a net sebesség növeléséhez...
- igazából ott veszed észre a legkevésbé, a net-kapcsolat és a szerver sebesség korlátai miatt.
- pagefile, user/sys temp files -t rá, de akár progi is telepíthető rá, megfelelő méret esetén.(gém, ps, video szerk./konv. stb...)
Miért jó?
- gyors: többszöröse, sokszorosa az ssd sebességének
- kíméli az ssd-t a rendszeres, sok, apró ráírogatástól
- kényelmes, egyszerű: pl: AXTU-val pillanatok alatt beállíthatóCsináltam RAMdisk fajtákra 1-2 sebesség tesztet...
A leglasabb a DataRam, gyorsabb az ASRock XFast és a Softperfect.
A Softperfect gyorsabbnak tűnik ugyan, de a 4K-ban az ASRock XFast a gyorsabb. -
Jack@l
veterán
válasz
Anfänger #2433 üzenetére
Hagyd a francba az egészet, szerintem csak több kárt okoz, mint hasznot.
Ramdisknek vannak külön jó programok,
Ready Boost parasztvakítás.
[http://www.howtogeek.com/123780/htg-explains-is-readyboost-worth-using/] -
Kernel
nagyúr
válasz
Anfänger #1954 üzenetére
Én sem állítottam, hogy nem lehet kipróbálni SATA II kábellel, működhet az is, de tesztelni kell a sebességet. Ha lekapcsol SATA II sebességre, akkor nyilván nem jött össze, jobb minőségű kábel szükséges.
Nagyobb adatsebesség eléréséhez értelemszerűen nagyobb frekvencián kell szaladgálni az adatoknak (Gigabájtoknál már kicsit "sűrűn" váltakozik a váltóáram, vagyis az 1 és 0 váltakozása). Ha a kábel azt már nem képes jeltorzulás nélkül átvinni (a hibajavítás ellenére sem), akkor a vezérlő adatátviteli, illetve CRC-hibákat érzékel, tehát gondolom lekapcsol a SATA II-szabvány sebességére.
Ez hasonlóan működött korábban is, amikor egy UDMA 5-ös eszköz hibák észlelése során lekapcsolt UDMA 4 sebességre, vagy rögtön PIO-módra, ha az eszköz nem támogatta a fokozatos váltásokat.
Adatsérülést a lemezen ez önmagában még nem okoz, hiszen épp azért kapcsol vissza, hogy ne sérüljön semmi.
-
maestro87
őstag
válasz
Anfänger #1506 üzenetére
Engem zavar, mert addig nem megyek a gép elől míg ki nem kapcsol. Volt már úgy, hogy kikapcsoltam a gépet, aztán 1 óra múlva azt veszem észre, hogy még mindig megy, mert nem tudott kilőni egy programot. Pedig még be is volt állítva, hogy kényszerítse az alkalmazások bezárását. Szóval én inkább várok fél percet a bekapcsolásra, mint 2 percet a kikapcsolásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest